Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 172
  • 650
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Или някой парк да му сложат знак "Забранено за игри" - за да може и там да релаксират обременените и нуждаещи се от душевен конфорт възрастни  Praynig

Повечето хора сами  се сещат. Където са събрани баби и дядовци, не е подходящо да си пуснеш детето  да вилнее.
А подходящо ли е там където са събрани деца и родители да пуснеш кучето си да пикае и сере?
За да има мир трябва да има паркове за пушачи с или без кучета и за баби и дядовци и паркове за деца. Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 11:57 от magnet_for_happiness

# 511
  • Beyond the stars
Наблюдавам много внимателно траекторията му !
Не е никак лесно да обясниш  на някой, че дали ще ходя по полянки, детски кътове, оперети или концерти с детето си и в случай , че нарушавам обществения ред и спокойствието на околните с държание или поведение - несъмнено трябва да си понеса глоби, наказания, порицания или друго - не от някой, друг, а от предназначение за това органи на реда !
Иначе по полянки и паланки е много подходящо за напълно спокоен пикник също - който иска пълно осамотение може да избере например да си стои заключен в къщи !

Т.е. спокойно хапваш и пийваш ?  Mr. Green
И поради що, аз примерно, трябва да забавлявам мамин златен, решил да дойде на нашата маса да си контактуваме, докато ти хапваш на спокойствие ?  Thinking

# 512
  • София
Това, че са самотни родители, не е извинение да оставят детето си да прави каквото иска на обществено място. Същото се отнася и за несамотните. Детето е отговорност на родителя, независимо от статута му. А ако родителят има нужда от малко спокойствие или да си почине, което е напълно нормално, това не трябва да става за сметка на спокойствието на останалите, защото нито той не е по-важен от тях, нито те от него. Това, че някой е с дете, не го прави по-специален, нито му дава право да злоупотребява с чуждото търпение.

# 513
Нямам идея какъв е класът на въпросното заведение, но на много места има ресторанти, чиито таргет са бизнес срещи, хора с висок стандарт, хора, които искат спокойствие и е нормално да има ограничения.

За съжаление и в по-обикновени заведения се налагат ограничения, но те са породени от подобни родители като Линдичка, за които отрочетата им са мана небесна за всички. Е, за мен не са, и никак не ми е приятно да ми се налага да разговарям с общително 4-5 годишно, докато се опитвам да вечерям например.

Смятам, че поведението на подобни родители ме дискриминира по поне няколко точки: първо, не мога да се насладя на свободното си време, както аз искам, второ, и заради тях и моето дете, което е научено да не тича в ресторант и да не досажда няма да е допуснато.

Адри, за възрастните дразнители също съм съгласна, но за съжаление са малко заведенията, които имат стандарт и могат да си позволят да накарат въпросната група да напусне.

# 514
Моите деца съм ги научила да не разговарят с непознати и да не взимат храна от чужда чиния.
Че хората и кучето го обучават по същия начин.

Що за лудост е 3-4-5 годишно да обикаля по масите , да разговаря с чужди хора и да им бърка по чиниите? Това е крайно изтървана работа.
Да тича в празното на ресторанта място, да се разхожда напред назад, да стои кротко до някое изкуствено езерце разбирам, но това с чуждите чинии , хора и маси ми е абсолютно непонятно.

# 515
  • София
Между другото, била съм няколко пъти в заведение именно с детето на Линдичка и смея да твърдя, че се държеше доста по-тихо и възпитано от много възрастни. Признавам, че не съм изчела цялата тема и не знам откъде е тръгнала цялата драма конкретно с него  Thinking

# 516

Смятам, че поведението на подобни родители ме дискриминира по поне няколко точки: първо, не мога да се насладя на свободното си време, както аз искам, второ, и заради тях и моето дете, което е научено да не тича в ресторант и да не досажда няма да е допуснато.

Не пише, че е забранено за деца, а за детски игри, не е едно и също.

# 517
  • София
За съжаление и в по-обикновени заведения се налагат ограничения, но те са породени от подобни родители като Линдичка, за които отрочетата им са мана небесна за всички. Е, за мен не са, и никак не ми е приятно да ми се налага да разговарям с общително 4-5 годишно, докато се опитвам да вечерям например.

Родителите като Линдичка драга Down Under link са явно по-мирлолюбиви и търпеливи , най-вече нераздразнителни !
А тези кротките деца и знаещи как да се държат по заведенията, защо се питам щом са по-тихи от тревата не искате да си ги взимате с вас и искате да си починете от тях?
Това какъв родител съм се определя не тук и сега, а когато моето и вашите деца пораснат и плодовете на доброто възпитание излязат наяве !
Не засягайте родителството ми ако обичате както и аз не определям какви родители сте вие.
Не се познаваме лично, не сме вечеряли заедно и не сте ми в къшата за да се чувствате свободни да коментирате родителството ми като добро или лошо !

# 518
Линдичка, повечето от нас не се вълнуват от това какъв родител си, а само от липсата ти на толерантност към избора на другите, ако той е различен от твоя. Не, не сме длъжни да се умиляваме от никое дете, дори от най-сладкото. Да, имаме право да искаме да се отървем поне за малко от всякакви деца, дори от собствените си, колкото и добри да са те.

# 519
Между другото, била съм няколко пъти в заведение именно с детето на Линдичка и смея да твърдя, че се държеше доста по-тихо и възпитано от много възрастни. Признавам, че не съм изчела цялата тема и не знам откъде е тръгнала цялата драма конкретно с него  Thinking
през цялото време Линдичка пише от позицията на родител с кротко дете, но в дългите описания, с които замеря темата, тезата й се губи. Ясно е, чи никой няма да я глоби, защото на никой сервитьор няма да му се наложи да е балетист, но и жонгьор.
Няма и заведение, което да има право да глобява. Може да предяви сметка, но за глоби да се говори, основания няма.

# 520
Хич не ща и да те познавам особено ако се налага да забавлявам мамин златен докато ти си хапваш. Правим изводи на база какво си писала. Както си правя извод ако някоя е написал че пие и пуши докато е бременна, така си правя извод от това, че не намираш нищо лошо детето ти да ходи да досажда по чуждите маси. Ама то един път ще попадне на някоя като мен дето само ще го изгледа както си знае.

# 521

Родителите като Линдичка драга Down Under link са явно по-мирлолюбиви и търпеливи , най-вече нераздразнителни !
А тези кротките деца и знаещи как да се държат по заведенията, защо се питам щом са по-тихи от тревата не искате да си ги взимате с вас и искате да си починете от тях?
Това какъв родител съм се определя не тук и сега, а когато моето и вашите деца пораснат и плодовете на доброто възпитание излязат наяве !
Не засягайте родителството ми ако обичате както и аз не определям какви родители сте вие.
Не се познаваме лично, не сме вечеряли заедно и не сте ми в къшата за да се чувствате свободни да коментирате родителството ми като добро или лошо !

Защото Линдичка, ти твърдиш, че го оставяш "да си потича", а то тича между други хора, някои от които работят там.

Освен това казах, че аз нямам проблем да отида с детето си на ресторант, тъй като няма да ми се налага да "му следя траекторията".

Налага ми се да ходя и без него, тъй като имам служебни срещи и докато договарям нещо не би ми било приятно нечие дете да ми се тръсне на масата, търсейки внимание.

Детето ми е било оставяно да се вихри на подходящите за това места, а такива за деца са много. Концертна зала, строг ресторант, изложба не са подобни места и не съм чакала да навърши пълнолетие, за да му го обясня.

Има достатъчно семейно ориентирани заведения, в които има детски кътове. Там, посетителите са по презумция по-толерантни към детски шум и игри. не виждам, защо да няма и друг тип заведения, в които кротко ще мога да вечерям, без да съм задължена да общувам с невръстно хлапе, пък ако ще и да е най-сладкото на света.

# 522
Забраните са тези, които нямат възпитание.

Така е, разбира се, но заради тях се ограничават и останалите. ...
ограничението е само за игра, не за деца въобще, каква дискриминация и какви драми?

# 523
  • София
през цялото време Линдичка пише от позицията на родител с кротко дете, но в дългите описания, с които замеря темата, тезата й се губи.

Мда. Това, че детето ѝ е кртко, съвсем не значи, че и тя е такава  Laughing

# 524
Адри, извинявай, но без да си прочела постовете и е някак нелепо да коментираш. Най-вероятно детето и е сладко и кротко, но това, което тя пише е безумно.

Наистина ли смяташ, че тичането между масите е ОК?

Не познавам детето и, но съм имала неприятни сблъсъци с "общителни" деца, които са искали да ядат от чинията ми, изпивали са безалкохолното на синът ми и са ме молели да ги заведа до тоалетната  ooooh!. И повярвай, хич не съм се чувствала поласкана от височайшето внимание.

Общи условия

Активация на акаунт