Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 330
  • 729
  •   1
Отговори
# 465
Не, за мен определено Шура не е товар за Сеит, но въпрос на виждане. Peace
Ками  Hug да, права си, че за Айше това, че Шура все още не е съпруга на Сеит ще е от голямо значение. Но, не мисля , че онзи дъртак в пералнята има и най-малка представа дали му е жена или гадже на Сеит, та той за първи път я вижда ...
Ками  Joy Joy Joy Joy Joy и какво ? Не бях ли права за Джемрето ? Бях! Признай си поне  Mr. Green И ако ти не виждаш любовта на Сеит, позволи ми аз да кажа какво виждам, нали може ? Нямам нищо против да мислиш друго, само си споделям. Но поне едно искам да те питам - защо според теб  Сеит се опълчи на баща си и избра Шура ? Защото не я обича ли ?

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 22:42 от queen_fenka

# 466
  • София
Не, за мен определено Шура не е товар за Сеит, но въпрос на виждане. Peace
Ками  Hug да, права си, че за Айше това, че Шура все още не е съпруга на Сеит ще е от голямо значение. Но, не мисля , че онзи дъртак в пералнята има и най-малка представа дали му е жена или гадже на Сеит, та той за първи път я вижда ...
Ками  Joy Joy Joy Joy Joy и какво ? Не бях ли права за Джемрето ? Бях! Признай си поне  Mr. Green И ако ти не виждаш любовта на Сеит, позволи ми аз да кажа какво виждам, нали може ? Нямам нищо против да мислиш друго, само си споделям.

Но поне едно искам да те питам - защо според теб  Сеит се опълчи на баща си и избра Шура ? Защото не я обича ли ?

Не съм казала,че не я обича изобщо.  Crossing Arms Казах, че се съмнявам, че е много. А що се отнася да баща му-беше поел ангажимент към Шура,пред семейството и.Чувстваше се отговорен за нея. И нямаше да е много мъжка постъпка, да я зареже,по средата на Черно море,само защото баща му, му е казал.  Още повече, че с тях бяха и Джалил и Татя. Той се почувства отговорен и за тях, и затова се помъчи да се опълчи на баща си. Но, не ги остави-нали? Като разбра,от Махмуд че бунтовниците идват към чифлика, се метна на коня и заряза Шура.То и тя беше в опасност, но той се втурна да спасява семейството си.

# 467
Аааа, добре, щом мислиш, че все пак я обича, макар и не много, приемам  Peace
Благодаря за отговора  Peace За мен обаче, той не се опита, той се опълчи на баща си и дори му поиска извинение за това, че е обидил любимата му жена. Именно за това Мирза му каза, че ще приеме, че не се е връщал от фронта ... той буквално го зачеркна от живота си, но Сеит и това прие. И не защото няма да е мъжка постъпката му, а защото просто не можеше да я остави.Колкото до това, че не е оставил семейството си, ами много ясно. За Шура се беше погрижил да е в безопасност. После всичко се промени, не успя да ги спаси ... За мен е така, не те убеждавам в никакъв случай  Peace И все пак не си признаваш за Джемрето  Joy Joy Joy Joy Леле, нали не ми се сърдиш, че те бъзикам ?  Hug
Лека и синеока, милички! До утре!  smile3524

# 468
Ками, ти оригиналните серии ли гледаш или на бтв? Щото последните май поизрязаха доста от любовните сцени на КСШ. Аз не мисля, че Сеид не я обича. Просто, когато сърцето ти е опустошено, семейството ти е мъртво, строя, на който си служил е мъртъв някак си мъката, разочарованието, чувството за вина вземат превес и нито може да си пак същия човек, нито да обичаш по същия начин.

Много хубаво си поговорихме. Казвам на всички лека нощ и благодаря! Simple Smile :-*

# 469
и аз имам да казвам за любовта, ама няма да е сега Laughing
малко жълтини
мис Турция, 2015 Mr. Green

Скрит текст:

лека Hug

# 470
  • София
Ками, ти оригиналните серии ли гледаш или на бтв? Щото последните май поизрязаха доста от любовните сцени на КСШ. Аз не мисля, че Сеид не я обича. Просто, когато сърцето ти е опустошено, семейството ти е мъртво, строя, на който си служил е мъртъв някак си мъката, разочарованието, чувството за вина вземат превес и нито може да си пак същия човек, нито да обичаш по същия начин.

Много хубаво си поговорихме. Казвам на всички лека нощ и благодаря! Simple Smile :-*

И двете! Първо БТВ-то,после другата.И, после разбирам кое е изрязано.Иначе няма оправия.Само гадаеш, какво се е случило.
Фенче споко, не ти се сърдя за Джемрето! Joy Joy Joy
Лека и от мен! newsm46

# 471
Добро утрооо!  Hug Hug Hug Hug
Скрит текст:
Айрич  Heart Eyes направо ми събра очите с тази мис Турция  ooooh! ooooh! ooooh!
Ками  Hug спокойна съм, разчитам на чувството ти за хумор  Laughing
Хубав ден, момичета!  Hug

# 472
Здравейте  Hug wavey

Фенче Heart Eyes Hug

да кажа няколко думи за снощната серия
Шура и Сеит търсят по списъците своите роднини, но по ирония на съдбата Шура намира своята „любимка" баронесата, заради която искаше да се преселят в Турция. Нали когато бяха във вилата в Алуща, Шура видя парфюмираното писмо и разбра, че няма да се отърве от Лола толкова лесно.
В перачницата-Шура каза своите три имена, защото имаше достойнство и това, че в момента се намира в такова положение, живее на хотел в чужда държава, не я прави по-малко аристократка, Според мен това беше достоен отговор на това, че собстеника я унижи без да се замисли, сякаш му правеше удоволствие, че при него  работят знатни руски девойки.
Не мисля, че Сеит съжалява за Шура или, че я обича по-малко. Но обстоятелствата при тях се промениха за дни, сега той трябва да се грижи за нея, да я закриля, да й осигурява прехрана. Това е дълг за него. Това, че излиза без нея за сега е нормално иска да върши мъжките дела сам, така е свикнал до сега. Все пак живеят в такива времена, в които има силно разделение на мъжките и женските отговорности. И жените нямат право да разпитват мъжете си, какво правят и къде ходят, а трябва да си гледат работата в кухнята. На Шура манталитета на турските жени й е непознат и тя иска да знае всичко за любимия си, къде ходи и защо например  си е изпрал ризата.
Много ми хареса когато Шура предложи да работи, да шие дрехи, а Сеит й каза, че ще шие, но само  за себе си. Шура осъзнава трудното пложение в което се намират и предлага помощта си, но един достоен мъж като Сеит настоява да се грижи сам за любимата си.

# 473
Здравейте,  Hug

З
Скрит текст:
дравейте  Hug wavey

Фенче Heart Eyes Hug

да кажа няколко думи за снощната серия
Шура и Сеит търсят по списъците своите роднини, но по ирония на съдбата Шура намира своята „любимка" баронесата, заради която искаше да се преселят в Турция. Нали когато бяха във вилата в Алуща, Шура видя парфюмираното писмо и разбра, че няма да се отърве от Лола толкова лесно.
В перачницата-Шура каза своите три имена, защото имаше достойнство и това, че в момента се намира в такова положение, живее на хотел в чужда държава, не я прави по-малко аристократка, Според мен това беше достоен отговор на това, че собстеника я унижи без да се замисли, сякаш му правеше удоволствие, че при него  работят знатни руски девойки.
Не мисля, че Сеит съжалява за Шура или, че я обича по-малко. Но обстоятелствата при тях се промениха за дни, сега той трябва да се грижи за нея, да я закриля, да й осигурява прехрана. Това е дълг за него. Това, че излиза без нея за сега е нормално иска да върши мъжките дела сам, така е свикнал до сега. Все пак живеят в такива времена, в които има силно разделение на мъжките и женските отговорности. И жените нямат право да разпитват мъжете си, какво правят и къде ходят, а трябва да си гледат работата в кухнята. На Шура манталитета на турските жени й е непознат и тя иска да знае всичко за любимия си, къде ходи и защо например  си е изпрал ризата.
Много ми хареса когато Шура предложи да работи, да шие дрехи, а Сеит й каза, че ще шие, но само  за себе си. Шура осъзнава трудното пложение в което се намират и предлага помощта си, но един достоен мъж като Сеит настоява да се грижи сам за любимата си.

Мен, пък точно тази сцена много ме издразни. Сеит, типичния турчин, Ще седиш вкъщи, ще пиеш турско кафе и ще си говориш празни приказки с Гюзиде. Шура , безгласна буква, "Както кажеш любими.". После, Сеид: "Няма да излизаш от вкъщи, няма да правиш еди си какво", Ш: "Както кажеш".  Не знам какво се опитват да ни покажат с това, ама не ми харесва. И Шура, разбирам, че е горделива ама вижда Айще да му дава украшението и даже не пита как го е намерил. Не да прави сцени, ама поне малко по- живо да се поинтересува, за да си изясни ситуацията. То ако я кара така, толкова много съмнения ще се натрупат в нея, че в един момент ще се сгромолясат върху тях с пълна сила.   Peace

Хубав ви ден,  Hug Hug Hug

# 474
Киарче Hug
ммм според мен не се държи още като типичен турчин....за него е под достойнството му да не може да се грижи сам за Шура и да допусне тя да работи. пък и тя досега не го е правила, също е живяла живот без много отговорности в Русия Simple Smile

от довечера

# 475
И според мен Шура не е товар за Курт или поне все още не.И двамата се обичат но обстоятелствата ги променят.Смъртта на семейството му ,местенето на ново място ,раздялата с близките -всичко това си казва думата.И ако за Курт турските нрави са познато нещо ,то  за Шура всичко това е сякаш от друга планета
Тя е аристократка ,свикнала на съвсем друг живот ,живяла по друг начин с други традиции и нрави.Не може да се отърси току така от всичко това с един замах.Мисли си че като се представи че е благородничка отношението към нея ще бъде както е било преди в Русия
Все още не може да осъзнае че в Турция тя е никоя,че името и и титлата не значат нищо и че никой не се интересува от тях

Курт обаче се променя.Подразни се наистина когато тя упрекна Гюзиде че е отишла да се омъжи за непознат.Сякаш се засегна че турските традиции за нея са незначителни и остарели.
Тук според мен той леко и намекна ,че тя скачайки от влака заради него е постъпила почти като Гюзиде.
Курт устройва живота си в Истанбул,захваща се с важни за него неща,излиза сам ,не споделя.
Това няма начин да не се отрази на взаимоотношенията им

# 476
Привет, дружки!  Hug Hug Hug
Интересна тема сте подхванали Айрич и Киара  Heart Eyes Hug wavey Аз съм на мнението на Айричка - изобщо не ми прозвучаха така грозно тези негови думи, напротив, той не може да допусне аристократка като Шура да шие дрехи за други хора,смята, че е негово задължение е да се грижи за жена си. Може да не са женени, но тя е неговата жена. Да не забравяме все пак, че това е история от преди 100 години, коя жена е работела тогава с мъж до себе си ? Говоря за благородниците, не за бедните, те работят, няма начин. Виж, сега в наше време биха звучали дразнещо, така е. Та исках да кажа, че не ми прозвуча като турчин, който не позволява на жена си да излиза, той се притеснява за нея, както виждаме, не е безопасно сама жена да се разхожда из града. А не, че и забранява или нарежда. Пък и толкова мило и го казва, как да не каже Шура - както кажеш, мили.  Laughing За мен това е грижа от негова страна, а не че тя е безгласна буква. Виж, това, че не го попита директно какво върши тайно от нея с Айше и другите го отдавам на гордостта и и вроденото достойнство да не любопитства, така характерно за туркините, но тя не е такава. Макар, че ако повече питаше, нямаше да и се налага да си мисли разни неща, които са само във въображението и. Напр. когато ги видя двамата с Айше да излизат от стаичката с оръжието,/ това ни го спестиха / спокойно можеше да го попита какво правят там двамата. Пък той дали ще и каже ... едва ли  hahaha Сеит именно на това нейно качество, че не е любопитна разчиташе, да не се бърка в мъжките му дела. За мен е груба грешка, че той не и каза с какво се занимава, щяха да си спестят доста сълзи и ядове, ама ...
Джоли  Heart Eyes напълно споделям мнението ти!  thumbsup

# 477
Джоли,  Hug много ми хареса какво си написала. Само искам да добавя, че докато Шура се надява и иска да се върне към стария си живот за Сеит той е погребан заедно със семейството му и царска Русия. И, според мен, това е още една точка, по която двамата ще се разминат.

Айра,  Hug Фенче,  Hug може би сте прави, но все пак си мисля, че Сеит не се погрижи Шура да се чувства добре в Истанбул. Натрапи и новите традиции и обичай и общо взето я остави да се оправя сама. Тя, пък, от своя страна ако не беше толкова горделива можеше малко от малко повече да се поинтересува какво точно прави Сеид и да си спести безсъните нощи и натрапчиви мисли. Simple Smile

# 478
Фенче Heart Eyes
и аз мисля, че Сеит прави всичко това от загриженост и обич
и наистина се притеснява за Шура, ако излиза сама навън, където хич не е безопасно Peace
нали пред очите му почти изнасилиха Айшето....
а Шура не смее да го разпитва много, може би от страх  да не си навлече раздразнението му или поне така си мисля newsm78

Последна редакция: пт, 12 юни 2015, 14:36 от Airra

# 479

cry cry cry

Не могаааа, бе, не могаааа! Много ти благодаря за клипа! Много са ми истински. Само още една екранна двойка ми се е виждала толкова истинска. Колко е непостоянен живота, колко са непостоянни хората.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт