Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 314
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте милинки! Hug Hug Hug
Айрич, Hug тенкю за хороскопчето!
Някой може ли да ми каже, къде свърши епизода в петък! Благодаря предварително! До после!
Аз ви желая спорна седмица, с любимата ми снимка!

# 271
Някой може ли да ми каже, къде свърши епизода в петък! Благодаря предварително! До после!

Скрит текст:

До тогава, когато Сеид започна да се разхожда в болницата.  Peace

Ваня,   bouquet
Айра,   bouquet

Хубава седмица на всички.... види му се края на ретроградния Меркурий.  Peace Laughing

# 272
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
До тогава, когато Сеид започна да се разхожда в болницата.  Peace

Ваня,   bouquet
Айра,   bouquet

Хубава седмица на всички.... види му се края на ретроградния Меркурий.  Peace Laughing

Благодаря ти милинка!   bouquet   Че сега, ще гледам повторението, ама епизода е по-дълъг, и не искам да гледам напред преди, Бтв-то.

# 273
Ваня благодаря ти много за "литературния разбор". Както винаги, си убедителна и логична, и поставяш всеки детайл на мястото му. С твоите думи и най-сложният замисъл става ясен.

Бих те помолила да напишеш и какво мислиш за Шура, централния женски образ.
За мен тя е по-цялостно изградена и по-силната като характер. Запази доброто и благородството в сърцето си през цялото време, докато Сеит поддаде (не че го обвинявам при стеклите се трагични обстоятелства) и деградира. А финалът на сериала ми звучи силно фалшиво.

Извинявай, че се обръщам към теб лично, но именно твоите публикации ме провокират да си спомням сериите и да ги преживявам отново. С теб това е удоволствие.

Ако може, още един въпрос - виждаш ли в образа на Шура обидно отношение към рускините като към леки жени?
Защото аз виждам възхищение.

# 274
Мацкии!  Hug Успешна седмица на всички!  Heart Eyes

Следобедното кафенце

Diva, ама моля те, всяко мнение е интересно. Всички си имаме свои възгледи, това прави нещата интересни и разнообразни. Пиши си каквото ти е на сърце.  Hug

# 275
Ваня Hug, благодаря за интересния ти коментар, пореден Simple Smile  bouquet
Ками Hug, Киарка Hug wavey
Роминка Hug, готино кайве  Grinning
Валя wavey

аз съм по снимките Flutter
толкова му отива тая роля, чее,,,,,,,не виждам друг турски актъор, толкова добре в подобно амплоа Peace

в болницата много ме кефеше Simple Smile

# 276
страхотен Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 277
Скрит текст:
Ваня Hug, благодаря за интересния ти коментар, пореден Simple Smile  bouquet
Ками Hug, Киарка Hug wavey
Роминка Hug, готино кайве  Grinning
Валя wavey

аз съм по снимките Flutter
толкова му отива тая роля, чее,,,,,,,не виждам друг турски актъор, толкова добре в подобно амплоа Peace

в болницата много ме кефеше Simple Smile

Това е една от любимите ми сцени.  cry

Само един коментар по отношение на това, което Валентина е питала Ваня за Шура и дали била изглеждала лека. Вие сте по- вещи от мен, защото сте си го изгледали до край и може би има нещо, което не знам, но аз в нея виждам решимост, сила на характера, вяра в любимия и отдаденост. Как може жена, която не иска (буквално) да живее без любимия си, която се отказва от дом, име и родина заради любовта си да бъде лека. Ако е заради това, че му се отдаде преди той да замине на фронта, при тази внезапна и силна любов между тях и при положение, че не се знаеше дали той ще се върне жив обратно според мен само жена, която не обича щеше да лиши себе си и него от такова преживяване. Аз и по- горе писах, че според мен филма трябва да се гледа не само през любовната призма, но и през призмата на времето и обстоятелствата, в които са поставени героите.  Peace Той въпросът не беше към мен  Embarassed ама аз да си кажа.  Laughing Wink

# 278
Знам кога да дойда. Роминка  Hug
Киара, харесвам това, което току-що си написала и особено разсъжденията ти за обстоятелствата; още вчера ги харесах.
Валя, благодаря ти за хубавите думи.  Hug
Това не е „замисълът“, а моят прочит на замисъла.
Аз казах, че гледам сериала през ключовите думи „любов и идентичност“. Каквото имах да кажа за Шура досега съм го казала. За другите неща трябва да изчакаме събитията.
Всеки вижда, каквото иска да види.
Аз виждам Шура през очите на Сеит и така виждам само неговата любов.
Ако някой гледа на нея през очите на Мирза Еминов, знам какво вижда.
Да смени мястото, от което гледа.
Втората гледна точка (на Мирза) обижда не само Шура, тя обижда и Сеит.
Сеит и Шура  са положителните герои на руското,  на рускините в частност и на турчина в  руското. Засега не мога да кажа повече за това.
Валя, и аз исках да мислим върху сериала по на едро и да обобщаваме. Но сега следваме епизодите. Запази търпение, както това прави Петро   Grinning.
Само мога да кажа, че не споделям определението „деградация“ за Сеит. Днес писах много за него и който е гледал сериала и следва написаното, може да продължи и сам с разсъжденията.

# 279
  • AMS

Привет!!!
Ваня, Валя, Киара, благодаря ви за постовете!!!
Ромина, Фенче, Айра, момичета, "провокацията" знам, че е добронамерена, но мисълта ми беше, да се съсредоточим в обсъждането на С Русия в сърцето, а не толкова в разликите с Курт Сеит и Шура.
Знам, че е трудно и за това написах, че ще се въздържам - повече ще чета.
Желанието ми е да се постараем да избегнем, доколкото е възможно, непрекъснатите сравнения.
Обсъждането става много трудно, когато един е наред, а друг назад.
Оплакванията, колко е орязана бТВ-версията, са основателни, но това ще ви накара ли да спрете, да гледате епизодите по бТВ?
Няма смисъл, според мен да се обсъжда нещо, което не се харесва и непрекъснато да се доказва, ама там беше така, а тук го нямаше.
Това е приоритет на друго място, където мотото е, че сериалът е провал.
За мен не е  и за това искам, в тази тема, да има друг дух.
Нищо против нямам към различните мнения, но държа на умерения тон.

# 280

Поредната доза удоволствие от поста на Ваня.
   Да, Сейт е носителят на промяната. Младостта, бъдещето е основата на промяната. Години, години наред битува едно статукво, което в един момент започва да се разцепва. Това малко процепче се разширява малко по малко и тази промяна завзема все по-големи "територии". Но не бърз този процес. Виждаме как и сега обществата плащат данък на разни остарели до архаичност разбирания и обичаи. Пиша "обществата" в мн.ч., защото навсякъде има по нещо остаряло, което се забива като трън и причинява болка и страдание.
   Съгласна съм, че кадрите трябва да следват точната си хронология. Дори и това да подчертава личния мотив в сериала, а не историческия. Ясно е, че в турския сценарий това е мотивът - личната драма през историческия момент като фон. И пак според този сценарий допускам, че отношението към Шура не е много ласкаво в последствие. Това, че Сеит се променя в турската действителност за мен е отражение на намеренията на сценария. Дори и личното мнение на сценаристките да не е такова. И пак си изказвам " на глас" мисълта. Дали раздялата на двете сценаристки не е станала в резултат на различие във възгледите им по отношение на сериала, а и въобще? Кой знае...
   Валя, много точно оценка си дала на анализа на Ваня. Да ви чета "дуета" за мен е удоволствие.
    Айрич, благодаря за хороскопа!
    Целувки на всииички момичета!

# 281
Привет, дружки! Айрич, Ками, Киара,Ванче,Вале, Роминка, Дива  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug
Роминка  Heart Eyes благодаря ти за кафенцето! И то с най-любимата ми снимка на Сеит   love001 Айрич  Heart Eyes а на теб за невероятните снимки!
Киара  Hug, Ваня  Hug , много ви благодаря за споделеното, споделям абсолютно! И за обстоятелствата и за Шура ... и аз като Ваня я виждам през очите на Сеит. Мисля, че утре вечер ще чуем и какво мисли Сеит за нея ... Ваня, както винаги - в десетката! И аз като теб не мога да нарека промяната в Сеит след всичко преживяно деградация  Naughty огромна промяна да, мисля, че е по- подходяща дума според мен, но промяна, наложена му от съдбата ...
Дива, съгласна съм и с теб, няма смисъл да обсъждаме нещо, което не гледаме в момента  ooooh! и наистина ще е по-добре да си обсъждаме само това, което ни дават от бтв. Харесва ми, не ми харесва, че са си рязали както си искат, няма да спра да гледам , признавам си без бой Laughing Пък и хвърлих поглед на предстоящите серии, не е толкова зле  Peace
Орси  Heart Eyes Hug  thumbsup

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 19:08 от queen_fenka

# 282
  • София
Нещо, пак се обърках newsm78 newsm78 newsm78
Май не свърши така в петък?

# 283
приятно гледане  bouquet
всъщност Миша не е от революционерите...
бях забравила, че Петро мислеше Сеит за мъртъв Peace
каква физиономия направи като го видя, 4е жив, много неприятно изненадан Whistling

Ками, почти така свърши Peace

# 284
  • AMS

ORS/KRISI, благодаря ти за споделеното!!!
Това ми даде повод да припомня един пост на Ангела за Мелек Генчоолу >>>

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=783945.msg28346523#msg28346523

Общи условия

Активация на акаунт