Отговори
# 705
Добро утро,момичета   Nature Sunny
Suzy10-много ми харесва избора ти на количка-уникална е.
Ето и тази на коята съм се спряла аз за сега Simple Smile
http://productos.parabebes.com/fotos-carrito-bebe-2-piezas-babya … ive_ct1b3ba6.html
(лилавата с бяло)

# 706
Добро утро и от мен HugНе пиша редовно,но всеки ден ви чета!И аз започнах да обикалям бебешките магазини,харесах вече количка и креватче,и мисля от другия месец да купя някои неща,че нямам търпение LaughingПритесняват ме малко килограмите,но се опитвам да не ги мисля толкова изведнъж ми пролича коремчето и за един месец качих прекалено много  ooooh!(5кг)като не съм си променила храненето Thinking
Хубав и слънчев ден Hug

# 707
Добро утро  Hug

количките много красиви сте ги избрали  Hug нашата е Hauck all in one доволна съм си от нея дано да става да изкараме и сега, ако не съм харесала една на максимкози, която е лятна с пълно легнало положение.

Мишето добре дошла и лека бременност   bouquet

кръвното и моето е ниско, но едно еспресо на ден ми е достатъчно , за да не ми е лошо Peace
суеверия не съм от суеверните, но едно че няма къде да ги държим тези неща като ги купим, друго че ще правим пренареждане август и чак септември ще подреждаме и купуваме, предимство е че имам доста неща от баткото.
Слънчев ден момичета ние пак отиваме на Витоша

# 708
Ние за баткото купихме дървено легло с чекмеджета отстрани и отдолу. Много съм доволна от люлеещите механизми. Само така го успокоявах. А доста време всичките му дрешки се събираха в чекмеджетата. Отделно взехме с сгъваема кошара, понеже често пътуваме с него и си ни трябваше. Нея я сложих във всекидневната, където си стоим по цял ден и той си стоеше и спеше в нея през деня. Сега вече има своя стая и спи на голямо легло - 2 персона. Сгъваемата кошара служи за преграда от едната страна, за да не пада.
Днес говорих с една приятелка, която вече е в 9 месец. Вчера на прегледа са й казали, че бебето всеки момент ще тръгне, а тя има много неща за пазаруване. Хем иска тя да си ги избере, хем обикалянето по магазините и жегите й тежат много. Ходят до 1 магазин на ден, защото не е в състояние за повече. През цялото време била изнервена. Абе ужас! И си говорим как заради суеверия и черногледство си съсипваме най-прекрасната емоция от бременността - пазаруването за бебчето. Вместо да сме позитивни и с положителна нагласа все мислим за най-лошото. С първата бременност бях така, дори ме беше страх да говоря за бебето, та да не "уручасам нещата"  ooooh! Сега уж не съм така, ама като видя някоя дрешка в някой магазин имам чувството, че ако я купя ще прекрача някой закон... Защо сме такива и аз не знам  newsm78 Вече като харесам нещо, купувам го.

# 709
Как сте мамита? Бисквитка, аз съм точно като теб, все си мисля, че някое престъпление ще направя ако купя нещо. А първия път приключих с пазаруването месеци преди да родя. Даже си спомням, че веднага след положителния тест си взех един сет бодита Simple Smile
Аз да ви питам как сте в жегите? На мен хич не ми понасят. Винаги съм казвала за себе си, че съм "слънчево момиче" Simple Smile Демек издържам и на 45 градуса, а като се опъна на плажа, търси ме чак привечер. А сега не знам къде се намирам. Задъхвам се, ускорява ми се пулса, глава ме боли, не знам как ще я карам така. А все пак живеем в планината, не ми се мисли какво е в центъра..

# 710
Момичета, реших да постна тука малко инфо за химиите, с които ни тровят в храните (сетих се по повод на една мама, която пита в групата в ФБ за таблетки за гърло)

http://balkanec.blog.bg/lifestyle/2011/07/02/pomenik-na-otrovite … ni-troviat.775523

Мисля, че ще ви е полезно,
Приятен слънчев ден!  Nature Sunny

# 711
Аз не слугувам на суеверия. Предната бременност бях наплашена и първите 12 седмици нищо не купих май... newsm78 Когато разбрах какво ще е вече не можех да се сдържам много много. Купувах си по нещичко всеки месец, дрешка , одеало, бейбифон, ваничка, количката беше поръчана в 6ти месец, докараха я в осми месец, леглото и повивалника в осми.  Така и не ми се струпаха огромни разходи за един месец а и не исках някоя изненада,бебето да се роди по-рано например и аз да не съм готова. Това щеше много да ме изнерви,защото на свекървата и на ММ не мога да разчитам. Ще купят нещо, което после ще искам да им обухам в главите. Да обикалям след кято родя или малко преди това не си го представям. Както ме срязаха по спешност после да обикалям.... Ако живея със страх, че нещо ще се случи с бебето ми само вредя на себе си и на него. То вече рита, чува ни и на практика е тук,но още е в корема ми. Няма да го убия ако му купя нещо преди да е излезнало от там. Но всичко опира до това как го чувствате. Но да имате желание да купите и да се спирате заради тъпи сеуверия.... за мен вървите против чувството си на майки. Защото вие вече сте майки, дори и това да е първото ви детенце. Аз така мисля де, знам че някой не мислят така и, ако се чувстват по-добре да чакат до последно или да пазаруват след като родят, значи това трябва да направят. Обикновено това е дилема първата бременност, с втората едно че вече имаш неща от по-голямото, друго , че знаеш дали предния път решението да чакаш до последно например е било правилно.

# 712
Бисквитка баткото от каква възрсст спи на голямо легло? Питам защото моя син не иска да спи в кошарата(сгъваема) и си мисля да вземем голямо единично легло за него евентуално с преграда, а кошарата да остане за бебето!
Много ми се изкаше дс си продам сегашната количка и да си взема друга, но май няма да ми се получи и ще си карам с тази!
Иначе и аз си пазарувах постепенно и не в последния момент, хем за удоволствие , хем да ми е спокойно!
Но сега като се замисля май ще ми трябват повече неща за баткото(особено ако тръгне на ясла септември) и като включа и леглото...

# 713
Дам, и ние ще местим баткото и кошарата е за бебето. Купихме му легло и утре-вдругиден стаята му ще е готова. Той няма нищо против да си спи в кошарата (на 2 и 2 месеца е), но тя октомври ще ни трябва. Мисля първо с кошарата в другата стая да свикне , че е сам първо и после в леглото да смикне и с него. Най-много ме притеснява да не става нощем и да обикаля и аз да не го чуя....

# 714
Денис и аз те подкрепям , малко по малко покупките не ти натежават,пък и ако няма на кого да разчиташ да ти помага е мн трудно . И ММ не е в България , а и няма да разбере и 1 дума от това какво теябва да се купи 😀

# 715
Здравейте момичета по назад прочетох, че хвалите козметиката на Палмърс,аз до сега се мазах с Икаров олио,но миризмата наистина (за мен поне) не се търпи.Не можах да го намеря по нашите аптеки и погледнах в сайта им,че до днес е с 10% процента намаление и безплатна доставка (която май не е само до неделя),ако някой реши да се възползва  newsm53 .
В петък бях на фетална и моя преглед беше 15 мин. но огледаха всичко и 100 % каза че било момче така,че вече може да ми се сложи щъркелче когато е удобно де  Laughing .
И аз за съжаление ме е страх да купувам от рано ,макар да знам,че е хубаво си подготвен,но от каката ще имам какво да ползвам.Кошара ще си ползвам платнена,която имам,а всички други покупки живот и здраве мисля да направя като първия път,като наближи деветия месец.

# 716
Аз не купувам от суеверие, т.е не мисля, че ако купя нещо за бебето ще стане нещо лошо, то каквото има да става ще стане без значение дали сме пазарували или не, просто ако не дай си Боже се случи после ще е доста болезнено да гледаш всичко, което си купил...може да звучи черногледо, но така мисля, не че самото пазаруване ще предизвика нещо.
Иначе чак в 9 - ти месец е късно, то може да родиш всеки момент, затова и мисля, поне от 7 - мия живот и здраве да се започне малко по малко с най - необходимите неща. Аз също искам да избера всичко и ще ми е супер тъпо ако се наложи друг да пазарува вместо мен, но пък никой не знае какво ще стане. Иначе аз и отсега се изморявам да обикалям по магазини...
Жегите и на мен изобщо не ми понасят, и преди не ми беше добре лятото, ама сега е ужас! Прималява ми, получавам сърцебиене, разтрепервам се, изобщо не мога да стоя на слънце. А отделно, че минала седмица при доктора ми казаха, че от жегите се получават и контракции, та съвсем избягвам да съм навън по това време.

# 717
  • При вещиците
Но да имате желание да купите и да се спирате заради тъпи сеуверия.... за мен вървите против чувството си на
майки. Защото вие вече сте майки, дори и това да е първото ви детенце.
Денис, не искам да влизам в полемики, но някак ме жегна. Радвай се на това което имаш, но недей да обобщаваш, моля те. Майка се чувствам от преди 12 години, когато започна моето ходене по мъките и когато минеш по един такъв труден и нанагорен път не само ще се вглеждаш и внимаваш в най-малките подробности, а може и да превъртиш. Да живееш по график, да се разделиш с половинката защото не издържа на твоят устрем да си майка, да се чудиш от къде да набавиш пари за поредната процедура, а и да си винаги усмихнат на нетактичните подмятания-хайде стига си се момяла, време ти е за деца. Да не говорим за майчетата с множество спонтанни аборта. Седни и си поговори с едно майче с проблеми, за съжаление стотици хиляди в България и милиони по света и ще разбереш, че някои са  повече майки от тези които го правят за показност и че страха никога не ги напуска.
Не искам да обидя никого, но трябваше да го кажа!

# 718
Лили, защо си мислиш, че Денис не е минала през най-трудното да стане майка за първи път, а сега бременна за втори?
На мен ми хареса нейното изказване, затова, че не трябва много да се вглъбяваме в суеверия. И все пак тя накрая каза: "знам че някой не мислят така и, ако се чувстват по-добре да чакат до последно или да пазаруват след като родят, значи това трябва да направят." Вкрайна сметка всеки действа както сметне за добре. Никой не си налага мнението!

# 719
Не знам защо това те жегна наистина! Няма нужда да говоря с никое друго майче, защото това за което говориш е част и от моето минало! Борила съм се заедно с мъжа си със зъби и нокти за тези деца и съм ги чакала дълги години!!! Спонтанни аборти , процедури..... Затова сега не  позволявам някой да ми говори за суеверия и да вървя против чувството си да купя нещо за нероденото си дете, което толкова съм чакала и съм се борила за него. Не обобщавам нищо и не слагам никой под общ знаменател. Под това, което си цитирала съм писала още, че и всеки трябва да направи това, което чувства. Ако иска да чака до последно, да чака щом така го чувства. Успокой се,разбирам че си супер чувстрителна , но не е добре да си изопъчаваш думи в главата си.
Правя точно  това, което ме съветваш- радвам се на това което имам, защото утре не е гарантирано на никой! Научила съм от горчив опит, че живеейки в страх пропускам да видя хубавите моменти! Дарих хомоните си за 1000 евро на жуна,която нямаше пари. Аз бях успяла вече,бях бременна а тя беше отчаяна. Пратих й ги чак в Чехия. Забременях и пак ве забравих че съм късметлийка за разлика от други. Два месеца пишках в чашка и събирах всяка капка,защото знам че от това се прави лекарството Прегнил и много жени имат нужда от него. Знам какво е борбата и съм решила да не се побърквам от страх а да живея!

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 15:53 от denise78

Общи условия

Активация на акаунт