Отговори
# 585
Слабичък е аргументът за вкуса на живота, Герри. Просто свързваш детството си със село и си убедена, че е било върхът само заради петела и други подобни идилии.

# 586
Слабичък е аргументът за вкуса на живота, Герри. Просто свързваш детството си със село и си убедена, че е било върхът само заради петела и други подобни идилии.
Не. Просто ти не го свързваш с нищо и не допускаш мисълта, че може пък и да е интересно..

# 587
Еми то това си е част от грамотността, да знаеш как се правят нещата.

Кои неща са част от грамотността? Познание за колене, доене и риене на тор ли? Съвсем взехте да се излагате, дами.

Герри, вярвам, че е интересно. Само че ти каза едва ли не, че тези, които са го пропуснали имат някакви големи липси относно правилното възприемане на света. Все едно аз да взема да ти описвам морските лета и да ти кажа, че нищо не си преживяла с тези две седмици годишно на море. Тъй де, наясно ли си как се ловят миди, кога, къде, как се чистят и приготвят? Дреме ти за мидите колкото на мен за козите.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 15:34 от Анонимен

# 588
Ами да, дори и това.  Разбирам някой да няма представа как му сглобяват телефона, а то откъде идва храната, дето я яде да не го интересува и да се гордее с това, не мисля, че е естествено. По скоро е израз на някакво желание за разграничаване от нещо, което смята за по-низше, знам ли.

Още повече, че е съвсем невъзможно такова познание от първа ръка да липсва тотално в най-много едно-две поколения назад или настрани у когото и да било тук.

# 589

Кои неща са част от грамотността? Познание за колене, доене и риене на тор ли? Съвсем взехте да се излагате, дами.

това няма нищо общо с факта да различаваш кое животно какво е. Още в първите бебешки книжки за деца, които още не могат да стоят седнали има нарисувани кравички, кози, кокошка, патета и т.н
Пропуск на родителите е да не запознае детето си с тези неща!Не искам да обиждам никого, ама предпочитам детето ми да играе на село, а не да цъка на таблета или да ходи на разходка в Мола Simple Smile Peace

# 590
Янечек в селата не живеят само 80-90г . хора нито пък всички гледат животни .
Описаното от теб много ясно ,че няма да допадне почти на никой .

Aз това ли съм написала, че живеят само 80-90-годишни хора, които гледат животни до един? Може ли цитат  Simple Smile
А иначе има хора, на които точно описното им допада и не само им допада, ами и милеят по него, само че го описват с други думи това същото - свобода, природа, чист въздух. То е също вярно, тези неща не се изключват взаимно. Може да газиш в дърдонки по улиците, а вечер да се люлееш в люлката на двора (да хлопаш прибори и чинии и да гледаш шоуото на Слави).
Андариел, за каква срамота говориш? Пред кого ще се посрамят децата, които не отличават крава от биволица и кокошка от токачка? Пред някое селско дете ли? И къде ще го срещнат това дете, когато не ходят из селата?

# 591

Разбира се, че как се отглеждат животни е част от грамотността. Разширява общата култура .
Живота не е само да ходиш с бели панталони. Добре е да знаеш колко трудно стига млякото и сиренето до чинията ти, най-малкото така децата се учат да уважават чуждия труд, да уважават храната, природата и животните.

Нали искаме да сме еко и био. Как ще сме такива, като сме виждали село и природа само на картинка.
Чек--определено смятам че имам пропуски по познанията си за морето и съжалявам за тях, защото много го обичам. Искам да поживея повече на морето и то ако може целогодишно, а не само през лятото. Но за един живот всичко явно не може да се свърши.

# 592

Пред някое селско дете ли? И къде ще го срещнат това дете, когато не ходят из селата?

Ще го срещнат в Първа Английска или в математическата Rolling Eyes.
 Ставате смешни вече, не знам от какво толкова се опитвате да се разграничите и какъв ви е зора.

# 593
  • Куциндрел
Едно разбрах до тук от Гери, че като нямам и никога не съм имала село, трябва да отида да си купя годжи бери и чиа.
Ма аз, понеже не уважавам селския труд, отидох и си купих сладолед - граЦки деликатес.

# 594

Пред някое селско дете ли? И къде ще го срещнат това дете, когато не ходят из селата?

Ще го срещнат в Първа Английска или в математическата.
 Ставате смешни вече, не знам от какво толкова се опитвате да се разграничите и какъв ви е зора.
Половината "граждани" са забравили от къде са произлезли. "Пази Боже сляпо да прогледа".....
Важното е да носиш кученце в чанта, да му купуваш дрехи и да се разхождаш и чекваш в МОЛА Simple Smile

# 595
  • София - Рим и обратно
Едно разбрах до тук от Гери, че като нямам и никога не съм имала село, трябва да отида да си купя годжи бери и чиа.
Ма аз, понеже не уважавам селския труд, отидох и си купих сладолед - граЦки деликатес.
Аз пА хрупам десерт бисквита Милка. Така де, все е крава Crazy.

# 596
  Аз ям чия, пълна била с калциИ.

# 597
  • Куциндрел
Аз пА хрупам десерт бисквита Милка. Така де, все е крава Crazy.
Крава, ама лилЯва. Видя ли, кат нямаш село с кви крави общуваш. hahaha hahaha hahaha

# 598
  • София
няма да обяснявам на възрастни хора неща, които би трябвало да съобразяват.

# 599
  • София - Рим и обратно

Крава, ама лилЯва. Видя ли, кат нямаш село с кви крави общуваш. hahaha hahaha hahaha
Аз село нямам, никога не съм имала, ама имах дядо професор по животновъдство. Колко ферми съм обиколила с него... Играех си с телетата, смучеха ми пръста като невидели Crazy. Имахме един съсед от блока - той пък професор по философия. Жена му вечно негодуваше - виж го, бе, с кравите обиколи света, а ти с твоята философия.... Crossing Arms...

Общи условия

Активация на акаунт