Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 176
  • 650
  •   1
Отговори
# 330
Нали, за това за майките. Колкото и да е активно едно дете трябва да му се каже кога да спре. И ако не го направи майчето, тогава ще се наложи друг да му го каже.

# 331
  • София
Нали, за това за майките. Колкото и да е активно едно дете трябва да му се каже кога да спре. И ако не го направи майчето, тогава ще се наложи друг да му го каже.

Майчето е тази, която би трябвало да създаде у детето самосъзнание, култура и съобразителност къде може да си играе и къде трябва да говори тихо, да се съобразява с околните - това е задачата на майчето. Че трябва да има ред , трябва, но да ми напишат, че не е позволено за деца и да ме таксуват за това кой знае как...това не влиза в задълженията ми на майка, да уча детето, че е нормално при положение, че аз самата го смятам за напълно незаконно !

# 332
Дарлинг, ти къде видя, че е забранено за деца. Айде да прочетем пак бавничко. Забранява се детска игра.

# 333
  • София

Майчето е тази, която би трябвало да създаде у детето самосъзнание, култура и съобразителност къде може да си играе и къде може да говори тихо, да се съобразява с околните - това е задачата на майчето. Че трябва да има ред , трябва, но да ми напишат, че не е позволено за деца и да ме таксуват за това кой знае как...това не влиза в задължението ми да уча детето ми, че е нормално !

Никой не е написал такова нещо в това заведение. В чужбина има хотели, които са с такова изискване, но темата не е за тях.

# 334
Дарлинг, ти къде видя, че е забранено за деца. Айде да прочетем пак бавничко. Забранява се детска игра.
Каква детста игра е забранена-не е уточнено.
Ако си цъка на телефона или си реди пъзел на масата пак глоба така ли?

Трябва да уточнят-да нарисуват схеми или да покажат клип на входа на заведението каква точно детска игра води до паричната глоба.
След това наистина да издават касова бележка и за глобата..

# 335
  • София
Мога и бързичко да съобразя, че щом е написано "забранено за детска игра" а детето ми не прави в момента докторантура по химия се отнася не за 18+, а за дете !
Много хубаво, че в чужбина има и легализирани гей бракове - дайте и ние да го намерим това за нормално, защото е чужбинско...значи става. Един от комплексите на българите е тази велика чужбина, където всичко е хубаво и всичко е правилно - основно за да се вземе за абсолютно всичко пари !
Децата са деца за да си играят - не да изпочупят заведението разбира се , но още по-тъжно е да напишеш "забранено за детска игра"...направо си е тъжно ! А незаконен ще е начина,по който ще се таксува ако не дай си боже детето ми реши да си поиграе. Това вече е сериозно, не тъжно !

# 336
Тези дни попадам на поредица такива новини - пияни британци биват стоварвани принудително на летище София на път я за Крит, я за Турция.

След кратък полет зад групичка пияни унгарци- двама мъже, които се опитваха да впечатлят пътуващото с тях лелче с оригване, пръдня и свински кикот, наистина сериозно си зададох въпроса защо алкохолът по време на полет не е забранен. Като начало да спрат да го предлагат въобще, а после може да следят за внесени отвън бутилки. Е, като започне едно хъркане и свирукане след н-броя бири и вино, бррр. По-добре детски шум.

# 337
  • Най-красивата страна
Аз смятам,че това не е дискриминация , че е нормално да има и такива заведения.
Ако сме с детето ще изберем заведение с детски кът,но ако сме само двамата със съпруга ми или с приятелско семейство без деца ще предпочетем заведение без детски шум.

# 338
  • София
Каква детста игра е забранена-не е уточнено.
Ако си цъка на телефона или си реди пъзел на масата пак глоба така ли?

Трябва да уточнят-да нарисуват схеми или да покажат клип на входа на заведението каква точно детска игра води до паричната глоба.
След това наистина да издават касова бележка и за глобата..

Да могат и да сложат капани за играещи деца Simple Smile

# 339
Много хубаво, че в чужбина има и легализирани гей бракове - дайте и ние да го намерим това за нормално, защото е чужбинско...значи става.

На теб лично с какво ще ти попречи?

# 340
Тези дни попадам на поредица такива новини - пияни британци биват стоварвани принудително на летище София на път я за Крит, я за Турция.

След кратък полет зад групичка пияни унгарци- двама мъже, които се опитваха да впечатлят пътуващото с тях лелче с оригване, пръдня и свински кикот, наистина сериозно си зададох въпроса защо алкохолът по време на полет не е забранен. Като начало да спрат да го предлагат въобще, а после може да следят за внесени отвън бутилки. Е, като започне едно хъркане и свирукане след н-броя бири и вино, бррр. По-добре детски шум.
Разбира се, че шумните пияни компании са много по-дразнещи от децата, от викащите деца. И точно от шумни компании не сме можели да се чуем със събеседниците си в заведения, не от деца. Пък и вечерно време не съм засичала много малки шумни деца по ресторанти, даже е било изключение, за разлика от  гореспоменатите компании. Защо за тях няма забрана, забрана да крещят, надвиквайки се със силната музика, примерно tooth .

# 341

Тази логика винаги ми е била непонятна. Как едното изключва другото?

# 342
  • София
Много хубаво, че в чужбина има и легализирани гей бракове - дайте и ние да го намерим това за нормално, защото е чужбинско...значи става.

На теб лично с какво ще ти попречи?

Това е много дълга и отделна тема, която е почти аналогична на тази, която дискутираме в момента.
Може би ако се напише на меню "Забранено за целуващи се индивиди от един и същ пол" ще е мноооого по-скандално ! Както примерно моето дете би попречило на някой да си хапва, така и на мен би попречило в заведение детето ми да наблюдава двама чичковци, които да се целуват наволя поливайки озаконения си брак Simple Smile Подобно е - ако детската игра пречи на някой, и на мен би могло да ми пречи да гледам мляскане от този род по време на ядене. Нали така? Логиката е същата. Само дето аз не претендирам да се наложи глоба за гей двойки. На всеки пречи нещо - дали ще е дете, гей, телефон , пушене...социалния живот е пълен с непоносимости, но законното рамкиране е много по-елементарно от това на криво разбраната етика.
За мен е така - субективно и първично може би, но аз така мисля. Не ми пречат гейовете , но не искам и спонтанната игра на детето ми да не бъде таксувана като глоба . Да ми се направи забележка на мен - да, ако не разбера и не успея да обясня на детето,че пречи на някой - да ме помолят да напусна - да, но да ме глобяват за това - защо???

# 343
  • София

Веднага мога да ти отговоря на този въпрос. Пред време една позната ми обясняваше как мястото ѝ било до една от вратите на самолета. Преди началото на полета, стюардесата ѝ обяснила много подробно какво да прави с вратата, ако самолетът започне да пада. Не помня колко вино беше изпила в самолета като следствие от разговора  Laughing

# 344
Ензим да ти кажа, че съм изпадала в ситуация точно вечер да помоля сервитьорката да направи забележка на съседната маса. То цяла вечер беше " маааамоооо искам гъбииии" Ама не може, алергична си към гъби. Ама аз искам гъъъъъбииии, придружено с блъскане на барби по масата. Ами направиха им забележка, цялото заведение пропищя от тях.

Общи условия

Активация на акаунт