Отговори
# 585
Здравейте, мами! Отдавна не съм писала, тъй като имах много проблеми в работата.

Добре дошли на новите момичета, лека и безпроблемна бременност им пожелавам!

Аз вчера бях на фетална морфология в Марковс и съм много щастлива, че всичко с бебчо е наред. Ще си имаме момченце.  Вече официално може да ми сложите  stork-boy Иначе съм много доволна от прегледа и от д-р Стойкова. Единственото, което ме притесни е факта, че количеството на околоплодните води е малко повече и трябва да си направя изследване за гестационен диабет. Някоя от вас правила ли е това изследване? Лекарката, която ме следи каза, че е по-добре да се направи профил отколкото обремененост, защото не било много добре за бременни жени.Факторите, които предразполагат към този вид диабет при мен липсват и се надявам всичко да бъде наред.
Връщам се да ви чета, че имам много да наваксвам.
Приятен ден на всички!

# 586
И на мен също вече ми се ходи на море и при последния преглед разпитах док за неговото мнение. Решихме да отидем до Гърция. Каза, че няма проблем и препоръчва ходенето на море до края на втори триместър. Съветите му бяха да се правят почивки по време на пътуването и на плажа да стоя под чадъра. Разрешава да влизам в морето, нооо се колебая малко.
За БГ черноморие каза, че дори да не съм бременна не препоръчва влизане.
Преди съм питала за СПА. Категорично забрани сауна и басейн.
За морето само ме притеснява ошишкването ми +12 в 21г.с.  Embarassed

Относно темата за кърменето ви чета с интерес-нямам опит-първа бременност ми е, дано да имам кърма.

# 587
Всички да си изкарате много хубаво на морето и да си починете, както трябва Simple Smile.  Аз, за съжаление, също ще пропусна морето тази година, но нищо. И аз не спя изобщо спокойно, будя се по няколко пъти на нощ, не ми е удобно, защото и аз си спях по корем, а сега няма как и накрая като се ококоря в 6 сутринна /а днес в 4/ и ужас направо. Fenris, моето бебе също не е много активно през деня, а повече вечер. Kalina, и аз четох за това, още повече, че аз в момента пия от няколко дни по 125 мг, преди това бях на по 150, докато родя не знам на какви дози ще съм. Според гинеколожката ми не би трябвало да има проблем, но аз не съм сто процента сигурна. Сподели какво е мнението на твоя ендрокринолог, а като стигна до моя /следващия или по следващия месец/ и аз ще кажа какво мисли той.

# 588
Момичета,толкова рядко намирам време да пиша,че сигурно хич не сте ме запомнили  Outta Joint
Дъщеря ми проходи преди няколко дни и прекарвам половината време тичайки след нея, да я пазя да не се нарани.Меко казано съм изморена ...  Tired
Опитах се да наваксам с четенето,но не запомних много.Стискам палци на мамата с лошите резултатаи всичко да се окаже грешка и да си има живо и здраво бебенце на есен.
Добре дошла и на новата мама.Много се радвам,че след дългата борба,най-после чакате своето бебче  Hug
Аз днес съм на преглед ,стискайте палци да се покаже най-после и моето бебе какво ще е ,че си отчаках.
Извинявам се,ако съм пропуснала нещо важно,но това запомних от бързото прехвърляне не страничките.
Довечера ще шиша с новини надявам се  Wink

# 589
За морето на мен ми казаха, че мога да влизам, но да не плувам. Аз обаче си мисля, че водата още е студена и с този цистит, който изкарах май май няма да се мокря. Иначе доктора каза да не стоя дълго на слънце и това е.
За плацентата на мен на двете ФМ ми казаха, че е задна. Мисля, че с предна е нормално да не се усещат много отчетливо движенията на бебето още.

# 590
Добре дошли на новите мами. Лека и до финал.
Весело изкарване на всички морски коремчета Simple Smile Ние все още не сме планирали почивката в БГ, но искам да видя как ще се развият нещата с моя болничен и другите лични приблеми и заминаваме Simple Smile
Честито на всички, минали прегледи и отчели се с прекрасни резултати. И аз се бях шашнала, че бебо май е малък, но после се осъзнах, че повечето момичета са доста преди мен Simple Smile важното е да се развива правилно. Утре съм на ФМ в Щерев, пада минсе втора след тази дето си самоназначих и по този повод да попитам Патиланска, много ли чака за Чавеева, че при първата ми ФМ чаках 3 часа.
Относно спането -  аз съм постоянно заспала, лягам в 22.00 и ставам в 10.00 най-рано Simple Smile
Рокси, браво за изпитите! Все така Simple Smile
За активността на бебо - няма определен режим, но през деня е по-ритлив. Не съм броила движения, но са доста.

# 591
  • София
Fenris, аз в 6г.с. занесох една хвърчаща бележка, че съм бременна в съответната седмица. Идеята беше да не полагам нощен труд, е никой не отрази нищо и в 7-ма седмица си взех отпуската от миналата година и каквото ми се полагаше тази и в 9-та излязох болничен. Може да изглеждам лигла в очите на някои, но аз и детето сме по-важно от хора, които не ме уважават и ми казват или идвай нормално на работа(12 часа права и 12 часа нощни смени) или ставай и изчезвай. Оказа се, че друга колежка е планирала бременност, но аз без да знам съм я изпреварила и всички ме гледат лошо.
За движенията, според мен е нормално да не са постоянно. Аз го усещам, когато съм легнала. Понякога движенията са по-силни. От днес вече и в седнало положение мърда, но предимно сутрин, вечер и рядко през деня.

# 592
Malachika, аз изобщо не чаках за Чавеева. Бях в 6 вечерта и моят час беше последен, след мен си тръгна. Много съм доволна от вниманието, което ми обърна.

# 593
Сутинта бях на ЖК, аг каза, че колкото и мота пъпната връв между краката, висултата се вижда ясно. Ноооо надеждата умира последна.
Сама предложи болничен, пита дали ням да ходя на почивка.
В общи линиии нашия мързелан си поспива на плацантата /така беше и на 4Д/, с предна плацента съм и ми била малко ниско, но не притеснително. Хемоглобина ми бил леко занижен - 114 май каза, но и предните изследвания бил толкова, поне няма промяна, все пак ми изписа някакви сашета за пиене за желязо - Ferrotone, немски от естествени източници  Crazy.
Направи ми впечатление /защото ме гледа за бяло течение, че и казах че имам/, че леко погледна и каза че н иска да бърка навътре. Писа инза това едни промивки.
Та сутринта за добро утро ме обрулиха 30 лв.  #2gunfire само за апове, аз за прегледи при нея не съм платила и стотинка.  Blush

Скапано време, трети ден превалява и прегърмява, а в събота и неделя го дават 35 градуса smile3511

# 594
Приятна почивка на всички почиващи и добре дошли на новите!

И на мен вече ми се почива, след 10 дни потегляме към Гърция Sunglasses Не знам как ще изглеждам на плажа с тези допълнителни килца, но честно казано мечтая си само за едно чадърче и книга в ръка. Последният път питах докторката и тя ми каза, че мога да си се плицикам във водата без проблем и повече на сянка, но ще я видим тази работа зависи от водата.

Бебчо и аз не го усещам все още редовно, дали заради предната плацента, не знам, сега влизам в 20 седмица дано да зачести. Иначе единствено вечер като се излегна на дивана понякога усещам някакво движение, но не мога да определя какво Grinning

Към темата за кърменето да се включа и аз: не съм имала някакви сериозни проблеми с първото дете и го кърмих до 9 месец,после кърмата ми много намаля и вече не му стигаше и сега смятам, при възможност да кърмя! Определено това занимание не ми е сред любимите Laughing, но пък смятам че е най-полезно за бебето и най-удобно за майката, осъзнах го с времето и затова апелирам към насърчаване на кърменето, аз в началото за малко да се откажа, защото след секциото чак на петия ден потече от мен истинска кърма, но с много помпане и упоритост тръгна.

Хайде да продължавам работния процес Laughing

# 595
  • Пловдив
На мен болничен не ми дават, тъй като доки е ЕТ и мога само да мина чрез лежане в болница, за да взема 45 дена. То пък и там се плаща на ден. Исках 1-2 седмици. Насочи ме да вляза за 2-3 дена в болница и от там да взема. Но не ми каза кой после удължава болничния. АГ или комисия, или пак се лежи...

И аз не усещам много редовно бебчето. Има дни , в които много усещам движения, а днес едно слабо такова. По- активно е май през нощта...

# 596
Привет и от мен Simple Smile
Малък зъл киборг, аз добре те запомних, защото май ти си единствената с по-малка разлика между бебче и батко/кака от мен Simple Smile Моят син е на годинка и почти 8 месеца. Големи емоции ни предстоят, но ще се справим, честити ходещи крачета - сега вече веселбата започва Wink
За морето - определено не бих рискувала да се топвам в нашето, особено сега. Много е мръсно за съжаление, не знам дали на Синеморец е що-годе чисто, но не може да се сравнява с гръцкото, за жалост. Свекитата са в Бургас и ще се радват да им гостуваме пак, ама мисля да пропусна това лято... по-натоварващо е и не ми се бият 400км за едно гости /без море и почивка/. Ние вече отметнахме едно ходене до Ситония и беше супер, водата малко хладна, но аз влезнах няколко пъти и малко поплувах. А, който ще ходи към Гърция - не забравяйте да си вземете хубава изворна вода от тук! Аз забравих, тяхната е гадна и Емо малко се разхлаби.
Не пия магнезий нито но-шпа за сега. От опит само почивка ми помага за контракциите, но с работата и малкия не знам как ще се получи. Замислям се за кратък болничен - седмица две, че моите шефове не са склонни да дават. Но това е единственото нещо, за което съжалявам от миналата бременност, че не си пуснах болничен по-рано, ами чаках до 45 дневния.
За имената - Емил е кръстен на себе си Simple Smile дори някой да се сърди, не го показва. Изкушавам се сега да е пак така.
а вчера имериха бебка 500гр, отговаря си на седмицата. Предната плацента е кофти, ако се налага амниоцентеза, и е опасна ако е ниска /плацента превиа, тогава се налага раждането да е секцио. Но често се вдига сама.
Бележка, че съм бременна представих /от обикновен преглед при АГ/ още в 3ти месец, за да нямам проблеми, за всеки случай.
Приятна почивка на плажуващите и добре дошли на новите мами!
Айде, цунки от мен и спокоен следобед!

# 597
Малък зъл киборг, честити тичкащи, малки крачета.
Аз като чета всички колко често усещате бебоците взех да се притеснявам.Може би защото ми е първа бременност, но не усещам нищо.От време на време имам усещането, че ми пулсира корема, но толкова много ми се иска да го усетя, че може и да си внушавам.

# 598
  • Пловдив
Аз като чета всички колко често усещате бебоците взех да се притеснявам.Може би защото ми е първа бременност, но не усещам нищо.От време на време имам усещането, че ми пулсира корема, но толкова много ми се иска да го усетя, че може и да си внушавам.

В коя седмица или месец си?

# 599

В коя седмица или месец си?
В 21 г.с. Гледам да не се шашкам толкова, защото съм чела, че при първа бременност около 20 седмица започва да се усеща.Но всички около мен описват някакви ритници, не могат да спят и се чудя какво става.

Общи условия

Активация на акаунт