Отговори
# 735
Някъде да съм казала какво ям и какво не ям? Ти не ядеш ли растения? Wink

# 736
Ядем всичко за това сме всеядни. Такива тревопасни като веганите са за лечение  ooooh!

# 737
Щом ядем всичко, тогава защо не ядем кучешко и котешко месо или не консумираме мляко от всеки бозайник? Защо в такъв случай не ядем и пием собствените си секрети, щом от други животни може? Защо някои животни са с "привилегията" да бъдат изядени или издоени, но пък да ядеш кучешко месо или пък пиеш кучешко мляко е тооооолкова гнусно и дори само да се осмелиш да зададеш такъв въпрос.

# 738
  • София
Ние сме като прасетата. Прасета!

# 739
Прасетата са доказано едни от най-интелигентните животни, на които човекът дори и на най-малкия пръст не би могъл да стъпне.  Wink

# 740
  • n/a
Прасетата са доказано едни от най-интелигентните животни, на които човекът дори и на най-малкия пръст не би могъл да стъпне.  Wink

Разбира се, те все пак имат копита, не пръсти.

# 741
Щом ядем всичко, тогава защо не ядем кучешко и котешко месо или не консумираме мляко от всеки бозайник? Защо в такъв случай не ядем и пием собствените си секрети, щом от други животни може? Защо някои животни са с "привилегията" да бъдат изядени или издоени, но пък да ядеш кучешко месо или пък пиеш кучешко мляко е тооооолкова гнусно и дори само да се осмелиш да зададеш такъв въпрос.

Ти на 5 годинки ли си? Колко мляко дава едно куче в литри? newsm78 Колко кила месо има в една котка?

В Китай се яде кучешко, между другото.

Не са ми гнусни въпросите ти, просто звучат инфантилно.

# 742
И не се хранят с чужди секреции като нас. Wink

# 743
Аз не мога да разбера защо трябва да иронизирате веганския режим. Самата аз не съм веган, но се стремя максимално да се доближа до този режим. Възхищавам се на хората, които имат волята да се придържат стриктно към този режим и да контролират стриктно храната, която поглъщат, но въпреки това аз все още не съм готова. Не смятам, че има повод за ирония и подигравки. Всеки един от нас има различна представа за здравословна кухня! Някои предпочитат месо, други зеленчуци и плодове. Разни хора- разни идеали! Добре би било от всеки режим да се извлекат най-полезните страни за наше добро!

Аз не мога да се възхищавам на глупостта, независимо дали идва от палео-екстремист, слънцеядец или суровоядец. Не че няма интелигентни хора сред стремящите се да следват подчертано растителен или подчертано месен режим, но действително стремежът към крайност на всяка цена не говори добре за човека. Храненето на кърмаче със соево мляко, например, защото кърмата не била веган.

А на аргумент "защо ядете яйцеклетката на кокошката", няма друг възможен отговор, освен "А вие защо ядете плацентата на доматите?"

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 23:36 от Nickkie

# 744
И в България се яде много кучешко, казват.

Логиката на Касиди е потресаваща, но все пак искам да вметна, че в природата има животни, които ядат яйцата на други животни.

# 745
Това, че сме се обявили на върха на всякакви вериги и тем подобни, не променя нищо, животни сме, но сигурно ще се обособим и само в царство "човек", където ние ще сме единствените представители и всичко на планетата е живо само за нас - щом смятаме, че месото, млякото, яйцата са предназначени за нас, защо не ги консумираме както всички други животни - сурови, с голи ръце, зъби и нокти. Ако на пътя видите прегазено животно, с всичките кървища и червата на показ, бихте ли се нахвърлили да го изядете? Защото един вълк изобщо не би му мислил. Wink Ако минавате покрай някоя крава, защо под нея не се пльоснете и направо не пиете от нея, щом млякото ѝ било за нас? Ако намерите гнездо с яйца вътре, бихте ли ги хрупнали ей така, сурови, с черупката и всичко? Тези животни, които консумират това, не се отвращават от него, но за нас трябва специално да е приготвено и напудрено, да бъде изцяло заличен пътя му до чинията ни, за да се заблудим, че пържолата не е труп, че сиренето не е кърма, че омлетът не е яйцеклетка. Но са си точно това. Peace

Защото нямаме зъбите за това. Едно време сме ги хрупали. Но оттогава насам сме еволюирали доста. Мозък, зъби, храносмилателна система.

Запозната ли си с храносмилателната система на изцяло тревопасните животни и защо е такава? А сега, обясни ми защо е коренно различна от нашата? Ако природата е отредила, и ние да преживяваме изключително на люцерна?

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 23:37 от Nickkie

# 746
Значи причината да не се ядат котки и кучета е защото ще има по-малко производство? Тогава защо всички биха се погнусили, ако научат, че някой си е заколил кучето или издоил котката? От години е втълпявано кое е правилно да се яде, и кое - не, въпросът е дали обаче наистина така е правилно от биологична гледна точка.

# 747
  • София
И в България се яде много кучешко, казват.

Логиката на Касиди е потресаваща, но все пак искам да вметна, че в природата има животни, които ядат яйцата на други животни.

Всъщност има много животни и птици, които ядат чужди яйца. Яйцата са много добър източник на белтъчини и определено не само човекът им се радва. На първо време се сещам за: язовец, орел, вълк, лисица, невестулка, някои видове змии и гущери, както и кокошките - един вид канибализъм  Wink

# 748
Тъкмо по храносмилателната система е разликата ни с другите животни, консумиращи месо, чиято дължина на червата е три пъти по-малка от нашата. И правилно си отговорила - нямаме нито ноктите, нито зъбите, необходими ни да убием и изядем друго животно.

# 749
Значи причината да не се ядат котки и кучета е защото ще има по-малко производство? Тогава защо всички биха се погнусили, ако научат, че някой си е заколил кучето или издоил котката? От години е втълпявано кое е правилно да се яде, и кое - не, въпросът е дали обаче наистина така е правилно от биологична гледна точка.

Питай 20% от световното население дали ги е гнус да заколят куче или котка. "Втълпявано"  hahaha Единственото втълпяване е промиването на мозъка на хората колко морално неправилно е да се ядат животински продукти. Разбирам поради лични вкусови предпочитания, алергии и непоносимост, но тялото ти да иска протеин, а ти да стискаш зъби и да казваш "Аз имам воля. Воля!" е излишно и сектантско.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 23:38 от Nickkie

Общи условия

Активация на акаунт