ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 737
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Попринцип доки е завеждащ отделение с над 20г. Стаж, имам много познати,които го "хвалят", а и е много внимателен с мен и му имам пълно доверие. Преди 2-3 години излекува леля ми от рак на шийката и една злокачествена миома... Не знам дали е "конска" дозата, защото пак пиех така от края на 7ми месец,заради контракции и наскоро ми ги спря. Не знам какво да правя , съвсем се шашнах #Crazy

# 76
  • София
DilyanaVytova, не бива да давам неискани съвети, но АГ преглежд али те за разкритеие? На мен ми се струва по- логично да те прегледа, отколото по телефона да назначи Маг  newsm78 Аз по аменорея съм с темин 21юни , бебчето върви 1-2 седмици по- назад, но ми спряха Мг преди седмица.   Peace
Коконке, забравих да пратя  Hug помисли си, че в болницата колкото и да е неприятно има кой да поеме отговорност за лечението и колко повече тревога би изпитвала сама у дома...

# 77
DilyanaVytova  и аз мисля,че  е странно да ти изписват магнезий и но шпа в 9-я месец. Аз пиех 3*1магнезий, после ми го намалиха на 2*1 и от 35г.с. ми го спряха. Лекарят ми каза при болка да си взема но шпа и ако не отминава да му се обадя.  Поне според мен трябва да те повика на преглед , а не да чакаш насрочената дата.
Моят преглед беше вчера и малкото човече, освен че е с навита пъпна връв е и лицево разположена  Sad Май секцио няма да ми се размине Sad

# 78
DilyanaVytova, не бива да давам неискани съвети, но АГ преглежд али те за разкритеие? На мен ми се струва по- логично да те прегледа, отколото по телефона да назначи Маг  newsm78 Аз по аменорея съм с темин 21юни , бебчето върви 1-2 седмици по- назад, но ми спряха Мг преди седмица.   Peace
Коконке, забравих да пратя  Hug помисли си, че в болницата колкото и да е неприятно има кой да поеме отговорност за лечението и колко повече тревога би изпитвала сама у дома...

Не е, бяхме се разбрали за 17.06 и сега отново по телефона за тогава да ме прегледа за разкритие, аз на ден имам 1-2 контракции и толкоз. Трябва ли в края на 36 началото на 37г.с да ме рови непременно за разкритие. Той сам ми каза ако нямам оплаквания или изненада от бебка на преглед тогава.  Heart Eyes

# 79
Здрaвейте коремчетa!от днес съм болницa,зaрaди високото кръвно Sad днес бях 150/110. и нямaше кaк трябвaше дa влезнa.ще бъдa 5 денa до термин,aмa не се знaе когa ще рaждaм и още колко ще бъдa

# 80
shinzou, имаш ли белтък в урината (изследва се с лентичка за 45 сек.) и/или отоци по краката, най-вече по пръсците?
DilyanaVutova, подкрепям момичетата. Несериозно е без преглед да ти изписва такива конски дози малко преди термин. Все пак целта и на двете е да подържат матката спокойна, но се спират 4 седмици преди термин, иначе вероятността да се наложи медикаментозно стимулиране на родилния процес чрез хормони е много голяма. Peace Първо на УЗ може да се види дали имаш контракции, второ би трябвало да ти пусне запис на контракции и тонове, за да види бебето как е и трето мануалният преглед само може да покаже дали шийката е мека, скъсена и дали има разкритие. Но от него няма да се предизвика раждане, ако това ти е притеснението. Мен през цялата бременност ме преглеждат мануално всеки път поради стечение на обстоятелствата. До тук не съм имала никакви проблеми след преглед.  Peace Аз лично не бих чакала 14 дни до прегледа, пиейки хапове на сляпо.  Wink
avoknejd, какъв точно е проблема с увита пъпна връв? Моят лекар твърди, че това не е показание за секцио. Те дишат през пъпната връв, не през устата. А пъпната връв освен, че е дълга е и разтеглива и обикновено я отмотават при самото раждане.  newsm78
magi_sveta, и аз съм така. Нямам никакви признаци, а то не остана време вече... Crazy Колко месеци му треперих дали ще дочака 9тия на това бебе и то сега взе, че свикна в корема ми.  Laughing
kokona777, определено и аз смятам, че във вашия случай е най-добре да си кротувате в болницата и да сте под постоянно наблюдение. Нито ще ти бъде добре, ако си сама в къщи, а бебка в болницата сама, нито ако сама трябва да обгрижваш мъничката мишка в къщи ще ти е особено спокойно. Така че дръж се, мила, скоро ще сте добре и двечките и ще се приберете в къщи!  Hug Иначе си мисля, че колкото и да ги мислим по време на бременност като се родят се започват по-сериозните притеснения. Wink

# 81
Попринцип доки е завеждащ отделение с над 20г. Стаж, имам много познати,които го "хвалят", а и е много внимателен с мен и му имам пълно доверие. Преди 2-3 години излекува леля ми от рак на шийката и една злокачествена миома... Не знам дали е "конска" дозата, защото пак пиех така от края на 7ми месец,заради контракции и наскоро ми ги спря. Не знам какво да правя , съвсем се шашнах #Crazy

И аз мисля че човекът,може пък да е преценил добре.Той я е наблюдавал 9 месеца и знае какво и е положението.Може пък бебето да е малко.Може и защото още не е влязла в 37 седмица,нали тогава вече бебетата се водят доносени.Диляна ако все пак се притесняваш относно вземането на решение по телефона,обади се на твоя док и му кажи.Сигурна съм че няма да те върне ако отидеш по рано на преглед.Във всички случаи ти препоръчвам да се успокоиш.  Hug

# 82
На мен ми е обяснено, че магнезия не се пие само за спокойна матка, а за кръвното и сърцето, и че със или без него - пак ще родя : )

# 83
По принцип и моят лекар смята,че увитата пъпна връв не е проблем за естествено раждане. Сега обаче се е увила 3 пъти около врата и в комбинация с лицевото положение  на плода го карат да мисли, че ще е секцио !

# 84
Жaнa Инa не съм питaлa зa белтъкa.по прaсците нямaм ,но по ходилaтa имaм и ме кaрaт дa лежa Sad 

# 85
Питам те, защото с това кръвно, дето се появи така незнайно може да се окаже примерно преекламсия и трябва да ти следят притока на кръв от двете вени на матката към плода.  Peace Освен това може да не ти достига белтък (, което е най-честата причина) и тогава трябва да ти го набавят. В такива случаи той се изхвърля с урината. Не искам да те стресирам в никакъв случай, добре е, че си под наблюдение и всичко е под контрол, просто ме учудва, че са те прибрали в болницата, дават ти хапчета за кръвно, а пропускат важни подробности! Wink Просто съвет.  Hug

# 86
Здравейте бъдещи и настоящи мамчета. Писала съм в темата на юнските бебчета мноооого отдавна, но после спрях, защото покрай грижите по дъщеря ми и разни други събития време не остава кой знае колко.

Накратко - имам дъщеря на 1,9 м. и един юнак с ориентировъчен термин 15.06. Утре съм на лекар да определим дата за раждане, тъй като бебо е много малък и е спрял да расте. А аз трябва да реша - индукция или секцио, та съм се стресирала и не мога да взема решение... В Надежда ще раждам.

Честито на новите мамчета и стидкам палци на останалите Simple Smile

# 87
Жaнa Инa в документите зa хоспитaлизaция пише че именно зaтовa ме приемaт.досегa сaмо един ехогрaф,ПКК,уринa,2. Тонове и мерене нa кръвното.нямaм пуснaти системи и съм сaми нa хaпове.

# 88
Привет мами, ние сме си вече най-накрая вкъщи  Heart Eyes /от събота/

Чета ви през тел редовно, ама като кърмя, и не ми се отдава и да пиша едновременно:)

Кърмим се здраво, естествено лявото ми зърно е супер разранено - дясното бе леко, но го стабилизирах с кремчето на юриаж, сега това лявото го пробвам ама не заздравява и може би ще мина само на фаза да цедя лявата гърда и да мажа зърното докато оздравее /мисля да замразя кърмата/

Бебка е голяма сладкишка, да не й е уроки, днес заведохме и нея и батко й сред боровия парк, на първа разходка /преди това я изкарвах на терасата и с колата я извеждахме няколко пъти, че ни се наложи/, та мисля да си я разхождам вече, все пак са летни бебета, от събота всеки ден съм я показвала по малко навън. Искам само да я гушкам и да я мачкам.

Кураж момичета, на които им предстои тази сладка среща, ние мамите вече родили можем само да ви кажем - бебетата са най-голямата анестезия, като ги гушнем и забравяме и болка, и колко не сме спали, и как са ни изтръпвали ръце и тн

Сега за моето раждане, както обещах ще разкажа. но МОЛЯ неродилите мами по-добре да не четат сега, няма нищо жестоко в разказа ми, но все пак и моите емоции са още много пресни и искам да си разкажа как съм се чувствала и т.н., да не притесня някоя излишно...Та затова скривам текста. Мога само да ви кажа един факт, който не ми бе известен - ако раждате със спинална упойка цезарово, ви вливат една банка разтвор преди това, за да ви оводнят.

Скрит текст:
И така, устисках си аз за плановото секцио на 26,05. Отидохме в 7 в болницата, оправиха документите, сложиха ми абокат, разцелувах мъжете и ме качиха в предродилна. Там ми направиха запис на тоновете и ме попитаха каква упойка искам -  и понеже спинална ме закачиха на система. Поради тази причина вместо в 9ч, някъде към 10,10 влязох в операционната. Имаше едно момиче, което щеше да ражда нормално и аз по едно време като ходих със системата до тоалетна, без да искам видях лехена, в който й бяха събрали водите /точно идваше санитарка да ги вземе/, ми те приличали на армеева/зелева/ чорба  Joy Joy Joy
Анестезиологът ме откачи от системата, прати ме да пишкам /аз още си стоях с гащите/, каза ми, да си ги оставя в багажа и по ношница ме заведоха в операционната - където я махнаха от мен и ме накараха да седна, за да слагат упойката. Като цяло не е било някаква кой знае каква процедура, бият ти упойка на кожата преди това, кофтито беше другата сестра, която ми натискаше главата надолу да не мърдам и да стоя прегърбена. Казаха ми сега имаш мн малко време да се прехвърлиш като я сложиха, метнах се на масата настранично, събрах чаршафа под себе си повече не можах да мръдна...

Сложиха ми един друг зелен чаршаф така, че само него виждах пред очите си, наклониха масата на една страна и започнаха...И след няколко секунди започнах да повръщам стомашен сок - не при всеки се получава, просто от упойката ми падна кръвното. Анестезиоложката бе супер мила, през цялото време ме милваше, казваше ми ей сега като извадят бебето ще ти олекне /тя знаеше, че не мога да лежа по гръб, и затова наклониха масата/, подаваше ми кислород и след като повърнах 3 пъти за 1 мин изведнъж всичко мина. Тя през цялото време ми казваше какво става, каза сега трябва да си спокойна, ще усетиш бутане, че вадят бебето - и наистина усетих натиск, но никаква болка, и чух как бебка проплаква

После доки каза - гледай нагоре и ми я показаха малката ми бонбонка с главата надолу и с пъпната връв.В 10,20ч:) Hug

Отидоха да я теглят и мерят, питаха ме дали искам да ме приспят, казах не, и през цялото време си говорих с лекарите и анестезиолога, /израждащия лекар бе в екип с тази, при която бях на консултация/ и сигурно затова бях така спокойна. По едно време ми доведоха беба увита и ми казаха колко е висока и колко тежи, и аз направо се разтопих  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
и докато се усетя всичко свърши, мн бързо ми се стори, дори разсмивах лекарите, имам чувството, че тази упойка направо те надрусва яко, наркотици не съм употребявала, но според мен сигурно така се чувстват наркоманите...дори накрая ги попитах дали са ми пукнали мехура, казаха ми охоо, още в началото - аз естествено нищо не съм разбрала

заведоха ме в реанимация обадих се на мм, после и на майка ми , и на леля ми итн...и след малко мм дойде с майка и ни докараха бебка и се снимахме и тн

самата упойка спинална - усещането е ако като дете са ви пръскали с един спрей като ви вадят зъб, като замразяване е едно, нищо особено

може би някъде към 16ч като бях спокойна че вече всичко си мърдам, помолих да ми дадат да гушкам бебе, усещах лека болка от операцията,но като я сложих на мен престана да ме боли...

и така мами всичко мина слава Богу по живо по здраво. На другия ден на раздвижването ми причерня и видях звезди посред бял ден заради ниското кръвно, но ми сипаха една банка и после се изправих. Този път обаче след операцията ме боля 5 пъти повече отколкото с баткото - просто по голяма матка, контракции и тн, дори още ме боли, въпреки, че ми махнаха конците - операцията само, но и това ще мине. най-сладкото нещо е нашата беба, баткото е много горд, а ММ е в бащинство и сигурно затова съм така спокойна, че не съм сама по цял ден и никой не ни се мота из краката най-вече, 

Хубава вечер момичета и кураж Heart Eyes

# 89
  • София
Здравейте, мили мами!

Първо да честитя на всичките ни мами: Били, Муун Чери, deiza, Sarah Lou, Вълшебната Пеперуда, Ралито,Светлушка, Psycho_help, Астера, Gergamelka, честито маминки !!!   bouquet  Да са живички и здравички малките съкровища, много да ви радват, а на вас бързо възстановяване!  Heart Eyes

Elle, благодаря, мами за новата темичка! Супер си!  Hug (здраве и живот ще ме консултираш как намираш време за всичко   bouquet)

Мимко, Mrs Fiore, честит рожден ден (на голяма и малка патеричка)!   bouquet Бъдете здрави, много щастливи, обичани и обожавани! Бъдете смели, решителни, силни и прекрасни майки!  Hug

Desislava Sivinova, добре дошла и успешен финал!  Hug

Emily_D, колко е хубаво да си имаш братче/сестричка и така да мислят за теб, нали! Simple Smile Хихихи  Heart Eyes и сестра ми ни подари фотосесия, много хубаво беше, снимките са прекрасни, все се каня да кача във фб, ама аз едва смогвам тук да следя и да пиша, какво остава за фб  Blush а и хич не се оправям там все още Grinning ). Задължително си направи еднакви пози – сега държаща коремче, а после (здраве и живот) същата поза, но държаща бебче  Heart Eyes много яко ми се струва! Simple Smile

Hailie, браво на принцеска и на мама!  Hug Много се радвам!!! Милата бебка, знае си тя как трябва да застане!  Heart Eyes

Sonyta, Grinning ако знаеш как те разбирам, мила. Не само сме с един и същи термин, ами и с едни и същи мисли Grinning не знам дали секса помага, склонна съм да вярвам на Hailie и й се доверявам  Sunglasses хихихи, обаче гравитацията със сигурност трябва да помогне, или поне се надявам, аз съм решила, че ще увеличавам километража на разходките, ако и това не помогне - накрая ще взема да изчистя цялата къща Grinning

Tedi8811 Joy голям смях падна с тия еднократни гащи  Laughing  благодаря и на другите маминки за коментарите и съветите!  Hug Стана ми ясно, че правилно съм решила – взела съм си и еднократните, и мои си (за вс случай). Какво става с теб и бебочко? Simple Smile Как сте?

Катериче, мамиии, с удоволствие ще се присъединя към вашата компания  Simple Smile аз съм в Дианабад, също се разхождам из Борисовата, Южен парк, даже и Гео Милев често (там е сестричката с племенниците  Heart Eyes) Още малко ще почакам беба, и ако не ще да излиза – ще идвам с вас с корема (надявайки се, че гравитацията наистина помага! GrinningHug

Kokona777, миличка мами, не се отчайвай! Вярвай, че всичко ще се оправи и че бебка и ти скоро ще сте си вкъщи!  Praynig  Като ти дават бебка, приказвай й много -> от рода на „няма страшно, мами, ти си моето силно момиче и ще се пребориш с всичко! Заедно ще се преборим и скоро ще сме си вкъщи!“ Стискам палци всичко скоро да се нареди по възможно най-добрия за вас начин!  Praynig   Hug

Аз не съм съгласна, че магнезият го спират влезнеш ли в 9ти месец  Crossing Arms Това е някакво "неписано" правило. Магнезият го спират по-скоро в 37ма, 38ма г.с. (нищо, че 36та се води „доносено“), но и в зависимост от други фактори, не трябва само да си влезнал в 9ти месец. Ако напр: бебчо е малък за излизане, нищо чудно да се помъчат да стопират контракциите, за да наддаде още. Всеки доктор различно нещо ще препоръча, което е и напълно нормално. Всички добре знаем, че няма 2 еднакви бременности. Според мен се преценява според ситуацията.

……….Трябва ли в края на 36 началото на 37г.с да ме рови непременно за разкритие....
Не, мила. Аз съм 40та г.с., 3 дни преди термин  Simple Smile никой досега не ме е гледал за разкритие. Щом ти е казал да пиеш, пий си магнезий. Терминът ти е 28.06 – имаш още предостатъчно време  Peace Имай предвид, че при мен стана обратното -> имах малко контракции, спрях магнезия -> никакви признаци на контракции сега. Една позната пък спря магнезия и след 3 дни роди Simple Smile И на мен не ми стана ясно, защо, въпреки, че нямаш контракции, трябва да ги пиеш, но аз лично те съветвам да се довериш на лекаря си (в крайна сметка, магнезият е полезен и за много други неща, така че не вярвам да навреди)  Hug

Shinzou, кураж, мила! Стискам палци всичко да е наред!  Praynig

Позагубих се малко аз, но се оказва, че с всеки изминал ден ми е все по-неудобно четенето на лаптопа повече от половин час (то всъщност какво ли ми е удобно вече Grinning), а и ми е станало малко досадно ползването му въобще, не знам защо newsm78  (на телефона ми е супер неудобно, а таблетът ни се развали). Освен това се оказа, че си имаме още нещица за вършене с ММ, уикенда пък имахме гости, петък и понеделник се бях отдала на пране и гладене (не знам какво ме прихвана, та прах бебешки дрешки на ръка, май реших, че трябва да започна да се движа и уморявам повече, та поне бебка да слезне долу, ама…нъцки Simple Smile добре, че ММ ми помогна с гладенето Simple Smile) че накрая останах без кръст и гръб  Embarassed Отделно се опитвам максимално да се възползвам от хубавото време и се стремим да го прекарваме в разходки. Утре съм на тонове, да видим какво ще каже доки, но с тоя мой цикъл няма да се учудя ако ми запише час чак след седмица пак. В четвъртък на ехографа поне видяхме, че си наддава бебка (предишният път малко се бях попритеснила), сега пишеше 3200гр, но както вече неведнъж коментирахме, аз не им вярвам грам, даже и на бележката се увеличило отклонението: вече пишат +/-450гр Grinning

И тук ще си я призова милата ми  Heart Eyes: „Бебкааа, принцесо моя, знам, че ти е добре в тумбака, но навън е тоооолкова хубаво сега, мами, раззеленило се, слънчице пече, хайде време е да се престрашиш. Нямаме търпение с тати да те гушкаме!“

Хубава вечер, маминки!

Общи условия

Активация на акаунт