Отговори
# 750
Щом кокошките и други животни, които изяждат малките си, са склонни към канибализъм - защо тогава и ние да не сме? Ето, ядат яйцеклетки и секрети, както и ние, защо да не ядем и себе си?  Wink

# 751
  • n/a
Историята познава и такива случаи.
Човешки канибализъм. Цели култури
са го живели това.

# 752
Тъкмо по храносмилателната система е разликата ни с другите животни, консумиращи месо, чиято дължина на червата е три пъти по-малка от нашата. И правилно си отговорила - нямаме нито ноктите, нито зъбите, необходими ни да убием и изядем друго животно.

Да, къде по-близка е до кравешката. Погледни някой учебник и пиши пак. Нямаме ноктите, но имаме мозъка. Нямаше да го имаме, ако в процеса на еволюция бяхме останали ексклузивно на трева и зърна.

# 753
Именно, това показва, че категориите "правилно" и "неправилно" се менят според времето и мястото, не според природата - тя си е една и съща.

# 754
И в България се яде много кучешко, казват.

Логиката на Касиди е потресаваща, но все пак искам да вметна, че в природата има животни, които ядат яйцата на други животни.

Всъщност има много животни и птици, които ядат чужди яйца. Яйцата са много добър източник на белтъчини и определено не само човекът им се радва. На първо време се сещам за: язовец, орел, вълк, лисица, невестулка, някои видове змии и гущери, както и кокошките - един вид канибализъм  Wink
Да, но виж, че Касиди ти казва, че другите животни не ядат "чужди секреции".

Щом кокошките и други животни, които изяждат малките си, са склонни към канибализъм - защо тогава и ние да не сме? Ето, ядат яйцеклетки и секрети, както и ние, защо да не ядем и себе си?  Wink
Тук прозира идеята, че човекът, този венец на еволюцията, не може да се принизява до другите видове в животинското царство. Софистични похвати на сектантската реторика.
И с какво да се извисим? С храната. А онези, които не искат, са по-долу от извисените си събратя по биологичен вид, по-долу и от животните..

# 755
  • София
Че ние хората имаме цели култури, в които канибализмът е бил приет за нормален. И тези култури хич не са били толкова спорадични, колкото си мисли средностатистическият европеец.

(Не)яденето на прасета, крави, кучета, котки, ибиси и дори хора е въпрос на..култура. Традиции.

Songes, тя може да си казва, ама биолозите казват друго. За яйцата имам предвид.

# 756
Точно защото имаме мозъка, трябва да ни дойде наум, че не е за нас кравешкото мляко и  кокошите яйца. Това, че сме еволюирали, не означава, че трябва да забравяме откъде сме дошли и да се смятаме за върха на вселената. Маймуните ядат ли месо? Peace

# 757
Аз имам кучешки зъби, един стомах, не преживям и не разграждам целулоза, за Касиди не знам. newsm78

Маймуните ядат месо, не само намерено убито - дори ловуват.

Очаквам и да чуя веганска култура на Хомо сапиенс къде има.

# 758
  • София
Да, човекоподобните маймуни са всеядни и ядат И месо. Яйца също, btw  Wink

# 759
Songes, тя може да си казва, ама биолозите казват друго. За яйцата имам предвид.
Знам, просто искам и тя да го научи, за да отпадне поне един от несъстоятелните й аргументи.

# 760
Кой от несъстоятелните ми аргументи не ти се понрави?  Wink

# 761
Ако се върнеш да прочетеш последната страница, може и да разбереш. Казала съм го точно и ясно, Таис също.
Иначе нищо от заучената ти проповед не ми се нрави.

# 762
Природата е продукт на еволюцията, Касиди, та не е една и съща. И няма "правилно" или "неправилно", има "необходимо за оцеляване на вида". В обществата, където децата нямат достъп до всички хранителни групи и достатъчно количество храна, има много висока детска смъртност. Тях ли ще следваме?

Цитат
Това, че сме еволюирали, не означава, че трябва да забравяме откъде сме дошли

Дано не забравим, че тогава няма да има учебници по биология, в които свободно се намират всички отговори на твоите "защо"-та. Но незабравянето не означава стремеж да се върнем там, иначе най-висшият ни стремеж ще е да се пльоснем в една локва и да бъдем амеби.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 23:41 от Nickkie

# 763
Това, че сме се обявили на върха на всякакви вериги и тем подобни, не променя нищо, животни сме, но сигурно ще се обособим и само в царство "човек", където ние ще сме единствените представители и всичко на планетата е живо само за нас - щом смятаме, че месото, млякото, яйцата са предназначени за нас, защо не ги консумираме както всички други животни - сурови, с голи ръце, зъби и нокти. Ако на пътя видите прегазено животно, с всичките кървища и червата на показ, бихте ли се нахвърлили да го изядете? Защото един вълк изобщо не би му мислил. Wink Ако минавате покрай някоя крава, защо под нея не се пльоснете и направо не пиете от нея, щом млякото ѝ било за нас? Ако намерите гнездо с яйца вътре, бихте ли ги хрупнали ей така, сурови, с черупката и всичко? Тези животни, които консумират това, не се отвращават от него, но за нас трябва специално да е приготвено и напудрено, да бъде изцяло заличен пътя му до чинията ни, за да се заблудим, че пържолата не е труп, че сиренето не е кърма, че омлетът не е яйцеклетка. Но са си точно това. Peace

Защото нямаме зъбите за това. Едно време сме ги хрупали. Но оттогава насам сме еволюирали доста. Мозък, зъби, храносмилателна система.

Запозната ли си с храносмилателната система на изцяло тревопасните животни и защо е такава? А сега, обясни ми защо е коренно различна от нашата? Ако природата, нали, е отредила, и ние да преживяваме изключително на люцерна?

Както е видно не всички еволюират. Някои си остават някъде там в миналото.

# 764
Нищо заучено не проповядвам, в началото казах, че излагам факти от Биология за 7кл. Wink Още тогава казах, че никъде не говоря за себе си, нито се определям като от веге-семейството, посочих какво виждат веганите и естествено те бяха заклеймени, барабар и аз, като "твърде крайни", защото могат да си откъснат храната от градинката, а не се хранят правилно с трупове и секреции. Ако някой е сметнал за нередно това ми определение - аз не виждам нищо нередно, просто наричам нещата с правилните им имена.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт