Отговори
# 690
Здравейте! Относно покупките и ние мислим да купуваме като вляза поне в 8-я месец, като доста задълбочено се оглеждаме за количка и ако нещо много ни хареса, ще купим, че това май е най-трудния избор.

Относно мазането, започнах още от 3-я месец да се мажа с мас, но през около 2 вечери и веднага ми излязоха стрии на гърдите (имам и от пубертета, явно там кожата ми не е еластична). От тогава се мажа всяка вечер от гърдите до бедрата, поне ако излязат да не ме е яд, че не съм взела мерки. Пък кожата тръгне ли да се цепи, с каквото и да се мажеш, няма да помогне.

Времето го дават много хубаво днес и утре, мислихме да отидем в Бургас на плаж (на 110 км. ни е), но АГ-то нали каза да си почивам тия дни, та може само на басейн да отидем, а аз да дрема под чадъра...Друго си е на морето пък Crossing Arms

Иначе вчера идваха едни майстори в нас, нахлуха с обувките, че като се почна едно чистене след тях, после готвене...направо си починах  ooooh!

# 691
По всичко личи, че днес ще е доста топличко Simple Smile
Niana, супер е, че си дала толкова полезен линк!
Бисквитка, я кажи къде са тея хубави плажове с чиста вода на морето? Искам да ида с ММ за 3 дни на море, преди да стана кръгла и да се търкалям  Laughing обаче още не сме се спряли на място. Би ни улеснила в няква степен...
Сузи 10, много ми стана интересно за нещата, които си харесала за бебчо - покажи ни ги  Rolling Eyes
Аз все още само гледам и то колички и стерилизатори. Mecani, ще се съобразя с твоите препоръки за количка, струват ми се много полезни Peace denise78, може ли да намериш в нета и да дадеш линк към твоята количка с големите гуми да ги видоим..
Шикерче, и аз като тебе не съм правила тест за гестационния диабет, а дядо ми е диабетик Thinking Ще питам обезателно - изследването минава по ЗК нали?
desitka, според мен е редно да те види кожен, все пак си е специалист по тея неща Wink иначе и аз имам малки бенки.
На мамите, които ползват мас - чух, че не е добре да се ползва в жегите, защото загрявала, така че и аз не бих я препоръчала  Naughty Благодаря на всички за отговорите за Палмерс - накарахте ме да си го купя и пробвам (кокосовото масло ми е на свършване)   bouquet
Аз също съм за темата с рокличката  Wink Wink
Лек ден на всички, по-леко го давайте в жегата!

# 692
Момичета понеже се заговорихме за покупки ,слагам линк с обобщени покупки за мамите които не са го видели ,струва ми се доста полезен Simple Smile аз си извадих някой неща .
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=613

# 693
Да,мога ще потърся. Но да знаеш, че ги няма в България. Предниият път много мами я харесаха и не я намериха. Само една, на която техен познат се прибираше от Холандия ву поръча и той я купи. Това е изпълнение на Мутси. Всъщност предните гуми не са чак толкова големи.... Взех си и два дъждабрана тогава към нея и ми подариха столче за кола. Гледам малко се е вдигнала цената. Моята е в тъмно лилаво, но гледам че го няма вече. [url]http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=3463&groep_id=248&merk=1103/url
На моята  количка след 6 месеца детето гледа напред а не към теб. На мен лично не ми пречи а и малкия много кротува така, гледа си и клюкарства. Това е нещо, което също се пита като се избира количка.
За забелването, както го наричат, аз не го правя. Тук това е отречено абсолютно. Е, педиатъра не може да ти забрани, но не съветва да го правиш. Всяка мама си решава. Има много статии по въпроса.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 11:28 от denise78

# 694
  • При вещиците
Здравейте мамчета. Аз си признавам че и ме гони суеверието и не сме купували нищо, само разглеждаме. Най-много гледаме за количка и най-важното е да бъде 3в1 и с големи гуми. След това идват и всички точки, описани прилежно от Мецани. Последно сме решили, че се прибираме в София за раждането и ще се купува и там. После живот и здраве след 1 месец се прибираме обратно на топло през зимата.
А кога и какво ще купуваме, още си нямам представа. Досега не съм си позволявала да влезна в детски магазин.

# 695
Уууу, Тринидат, браво за списъка! Аз също ще си извадя доста неща като гледам  Peace
Denise, беше ми интересно да видя гумите колко са големи, иначе като тръгна да избирам, ще попитам и за след 6-те месеца накъде гледа, както сама каза  Thinking
Аз иначе засега само гледам. Днеска ходих с приятелка в Хиполенд, гледах количките пак, но почнах да гледам и кошарките за бебета. Ще ми се да е от тези лекичките, дето са с мрежички и преносими - някой може ли да препоръча добра такава?
Не спирам да ям череши момичета..... ако можеше с тях щях и да готвя  Joy
Кръвното обаче си ми е нисичко - 90/65-70. Дайте съвети за вдигането му, освен солен айрян и шоколад...

# 696
  • Пловдив
tinmon Количка съм харесала на Адбор Немо - http://kasida.bg/product/29692/adbor-bebeshka-kombinirana-kolich … o-3-v-1-bezh.html  (видях я на живо и направо ми останаха очите, много е маневрена и си има всичко от до) Накрая като сметнем финансите може и на Адбор Марсел Спорт да се спрем, но Немото ми е фаворит.
Кошара на Лорели Макси Плюс - http://www.patilanci.bg/product/leglo-lorelli-maxi-plus-bqlo-kapuchino-70-x-160
За помпа за кърма ръчната на Авент и може 1-2 шишета за бебчо. За козметика мисля в началото да пробвам с нещата на Хип. За хигиената мисля цяло несесерче с ножица,гребен,аспиратор и др.http://www.patilanci.bg/product/komplekt-grija-za-bebeto-philips-avent  Не съм разгледала за бебешките матраци все още и определено няма да е лесно мисля.
Тринидат, определено списъка ще ни е много от полза Благодарим   bouquet

# 697
Suzy10 , относно количките ...тъй като ние не сме дори грам суеверни (семейството на мъжа ми са католици)и вече свекито ни подари количка, именно Адбор Марсел Спорт . На мене много ми допада . Вижда.ми се стабилна ,удобна ,лека , отделно и доста красива като модел . Има 3 отделни коша и мнпго лесно се сгъва. Доколкото знам не е била и много скъпа , защото са я взели с 20 %намаление . Притесняват ме единствено помпащите гуми ,чудя се дали не се се пукат прекалено често
   Аз също редовно си пазаря за.бебето и въобще не ми пука . Мнението ми е че суеверията обременяват съзнанието с негативна енергия ,която малко или много засяга децата вътре в нас 😃 Искрено вярвам ,че всичко ще бъде наред .

# 698
Здравейте  Hug И аз днес разглеждах колички и креватчета, въпреки че още няма да купуваме поне да имам представа, да не избързваме после. Но не се спрях на нищо конкретно де. То за количка според мен може и след раждането ама пък тогава ще е по - трудно няма да има как да обикаляме, може ако я харесаме да капарираме и да я вземем по -късно.
Да се оплача от опита си да намаля хапчетата за контракции, не се получава, 3 - ти ден пробвам да пия магнетора 3 пъти по 1, вместо по 2 и спрях папаверина, ама от вчера пак имам контракции, днес даже бяха доста и си ги започнах пак в старата доза, че се уплаших. И сега май и морето ще ми се размине, не ми се поема риска да пътувам така, ще изчакам...по - нататък уж съвсем не се препоръчва, но ще видим, важното е да сме добре.
tinmon, ако не ти е лошо с това кръвно и се чувстваш добре, защо искаш да го вдигаш? Ниското не е опасно, но високото - да. Иначе освен айрян със сол, помагат сирене и пчелен мед съм чувала  Rolling Eyes но сега в жегите е нормално да пада, трябва много течности да пием  Peace

# 699
Не познавам количките на Адбор, но тази много ми хареса! Има си всичко и е красива.

Последна редакция: сб, 13 юни 2015, 19:54 от denise78

# 700
Здравейте! Simple Smile Надявам се, че приемате нови попълнения, макар и малко късно вече Simple Smile
Четях ви, но не смеех да се запиша, тъй като имам лоши преживявания с предна бременност, която не приключи успешно(трябваше да родя март 2015, но... не е било писано тогава) Sad и исках да се уверя, че всичко е наред!
Та, по същество: Терминът ми е за 11.10, на 34 години съм, трета бременност ми е, но очакваме второ дете, от гр. Ловеч съм, бебето ще е момиче (но не вярвам напълно, тъй като дъщеря ми трябваше да е момче, така твърдяха и до последно, но се роди момиче Flutter).

За количката общо взето изискванията ми са да е лека, да е с 4 гуми, да има голям кош. На дъщеря ми количката беше ABC Design Mamba. Здрава, маневрена, удобна, но имаше и недостатък - тежеше 12 кг. Confused В началото не ми пречеше, но Дара като стана 10 кг. и тя, видях зор тогава Wink, затова сега максимумът ми за теглото е 9 кг. Иначе количката я използвахме около година и половина, не беше мръднала за това време. Peace

С покупките не съм започнала още, но имаме няколко подаръка - комплект шишета, дрънкалка и много симпатичен комплект за изписване, но не знам дали ще го използваме с тази цел. Simple Smile Аз смятам да започна да пазарувам, когато вляза в седмия месец и до началото на деветия ми се иска да сме приключили с пазаруването.

За стриите - мажа се с маслото на Икаров, имам 2 стрии засега, но ще видим по-нататък. Мажа се редовно, сутрин и вечер, защото иначе много ме сърби кожата.

Ами, това успях да прочета от последните няколко странички. Приятна вечер! Simple Smile

# 701
Леле,  Shocked Сузи, тази количка всичко си има! Направо идеал - изглежда супер, макар че малко ми е над бюджета на мен за количка... В тая връзка, Поли, я кажи свекърва ти откъде я е купила Спорта с 20 % по-малко?
Калинче, ниското кръвно понякога ми се отразява зле, почва да ми се вие свят  Sad меря го най-редовно, гледам да ям повече сладко като усетя, че не ми е добре, за да не ми причернява пред очите (случва ми се редовно да ти кажа). Ще пробвам с меда, имам хубав домашен, не ми пречи да си взема в малко бурканче в работата. Иначе гледам да пия 1 л и половина вода на ден, а преди да забременея пиех доста малко.

Мише, привет! Надявам се всичко да е наред този път при теб - вярвам, че нещата се случват с причина и то за наше добро, макар че не винаги го разбираме веднага това. За мазането - стана на въпрос за продуктите на Палмерс, няколко мами ги похвалиха доста и това ме накара и мене да взема да ги пробвам (ползвам био кокосово масло, което ми е на свършване). Една мама похвали маслото от ший, а друга и на био ойл и зехтина. Щом те сърби кожата - мисля, че е добре да пробваш друго.

# 702
tinmon Количка съм харесала на Адбор Немо - http://kasida.bg/product/29692/adbor-bebeshka-kombinirana-kolich … o-3-v-1-bezh.html  (видях я на живо и направо ми останаха очите, много е маневрена и си има всичко от до) Накрая като сметнем финансите може и на Адбор Марсел Спорт да се спрем, но Немото ми е фаворит.
Кошара на Лорели Макси Плюс - http://www.patilanci.bg/product/leglo-lorelli-maxi-plus-bqlo-kapuchino-70-x-160
За помпа за кърма ръчната на Авент и може 1-2 шишета за бебчо. За козметика мисля в началото да пробвам с нещата на Хип. За хигиената мисля цяло несесерче с ножица,гребен,аспиратор и др.http://www.patilanci.bg/product/komplekt-grija-za-bebeto-philips-avent  Не съм разгледала за бебешките матраци все още и определено няма да е лесно мисля.
Тринидат, определено списъка ще ни е много от полза Благодарим   bouquet

Тази количка я загледах и аз Simple Smile  Има си всичко и е много много симпатична. Само не можах да се ориентирам летния кош кое е? А и изкуствената кожа няма ли да запарва?
Харесват ми също и тези http://kasida.bg/zippy-bebeshka-kolichka-pia-3-v-1-bejova-47-28011.html  http://kasida.bg/product/35056/peg-perego-bebeshka-kolichka-3v1-book-plus-xl-modular-avana.html но Peg Perego ми идва малко скъпичка.

Мишето* добре дошла! Лека и успешна бременност Simple Smile

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 08:37 от desitka_001

# 703
Добро утроооо  newsm03
От 6:30 съм на крак....е как може такова нещо значи  #Crazy
Направих си йогата 1 час, после закуска и чайче на дребен, че и той рано рано стана и сега с кафенце пред компа Wink
За количка и нашата е триколка с големи гуми, помпещи, много съм доволна. Детето не се друса, не тракат гумите вози се меко и доволно. Нямала съм проблеми с гумите  Peace Тъмно синя е, но не ми пречи че госпожицата ще се вози в нея. Само трябва да я изпера и е готова за употреба.
Кошарата ни е от този тип, само че е цялата бяла и отгоре тези къдравите неща са равни при нас http://kasida.bg/product/33675/detsko-leglo-lyulka-dizain-baby-d … -dab-kafyavo.html От нея също съм доволна, люлеещия механизъм доста помагаше в неспящите нощи  Peace
Сестра ми имат от сгъваемите платнени кошари, може би ще ползваме тяхната когато се налага да пътуваме и спим другаде, извън нас Simple Smile
Количката не мога да намеря линк, мисля че ги няма вече на пазара, но ще ви покажа снимка моя с баткото, когато беше бебе Wink Ето :
 Хубава и слънчева неделя момичета  Hug

Нещо пак не стана с качването на снимка  Tired

# 704
 Намерих линк, дано стане сега качването, ето я : https://www.google.bg/search?q=zooper+boogie&tbm=isch&tb … e.htm%3B300%3B300

Общи условия

Активация на акаунт