Отговори
# 675
Belle Dame, накараха ме да изпия  на гладно една течност с вкус  на сироп. След един час ми  взеха кръв. Веднага имаше резултати, казаха ми, че стойностите са гранични и не може  да се казе дали  имам гестационен диaбет или не. За това ще ходя пак другата седмица на гладно да давам кръв и пак да ми изследват захарта. Успех ти желая в понеделник!

# 676
Malachika, какво е това чудо в болниците...И с мен се случи вчера същото, както разказах...само дето мен ме "приеха", а на другите две след мен казаха да отидат на следващия ден да им пуснат болничния ooooh!

# 677
Мецани, много подробни и полезни обяснения си дала. Много има се зарадвах. Определено имах нужда от такива  bouquet
Не съм започнала с пазаруването и защото смятам, че е рано, и защото не знам откъде да почна  newsm78 Малко се шашкам как ще се оправя, че няма кой да ме съветва, а и аз много не искам съвети  Rolling Eyes, но вярвам, че някак ще се справя, това да са ми грижите, най-много нещо глупаво и непотребно да купя. Като цяло смятам да не даваме много пари, а за количка може и втора употреба. Най-важно ми е да се лека и да се сграбя и разглабя с поглед Simple Smile)) че голямо мъкнене ще е, около нас няма къде да ходим, разходките ще са ни с колата до парковете и така.

# 678
Набързо да се включа за количките- надявам се да ползвам тази от баткото.,навингтън кадет, полска.,здрава.,проходима.  Удобна ми беше. Бих посъветвала който си търси количка да отдели няколко дни за разходка в парка и да оглежда. Мисля.,че надали майката ще откаже да даде и мнението си за нейния модел.,а аз съм давала и да пробват да побутат.
Мецани, мисля,    че дълга разходка с бебче в кошница за кола не е добър вариант. Нали дори на път съветват да се вади бебето на 2 часа за по 20 мин.заради гръбнака. Не е напълно легнало. А и зимата бебешкият кош мисе вижда по-закътан.  Peace с другото съм съгласна
Бисквитка, не знам още за яслата. Ще ми се да продължи да си ходи,че с него и с бебка май ще е голям купон. Но най-важно е да е здрав. А ти не ползваш ли вече количка? Или сега искаш нова. Може да сикоментирала,но с моя мозък... Blush

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 22:39 от Slynchitse

# 679
Belle Dame, накараха ме да изпия  на гладно една течност с вкус  на сироп. След един час ми  взеха кръв. Веднага имаше резултати, казаха ми, че стойностите са гранични и не може  да се казе дали  имам гестационен диaбет или не. За това ще ходя пак другата седмица на гладно да давам кръв и пак да ми изследват захарта. Успех ти желая в понеделник!

Миличка,много ти благодаря! Стискам ти палци всичко да бъде наред с теб и бебчо. На мен мисля,че ще ми правят профил,защото лекарката каза,че не било хубаво бременна жена да се товари с толкова глюкоза. Дано накрая всичко е наред!

# 680
И на мен ми пуснаха теста за гестационен диабет. Трябваше да не съм яла нищо, взеха кръв, дадоха ми една захарна течност и след 1 час ми взеха пак кръв и после след още един пак. Тоест общо три пъти. Резултати другата седмица, но аз имам семейна обремененост и не очаквам да са добри Sad

# 681
Skeeter, и аз съм със семейна обремененост, гинеколожката си го отбеляза като ми прави картона. Дали ще се сети да ме изследва  newsm78

На мен всеки месец ми взимат кръв в болницата като ми пускат болничните, но обикновено е следобед и аз съм яла. За мен това не са реални резултати. Чудя се дали да не си пусна сама някакви изследвания  newsm78

# 682
Питай я може би следващия път, защото оптимално за първи път изследването се прави 24-28 седмица и ако се наложи се повтаря по-късно още един път. На мен ми го пуснаха точно заради обременеността, и на мен ми я попълниха в началото в картона, но тук като цяло май всеки го прави.

# 683
Слънчице, баткото в момента ползва количка, понеже ако не е вързан е извън контрол и никой не се наема да тръгне никъде с него, въпреки че имаме площадка през 2 пресечки. Ама много е луд. Ползваме лятна PegPerego Pliko P3 и ще продължим да я ползваме и след като бебето се роди. Това му  втора количка, която взехме когато беше на 6м. Първият ми избор беше едно Cangaroo - много слабо изпълнение!
На ясла по принцип щеше да тръгне когато стане на 2г, но имайки в предвид, че тогава ще има новородено на няма и месец (вероятно) вкъщи, смятам да не го пускам. Предполагам в началото задължително ще боледува. Иска ми се да го гледам и него вкъщи до пролетта, но ако много трудно ми дойде, ще го пусна и малко по-рано. Иска ми се бебето да е поне на 4м.

# 684
Привет!

Гласувам за ефирната тема Simple Smile

Относно покупките единствено съм купила едно гащеризонче в комплект с чорапки и блузка. Оглеждам активно онлайн магазините и съм си направила списък с желани в Касида, но пазаруването сме го планували за август-септември. Харесала съм кошарка(от сгъваемите), оглеждам се за количка(благодаря на мецани за изчерпателността Simple Smile ).

Ходя на гимнастика за бременни и там една мама коментираше, че на запад докторите отричат забелването на пишлетата при момченцата. На нейна приятелка детето получило "не запомних и половината от диагнозата" и сега отивали на операция в Германия. И тъй като чакам момче това малко ме обърка. Явно ще се чете по темата.

Забелязах, че по ореолите на зърната ми са се появили малки бенки. Дори едната бенка е с грапава повърхност. Някой имал ли е подобен проблем? Това в следствие на бременността ли е? Имате ли идея при какъв  специалист се ходи?

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 685
  • при моите деца .....
Привет!
Да се разпиша - да не ме забравите.
Нямам много време - приготвям се за работа..... 13 пореден работен ден.... от юли планирам почивка....
Не се мажа с нищо, а е необходимо, но вечер съм уморена, а и явно мързелива  Embarassed
на гърдите имам стрии от предишната бременност - по 2 и сега едната се е засилила....
Днес намазах краката с крем на Асам с див кестен - много ми оттичат, не прочетох да е противопоказен....

Ще помоля момичетата, приемащите ЕУТИРОКС да споделят по-късно мнението на ендокринолозите за кърменето и прием на лекарството.
Аз в момента съм на 175 мг, а преди бременността бях на 100.

Ще пиша поименно при първа възможност, но ви чета редовно!

Хубав ден!

# 686
Добро утро момичета  Hug

И от мен един глас за ефирната тема  Grinning

Честито на всеки разбрали пола и хубави резултати от прегледи, няма да ви изброявам, че ще изтърва някоя мама   bouquet
мазането твърдо ЗА Палмърс, много съм доволна  Peace
количка ще видим от баткото в какво състояние е ако не, ще купуваме, но си имаме кош за кола, така че само количка.
покупки нищо не съм купувала, баткото ни е на 5, всичко ни е запазено, ние ще накупя някоя друга дрешка , сигурна съм  Whistling Party

Allure мина ли прегледа? Стискам палци всичко да е наред  Praynig
Слънчев ден на всички ние отиваме на Витоша   Crazy

# 687
Добро утро на всички!
Деситка, това по ореолите не са бемки, а нещо свързано с млечните жлези (забравих как се казваше). Когато спреш да кърмиш ще се махнат.
За пишлетата си е спорна тема. Дори и тук педиатрите май вече не настояват да се прави (аз се консултирам с две). Аз реших когато синът ми беше на 7-8 месеца, да започна да забелвам, но си мислех, че няма да стане. За около 1-2 месеца стана (не съм била настоятелна), но когато стана на 1 годинка спря да ми дава да го пипам. Сега вече го гоня с дрехите, така че въобще няма шанс. Не смятам да го водя на уролог.

# 688
Allure, кaк сте? Кaкво стaнa с прегледa?
Количкитр - aз пилзвaх със синa ми Jane Muum и съм много доволнa. Сегa пaк с нея ще сме, не е мръднaлa, но ще е синя зa девойкaтa Wink
Зa кърменето и приемa нa Л-тироксин (Еутирокс)- зaдължително е дa се приемa по време нa кърмене. TSH трябвa дa се поддържa в грaници, зaщото преминaвa в кърмaтa и е опaсно aко е зaвишен. Вaшият ендокринолог ще ви предпише необходимaтa дозa още от първия ден след рaждaнето. Обикновено се нaмaлявa дозaтa. Не помня дa съм спaзвaлa чaсове след приемa нa лекaрството и дa не кърмя, но ще питaм пaк докторa, че може и дa съм зaбрaвилa.
И aз се мaжa рядко, че зaбрaвям. Инaче ползвaм Body butter нa Хип и био кокосово мaсло.

# 689
Здравейте момичета  Hug ,гласувам и аз за ефирната тема.
Allure-чакаме да донесеш добри новини. Praynig
за количките,спряла съм се на една испанска,ще рискувам,понеже леля ще ми я прати от там,дано не сгреша,но все пак риск печели-риск губи Grinning
Относно хапчетата,за сега абсолютно нищо не пия.
За пътуването,на мен ми се налага често,мисля че ако нямаме оплаквания и предишни проблеми си е ок,нямам никакви притеснения за това,но и аз съм доста положителен човек никога не си мисля лоши,негативни неща,а напротив Simple Smile
За стриите-мажа се от началото с PERCUTALFA и съм доволна,винаги хидратирам кожата,не я оставям за изсъхне изобщо.
Слънчев ден

Общи условия

Активация на акаунт