Дискриминация към децата и родителите им или не?

• 33 120
  • 650
  •   1
Отговори
# 480
Много е трудно да лавираш в такива взаимоотношения.
Аз такава приятелка не съм имала, но съпругът ми приятел- да.
Откакто детето му прояде пюре, този човек води сина си навсякъде с него.
Последно на ергенско парти, започващо в 19 часа в дома на младоженеца, за да видел малкия бате си Тони за последно ерген, а майката щяла да мине да вземе сина си сред час-два. И разказва Пираня, че се разпищолили мъжагите, загряват с простории и вицове за вечерта, а Пешо пристига с детето си и порция супа в буркан.

# 481
NumLock, това последното беше... Joy   Хората на наденици искат да ги правят, а тук се сърдят за една малка забрана за игра  Laughing

# 482
Наденички Joy Joy Joy Joy Joy

А Линдичка,да се самосезира и съответно да сезира Комисията по човешки права.

# 483
О, вие нямате ли по някоя близка в антуража си, която винаги, при всякакви обстоятелства води детето си с нея?

Ми не! Те повечето и нямат деца. Май аз съм тази близка.   Joy Моето, разбира се, е супервъзпитано и НИКОГА не се държи неадекватно. Всъщност, така както се шегувам, така казвам и истината, защото си уча детето да се държи според ситуацията и явно съм го научила, защото вече няколко пъти сяда далеч от мен в залата (на концерт/театър/балет/мюзикъл) и се държи съвсем адекватно на ситуацията, тоест, седи и гледа/слуша, ръкопляска, не подскача, не се върти и не говори. Виж, когато сме на полянката или в двора не се спира - и на ръце застава, и колелета прави, и вика, но на двора или в парка. Не в Ла Скала.  Laughing

# 484
sophiemmaspencer ти си добре  Grinning моите бяха доста диви и не смеех много да ги държа в затворени тесни пространства ... един път в едно кафе малкият огледа внимателно едно рунтаво куче и на всеослушание възкликна - "Яяя, каква грозна овца... " Mr. Green понаведох се и се покрих да не ме бият, собствениците на кучето бяха доста внушителни и видимо се изнервиха, а хората в кафето много се смяха...

# 485
Тъкмо това убягва на бесните мамаши, готови да се бият за правото на децата си да са безобразни - че за всяко нещо си има подходящо място и време. И това, че нашите деца мируват в ресторанта, театъра и концертната зала, не означава, че са бити и наплашени, а че просто вече знаят как точно да се държат на тези места. И още по-важното: щом те са научени, значи всички могат като тях, въпрос на родителска воля е, не на темперамент и други оправдания. Веднага мога да дам пример за едно кротко, което може да ти скапе вечерта с тънките си писъци и ридания, че му е скучно.
Последната табелка е готина, да, обичам нещата да са поднесени с чувство за хумор  Simple Smile

# 486
  • SF

Моята приятелка на 21 години в Бостън е дискриминирана да не ходи на партито на Хардуел. [/b]

Каква е връзката с ресторанта?
[/quote]

Връзката е с темата "Дискриминация ли е..."
Аз не умея да пиша добре свързано с ресторанти и избягвам да правя връзка с тях. Съжалявам.
Други някакви въпроси, които да те мъчат, свързани с текста имаш ли?

# 487
  • София
Не знам дали е дискриминация, но е неприятно така написано, че и глоба ooooh!
И аз съм на това мнение.
А лично аз ако видя подобно нещо няма да стъпя там и без да съм с децата.

# 488
Тъпо е,но дискриминация не е.Всяка жаба да си знае гьола.С моето дете ходя на такива места,на които и двамата се чувстваме добре.Би ми било неудобно да седна в ресторант,в който няма детски кът и синът ми да си изразходва енергията около останалите маси.Аз самата няма да се чувствам добре.На такова място,ще го заведа,след като моите обяснения се приемат и разбират,а не както е в момента аз да му обяснявам нещо,а той всячески да се опитва да ми бръкне в носа...Не става.Не ми е приятно и когато останалите родители не се съобразяват с булшинството.Имаме познати,които няма на кого да си оставят децата обикновенно и винаги ги мъкнат.Това дразни,особено на вечерни събирания.Не им е мястото на такива места.Ние също рядко можем да оставим детето си на някого,за това често отказваме излизания на места,които не са подходящи за него.Предпочитам да си остана в къщи пред това детето ми да "пуши" няколко часа и да става свидетел на изпълненията на подпийналите ни приятели.Когато съм можела съм живяла,сега вече нося отговорност и се опитвам да създам човек.Не знам кое му е толкова трудното за разбиране и защо все повече родители пренебрегват децата си за сметка на собствения си кеф.

# 489

Моята приятелка на 21 години в Бостън е дискриминирана да не ходи на партито на Хардуел. [/b]

Каква е връзката с ресторанта?

Връзката е с темата "Дискриминация ли е..."
Аз не умея да пиша добре свързано с ресторанти и избягвам да правя връзка с тях. Съжалявам.
Други някакви въпроси, които да те мъчат, свързани с текста имаш ли?
[/quote]

Не, защото това е събитие за което си купуваш билет и много ясно е написано, че лица до 21 години не се допускат, защото в САЩ е противозаконно да се сервира/продава алкохол на лица до 21 години. Не защото 21 годишните ще тичат и ще си играят.  Laughing В случая е намесен закон. В ресторанта става дума за нещо съвсем различно.

# 490
Цяла нощ съм сънувала как орди линдички настъпват към заведенията. Бррр

# 491
  • София
О, вие нямате ли по някоя близка в антуража си, която винаги, при всякакви обстоятелства води детето си с нея?
Имала съм. В минало време, защото няма как при това положение да ми остане особено близка.
Накривила си ѝ шапката  Rolling Eyes
Янечек, децата ти на каква възраст са?

# 492
Накривила си ѝ шапката  Rolling Eyes
Пука ми за шапката и.

# 493
  • София

Добро утро cordelia
Очевидно e бил голям кошмар - щом си се събудила в 6 : 33ч. и първото нещо, за което си писала е това.  Peace
Трябва малко СПА от време за време за освобождаване от излишния стрес - ако може и в СПА-то да е препоръчително да няма детски игри, защото там пък е място за почивка.
Децата само в детския кът си им е мястото да играят - там ! Задължително ! Иначе - глоби !
Или някой парк да му сложат знак "Забранено за игри" - за да може и там да релаксират обременените и нуждаещи се от душевен конфорт възрастни  Praynig

# 494

Добро утро cordelia
Очевидно e бил голям кошмар - щом си се събудила в 6 : 33ч. и първото нещо, за което си писала е това.  Peace
Трябва малко СПА от време за време за освобождаване от излишния стрес - ако може и в СПА-то да е препоръчително да няма детски игри, защото там пък е място за почивка.
Децата само в детския кът си им е мястото да играят - там ! Задължително ! Иначе - глоби !
Или някой парк да му сложат знак "Забранено за игри" - за да може и там да релаксират обременените и нуждаещи се от душевен конфорт възрастни  Praynig

Аз винаги се събуждам много рано.  Simple Smile
Като говориш за "вилнеене", какво друго да сънувам.

Общи условия

Активация на акаунт