Отговори
# 645
Слънчице, май сме коментирали и преди, аз имам октомврийче 2013. Много е палав и буен, не мога да го догоня, а постоянно бяга към улиците и колите. ММ постоянно ми повтаря да го пускам само на заградените площадки, че другаде да не му се случи нещо. Абе лудницата е пълна. А твоето детенце на ясла ли е щом ти работиш? Боледува ли? Смяташ ли да го спираш като се роди бебчо?
Аз пък знам от 100 места, че плуването е много  подходящо за бременни. Това по повод на поста на едно момиче, че АГ разрешава да се потапя, но да не плува. Може би става въпрос за конкретния случай.
Ние за сега си ходим по плажовете. Няма много хора още и не е мръсно. На мен така или иначе ми е студено още да влизам във водата, но скоро и това ще стане. Вече като стане много посещавано и наистина по-мръсно, започваме да ходим по скалички и малки скрити плажчета. ММ знае 100 такива места понеже си е от тук, та пак се къпем в кристално чиста вода. Малкия миналата година също го водехме по такива места. Така че бг черноморието е прекрасно, стига да знаеш къде да отидеш. По масовите плажове бих ходила с удоволствие, да лежа по диваните и леглата на заведенията и да пия нещо разхлаждащо. Така че за мен навсякъде си е хубаво!

# 646
  • Сливен
Шикер, радвам се за добрите новини от ЖК.
И аз бих посъветвала всички, да си починат максимално преди раждането, повечето работодали не мислят за нас, напротив - така че вие помислете за себе си  Hug

# 647
И аз бих посъветвала всички, да си починат максимално преди раждането, повечето работодали не мислят за нас, напротив - така че вие помислете за себе си  Hug

Напълно подкрепям  Peace Моята шефка като й казах, че ще излизам в болничен, и тя ама няма ли да работиш до 45-дневния  Shocked
Разбира се тя е мома и не раждала и гледала деца и семейство  Peace

# 648
Papie, и аз нямам търпение да започнем с пазаруването, но ми се вижда много рано още. Мисля да изчакам поне 7 - мия месец. Засега дори магазините не сме обикаляли. Не съм изобщо суеверна, но е факт, че всичко се случва и затова изчаквам въпреки, че много ми се иска.
Вие купували ли сте нещо за бъдещите бебчета?

# 649
Аз не съм купувала, нито обикаляла. Само в интернет гледах информативно цени и характеристики на легло и количка. Просто на този етап нямам пригодено място да ги съхранявам, иначе не ми пречеше. Ама само да направим стаята и се захващам.  smile3508

# 650
  • Пловдив
За нещата за бебето още от много рано се разрових в нета. Вече съм харесала кошара,количка и козметика, но всички около мен са твърдо против от сега да сме взимали неща. Можело чак края на 8 месец. Аз хич не разсъждавам така. Ако зависеше от мен още от сега щях да съм накупила работи.  Пак и не знам, но 8-9 месец може и хич до обикаляне по магазини да не ми е. Винаги съм си мечтала за бебче и съм се увличала по дрешки и всякакви аксесоари, че сега ми е много трудно като влезна в някое магазинче  Joy Мъжо ми държи здраво юздите  Laughing
За мазането ползвам на Мустела крем с двойно действие, за сега съм много доволна, но за напред не знам как ще е. Олиа не ползвам, че са ми неприятни. Мажа се сутрин и вечер и почнах от началото на 3 месец.

# 651
Аз още нищо не съм купувала, нито съм обикаляла по магазините. Струва ми се рано, искам да вляза поне в 7-ми месец. Не съм суеверна също, но както казва Kalina,всичко се случва. Купихме само количката, която е ето тази : http://venicci.co.uk/shop/new/new-polka-dots/
В същия цвят е, на точки Simple Smile Хубавото е,че е комбинирана с летен и зимен кош, както и столче за кола. Още не съм я разхождала.

# 652
  • В къщурката на хълма на феите
предния път почнах с пазаруването, прането и подреждането в края на август, което си беше кажи речи средата на 7мия месец, понеже просто не си го представих как през октомври и ноември ми изсъхват хубаво и навреме детските дрешки, пеленки, кърпи и т.н. .. количка капарирах през юли и я взех от магазина през декември .. козметиката да ви кажа не си спомням как съм я избирала и кога съм я купувала, но този път смятам да е същата, защото съм доволна от нея, макар че то дете с дете не си приличат и може би ще настъпят все в един момент някакви промени, но това ще го уточнявам в движение .. като цяло суеверието да не се приготвят неща предварително има някакъв смисъл - пази боже, ако се случи нещо, после предполагам, че ще е кошмарно да прибереш всичко приготвено, но за зимно бебе месец или два по-ранна подготовка, ми се струва съвсем в реда на нещата ..

# 653
Здравейте дами, да се отчета:
Днес бях на Ж.К. В 23 плюс 2 съм. Момчето ми се развива добре, тежи 640гр и вече е обърнато с главата надолу. Само стойностите на захарта ми са съмнителни, каза докторката. Трябва другата седмица още веднъж да ми вземат кръв на гладно, за да установят имам ли диабет или не. Самите стойности са на границата, каза лекарката. В документацията ми пише OGT 126 mg.Някоя от вс рвбира ли от това? Иначе аз усещам детето като рита или като размахва ръчички. Дори и мъжа ми усеща вече движенията като сложи ръка на корема ми. Корема ми расте стремглаво, от предишния прегед съм качила 2 кг.  Вече купувам бебешки неща, като видя нещо изгодно по магазините. И количка си купхме вече. На всички ви желая да сте здрави и да дочакаме бодри златния октомври 2015! 

# 654
Аз пък още преди месец купих няколко костюмчета в неутрални цветове. Двете баби също имаха желание и те купиха по нещо. Но мисля да спра с купуването на дрешки, защото имам вече 1 пълен сак от сестрата на ММ, която има дете на 7месеца, а очаквам и още Simple Smile Големите покупки сме решили да ги оставим за края на лятото. За сега на дневен ред е ремонта. Искам да попитам по-опитните мами, какво трябва да гледаме при избора на количка?

# 655
Момичета, може ли едно въпросче? Предварително се извинявам за некомпетентността. Ако съм в болничен имам ли право на волеизявление, демек мога ли да разписвам документи, променящи трудовото ми правоотношение. Става въпрос за заповед за повишение, която изменя настиящата ми категория и заплащане. Аз не съм на трудов договор, а на трудово правоотношение, ако това има значение.  Опитах да се свържа със счетоводството, но напразно. И евентуално ако сега си взема болничен за 7 дни, първичен май се води, то може ли следващия, който в за 30 дни да се издаде след 8 дни, тоест 1 ден да се водя на работа. Извинявам се още веднъж за въпроса и объркаността. Мажа се с кокосово масло, матерна и мама Дона. Доволна съм. Дано все така ми е разтеглива кожата Simple Smile
Не съм пазарувала все още. Ще изчакам да поотмине лятото и тогава, пък и ние си имаме почти всичко. Имаче се оглеждам в разни сайтове, реших, че ще взимам количка и ще си правя колекции Simple Smile
Предлагам по натам да направим една дискусия какво е необходимо за есенното бебе защото дъщеря ми е пролетни и малко съм в чуденка.

# 656
malachika и аз не съм много компетентна по въпроса , но можеш да по питаш ето тук:
Момичетата са много отзивчиви и задължително ще ти обяснят Simple Smile Надявам се да съм била полезна  Hug

# 657
Понеже виждам, че изписваме темата, да не се мъчим с нови предложения за заглавие, напомням предните предложения на Skeeter...които на мен лично ми харесват, а и са актуални Simple Smile

Лято се задава с дъх на пясък и вълни, ефирна рокля октомрийското коремче ще краси.
Юни ни обсипва със слънчеви лъчи, до мечтания октомври все по-малко време ни дели.

# 658
Нианка, много благодаря.
Шикер, един глас за първата ефирна тема Simple Smile

# 659
  • В къщурката на хълма на феите
Алтая моите изисквания за количката бяха:

1. да е стабилна
2. да е с помпащи гуми и амортисьори
3. да е неутрален цвят
4. да е в комплект с кош за новородено и кола
5. коша за дете над 6 месеца да има както пълно седнало, така и пълно легнало положение
6. количката да е с една цяла дръжка
7. да има голям багажник, чанта, комарник и дъждобран
8. да не струва колкото космическа совалка
9. да не тежи много

в общи линии това си спомням, че търсих предния път, а сега смятам да ползвам същата количка, защото съм много доволна от нея

п.с. за справка количката ми е Adbor Arte 3X3 Peace

Общи условия

Активация на акаунт