Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 455
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И аз съм на кантар за Фара. На места не ми е убедителна. Но се старае момичето. Peace

# 136
Вале  Love Hug  wavey благодаря за всичко, най-вече за клипа! Поне да видим малко от изрязаното  35 35 35 35 Много ме е яд  Crossing Arms Съгласна бях да го разпокъсат както си щат, ама да изрежат толкова важни сцени ... не го очаквах, наистина ... А ние се ядосвахме на дублажа в Север Юг  hahaha бели кахъри. Макар, че и там не дадоха някои дребни моменти, но нямаше такова жестоко рязане .
И все пак, сега ме развълнуваха повече Сеит и Шура на диванчето да ви кажа  Laughing Коя ли би му устояла се питам  newsm78 35 35 35 35 35
Айре  Love намери моля те, момента, когато я гледаше отблизо на стъклото  Praynig
този пост го виждам, когато искам да отговоря, а иначе не  newsm78 Интересно ...
уф, сега се появи ... извинявайте  Embarassed

# 137
мен тая сцена май най много ме докосна от Руския период Cry Heart Eyes

# 138
Явно са си рязали както им падне, без да вникват много в събитията  Rolling Eyes

# 139
  • София
За Фенчето и Айра!   Hug Hug Hug

# 140

Айрче  Heart Eyes точно за тези снимки те молех, благодаря!   love001
Ками  Heart Eyes Hug txtloves newsm76 Two Hearts

# 141
  • София
И едно последно за тази вечер!

# 142

Айрче  Heart Eyes точно за тези снимки те молех, благодаря!   love001

ами то аз си ги направих Rolling Eyes Wink
Ками мерси Hug
ама ти от клиповете в ютюб ли ги режеш?
на мен ми дава съобщение, че са много големи  Confused Confused
Роминка, да рязали са без много да го мислят Tired

Мацки, лека Hug

# 143
  • София
Фенче hug спешъл фор Ю милинка! Joy Joy Joy
Надявам се, че си доволна от мен тази вечер, и вече не си мислиш че съм гадинка! Joy Joy Joy

# 144
Айре  Heart Eyes знам, че ти си ги правиш, нали затова те моля теб  Laughing
Ками  Heart Eyes още веднъж - благодаря! Поне в гифчета да видят хората какво са орязали онези  #Cussing out #2gunfire #2gunfire Не си гадинка  hahaha готина дружка си ти!  txtloves
На мен по принцип сцената на гарата ми е голяма слабост ... видя се много добре как Сеит не можеше да се отдели от Шура, нищо, че някои го изкарваха само женкар и че не обичал Шура  hahaha Киво толкова хубаво показва какво чувства героят му, че няма нужда и от думи. Но, всеки си гледа различно, какво да се прави.
Благодаря ви, дружки за хубавата компания, до утре! Лека и синеока!  smile3524
гърците и те са луднали по нашия сериал ...

# 145
  • AMS

Привет, момичета

И аз си отворих архивите

# 146
Драгият зрител много изпуска, но тук сте допълнили всички липси.
Аз пък съм изпуснала други неща.
Желая ви утре хубав ден!

Една от много добрите сцени в сериала.
Всеки от героите на Къванч, поне веднъж е бил пиян от любов.
Но тази сцена има свой смисъл.
Тя е веднага след като Петро го отказа да даде писмото до Шура. Интересно е, че любовната си мъка Сеит потушава със стрелба; прострелва не само шишетата, но сякаш прострелва и нещо от думите на баща си.  Борбата между разума и сърцето от писмото сякаш продължава и сега.
Напътствията от бащата към детето Сеит: какъв трябва да бъде един войник и още: 
„Ще бъдеш лоялен към земята си, кръвта си, към семейството си и моя завет. Този, който предаде всичко това, се счита за предател.
И още нещо. Не бързай да се радваш за нещо, нито да се разстройваш от нещо.“
Перфектно режисирана сцена: споменът и присъствието на бащата в съзнанието на Сеит са толкова силни, че докато напътствията на  баща му ясно звучат в ушите му, сякаш порасналият Сеит с ръка директно от него поема подаденото оръжие и чашата с водка, някога подавани на детето, и това става през времето и пространството. На ръката на бащата виждаме пръстена, който сега е на ръката на Сеит. Невероятно силно внушение за мястото на бащата в съзнанието на сина войн. И трудната битка, която предстои.
(Много харесвам начина, по който е поставен и непрекъснато присъства  „завета на бащата за турска невеста“. Провокира във всеки момент зрителя да мисли: ето в тази сцена този завет е сред много ценни други бащини заръки и това прави много трудни решенията; по-нататък: дали Сеит буквално се придържа към този завет или става дума за друго.) 

Приятелите Джемил и Татя и „приятелят“ Петро в успоредни сцени:
Двамата помагат на влюбените, Петро ги разделя. Действат различно с  едни и същи факти: виждат, че Сеит и Шура са влюбени; писмото; облога.
Татя помага да се каже истината, Петро заблуждава.
В този епизод вече е ясно, че Петро ще има две фалшиви лица/същности/ идентичности: на приятел (в действителност - враг в различни степени) и на приятел на Шура (всъщност на влюбен в нея).
Чухме и две различни виждания за любовта. Шура:...любовта, която те кара да правиш неща, които иначе никога не би направил...

Хареса ми тази снизена „версия от пазара“ на приказния мотив: Сеит на кон, спасяващ своята принцеса. Толкова хубаво го изиграха!

Интересно е, че сцената Сеит – Петро е снимана в същата обстановка, пред огъня и в същата перспектива - отгоре, както любовната сцена по-късно. Трябва да се помисли за връзката между двете.
Сеит приканва Петро да си каже, ако има нещо във връзка с оставката..
Сеит смята, че с времето това ще се забрави. Не така мисли Петро. Отговорите му са лицемерни, а пред себе си казва:
Аз няма да забравя.

Не бих си позволила дори дума за любовната сцена.
Трябва да се гледа. Много ми харесва. Заслугата за необичайното решение е основно на Хилял Сарал. 
Идеята за синьо е страхотна.
Интересен е монтажът: Петро търси Шура, следва продължение на сцената; след това влюбеният под прикритие Петро ги вижда хванати за ръка, не крият любовта си, открито я демонстрират. По-късно изпращането на гарата, прави се отново връзка с любовната сцена: Сеит взима със себе си украшението за косата – знак за последната вечер. „Ти ще си единствената причина да се върна жив!“ Войната, която носи смърт и любовта, която спасява живота.
И на гарата още: сълзата на Сеит, изтрита в края на кадъра.   

# 147
Добро утрооо!  Hug Hug Hug
Скрит текст:

Дива  Heart Eyes Hug newsm51
Ванче  Heart Eyes благодаря ти! Е, какво да напише човек след теб ? Невероятна си, всичко, което пишеш го усещам по същия начин и аз, но не мога така да го предам ... помагаш ми да разбера защо толкова го харесвам този сериал, благодаря!   love001

Аз ще си позволя обаче да напиша малко за тази сцена ...
На времето, някои дружки веднага осъдиха Сеит за тази му постъпка спрямо Шура. Не я обичал ... Сценаристките се били подиграли с руските момичета ...  Никога не съм била съгласна с тях - това е една от най-хубавите сцени в епизода за мен! Толкова любов и вяра имаше и у двамата ... Ясно показаха мъчението на Сеит да се въздържи да не направи Шура своя, но толкова много я искаше, както никоя друга преди това. Не го осъждам ни най-малко, видяхме, че той беше дяволски уверен какво иска за нея в бъдеще, а именно да я направи своя жена. Много ми е интересно какво мислиш ти, все пак за тази именно постъпка на главните герои Praynig

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 09:27 от queen_fenka

# 148
И аз отварям архива  Laughing

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 09:46 от queen_fenka

# 149
Добрутроо Hug
ужасно време е навън Tired

Фенче Heart Eyes, мерси за интересните снимки    bouquet
Ваня Hug, както винаги си на ниво   bouquet
толкова ме е яд за орязаните сцени, че даже не ми се коментира #Cussing out

Дива и на теб    bouquet

Общи условия