Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 157
  • 650
  •   1
Отговори
# 300

Нямах предвид това, а че могат по -учтиво да кажат на родителите да наглеждат децата си! А не, ако децата ви играят, ще ви глобим!
аз не съм чул някой родител да каже ,че не гледа детето си. дори и коментираните  Laughing

# 301

"Не се допуска детска игра!" на мен също ми звучи грозно, защото създава усещане, че децата по принцип са нежелани (което според мен е и основната цел на това послание). Децата на нормалните хора са  в състояние да посещават обществени заведения за хранене и да се занимават тихо, ако се наложи (пластелин, стикери, оцветяване, низане на перли и др). Но да ръкомахат със заплахи още на втора страница... И след като ти се заканят с глоба, те поздравяват с "Добре дошли!", колко любезно.. Можеше поне да е на отделен лист това послание за играта.

Ако наистина искаха да предпазят персонала и децата, можеше да го формулират: "С оглед на безопасността молим да напътствате Вашите деца  по времето на целия Ви престой. Заведението не разполага с условия за активна игра; моля предложете им тихи занимания." Но на нас по принцип формулирането на такива подкани ни куца. За музея и моята приятелка с деца съм разказвала май..

# 302

"Не се допуска детска игра!" на мен също ми звучи грозно, защото създава усещане, че децата по принцип са нежелани (което според мен е и основната цел на това послание). Децата на нормалните хора са  в състояние да посещават обществени заведения за хранене и да се занимават тихо, ако се наложи (пластелин, стикери, оцветяване, низане на перли и др). Но да ръкомахат със заплахи още на втора страница... И след като ти се заканят с глоба, те поздравяват с "Добре дошли!", колко любезно.. Можеше поне да е на отделен лист това послание за играта.

Ако наистина искаха да предпазят персонала и децата, можеше да го формулират: "С оглед на безопасността молим да напътствате Вашите деца  по времето на целия Ви престой. Заведението не разполага с условия за активна игра; моля предложете им тихи занимания." Но на нас по принцип формулирането на такива подкани ни куца. За музея и моята приятелка с деца съм разказвала май..
Точно това имах предвид! Peace Тия дни ще мина да проверя дали не са променили посланието в менюто с по-любезно!

# 303
Ами, няма лошо, ако не желаят клиенти с деца въобще. Може направо да пишат: "Непрогодено за деца"и умният родител ще се сети. Но така с тази закана заради не друго, ами "детска игра". Нескопосано стои според мен.

# 304
  • HH
Ако наистина искаха да предпазят персонала и децата, можеше да го формулират: "С оглед на безопасността молим да напътствате Вашите деца  по времето на целия Ви престой. Заведението не разполага с условия за активна игра; моля предложете им тихи занимания." Но на нас по принцип формулирането на такива подкани ни куца. За музея и моята приятелка с деца съм разказвала май..

Искат да опазят спокойствието на клиентите. Безопасността на клиентите като цяло е нещо друго. Защо пак се връщаме на същото. Не допускат детска игра, но не забраняват да идват деца. Т.е. напомнят на родителите с невъзпитани деца да си свършат работата. Друг е въпросът колко биха се трогнали хора, които си пускат децата да вилнеят.

# 305
Добре, де. За спокойствието тогава да кажат две думи.. Каква е тази детска игра. На мен не ми пука дали пияницата Пешо се е разпял насред заведението, дали някоя наперена мис Джуки ми бута стола, докато минава зад мен или пък малко дете крещи и тича. Аз по принцип бих искала комфорт. Мисля, че разбра какво имам предвид.

ПП Защото така излиза, че, ако решим една дружинка възрастни да тропнем хорце и се разпеем с цяло гърло на метър от теб, няма да ни глобят.

# 306
  • HH
Разбрах Ли Лу.

Но не разбирам защо е толкова неприемливо някой да иска да иде в заведение, защото знае, че там няма да има деца. В крайна сметка всеки посещава заведения на база различни критерии. Какво лошо липсата на деца да е такъв критерий.

# 307
Какво лошо липсата на деца да е такъв критерий.

Абсолютно нищо лошо няма, дори е хубаво за всеки да има по нещо. Нека обаче всеки играе с открити карти, за да няма сърдити. Как беше в онази темата за хотелите? Кажи си, че мястото не е пригодено за деца и си привличай тези клиенти, които искат да а само сред възрастни. Има Simple Smile

# 308
Ами искате ли да ви кажа,че ако иска някой богаташ така ще им скрие топката с разглезеното си дете,че ще ги смае.Ще плати глобата и цяла вечер ще плаща и пак нищо не могат да му кажат.Но мисля,че няма да могат и да му кажат!

# 309
Какво лошо липсата на деца да е такъв критерий.

Абсолютно нищо лошо няма, дори е хубаво за всеки да има по нещо. Нека обаче всеки играе с открити карти, за да няма сърдити. Как беше в онази темата за хотелите? Кажи си, че мястото не е пригодено за деца и си привличай тези клиенти, които искат да а само сред възрастни. Има Simple Smile

При тези съдебни процеси напоследък, смее ли човек.   

# 310
Въпросът е, че надписът е идиотски и може да хрумне само на селяк и търгаш. Толкова ли не може заведението да се води заведение за лица над определена възраст - да кажем 12 години? Но тея идиоти глобяват за детска игра, що за простотия, най-малкото може да се изтълкува по 100 различни начина и просто си плачат някой да подаде оплакване срещу тях Crazy Много ми е любопитно какво ли ще пише на касовата бележка, "глоба детск шум" може би. Лично аз бих настоявала да дойде и да ме глоби полицай, да видим какво ще стане тогава.

# 311
Лично аз бих настоявала да дойде и да ме глоби полицай, да видим какво ще стане тогава.
Ще почнат да ти се извиняват и ще кажат, че това с глобата е майтап.

# 312
  • SF
За мен това не е дискриминация. Децата няма какво да правят в заведение.
Аз вече споделях в една тема, как не можахме да обядваме спокойно заради едно дерящо се бебе. Мъчно ми беше за бебето, но и заведението, мъничко кафе, се огласяше  цялото. Двамата сервитьори се чудеха как да угодят на родителите. Беше още много студено. Ние се преместихме на маса навън, за да довършим набързо обяда си. Ако говорим за дискриминация, не се знае в ситуация на деца в заведение кой би се почувствал дискриминиран. Може и този без децата.

Моята приятелка на 21 години в Бостън е дискриминирана да не ходи на партито на Хардуел.

# 313
За мен това не е дискриминация. Децата няма какво да правят в заведение.
Аз вече споделях в една тема, как не можахме да обядваме спокойно заради едно дерящо се бебе. Мъчно ми беше за бебето, но и заведението, мъничко кафе, се огласяше  цялото. Двамата сервитьори се чудеха как да угодят на родителите. Беше още много студено. Ние се преместихме на маса навън, за да довършим набързо обяда си. Ако говорим за дискриминация, не се знае в ситуация на деца в заведение кой би се почувствал дискриминиран. Може и този без децата.

Моята приятелка на 21 години в Бостън е дискриминирана да не ходи на партито на Хардуел.
Дискриминирани са децата, заведението, клиентите и родителите.
Децата-че ги мъкнат някъде, където те не искат
Заведението-че дерящи се от рев бебета гонят клиентите
Клиентите-че дъвчат и гълтат набързо, притеснени от ревящо бебе
Родителите-че са принудени заради децата си да пазят къщата и да не могат да идат на ресторант.

Вообще всеки може да наеме по един адвокат и да се почва....

# 314
Най-добре е децата да се водят редовно по заведения, като времето за престой се съобразява с възрастта им и така малко по малко да бъдат приучени как е редно човек да се държи на такива места. Защото ще има много поводи, които предполагат на масата да има и малки, и големи и тогава какво правим - задължаваме заради тях дядото да си празнува юбилея в някакво смотано заведение с детски кът, вместо в скъп ресторант? Не е ли по-подходящо за всички децата да си седят по столовете и да "изтърпят" празника заради дядо си или понеже са деца, трябва всички да се съобразят с лигавите им прояви? Ето по този въпрос не мога да се разбера дори със собствената ми сестра, защото моите седят и не мърдат, а нейното не е свикнало да седи и започва да хлечни, че му е скучно и да се опитва да завърти всички около себе си. И тогава си мисля, че ако беше мое, нямаше да му хрумне да се държи така  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт