Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 327
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
ехоо Grinning  Hug
как ви се стори на негледалите, първата истанбулска серия?
на мен ми беше по-интересна от колкото  първия път Simple Smile

# 451
 И днес май рязаха яко  БТВ #2gunfireМежду другото се разбра,че Осман умира на лодката.
 Шура направи грешката да осъди уредените бракове и Сеит излезе,за да не влиза в излишни спорове с нея...май от тук ще почне  да се отдалечава от нея.За пореден път Сеит се прояви като защитник спасявайки момичето,но пък загубата на амулета и намирането му после доведе до недоверието и ревността на любимата.Джелил е съсипан напълно,а Петро се добра до баронесата и сега сигурно ще извършват заедно предателства.

# 452
Айра,  Hug намерих къде е сцената където Сеид гледа Шура толкова влюбено. В началото на 9 епизод е.  Peace

За Истанбул какво да кажа, виждаме един съвсем нов Сеид и опитваща се да свикне с него и новата обстановка Шура. В първата серия в Истанбул аз виждах голямата и самота и беуспешните и опити да достигне Сеит. За жалост не мисля, че това ще се промени особено по- нататък. На фона на силния шести епизод 7 е доста слаб. Според мен тя допуска огромна грешка като го щади толкова много и постоянно се опитва да поддържа духа им за сметка на нея самата. Например когато оная в перачницата я обиди тя не му каза нищо, а Сеит се върна в къщи и си "изля" целия негативизъм от срещата с приятеля на баща си. Криейки от него страховете и лошите си преживявания тя също го отдалечава от себе си, защото по този начин тя крие и самата себе си.  Peace

И, няма как да не отчетем единствената може би добра постъпка на Петро за целия сериал. Той спаси Джалил от сигурна смърт в Алуща.  Peace Какви са му подбудите за това няма значение, важното е, че го е направил.  Peace

Хубава вечер, сладурани!   bouquet

# 453
Мдааа ... отново изрязаха важни сцени  ooooh! ooooh! ooooh! докато Биназ разказваше колко се е гордеел Мирза Еминов със Сеит и колко много го е обичал , че бил специален за него , Сеит отново си спомни думите на баща си ... Още от сега дават да се разбере колко са различни Сеит и Шура ... все още няма отдалечаване между тях, но това, че го накараха да не и казва истината беше огромна грешка, трябваше да сподели с нея и нямаше да започне Шура да му няма доверие и да започне да го ревнува. Веднага се настрои срещу Айше - държа се малко високомерно с нея, когато я завари в стаята им, а това после ще и излезе през носа. Когато видя Сеит да говори с Айше, погледна изпраната риза и кой знае какво и мина през главата ...
Киара  Heart Eyes така е, в сравнение със снощната серия, в тази нямаше кой знае колко интересни неща. А за Петро ... и аз не зная за какво му беше нужен Джелил, но съм убедена, че не го спаси от приятелски чувства  hahaha

# 454
  • София
И аз усетих,пропукване на отношението му към Шура. А тя, сама се заблуждава, и си вярва на приказките. Не видя ли, как я посрещнаха цялата рода Еминови? Снощи, това го бяха отрязали-разговора с жената на Махмут, която и каза в прав текст, че не е желана и техните няма да я приемат за снаха, щом не е турско момиче. Нещо ми се струва,че и Сеит започва да съжалява за решението си.А Петро и Баронесата как  се надушиха. Thinking Сега само остава да надушат и Сеит и започват с гадостите. Петро към Сеит,Баронесата към Шура. Баронеса Лола е по-опасна и от Петро ми се струва. Thinking

# 455
да, бяха рязали пак естествено  Tired Close
тази серия със сигурност беше по различна и наистина скучна в сравнение с 6 Peace
не виждам много отчуждение на Сеит, може би само малко Peace
но утре ще пиша подробности Peace
сега хвърлям едно око на Мис Турция Whistling

Фенче Heart Eyes, съгласна Peace
Киара Hug и с теб Simple Smile

Ками Hug, двамата са смъртоносен тандем, а кото се появи и англичанина #2gunfire

# 456
  • София
Веднага се настрои срещу Айше - държа се малко високомерно с нея, когато я завари в стаята им, а това после ще и излезе през носа.

И не само към нея. А в перачницата, какво си декламираше пълните имена,сякаш някой го интересуваше.Онзи беше прав-показа и,че и тя може да стигне до там,много да не си вири носа.

# 457
Ками  Hug не, няма съжаление у Сеит, че Шура е с него. Той никога не е съжалявал за това, че са заедно, той я обича! И то много. Но, просто вече го няма предишния Сеит, това е истината ... от тук насетне Сеит ще живее с мисълта, че не е оправдал надеждите на баща си, прекалено често взе да си спомня думите му, затова се хвърля да помага на тези, които се борят срещу окупаторите англичани, в това намира смисъл, за да продължава да живее. Но, не мисля, че съжалява за решението си да е с Шура.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 22:10 от queen_fenka

# 458
  • София
Ками  Hug не, няма съжаление у Сеит, че Шура е с него. Той никога не е съжалявал за това, че са заедно, той я обича! И то много. Но, просто вече го няма предишния Сеит, това е истината ...

Чак пък много.... WhistlingНещо не съм много сигурна.
Според мен, го гризе съвеста, че не успя да се помири с баща си и майка си. И това в един момент, ще го стовари върху нея.Не знам, ще видим...

# 459
    И така... Дойдохме си в Турция-та. Трапезите, манджите, интрижките. Но все още не ми е тягостно. Въпреки, че малко схематично предават някои събития - как пристигат, как се търсят. Само маркират. Не ми хареса реакцията на Сеит при коментара на Шура за нагласените бракове. Как само го каза, че понякога лошото семейство ти върши добро като ти се бърка. Не съм точна, но нещо подобно по смисъл. Излизаше все без Шура. Въпреки, че в тези моменти, когато излизаше имаше работа и трябваше да бъде сам. Но май, не е само в това причината. Шура започва да му става товар. Макар и само мъъънико и все още неосъзнато. Притискат ги въпросите на новите познати относно статута им. Гюзиде ѝ се притичваше на помощ.
   В сцените по улиците на Истанбул все европейски облечени жени виждам. То сега са по-забулени и навлечени от тогава. Ататюрк е малко по-късно.
   А Сеит е много слаб милият. По Кузейски все още слаб.
   Но сериалът вече си го следя без усилие. Както констатира Фен, с вичките си слабости е първа лястовица и е интересен.
    Относно приликата с романа "осъдени души" то тя е само в страстта на любовта. Но при Фани е греховна. А при Шура е кристална. Както и двуличието на Ередиа е в контраст с воина на честта на Сеит. Не съм учила литература, но много четях на времето. И още тогава бях дала на Димитър Димов определението Европейски звучащ български писател.

# 460
Здравейте!
След толкова смърт в Алуща сънят на Сеит с бебето Осман е оригинално начало на живота в Истанбул, носи  надежда.
Харесва ми този епизод, Прави бързо въвеждане на основните герои и отношенията.
Сеит и Шура заживяват в Истанбул по различен начин. Тя  страда за роднините си, мисли за тях, търси ги, спомените и са за тях. Тъй като Сеит прави всичко тайно с мъжете, сам отиде на срещата с бившия приятел на баща му, за Шура не се предвижда да работи, освен да е приятелка с Гюзиде и да общува с другите жени в кухнята, за нея няма друга възможност да влезе по-дълбоко в живота на града.
Сеит от първия момент е в бойна готовност (опитът на англичанина да им вземе стаята в хотела).
Следва спасяването на Айше.
Бързо сдружаване с мъжете от съпротивата, клетва за пазенето на тайна върху Корана, и почти веднага Сеит е в лидерска позиция. „Войник съм по рождение. Думата ми е закон“. От първия ден в хотела Сеит е вече в общността и живее с нейните проблеми.
„Ароматът на Алуща“ идва за Сеит не само от поздравителната закуска на домакините, но от очерталата се възможност за него да бъде полезен по начина   на баща си.   
Конспирацията е част от тази дейност и това създава много ситуации за ревност на Шура.
Сеит реагира на спомена на Биназ за специалното място, което е имал за баща му.
Но реагира болезнено на оценката на Шура за брака на Гюзиде, която оценка докосна косвено болната тема за завета и баща му, излезе сам.

Скрит текст:
За сбирката на 26.6. съм „да“.

# 461
Ками, не съм съгласна за пералнята. Тя влезе и оня от вратата и вика "Работа ли търсиш?Баронеса ли си или принцеса?" и тя му каза, че идва да даде пране не за работа и той тогава и представи баронеса Аля и баронеса не знам си каква и тя тогава преглътна гордоста си и се представи с три имена, все едно е на прием. Аз тази сцена е приемам от съвсем различна гледна точка. По- скоро като демонстрация на тихото достойнство на аристокрацията, което и е вродено и тук отново се прояви.  Peace

Орси,  newsm10 newsm10 newsm10

# 462
Ками  Hug че го гризе съвестта, гризе го, това никой не отрича. Но я обича, със сигурност.
Орси, Ваня  Heart Eyes Hug супер постове, благодаря!
И аз съм на мнението на Киара, за сцената в перачницата. И тук, както и в показа на прима балерината на Большой театр показаха именно това - тихото достойнство на аристокрацията, което няма как да им отнемат, дори и да са принудени да работят като перачки и какво ли не. Как им се поклони само Шура ... много ми харесаха тези две сцени.

# 463
  • София
Орси,  newsm10 newsm10 newsm10
[/quote]
Шура започва да му става товар. Макар и само мъъънико и все още неосъзнато. Притискат ги въпросите на новите познати относно статута им. Гюзиде ѝ се притичваше на помощ.

+1  newsm10 Орси Hug   love001

Ками, не съм съгласна за пералнята. Тя влезе и оня от вратата и вика "Работа ли търсиш?Баронеса ли си или принцеса?" и тя му каза, че идва да даде пране не за работа и той тогава и представи баронеса Аля и баронеса не знам си каква и тя тогава преглътна гордоста си и се представи с три имена, все едно е на прием. Аз тази сцена е приемам от съвсем различна гледна точка. По- скоро като демонстрация на тихото достойнство на аристокрацията, което и е вродено и тук отново се прояви.  Peace

И пред кой го демонстрира това достойнство? Пред перачките ли? По същият начин, го демонстрира и пред камериерката на хотела? Кого заблуждава? И Айше, не я приема насериозно и онзи от пералнята. Защото знаят,че не е съпруга на Сеит, а само "гадже"(да не употребя по грозна дума) а за тях това, нито е сериозно, нито прието,нито пък обичат рускините.В началните епизоди, казаха ясно,че стават само  за забавление.

# 464
  • София
Ками  Hug че го гризе съвестта, гризе го, това никой не отрича. Но я обича, със сигурност.  

Ох... Фенче smile3555 smile3555  не мога да повярвам, че пак започнахме с теб старата песен на нов глас. Обича я, та я обича. Беше за Джемрето, сега за Шура..... no Naughty

Общи условия

Активация на акаунт