Отговори
# 450
Много жална история разказа Ла Валета и ми напомни, че човек може да е отвратителен с детето си, без изобщо да е веган. Имаме едни познати, които дотолкова са превъртели на всевъзможни теми, че не знам как издържа тяхното горко дете. То не е една мания - освен храненето, имат мания за чистота и са толкова религиозни, че е страшно.
Но понеже темата засяга храненето, искам да кажа, че понякога е много по-вредно да се храниш абсолютно здравословно (нямам предвид веган, а нормално и балансирано хранене), отколкото да ядеш вредни неща, особено когато си малък и ти се яде.
Това горко дете, докато поддържахме някакви контакти с тези хора, не беше опитало никога бонбон, шоколад, сладолед, хамбургер, чипс и въобще всичко, което се сетите и е вредно. Аз, разбира се, не знаех, че чак така строго го държат и купих сладолед на моето, при което чух лекция от детето колко е вредно за здравето, моето веднага я застреля с въпроса "а шоколад поне яла ли си?" и тя каза, че не е, защото той ни разболява. При друга среща бях взела пък кутия бисквити, като специално гледах да са от онези с многото ядки заради тях. В мига, в който това дететнце получи разрешение да си вземе бисквита, започна да се тъпче като прегладняло цигане, на което си купил баничка - грабеше по 2 наведнъж и си препълваше бузите, точно като животинче.
И най-ужасното е, че всичко е за негово добро. то наистина се храни много добре, но не е особено щастливо от този факт.

# 451
  • Куциндрел
купон, тиймбилдисг, джамбуре...
Мерси.
Ритрийт звучи по-така. Mr. Green
Другото, което ми хареса е Антиейджинг детокс. Shocked

Това да не е клизма?  newsm78
Трябва да прочета по-задълбочено, явно е доста забавно.

Party Party Joy Joy Joy

# 452
Здравейте!
Бих искала горещо да благодаря на 'Кафе с мед' за споделянето на филма "Hungry hearts".
Снощи го гледахме вкъщи и сме много впечатлени. Филмът е изключително добре направен! И да - нужна си е един вид смелост, аз бих казала готовност да се сблъскаш с действителността. Самите ние със съпруга ми бяхме провокирани от филма да си зададем няколко въпроса по отношение на отглеждането на нашето дете.
Скрит текст:
Примерно преди да се роди, бяхме решили да ползваме памучни пелени, които се перат, вместо еднократните такива ("памперси"), но педиатърката (за щастие) ни разубеди.
Та така - поредното доказателство, че крайностите не водят до нищо хубаво.
Още веднъж - благодаря!   bouquet

# 453
Наистина няма България, но ето Гърция, като най-близка:

Осем пъти дневно нерафинирани зърнени храни и продукти (вероятно се има предвид до 8 филии хляб, примерно)
    Шест пъти дневно зеленчуци (включително диворастящи зелении -  роднини на спанака, копривата, лапада, т.н.  Laughing)
     Използвайте зехтин като основна мазнина
   Два пъти дневно млечни продукти
     Ежедневно физическо натоварване
   Вино с мярка
    Риба - пет-шест пъти седмично
    Четири пъти седмично птиче месо
   Три-четири пъти седмично маслини, бобови, ядки
    Три пъти седмично картофи
     Три пъти седмично яйца
    Най-много три пъти седмично захарни изделия
Четири пъти месечно червено месо
    Много вода
    Да се избягва сол и да се заменя с билки - например риган, босилек, мащерка

Голямо ядене пада.
Болднатото идеално подчертава каква е "културата на хранене на българина".Боже, а аз съм седнала да споря....С кого?!     Thinking

Хлябът е РАФИНИРАНА храна.Така че, няма как да се вмести в група "нерафинирани зърнени храни".8 филии хляб, Боже....Наистина ли някой мисли/вярва, че която и да е държава би препоръчала подобна консумация??     Mr. Green
Виж сега, смайл, дотук лично аз не съм ставала свидетел всеядни да обясняват на вегетарианци или вегани колко грешно постъпват.
Значи не четеш.....!    Laughing
Само в тази тема са няколко, чиято основна цел е да просвещават "глупавите НЕмесоядни" какви липси имат и до какво могат да се докарат .....(като че ли месоядните не пият масово всякакви добавки, витамини и други гадости).Една дори искаше да ги спасява, от какво и тя не беше много наясно, ама карай да върви, явно се чувства добре като световна спасителка.    Laughing

# 454
  • София
не говоря за форума, а за "очи в очи с животните".  Wink

# 455
  • София - Рим и обратно
Мерси.

Това да не е клизма?  newsm78

Party Party Joy Joy Joy
Еййй много сте невежи, значи Crossing Arms. На туй /клизмата, де/ му се вика хидроколонотерапия Crazy и имало супер-дупер-мега-як ефект. Направо ти блесвала кожата и тутакси 10 лазарника ти сваляло. Ограмотиха ме наскоро bowuu.

Hungry hearts е много силен филм, в Италия го даваха по кината, проблемът наистина явно е голям, по света особено. Радвам се, че има престрашили се да го гледат. Аз и без това се потрисам от вегански и еко-био изстъпления, така че нямам нужда да го гледам изобщо.

# 456
  • София
ще взема да го гледам, ако децата ми кажат как да го изтегля.

# 457
Зарибихте ме за този филм. Къде мога да го намеря?

# 458
  • София
В Замунда го има, няма субтитри.

# 459
Благодаря  Simple Smile

# 460
  • София - Рим и обратно
Аз не разбирам защо не са го купили нашите умници. Всякакви бози безподобни вървят по кината, а такива стойностни филми теглим от Замунда... Crossing Arms.
Може да го пуснат в някое от Евро кината....надявам се.

# 461
Предполагам, защото не е високотиражна американска боза с множество уау ефекти, а е проста американо-италианска продукция. Впрочем, личи си - европейците не пръскат пари за глупости и ефекти, фонът на филма е изключително сив и равен, актьорите навярно са едноцифрено число като бройка и все пак филмът е доста стойностен по мое мнение.
Но мисля, че след всички задълбочени анализи, които се направиха на изказванията на СЗО, няма да има нещо, което да не може да разберете.  Joy

# 462
  • Куциндрел
Мерси.

Това да не е клизма?  newsm78

Party Party Joy Joy Joy
Еййй много сте невежи, значи Crossing Arms. На туй /клизмата, де/ му се вика хидроколонотерапия Crazy и имало супер-дупер-мега-як ефект. Направо ти блесвала кожата и тутакси 10 лазарника ти сваляло. Ограмотиха ме наскоро bowuu.
Дупето ли блесва и се подмладява?

По темата, за филма и не, зорлем хората правят децата си да изглеждат като сомалийчета - недохранени.
Не знам първо диагнозата ли е или тя е в следствие на начина на хранене и четене на сайтове за просветени?
Филмът за сега няма да го гледам. Ще наблюдавам съседчето... Crazy

# 463
Аз не разбирам защо не са го купили нашите умници. Всякакви бози безподобни вървят по кината, а такива стойностни филми теглим от Замунда... Crossing Arms.
Може да го пуснат в някое от Евро кината....надявам се.

Може би защото няма да си върви с кола и пуканки.

# 464
Ще гледам и аз фима, любопитна съм. Бях прочела само анотацията и ми се стори, че е по- скоро изолиран случай.

Общи условия

Активация на акаунт