ЮНСКО пухкаво човече, мама добре дошло ти казва вече! - тема 14

• 49 741
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро от мен и Моята  Димана   Simple Smile
Ние малко се поизгубихме....като цяло сме добре...Димана се храно добре но кърмата не и стига ,а на всичкото отгоре едната гърда започна да ми пуска по 20 30 мл а другата препълва шишето но е цялата в рани....започнахме да се захраннваме с АМ....мъчно ми е защото искам да кърмя...а знаете че аз бях пт тия майки които не искаха да кърмят...но няма как ....каквото дойде....
От вчера започнаха да ни мъчат коликите. ..Димана е вече на цели  15 дни...гледам тук масово използвате едни и същи медикаменти за колики,но на мас прди ни изписа...colfit...ще видя как и действа и ще ви кажа ....
БАТКОТО милият иска постоянно да я целува и милва....много е грижовен....за сега няма ревност но да видим за напред
За сега това е от нас...започвам да гладя но първо едно кафе...а след това вече на разходка  Laughing
Приятен и спорен ден за сега от нас...  bouquet  bouquet  bouquet

# 661
  • София
Добро утро и от нас с Валерия!
Лери вече е на три седмици, още сякаш нямамаме типични колики, поне още не се е налагало да плаче много или да използваме медикаменти. Обикновено като се разпищи в леглото едно допълнително оригване върши чудеса. Давам Биогая - 5 капки от изписването и от вчера Вигантол - 1 капка. Засега се кърмим, но ще видим на осми колко качва, защото ме притеснява. Иначе е спокойна си си спинка, а когато е видимо гладна нищо не може да я успокои.
Каката и баткото много ми липсват, но засега кореспордираме по вайбър и си разменяме снимки. Когато са си у нас ми помагат много - разни дейноси като да се премести прането от пералнята в сушилнята, да се сгъне след сушилня, да се гладят на бебобина дрешките (специално запазено за кака по специално нейно желание), да се хвърля боклука, да са купи хляб и дребни нещица от близкия магазин, даже и кафето сутрин правят те (защото е интересно да се "играе" с кафемашината)...
Хапнах си порцията жито за закуска, ще си направя едно кафе и ще поработя малко, после на разходка.

# 662
  • athina
Добро утро момичета!!!
Честити нови бебчета-да са живи и здрави!
ДЕСИ-звучиш доста по-добре,надявам се се пооправиха нещата при теб.
Ние сме добре,комбинацията Еспумизан-Биогайа ни действа добре,започнахме да си поспиваме през нощта,кърмим се,пъпчиците по лицето определено стават по-червени когато спи на едната или другата страна.Вчера си полежа доста време по гръб в количката и почти изчезнаха.Моят дребосък не желае да стои вкъщи въобще-иска постоянно на вън и на разходка.Ако реша след обедното хранене да го сложа в кошарата,за да мога и аз да си полегна малко,надава рев до небесата,ще кажеш,че има тръни в тая кошара.В момента в който излезем и го сложа в количката на двора за секунди заспива.То тук добре,обаче в Гърция не може да се излиза по обед в жегите-направо не знам какво ще го правя там.И да ви се похваля ММ си идва на 18-ти ще поседим 2 седмици тук и си заминаваме за Атина-нямам търпение,дните до 18-ти ми се виждат безкрайни.
За сега това от нас.

Хубав и спокоен ден на всички.

# 663
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile от хранене,цедене,реване,дундуркане и нрдоспиване,няма време за форума.Честито на всички родили,то май няма вече не родили мами и ще се местим в родени 2015 Heart Eyes
Доста от вас кърмят което е страхотно.Аз се опитвам,но още оъ началото станах на такива рани,че вече седмица се цедя и не заздравяват.Мажа се с Ланолин,но полза  #Cussing out умирам от болка,кръв тече.Пробвах с помпа,но раните станаха още по-големи  #Cussing outЧувствам се отчаяна и лоша майка.Ежедневието ни е един час цедене,след това един час хранене,после час приспиване и пак цедене,хранене,приспиване Cry Въртим се в омагьосан кръг от който не виждам изход.Дохранвам с АМ когато видя,че е нервна и това допълнително ме разтройва,че не мога да осигуря храна за детето си.Приемам съвети от мами как са се справили с плоските зърна,раните и храненето.Пробвах и със силиконови протектори,но не иска да суче с тях Cry
Благодаря,че ме изтърпяхме с мрънкането,но напоследък само се депресирам заради това кърмене и ревя постоянно.
Толкова искам вече да излизаме на разходка  Simple Smile
Слънчев ден на всички

# 664
ppippi Не се отчайвай - всичко е на периоди. Някой път губим вяра и кураж, точно на финалната права.А защо цедиш? Не й даваш от гърдата ли? Не се треважи всичко ше се нареди

# 665
Здравейте момичета Simple Smile от хранене,цедене,реване,дундуркане и нрдоспиване,няма време за форума.Честито на всички родили,то май няма вече не родили мами и ще се местим в родени 2015 Heart Eyes
Доста от вас кърмят което е страхотно.Аз се опитвам,но още оъ началото станах на такива рани,че вече седмица се цедя и не заздравяват.Мажа се с Ланолин,но полза  #Cussing out умирам от болка,кръв тече.Пробвах с помпа,но раните станаха още по-големи  #Cussing outЧувствам се отчаяна и лоша майка.Ежедневието ни е един час цедене,след това един час хранене,после час приспиване и пак цедене,хранене,приспиване Cry Въртим се в омагьосан кръг от който не виждам изход.Дохранвам с АМ когато видя,че е нервна и това допълнително ме разтройва,че не мога да осигуря храна за детето си.Приемам съвети от мами как са се справили с плоските зърна,раните и храненето.Пробвах и със силиконови протектори,но не иска да суче с тях Cry
Благодаря,че ме изтърпяхме с мрънкането,но напоследък само се депресирам заради това кърмене и ревя постоянно.
Толкова искам вече да излизаме на разходка  Simple Smile
Слънчев ден на всички
Препоръчаха на Медела охлаждащи лепенки. Аз си взех за всеки случай още преди да родя, слагах веднъж, че зърната ми вече пареха и щипеха от болка и определено успокояват. Малко са скъпи - 28 лв за 4 броя, но се радвам, че ги взех.
За плоски зърна не знам.

# 666
  • в матрицата
Моите зърна са плоски. Даже в болницата се чудеха как ще кърмя, караха ме да си взимам силиконови зърна и т.н. Еми, бебето си издърпа зърна и сега си имам. Така стана и с каката, за това сега 2ят път изобщо не слушах акушерките , а си дърбах бебето на гърда упорито, докато засмуче хубаво. Верно, голяма мъка беше, но стана и сега вече  месец си се кърмим без проблем.

# 667
Провет, момичета!
Не съм се включвала скоро, но не ми остава много време покрай малката и баткото най-вече. Скучно му е в къщи и ходим на басейн, в парка, на детски площадки да играе с приятели. Михаела от около седмица е доста крива особено след обед. Не знам дали са колики, но нещо не й дава да заспи спокойно. Приспивам половин час и като я сложа в кошарата веднага се събужда и започва да реве и нервничи. Вечер си спи, но заспива късно - 12, 1, 2. После се буди само за кърмене и пак заспва. Снощи направи пауза от 5 часа Simple Smile. Вече започна да гука, но не иска да се усмихва, сериозна мацка ще е Wink.
Относно храненето на кърмачките - хапвам всичко без да прекалявам с количествата. Суптрин си пия едно слабо кафе /в последно време безкофеиново/, а вечер си позволявам по 1 чаша бира. И череши, и ягоди доста изядох, а без салата от домати и краставици не сядам на обяд и вечеря. Не знам дали съм пускала тази статиятук, но за мен е много полезна. Ако решите да я четете, четете до край, не се заблужавайте от първите редове Wink.
Suzza, благодаря, че сподели хомеопатичния препарат за колики. В какво количество вода разтваряш 2 гранулки?
Михаела също имаше пъпчици по лицето. Мазах със Стелатопия на Мустела и изчезнаха на втория ден. Сега продължавам да мажа след баня и нямаме проблеми.
rallyto, люлка-шезлонг имаме на Cangaroo и я ползвам още като беше на 2-3 седмици бебка, но вече не иска да седи в нея - плаче и нервничи.
момичета, сигурно съм откачена - днес като си видях матката на прегледа на ехографа контролния...и ми стана едно тъжно и празно, бях свикнала да има все бебе там...нищо, че беба ме чакаше при сестрата...понякога ми става много тъпо как бързо ще мине времето, а аз не мога да й се насладя колкото искам
Абсолютно по същият начин се чувствам  Hug.
Честито на всички новообебили се мами! Да се радват на здрави и щастливи дечица! Тук чакаме ли още бебчета? Във ФБ остана само една мома с характер, която не иска да излиза от топлата квартира. Да, новата тема вече ще е в друг подфорум, а на новите юнки ще направим нова тема тук, но чак септември Wink. Нещо не виждам предложения за заглавия на първата ни небременна тема  newsm78.
Хубав ден на всички!

# 668
  • в матрицата
Ellle, една водна чаша я пълня 1/3, може и по-малко. Не е нужно много вода, важно е лекарството да е в течна форма. Успех  Hug

# 669
  • София
Тъкмо Елл написа, че нямаме предложения за нови заглавия и ми хрумна едно.
"До вчера мама бе с тумбаче, а днес на Юнчето стяга погача"

Елл, с малката ли ходите на басейн или имаш кой да я гледа, че и моите ме врънкат да ходим като се приберат в Сф?

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 17:50 от magi_sveta

# 670
Здравейте момичета

чета ви редовно, но нямам много време да пиша. Добре сме Simple Smile малчо расте като гъбка. Лекуваме се... Вече ни смениха трето гибсче, старая се да му се радвам и да не се разстройвам като видя гипсираното до памперса краче. Малчо геройски търпи и с моето спокойствие се надявам,че му помагам.

Още пие ентерол заради диария-според педи за да се стабилизира. Надявам се,че сме я преборили, но и аз не мога да преценя дали са му ОК акитата-те по принцип нали при бебчетата е по-течно-при вас как е?

Някой от вас знае ли сиропа от бъз дали е вреден за кърмата и изобщо как влияе?

Относно чистата молитва-точно на 40-ти ден ли се ходи или може 1-2 дни след това?

# 671
Suzza, благодаря ти, смятам да пробвам  Hug.
magi_sveta, с малката ходя, да. Баткото всъщност е записан на курс по плуване и има много майки, с които си пием кафето, докато децата "плуват". Малко е лудница, но Михаела спи много добре на силен шум Simple Smile. Страхотно предложение, благодаря Simple Smile.
gergamelka, ти и малчо сте герои, всичко ще се нареди и вярвам, че скоро ще му се радваш пълноценно  Hug. За коремчето можеш да даваш пробиотик като Био Гайа, за да се регулират изхожданията. На кърмачетата акитата са по-рядки, да. Ако няма слуз би трябвало да не е проблем. Молитвата мисля, че трябва да е точно на 40-я ден, но не съм сигурна. В църквата ще ти кажат със сигурност.

# 672
  • София
Точно на 40 дни, ако не се пада събота, защото е ден за почит на мъртвите. Много попове не пеят чиста молитва в събота, тогава се прави в неделя. По принцип може и по-късно, идеята е, че майката трябва да се причисти преди да влиза отново в храм.

# 673
Да повдигна отново темата за бебешката зимнина. Какво направихте с тиквичките? И аз имам домашни и се чудя дали да не замразя. Скоро свекърва ми даде домашни бройлери и аз нарязах на порции гърдите и ги прибрах във фризера. Сега има и плодове много. Сок ли мислите да правите или пюрета и как? Свекърва ми прави компоти и баткото много ги пие, но за малката е неподходящо, тъй като има доста захар.

# 674
  • Пловдив
Благодаря за отговорите за разранените зърна.Мимко,цедя защото съм в рани и когато бебето е на гърдите,вия от болка и тече кръв.Едната гърда е с толкова плоско зърно,че малката въобще не може да захване да суче,а само предъвква зърното.Благодаря и на другите момичета за съветите и куража  Hug
Гаргамелка,дано бързо се възстанови бебчо  Praynig
Елле и аз много ми си мислех за консетвирането на тиквички и накрая реших,че е най-добре в бурканчета,защото мисля че във фризера ще станат на пихтия.

Общи условия

Активация на акаунт