Отговори
# 30
  • София
Браво на бащата и съда!
Колко е голямо детето?

# 31
# 32
Всякакви ненормалници има по света, включително и у нас.  Grinning Веганското хранене не е подходящо дори за мнозина възрастни хора! Ако се прилага с лечебна цел, то трябва да е за ограничен период от време. Знам хора, които се разболяха сериозно след преминаване на веганство.  Rolling Eyes Както е казано в народната поговорка, "прекален светец и Богу не е драг".   Simple Smile Храната на детето трябва да е максимално разнообразна и осигурена с незаменими аминокиселини и полиненаситени мастни киселини. Има много родители, които не дават на децата си веганска храна, но ги тъпчат със снаксове и всевъзможни боклуци, а после се чудят защо са все болни.  newsm78 И да не забравяме, че човекът е всеядно животно.  Grinning

О,тъпченето на децата с всякаква боклучива храна, също не е за препоръчване.
Тук вече е и въпрос на култура и навици на родителите. Не на последно място и мързел. Качествената храна изисква време на приготвяне, при това ежедневно. Все пак, за някои хора гледането на телевизия е по-интересно и важно. newsm78

# 33
# 34
Браво на бащата и съда!
Колко е голямо детето?

На 12 години,момче.

# 35
Скрит текст:
Всякакви ненормалници има по света, включително и у нас.  Grinning Веганското хранене не е подходящо дори за мнозина възрастни хора! Ако се прилага с лечебна цел, то трябва да е за ограничен период от време. Знам хора, които се разболяха сериозно след преминаване на веганство.  Rolling Eyes Както е казано в народната поговорка, "прекален светец и Богу не е драг".   Simple Smile Храната на детето трябва да е максимално разнообразна и осигурена с незаменими аминокиселини и полиненаситени мастни киселини. Има много родители, които не дават на децата си веганска храна, но ги тъпчат със снаксове и всевъзможни боклуци, а после се чудят защо са все болни.  newsm78 И да не забравяме, че човекът е всеядно животно.  Grinning

О,тъпченето на децата с всякаква боклучива храна, също не е за препоръчване.
Тук вече е и въпрос на култура и навици на родителите. Не на последно място и мързел.
Качествената храна изисква време на приготвяне, при това ежедневно. Все пак, за някои хора гледането на телевизия е по-интересно и важно. newsm78

Интересно заключение.  Thinking Възможно ли е да не се гледа телевизия и пак да не се приготвя ежедневно качествена храна?  Laughing

# 36
Просто пример Simple Smile
Като се има предвид, как е издигнато в култ гледането на всякакви reality шоу предавания, според мен често срещан избор за прекарване на свободното време.

# 37
Удачно е. Ако отказва да спазва хранителните предписание, е удачно да я лишат от родителски права.
Не трябва да се чака детето да умре, за да се вземат мерки срещу фанатичката.
Съласна съм с това. Особено с последното изречение. Но, овластявайки с подобни права държавата, отваряме една много опасна врата- възможността на държавата да злоупотребява с това ѝ право поради липса на възможност да се формулират точни критерии.

# 38
  • София
Трудно може да се формулира какво е "здравословно". Веганството е не само нездравословно, но смъртоносно опасно.

# 39
  • Overijse, Belgie
Повече бих се зарадвала, ако забранят на родители да хранят децата си с junk food. И не говоря за хапване на хамбургер веднъж месечно, а за такъв като основно ядене, че от 6 годишни са торби...

# 40
Трудно може да се формулира какво е "здравословно". Веганството е не само нездравословно, но смъртоносно опасно.
И аз мисля така, но ме плаши идеята за прекаленото овластяване на държавата с възможността да се меси и контролира личния живот на хората. От друга страна, толкова зачестиха случаите на смърт на деца поради родителска злоупотреба или неглижиране, че нещо трябва да се направи по въпроса.

# 41
Повече бих се зарадвала, ако забранят на родители да хранят децата си с junk food. И не говоря за хапване на хамбургер веднъж месечно, а за такъв като основно ядене, че от 6 годишни са торби...

В БГ според мен това е по-масово, отколкото веганството. По мои наблюдения.

# 42
На мястото на бащата и аз щях да искам съдействие от съда, само не знам защо са отсъдили 3 пъти седмично месо, а не са обърнали внимание на продуктите от животински произход като цяло. Обикновено децата не обичат месо, нито могат да го дъвчат, нито пък им харесва на вкус, прояждат в пубертета, когато гладът за протеин си казва думата. По-важно е било да се обърне внимание на маслото, млечните продукти и яйцата, без които нито едно дете не може да порасне, както трябва. А сега спокойно може да яде зелени смутита и солети от елда + 3 пъти седмично месо и храненето отново ще е лошо.

# 43
  • София
Леле, 12-годишно момче! Такъв глад ги гони в тази възраст, че сърцето ми се свива като си представя, че са го хранели с овес и троскот.
Имаме и във форума една такава дама, хем и суровоядка, с две момичета, като й гледам снимките в готварския, ми се доплаква.

# 44
Леле, 12-годишно момче! Такъв глад ги гони в тази възраст, че сърцето ми се свива като си представя, че са го хранели с овес и троскот.
Имаме и във форума една такава дама, хем и суровоядка, с две момичета, като й гледам снимките в готварския, ми се доплаква.

В смисъл?От снимките на храната ли?
Има страшно вкусни вегански рецепти. На мен ми е вкусна веганската кухня, но само нея? Твърдо не..

Общи условия

Активация на акаунт