Отговори
# 930
Аз не искам просто да оцелявам  Laughing

# 931
  • София
А баш средства! Пари, магазини, ала-бала.
Мога да издържа аз - нали карах 90 дневната, която е 1 ден с белтъчини, 3 дни без.
Доста скъпичко излиза.
Говорех, че в по-диви условия не може да оцелее веган.

# 932
  • n/a
Изненада. Не знаех, че вече има хора, които вярват,
противно на очевидното, че индустриалното разви-
тие е нещо лошо. Айде, че месото е вредно - как да
е. Но другото ... Да, особено написано в интернет,
звучи почти зловещо.
И точно там, в интернет, е богато на толкова данни
(подчертано - данни, а не нюейдж мнения или езо-
терични брътвежи) за влиянието на здравето от раз-
личните видове храни. Но човекът е странно създа-
ние - даден му разум, а той чува само това, в което
вече е убеден. Да се не начудиш защо изобщо си
губи времето да се информира.

# 933
Ох, ужас... Защо трябва да говорим за "оцеляване", поне това можем да си позволим в днешно време - да сме спокойни, че не ни се налага да оцеляваме, а да живеем нормално. И пак бръщолевеници за воля.  ooooh! Понякога не е до воля, а до болестни състояния. Всички мъдри източни учения не забраняват консумацията на НИЩО, именно защото са наясно, че перманентната липса на каквото и да било води до болести. Не виждам защо зорлем трябва да се проверява това на практика. Че и децата правим на опитни зайчета!  ooooh!

# 934
  • София
Защото човешкото тяло имало потенциал да живее поне 150 години. П

# 935
     Нужна е воля, за да престане човек да се наслаждава на храната? При здрав организъм? Не знаех, че веганите изповядват аскетизъм и живот в лишения.
     От досега написаното изглеждаше, че се наслаждават на храната си, точно както и хората, предпочитащи месо.

# 936
    Нужна е воля, за да престане човек да се наслаждава на храната? При здрав организъм? Не знаех, че веганите изповядват аскетизъм и живот в лишения.
     От досега написаното изглеждаше, че се наслаждават на храната си, точно както и хората, предпочитащи месо.
Естествено, че е нужна воля, особено ако не си роден веган, а в последствие си избрал да бъдеш.
Тук не става въпрос за лишение, а изцяло нов начин на живот. Пример: обичам да спортувам, но колкото и да обичам е необходима воля да спазвам определен режим: т.е дори да ти се спи, да си изморен и т.н.
Обичам да изглеждам добре, но ми е необходима воля за да не правя определени неща, които биха повлияли негативно.

# 937
       За тези които са избрали, ясно. Защо е нужна воля, на онези които не са? Защо да си развалят насладата от живота и да почнат да оцеляват?
      Къде са изследванията за вредата от месото, рибата, млечните продукти, яйцата върху здравия организъм и ако ги има, на колко годишни наблюдения се базират? 5, 50, 100?

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 19:11 от Хърмаяни

# 938
Помня снимки на Краси до големия семеен джип
Интересно как се връзва с проповедите и тук в темата

Тя беше и писала преди, че чисто месо би яла, ако си намери
Сега се хвали, че намерила, ама само готвила, нямало да яде
Смях в залата

Хърмаяни, разбира се, че няма такива изследвания
Вкл и онези за вредата от червеното месо са манипулирани, защото всъщност става въпрос за колбаси, както и за консумация заедно с глутеносъдържащи храни и джънк, така че изводът им е изсмукан от незнайно къде

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 19:18 от Анонимен

# 939
Невероятно, колко много хора правят експерименти със своето тяло! По-тъжно е, че позволяват експерименти с тяло и психика на своите деца. Представяте ли колко е забавно, докато пиеш чаша топло мляко, мама да ти обяснява, че това е секрет? Или -  внимавай, онези месоядни деца да не те почерпят с боядисани варени кокоши яйцеклетки!
Направо е ,,детство мое, реално и вълшебно".

# 940
Не разбирате, че според майката, това наистина са вредни продукти. Затова и се изразяват така.

По аналогия, аз наричам 'боклуци' всички видове химически сладоледи, желета и сокчета. Точно защото ги смятам за такива.

# 941
Невероятно, колко много хора правят експерименти със своето тяло! По-тъжно е, че позволяват експерименти с тяло и психика на своите деца. Представяте ли колко е забавно, докато пиеш чаша топло мляко, мама да ти обяснява, че това е секрет? Или -  внимавай, онези месоядни деца да не те почерпят с боядисани варени кокоши яйцеклетки!
Децата трябва да са запознати с нещата и истинските им имена! Трябва да знаят цената на месото и в какви ужасни условия и колко жестоко отглеждат животните. Има доста филми на PETA. Какво като е дете, трябва да вярва в Дядо Коледа и Феята на Зъбчетата ли?

# 942
Аз искам да бъдат осъдени всички майки, които дават на децата си пуканки, чипс, кренвирши, вафли, кола, разтворими "сокчета и junk food.

# 943
Един италианец готвач разказваше, че страшен кеф и празник било като колели прасе.
Аз също не го помня с лошо.
Между другото, търся рецептата за крем с какао и прясна кръв, която показа.

Още нещо - всичките баш био еко хора, дето ги дават по телевизията, дебело подчертават, че зимата без месо не могат да оцелеят.
Всеки може да оцелее без месо, просто повечето хора имат слаба воля и не могат да се откажат.
От личен опит казвам, че НЕяденето на месо по никакъв начин не ми е повлияло негативно. Всичко ми е напълно наред, да не кажа перфектно, защото перфектни хора няма.
Забравих да включа факта, че не боледувам. Твърденията ви, че ако не ядеш месо- ще си навредиш са ненормални!  За да бъдеш веган просто ти трябват доста информация и средства.
Не става въпрос за слаба воля, а просто за липса на желание, поради още една липса -тази на разумни доводи, защо аджеба трябва да го правиш и какъв е смисълът. Колкото и да ви се иска да докажете, че всички месоядни са някакви безхарактерни и дезинформирани твари, не е така.

# 944
  • София
Аз искам да бъдат осъдени всички майки, които дават на децата си пуканки, чипс, кренвирши, вафли, кола, разтворими "сокчета и junk food.

И какво, мислиш, че ще спрат да ядат месо ли?

Общи условия

Активация на акаунт