Отговори
# 660
за тема гласувам: Юни ни обсипва със слънчеви лъчи, до мечтания октомври все по-малко време ни дели
за мазането - още от началото си взех чиста и преварена мас и за сега с нея си ми е ок.
относно пазаруването - все още не съм взимала нищо, но приятелките, които казаха, че ще ми дадат някои неща взеха да го носят, явно им трябва място за нови вече Simple Smile мисля към Август да пазарувам за бебка

# 661
За пазаруването да се включа и аз Simple Smile И аз мисля чак края на 8-ми, началото на 9-ти евентуално да купя някой неща, които ще ми трябват за две-три седмици, а другите в последствие ще си ги купувам. Кошара и количка си имаме запазени от баткото, кошница за колата евентуално сестра ми ще ми даде от малкия племенник и туй то. Памперси, първите пелени и дрешки но към края вече  Peace Не съм суеверна, но не виждам и смисъл да се бърза, мое мнение разбира се Simple Smile

# 662
Гласувам за "Лято се задава с дъх на пясък и вълни, ефирна рокля октомрийското коремче ще краси"
Мецани, благодаря! Аз мислех,че това са някакви "екстри", пък то били важни неща... Съгласна съм,че трябва да е стабилна, с възможност за въртяща се дръжка(кош). А важно ли е предните колела да се въртят на 360°? Харесах един модел, който е с големи гумени колела, от тези със спиците, но не се въртят настрани ( ще ме извините, ако не обяснявам добре) Simple Smile

# 663
  • Italia

Юни ни обсипва със слънчеви лъчи, до мечтания октомври все по-малко време ни дели.
Гласувам за това предложение!
Ние сме решили да започнем с покупките към края на август. Но все по често разглеждаме в интернет какво се предлага, че ще ни е първо детенце и не сме наясно с много неща. Количка съм харесала една на baby merc, две в едно е, но ще гледам още...като цяло мнооого ми е приятно да разглеждам бебешки работи, а пък като дойде време да ги купуваме ще е още по гот !  Party

# 664
mecani, твоя списък ще си запиша на листче като тръгнем да търсим, че честно казано въобще не съм наясно какво трябва да гледам за количката. Знам само, че много държа да е лека, не държа на коша за кола, него може отделно да го вземем, но да е 2 в 1 и това е, друго не разбирам  Embarassed
За заглавие гласувам за  "Лято се задава с дъх на пясък и вълни, ефирна рокля октомрийското коремче ще краси" .

# 665
Аз просто се притеснявам после големия тумбак как ще ходя на пазар и колко ще ми бъде комфортно,иначе да - време има. Аз също гласувам за "Юни ни обсипва стс слънчеви лъчи..."

# 666
И аз се въздържам за момента с покупките , но вече ми се иска да взема нещо  Mr. Green
Иначе преди 2-3 дни изкарахме със сестра ми дрешките от племенника ми и въпреки , че са 10 годишни има доста добри попадения . Намерихме стабилно количество бодита , ританки и дрешки за първите месеци. Смятам да износвам всичко което мога , като разбира се ще си взема и нови.
Иначе ние скоро ще започваме ремонта на детската стая и започнах да се оглеждам за кошари , но избора е труден понеже стаята е малка а в нея трябва да влязат 2 кошари , спалня и евентуално 2 скрина... Simple Smile
С количката също съм в дилема....
Чакам да заредят в Ст.Загора тази за да мога да я видя на живо.
Скрит текст:

Втория ми вариант е тази , но няма да мога да я видя , защото няма дистрибутори в БГ и трябва да я поръчам от нета.
Скрит текст:

В крайна сметка определено мисля да започна да пазарувам малко по рано , че малко се притеснявам близнаците да не решат да подранят Simple Smile

# 667
Ниана, много ми харесват количките  1stroller 1stroller Но първия вариант повече  Hug Hug

# 668
гласувам за:  "Юни ни обсипва със слънчеви лъчи, до мечтания октомври все по-малко време ни дели"
не бързам да пазарувам за сега,мисля че има време пък и да сме здрави ще се раздвижваме август ,септември по магазините  Laughing

# 669
  • В къщурката на хълма на феите
Алтая добре, че ми напомни - да и предните гуми да се въртят на 360 градуса .. има такава възможност, моя модел е с такива Peace
Калина аз държах, защото така кошчето за кола може да се монтира на рамата на количката и всъщност това беше много полезно, защото Ема отказваше да седи в бебешкия кош, явно й беше много голям и не се чувстваше комфортно с него, докато в коша за кола нямаше никакъв проблем и разходките ни бяха много приятни и спокойни .. в летните месеци се прибирах само за най-голямата жега, да не се опечем и двете навън .. иначе по моя списък да обясня защо другите неща ми бяха важни:

1. да е стабилна - виждала съм ужасно нестабилни клатещи се колички, дори имаме случай, в който на една жена й се заклини колелото на количката, съответно бебето не беше обезопасено и единствено факта, че мъжа ми го хвана преди да излети на земята, спаси детенцето от нараняване
2. да е с помпащи гуми и амортисьори - за да не му размътвам на детето главата от друсане - в нашия град тротоарите бяха кошмарни по това време и освен това с подобни гуми, измъкването от дупки и счупени плочки е далеч по-лесно /това го разбрах случайно, защото моя приятелка ми даде да бутам нейната количка, която беше с такива гуми и амортисьори/
3. да е неутрален цвят - тук може би по-удачно е да кажа - носещ на мърда цвят, щото като започнехме да се храним с общи храни, светлите цветове щяха да станат на ужасни лекета, а от друга страна, ако цвета на количката беше тъмен, вероятно през лятото детето щеше да е още по-сварено вътре, заради привлечената светлина и горещина на слънцето от тъмния цвят
4. да е в комплект с кош за кола и новородено - за коша за кола обясних по-горе, а за другия кош - мислех, че ще ми е удобен за зимните месеци
5. коша за дете над 6 месеца да има както пълно седнало, така и пълно легнало положение - за да може детето да седи вътре и евентуално да се храним, а също така и да спи спокойно без да му виси главата в невъзможни пози
6. количката да е с една цяла дръжка - пак опитно си доказах, че с една дръжка може количката да се бута и с една ръка - примерно, ако се наложи да държа телефон, кърпичка или нещо друго в ръка .. моделите с две дръжки се бутат ужасно трудно с една ръка
7. да има голям багажник, чанта, комарник и дъждобран - обичам да имам всичко под ръка и да съм подготвена за всякакви случаи, комарника не се оказа много необходим, че Ема не виждаше през нашия и не го търпеше, но за дъждобрана - нааай-ценната придобивка - благодарение на него, спокойно можех да излизам във всякакво време или ако се случи нещо непредвидено да не се притеснявам как ще се приберем
8. да не струва колкото космическа совалка - имахме ужасно много разходи като за първо дете - трябваше да купим от А до Я дето се казва и една количка в порядъка от 1000-1500лв. просто не беше по силите ни
9. да не тежи много - с оглед на това, че имаме стълби от входната врата до асансьора, а също така, че и детето расте, както и това, че вече казах, как нося цялата къща със себе си, беше важно да е лека количката, за да мога да вадя и прибирам барабар с детето и багажите без да имам нужда от допълнителна помощ .. между другото помпащите гуми също много помогнаха в тази задача, защото обираха много от лашкането по време на качване/сваляне на количката и детето по-скоро се забавляваше от действието, отколкото да се чувства зле

та това е накратко  bouquet

# 670
Честито на мамите с отлични резултати!
Аз все още нищо не съм купувала,но за сметка на това усилено разглеждам. За сега сме избрали само детското креватче,но мислим да започнем с пукупките на по-късен етап.
Freestyle аз в понеделник ще пускам изследвания за гестационен диабет.На теб какво изследване ти правиха?

# 671
За пазаруването да се включа и аз Simple Smile И аз мисля чак края на 8-ми, началото на 9-ти евентуално да купя някой неща, които ще ми трябват за две-три седмици. Памперси, първите пелени и дрешки но към края вече  Peace Не съм суеверна, но не виждам и смисъл да се бърза, мое мнение разбира се Simple Smile
Това е и моето мнение.Само количка нямам, но ще си я купя след раждането. Разглеждам и умувам отсега разбира се. Дрехи за първите седмици много имам от сина и племеника ми, които са унисекс.Естествено, че ще се изкуша с някой нов парцал, но мисля да почна да се уливам с момичешки красотички чак след 3-6 месец Mr. Green

# 672
И аз не съм пазарувала още. За сметка на това усилено оглеждам за количка. За сега  съм се спряла на Jane muum. Мисля, че някоя мама имаше такава от първо дете и също беше доволна. Още не смятам да купувам, но определено ще я вземем преди да родя, понеже живот и здраве бебка ще се появи още септември, времето ще е хубаво и смятам да не чакам повече от 10 дни преди да почнем разходките.
Иначе си събирам и оглеждам какво имам от сина си.

# 673
Оххх, да не спамя много темата ама да ви се оплача. Днес от 14.00 до 18.00 чаках за болничен и така и не ме приеха. Направо душичка не ми остана от висене. И явно ще имам прекъсване ама здраве да е Simple Smile Хубавото е, че докато чаках на шега се родиха две бебчета и много се развълнувах.
Кажете в кои сайтове и магазини гледате за бебешорски работи. Аз съм забравила къде. Сега пазарувам предимно от waikiki, HM и OVS,но за каката, а за бебо освен Хиполенд не се сещам.

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 22:05 от malachika

# 674
За количката съм съгласна с Адаша. Моите гуми не бяха надуваеми, но големи и предните и задните. Сега сме с едно леко бъги на Чико, с малки гуми и две дръжки. Е с това чудо още не мога да се оправя. Постоянно ми се заклещват предните гуми като слизам от тротоара, друса... А каквото и да говорим тука улиците са перфектни. С тези две дръжки като пусна едната ръка с другата ми е трудно да управлявам бъгито. С другата количка, която беше с една дръжка и много по-тежка , с един пръст можех да я обърна а с това с малките гуми, хем леко хем се боря . Не мога да наддигна лесно предните гуми,за да се кача на тротоара например или да мина през прага у нас. Изобщо големите гуми са си големи гуми! За по-разбити улици и високи тротоари с малки гуми ще е чудо!!! Да не говорим, че дрънчат и друсат. Ще си използвам количката на баткото определено а това бъги още малко докато откаже да се вози с него и , когато летим, че се свива на чадър.

Общи условия

Активация на акаунт