Отговори
# 420
Скрит текст:
Преди да се сблъсна челно с представители на това течение, винаги съм мислела че вегахора пращят от здраве, имат прекрасна кожа и коса. Но не винаги е така, наблюдавам и връщане към пълен натурализъм, не винаги в полза на жените. Все-пак малко козметика и боя за коса биха добре дошли.
Наскоро случайно прекарах семейно един уикенд с групичка вегетарианци и бъдещи вегета. Някак бяха много апатични, мъжете са леко прегърбени, за вечеря си носиха своите бурканчета с чубрица, специално олио и още нещо.  И, не мога да отрека, всички са слаби.  Едната дама (почти веганка) сподели, че от понеделник до петък има много енергия, събота и неделя е труп. Беше горда, че дъщеря и вече върви по стъпките и. Мъжът обаче похапваше на на нашата маса, тя дойде, постоя с детето при нас, пъшка, охка. Накрая каза, че не може да гледа какво яде той и се премести.
Ние се забавлявахме и двете вечери, тяхната група се размърда към края на втората вечер. За повечето от тях имах чувство, че плавно се носят из въздуха. Подчертавам, бяха добронамерени и не бяха агресивни  Laughing.

# 421
  • по пътя
Lunno momi4e,
Скрит текст:
мога да ти дам поне една причина не-веган да чете веганска тема - моята. Когато видиш тема "Веганството - да споделим опит", спокойно и логично си правиш извода, че можеш да почерпиш свежи идеи за периода на постите. Или не е така?
Друг е въпросът дали наистина се обменя опит или периодично се "хейтва" различния начин на хранене и се постват снимки на умрели животни и карикатури на "убийците", които ядат месо. Също така е друг въпросът как някои членове посрещат такъв "еретик", който е веган от време на време. Подчертавам "НЯКОИ", за да не започне пак темата кой кого изяжда.
Не зная, не съм чела темата  и май е по-добре, като чета какво споделяш, звучи ужасно Rolling Eyes,

# 422
  • по пътя
как добре в тялото, тя на скелет прилича Shocked и явно има някакъв проблем със сексуалността, някакви по-скоро плашещи псевдо еротични пози, поне тя явно смята, че е еротично, на мен са ми зловещи. Confused
да забраниш сладко и сладолед изобщо според мен е пренебрежение към личността на детето, има вероятно тежки психологически последици, не казвам да се дава всеки ден, но така направо го смазваш това дете. Интересно, че аз май нямам такива познати и случаи с близки, явно нямам близки , които не ядат месо. Simple Smile

# 423
Ето, на майката със сладоледа съдът трябва да постанови да дава сладолед поне веднъж седмично, дори без детето да е "заслужило"  Laughing
Тази Деси от Варна ли беше? Ако е същата, я помня още преди да забременее и още тогава се изплаших, след като прочетох някои нейни "статии".

# 424
как добре в тялото, тя на скелет прилича Shocked и явно има някакъв проблем със сексуалността, някакви по-скоро плашещи псевдо еротични пози, поне тя явно смята, че е еротично, на мен са ми зловещи. Confused
да забраниш сладко и сладолед изобщо според мен е пренебрежение към личността на детето, има вероятно тежки психологически последици, не казвам да се дава всеки ден, но така направо го смазваш това дете. Интересно, че аз май нямам такива познати и случаи с близки, явно нямам близки , които не ядат месо. Simple Smile

И според мен не изглежда никак добре, напълно "нездрав" клонящ към анорексия вид има.
Но добра реклама си е направила за момичетата в пубертета, които все си мислят, че са дебели и търсят варианти за отслабване. Лесно е да се увлекат по подобен режим и после да се чудят как да се възстановяват.

# 425

Simple Smile поне едно добро направих с присъствието си, някой се зачете за правилата на постенето.

Не се надценявай. През целия си живот съм била католичка, както и цялото ми семейство. За разлика от някои новопокръстени, не парадирам с вярата си. Освен това съм достатъчно образован човек, за да съм запозната с основните положения в православието, включително и поста. Също така съм добре запозната и с православната концепция за "гордостта като вътрешна смърт". http://www.pravoslavie.bg/%D0%91%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0/% … 1%8A%D1%80%D1%82/ Горещо ти я препоръчвам.

# 426

Ъхъ...

# 427
Не прилича на скелет, но в главата е като череп.

# 428
  • по пътя
thewishmaster, ти пък хич не носиш на майтап, бе жена. Simple SmileЧак и статия за гордостта ми препоръчала.Не се стягай толкова, всеки сам си плаща греховете, аз моите си ги знам.

Напоследък се нароиха един куп от тези нутриционистки ли са, не знам, ама всичките гледам в Канада завършили. newsm78Че какво е това толкова полезно канадско хранене newsm78 Тази жена Десито вероятно е имала хранително разстройство, прилича на такава, дано се е излекувала, че е страшно това. Чудя се как може хора, които не са лекари да правят пари от такива нутрицоинистки неща и аз не знам какво е точно, но те са опасни, особено в нашето общество, където на по-пълничките винаги се гледа с насмешка, особено при тинейджърите и се връзват на такива. Хората с години учат, диетолози, лекари, а те някакъв курс в Канада и всичките са големи гурута и по една и съща схема изведнъж започват ад се занимават с психология, духовни неща, така увличат много хора, на които не знам колко помагат.

# 429
  • Куциндрел
Сега този начин на хранене и живот е модерен. Човек има нужда се е различен и яха поредната "различна" вълна.

# 430
  • София
Но децата! Не им се дава право на избор. Мисля че тук сме всички единни в това.

За какво им се дава избор на децата по принцип? Храненето е част от възпитателния пакет, заедно с религията например. Колко силно вярващи ще дадат избор на децата си дали и кого да почитат религиозно? Светоглед.

Една част дава "избор". Първо обясняват, как страдат животинките по кланиците, после им предлагат месо.  Накрая се хвалят по форуми - аз предложих на детето си месо, но то избра да е вегетарианче.  Grinning Имаше и тук една форумка, дето обясняваше, как децата ѝ със сълзи на очи са я молели повече да не готви месо, защото им е жал за животинките.

buttinsky, от този линк:

мда, от "новите" е. Изкукала работа. Баси нарцисизма!

# 431
  • Куциндрел
http://desilifestyle.net/%D0%BE%D0%BD-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-% … 0%B8%D0%B9%D1%82/

Какво значи ритрийт? Че струва толкова много пари?

# 432
  • София
купон, тиймбилдисг, джамбуре...

# 433
  • Куциндрел
купон, тиймбилдисг, джамбуре...
Мерси.
Ритрийт звучи по-така. Mr. Green
Другото, което ми хареса е Антиейджинг детокс. Shocked

# 434
  • MI
Която не е точно средиземноморска. Стек Фиорентина не е от риба.  Laughing
И по-на юг не наблягат толкова много на рибата. Ядат си меса и то много, най-таченото е говежди стек. Ако не е на такива цени само него ще ядат. Може би многото плодове и зеленчуци са само разликата със северните кухни.
Check please, аз не съм с такива наблюдения, а там живея  Laughing Не можеш да кажеш 'италианска кухня'. Между тази в Неапол и Милано например разликата е много по-голяма отколкото тази между бг и гръцката такава например. И определено се яде по-малко месо отколкото от в България. То и при нас бабите ни не са нагъвали салами като сега, де  Laughing А фиорентината затова е фиорентина, защото си е от там и трудно ще видиш да си я приготвя (не на ресторант) някой извън тоскана. Така че не може толкова лесно да се обобщава...

Аз лично нямам нищо против вегетарианците. Стига да не са екстремисти. И правя разлика с вегани. Но и месоядни екстремисти не обичам, така че take a smile нищо против теб   bouquet Въпросът беше по-скоро има ли прави единия родител да налага екстремните си виждания върху детето и то като другия не е съгласен и мисли че тези избори вредят на детето им....

Общи условия

Активация на акаунт