Север-Юг и проектите на актьорите след него; С Русия в сърцето - 38

• 38 291
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Добрутрооо Hug Hug

ооо много кафенца Grinning Wink
Фенче Heart Eyes, Ками Heart Eyes, Светле Heart Eyes, Орси Heart Eyes
и от мен честит ден на приятелствто   bouquet
уффф надявам се скоро  да се видим на живо Heart Eyes

да е жив и здрав Киво!! Heart Eyes Heart Eyes
и вие да сте живи и здрави    love001

Grinning

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 09:21 от Airra

# 301
Светле, Ками, Айрич  Heart Eyes Hug wavey
И аз съм му благодарна на синеокия сапфир, че ни събра!  Heart Eyes

Айрич  Heart Eyes Praynig Praynig Praynig а, дано!

# 302
    Фен, ма колко си ми бързичка! Благодарско!

Ей, дружки да ни е слънчев денят на приятелството, както и ние!

Не сте ли навити в някой ден само на по едно кафе за по 1 час някъде?

# 303
  • София
Милинки, hug  и аз много се радвам, че сме приятели, а с някой макар и виртуални. Някои ги познавам лично и съм много доволна, от това. Въпреки, че се "дърляме" от време на време, не сме загубили приятелският тон и доброто отношение по между си.

Не сте ли навити в някой ден само на по едно кафе за по 1 час някъде?

Да Орси. Аз съм за! Може някой след обяд, защото на мен уикендите са ми заети до края на юли! Joy Joy Другите да кажат кога, и съм на срещата.Мога да излизам от работа по всяко време.Може да отидем и до Банкя на Светлето на гости, ако ни иска! Joy Joy Joy
До после!

# 304
Добро утро и благодаря, че ме приехте толкова радушно във вашата компания!  Hug

Честит празник!  Hug

П.С. Някой може ли да каже къде свърши снощния епизод, че не успях да гледам, а може да ми се прииска да коментирам нещо.  Mr. Green

# 305
Добро утро!  Hug
И аз се радвам и ви благодаря за нашето приятелство!
След сладурите от Айра ви водя един друг приятел Кумчо Вълчо Heart Eyes.
Киара, пристигнаха и се настаниха във вилата. Някъде 4 еп. оригинален.

КУРТ Сеит
Днес на вълка се гледа с неприязън и страх като на жесток, алчен и зловреден хищник,  асоциира се с разбойник, грабител, в приказките за животни се представя като най-глупавото и наивно животно, в християнските вярвания се идентифицира с дявола.
В далечните езически времена обаче вълкът е бил една от най-митологизираните и най-почитани твари, издигнат е бил в култ у различни народи в древността. Вълкът е символ на свободата и самостоятелността, на справедливост и честолюбие, на безстрашие – в битка той се бори до победа или до смърт, символ е на преданост към семейството, тъй като се грижи за вълчицата и възпитава малките вълчета.
В древността изпъква военната символика на вълка. Неговият образ се е възприемал като образ на идеалния войн, концентриращ в себе си черти, нужни на истинския боец; вълчата глутница са мислили като войнската дружина; войните слагали върху себе си различни вълчи атрибути (вълчи кожи, а на специални годишни празници - вълчи маски), по време на атака тюркските войни имитирали вълчи вой с цел да сплашат врага.
Древният култ към вълка обяснява и повсеместното наличие на т.нар. "вълчи" имена и тяхната устойчивост през вековете. Първоначално с вълчи имена или прозвища са били назовавани различни божества, митични герои и владетели, по-късно започва именуването с тях и на обикновените хора. Даването на вълче име е съдържало пожеланието новороденото, особено ако е момче, да прилича на вълка: да е здраво и силно като него, да стане вълк, т.е. велик войн или просто да бъде защитено от вълка.
(Съществува цяла палитра от български имена, свързани с вълка: Вълко, Вълчан, Въло...,но е интересно, че и името Курт е записано в Именника на българските ханове на мястото на хан Кубрат).
Широко разпространени са представите за превръщането на човек във вълк. Вълкът има отношение и към отвъдния свят: пази входа към него или води душите, посредничи между двата свята.. Може би тази способност за преходи, а това значи и оцеляване, имаше предвид Петро, когато видя завърналия се жив от фронта Сеит и каза: „Забравих, че си вълк.“
Като се има предвид, че Сеит е войник от първия до последния момент на сериала, в Русия и в Турция, в униформа и без, може би трябва да свържем прозвището Курт с неговата неизменна и постоянна идентичност на войн.

И една чудесна хрумка:

# 306
Орс  Heart Eyes и аз съм ЗА да се видим на по кафенце! Много ще се радвам и с теб да се запозная лично, както със Светлето ,Айричка и Ками.
Киарче  Heart Eyes много ми е драго, че си в нашата компанийка  Hug Ако и ти си от Софето, ще се радвам да се запозная и с теб! Ще привикаме и Зизка и Терка, супер ще е ...
Серията снощи свърши как четиримата отидоха в Алуща,във вилата, не в имението, а Петро е по петите им.
Ванче  Heart Eyes Hug невероятна си, не за първи път ти го казвам  Peace

# 307
Фенче, в София живея. Много ще се радвам да се запознаем!  Hug Със Зиза и Тера няма начин да не е весело. Laughing Hug

Ваня,   bouquet Беше ми много интересно, още повече, че името на баба ми означава вълк.  Peace

Сега, значи да си кажа за влака, че от кога го чакам.  Joy Не ви ли заприлича тази сцена малко на Титаник, когато Роуз скочи от лодката, за да умре с любимия. На мен веднага ми изникна тази асоциация. Също така, много ми хареса, че именно "лудата" сестра беше тази, която даде вярното решение. Имах чувството, че това е опит на сценаристите отново да ни намекнат за чистотата на тази любов, защото само децата и лудите "виждат" със сърцето. За самата сцена какво да кажа,  Heart Eyes а Сеит е толкова готин с този кожух, че ми се иска да ми се яви само по него.  Joy Mr. Green

От мен, за сега, толкова.  Hug

# 308

Ваня, при така предадените знания и мен ме обогати. И аз допускам, че томно това ще да значи прозвището  Курт пред името. А не някакави други асоциации, които бихме си ги правили сега в нашето съвремие. А и блузата на Башак, предполагам, че е точно във връзка с този сериал, на който се възлагаше толкова много, но уви... Без вина за това да имат актьорите.

# 309

Давайте предложения за:
  - кафенето - някъде на вън и в градина, за да е тихо;
  - тази или другата седмица. Може би другата, защото да се наканим и планираме всички. Но както решите, аз съм по свободна с времето.

# 310

Давайте предложения за:
  - кафенето - някъде на вън и в градина, за да е тихо;
  - тази или другата седмица. Може би другата, защото да се наканим и планираме всички. Но както решите, аз съм по свободна с времето.

Това да си го слагаме в скрит пост, че в другата тема имахме проблеми с писаници извън темата.

Скрит текст:
Аз другата седмица не съм в София. Също така, искам да попитам къде се събирате, защото на мен работата ми е на центъра и ако е през работен ден не знам дали ще успея да дойда.  Peace Hug

# 311
Киарче  Heart Eyes супер! Сега остава и Айричка  Heart Eyes да дойде при нас и ...
Много ми хареса това с виждането в сърцето на лудите и децата, точно така е! И не е случайно и според мен. Даже съм сигурна в това. Преди не бях се замисляла, честно казано, благодаря ти! И за асоциацията с Титаник не ми беше хрумвало, ейвалла!
И на мен много ми харесва Курт Сеит в този кожух , мммм ....  ама ако може да ми се яви и без него  Joy Joy Joy Joy

newsm78 newsm78 newsm78 това какво е ? Най-добрия от най- добрите ?

Скрит текст:
на мен ми е удобно през седмицата, когато съм първа смяна до 13 ч. иначе в неделя нямам проблем. Все ми е едно къде ще пием кафето, може и в центъра

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 11:20 от queen_fenka

# 312
Здравейте, хубав ден ви желая, винаги да сме обкръжени от приятели!  Hug

За името Курт, чудя се, трябва ли да го натоварваме със символика, щом и в книгата, и в сериала, ни казаха защо е дадено (да не плаче бебето Сеит).
Може би само това - да не се страхува.  Simple Smile Което всъщност не е малко.

Курт Сеит - защитник на слабите, защитник на честта, свободата, справедливостта.

Извинете, нямам време, само индикирам въпроса си. Благодаря за интересния разговор и приятната компания!

# 313
Вале  Hug waveyИнтересен въпрос си ни задала ...
Ами знам ли ? Но, пък е приятно това със символиката, защото за мен Сеит до края остана това - защитник на слабите, честта, свободата и справедливостта, воин до края  Heart Eyes
оф, я ... ама че красота ...

# 314
искам и аз на кафеее  smile3518
Киарче Hug, това, което си написла  много ми хареса Peace
не си го бях помислила  Peace
да "болната" сестра отвори очите на Шура и сякаш тя я подтикна да скочи  Peace
айде ще те правим и теб фенка на Киво Wink ако те влече де Wink а може и да почнеш да го сънуваш Laughing

Ваня Hug, благодаря за размислите ти  bouquet

Орси Hug с блузата Башак беше облечена на един от рождените им дни-май нейния беше, април 2014 г newsm78
Фенче Heart Eyes, това май е класация за модели, демек манИкени Wink

Общи условия

Активация на акаунт