Отговори
# 555
 Напротив, точно за света. Гери го е обяснила много добре.

Изобщо не е нужно детето  да е отраснало на село за да знае що е крава и какво дава, не се излагайте бе хора. Или зора да се избяга от цървулите е толкова голям, че човек да се гордее, че детето му не е виждало овца.  И то разбирам да става въпрос за деца родени в Ню Йорк, или в не знам какъв мегаполис, а то у нас, дето и в София в някои от кварталите хората гледат животни, какво остава за другите населени места Rolling Eyes

# 556
Ощетено откъм познание за истинска свобода ,за света не съм съгласна.
Не. Точно за света имах в предвид. На село понякога има по-малко свобода от града.
Свободата е разтегливо нещо.
Но на село детето вижда друг начин на живот, друг мироглед, друг тип хора, друг тип градоустройство, друг тип сгради.

Едно е в блока, друго е в къща с двор. И пак има разлика между селски двор и градски двор. Всичко това си е знание. Може пък и да ти потрябва някой ден...най-малкото да не се изложиш каго заявиш, че кокошките не могат да снасят без петел... Mr. Green или че стадото от овце не се води от овена, или  пък да знаеш какво е пръч , и разликата между патка, гъска и юрдечка.... Mr. Green

# 557
Имаше една тема в Кулинарния "За и против вегетарианството" и там един потребител ни осветли, че правел баница на котките си. Без майтап. ooooh!

кАжи честно!  Shocked
[/quote]
Честно! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=810695.840;topicrefid=20 пост 853

# 558
Ехеее Минката ли?  Joy Минчев е култов лишпер.

# 559
Когато детето расте само в бетонирания и стерилан град накрая се превръща в онези побъркани възрастни, които рупат по цял ден годжи бери, киноа, кърмят в мола и си мислят че това е всъщност природно био и еко... Mr. Green
Ако знаеш само колко НЕ си права......     Laughing
Аз например, съм израснала на село, при баба и дядо.И повечето хора, които познавам покрай пазаруването из еко-био сайтове и магазини, също имат здрава връзка със селото.
А тези ми познати, за които "село" е просто дума, обикновено не излизат от заведенията за хранене, кухнята им е  по поръчка основно за показно и в нея се приготвят предимно кафе и претоплена готова храна в микровълновата.

# 560
Ако може и Герри да обясни какво означава "докоснало се "
Не съм съгласна ,пък може и да се излагам ,но юрдечките ,патките и т.н. са една мъничка част от "света" та да е ощетен някой от това ,че не поживял сред тях ,ми не  Naughty
И явно не схванахте ,ама моето дете ходи на село и пак не беше виждало на живо коза .Та всичко изброено от Герри може и да го няма в селския двор ,щот от село до село разлика бол -

# 561
Когато детето расте само в бетонирания и стерилан град накрая се превръща в онези побъркани възрастни, които рупат по цял ден годжи бери, киноа, кърмят в мола и си мислят че това е всъщност природно био и еко... Mr. Green
Ако знаеш само колко НЕ си права......     Laughing
Аз например, съм израснала на село, при баба и дядо.И повечето хора, които познавам покрай

Не си ме разбрала. Предполагам не рупаш по цял ден киноа и годжи бери, както и други екзотични супер био, еко, не си веган, защото месото е мръсно,  не кърмиш в мола, не си привърженик на домашното раждане...Всички тези неща, които изброих по мои наблюдения са залитания на хора, които хал хабер си нямат колко "био и еко" наистина е един живот сред природата...или на село. И които са виждали селска къща с двор само на картинка, където всичко е чисто и подредено и хората са само усмихнати.

# 562
Всъщност, оказва се, прекрасно съм те разбрала.    Simple Smile
Е, не е по цял ден, но достатъчно често ям и годжи бери, и киноа, и чиа, и други екзотични и нашенски супер-храни.Не съм веган, по-скоро вегетарианка, и то точно защото е доста трудно, почти невъзможно да се намери читаво месо.Не съм привърженик на домашното раждане, но не го и отричам, при определени условия, не съм и привърженик на раждането в съвременна Бг-болница.
Знам какъв е животът на село, и едните и другите ми баба и дядо гледаха животни, имаха градини, ниви, ясно ми е, че селският живот не е това

В този смисъл не виждам връзка между  представата за селото и промяна в начина на живот/хранене.

# 563
Много ми е интересно това с "читавото" месо.
А читави плодове и зеленчуци, читави зърнени култури колко често се намират?

# 564

Намират се, ако си ги отгледаш. Аз си ги отглеждам Simple Smile

# 565
Ами, не е често...Ама кой е казал, че е лесно?    Laughing

# 566
  • София
Читаво е било преди 60 години.

Европа, че и САЩ и др. развити страни все още развиват сериозно селското стопанство. Като чета някои мнения тук, ще рече човек, че някакви принцеси Барбита пишат!

# 567
  Читаво имате предвид, да не е торено с изкуствени торове и пръскано с препарати, така ли?Такова производство няма и не е имало.

Такова само на баба в градината, и то не на всички баби.

# 568
Тази зима изпаднах в потрес от обикновен кромид лук. Слагам глави лук в бурканчета с вода, за да порастнат пера и да имам чист, пресен зелен лук. Да, ама тази зима, не. Купих лук от Билла. Сложих главите в бурканчета с вода. Стояха повече от месец, без да се покаже и минимално зелено перце от тях. И най-странното, след повече от месец престой във вода, нямаха и най-малкия признак на загниване- свежи, все едно сега съм ги купила от магазина. Отказвам да помисля с какво са тертирани.

# 569
Тази зима изпаднах в потрес от обикновен кромид лук. Слагам глави лук в бурканчета с вода, за да порастнат пера и да имам чист, пресен зелен лук. Да, ама тази зима, не. Купих лук от Билла. Сложих главите в бурканчета с вода. Стояха повече от месец, без да се покаже и минимално зелено перце от тях. И най-странното, след повече от месец престой във вода, нямаха и най-малкия признак на загниване- свежи, все едно сега съм ги купила от магазина. Отказвам да помисля с какво са тертирани.
Същото е и с доматите, бях взела т.нар "био домати" за 7лв килото от Балев Био Маркет, еми 3 седмици без да има и следа от загниване Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт