Отговори
# 105
Съда си е свършил работата, защото с глупостите си са можели сериозно да увредят здравето на детето. И двамата.

# 106
Съда си е свършил работата, защото с глупостите си са можели сериозно да увредят здравето на детето. И двамата.

Точно така. И двамата.
Заглавието на темата е заблуждаващо.

# 107
Детето все пак е на 12 години, чак за тъпчене надали може да се говори. Wink

В линковете пише, че през уикендите е имало "големи пиршества в МкДоналдс или при бабата с много качамак, наденици и горгонцола" (мазно синьо сирене), след които в понеделник детето го болял коремът.

Затова и съдът е наложил ограничение и на двамата родители.

Линковете са от различни източници, онлайн медии.... В моя, немския линк:) изобщо не се споменаваше нищо за вредно хранене от страна на бащата. Така или иначе, няма да видим съдебното решение, нали? Затова идеята е принципно да коментираме темата- за намесата на държавата в личните отношения родител-дете?
Конкретният казус е само повод...за размисъл.

# 108

Точно така. И двамата.

Заблужадаваща е информацията в медиите, които могат така да врътнат нещата и да изместят акцента, че част от проблемът да остане в "мъгла".
Говоря за медиите като цяло, не само в случая.

# 109
Браво на съда  Peace

Някоя малоумница може да смята /и са смятали/, че самолинчуването и боя на малко дете са полезни и нужни. Обществото трябва да спаси жертвата.

Тия двама родители се нападат взаимно и пресилват нещата.

# 110
  • Другата България
Детето все пак е на 12 години, чак за тъпчене надали може да се говори. Wink

В линковете пише, че през уикендите е имало "големи пиршества в МкДоналдс или при бабата с много качамак, наденици и горгонцола" (мазно синьо сирене), след които в понеделник детето го болял коремът.

Затова и съдът е наложил ограничение и на двамата родители.
Ей това е. Peace
Ако е и на двамата, може и да е правилно. Защото е недопустимо 5 дни да си на ..нищо, и след това два на всичко, това и за организъм на възрастен индивид си е катастрофа.
На мен ми прилича на надцакване на двама "родители" за сметка на тепърва развиващо се дете. Confused
the ДорисPeace.

# 111

Точно така. И двамата.

Заблужадаваща е информацията в медиите, които могат така да врътнат нещата и да изместят акцента, че част от проблемът да остане в "мъгла".
Говоря за медиите като цяло, не само в случая.

Не обвинявам теб. Наистина се слагат заглавия, предизвикващи внимание. После се оказва друго.
В конкретния случай няма намеса на държавата, а разрешен спор между двама родители.

# 112
Аз съм виждала дете, родено напълно здраво и докарано до рахит, заради неправилно хранене. Живо и здраво е сега, но ще си влачи някои изкривявания до живот. Родителите му бяха отявлени вегетарианци. Като го диагностицираха, се усетиха, но късно за някои неща.

А и в посочения случай става дума за родителски права. Бащата също има право на мнение по отношение на отглеждането на детето. Друг е въпросът, че аз бих се борила за родителски права, а не за постановяване на режим на хранене. не знам обаче, какви са съпътстващите обстоятелства.

Презумцията на закона е, че непълнолетните, следва да имат защита, ако попечителите им ги застрашават. Така е и редно, защото са не малко случаите на насилие над деца в семействата им.

# 113
Цитат
Линковете са от различни източници, онлайн медии.... В моя, немския линк:) изобщо не се споменаваше нищо за вредно хранене от страна на бащата. Така или иначе, няма да видим съдебното решение, нали? Затова идеята е принципно да коментираме темата- за намесата на държавата в личните отношения родител-дете?
Конкретният казус е само повод...за размисъл.

Случаят е от Бергамо, следователно информацията в италианския линк би трябвало да е най-точната.  В него пише точно това, което споменах, и което е съвсем различно от предаденото.  

Другите ще да са преписали от италианската преса.  Информацията в английския линк е леко съкратена, вероятно и в немския би била посъкратена.

Иначе вие си коментирайте каквото искате, това е свободна държава. Grinning

# 114
  • Стара Загора
Подкрепям абсолютно становището на съда !

# 115
По-вероятното е да се случи обратното - родителите да бъдат обвинени, че не спазват предписанията на лекаря, гледала съм филм по действителен случай, разбира се за САЩ ставаше дума. Едно момче страдаше от тежка болест, а лечението беше много жестоко, то така и така щеше да умре, родителите решиха поне да не го мъчат в болница и ги погнаха социалните.

Medical kidnapping се казва това и много страшно и за съжаление все по-често случващо се в САЩ и Канада. В Канада случаите са по-редки.

# 116
Докато четях темата, в ума ми се въртеше все това ....

Абсолютна демагогия и двоен морал. След като се настоява за здравословно и балансирано хранене, да се спрат от производство и разпространение всички вредни храни. И да се подвеждат под отговорност и родителите, които хранят децата си преимуществено със замразени и консервирани храни, джънк, прекалено сладко, прекалено солено, имитиращи продукти......
Да не даваш месо на дете е кощунство и престъпление.
Обаче, да му даваш всеки ден хамбургери (както е "хранено" и детето в темата от "любящия"  си баща-в Макдоналдс    Shocked  явно това е представата на съответната държава за полезна храна), пици, чипсове, снаксове, кока коли и прочие, и прочие "полезна храна " се оказва напълно в интерес на децата.Че и телевизиите бълват ли бълва реклами на "полезни храни" .....
Не се учудвам обаче изобщо на решението....
За мен всичко е популизъм.
Скрит текст:
И стремежа да се пречи по всякакъв начин на хората да се хранят правилно, да търсят чисти, полезни продукти и храни.Че каква полза от един здрав, прав човек, който няма нужда от масовите храни, няма нужда от лекарства, няма нужда от хипермаркети, няма нужда от здраве"опазване".....Друго си е да се тъпче в Макдоналдс, КФС и производните им и парите му да отиват в същите тези, постановили, че да храниш дете в Макдоналдс е най-правилното за него.

# 117
  • MI
И аз мисля, че е правилно решението на съда, още повече щом е наложил ограничения и на двамата родители. Какво да направи бащата, да чака да се разболее сериозно детето ли?! За мен да даваш на дете на 12 г. само непреработена веганска храна (доколкото разбрах горе-долу за това става дума) си е престъпление. И аз бих се поболяла при такъв режим, камо ли момче което точно навлиза в пубертета... Като не е станало с добро, много ясно че и до съд ще се стигне.

За хамбургерите - в статията пише че детето е било само уикенда при баща си и баба му е готвела какво ли не (споменатите наденици, полента, сирена) за да компенсира зърното от цяла седмица. И че баща му го е водел и в Макдоналдс. Последният човек, който ще защитава Макдоналдс съм, но от това да си правиш извод, че го е тъпчел с джънк фуд за мен е странно. При това тъпчене от страна на баба му най-много 1-2 пъти в месеца да е ядял хамбургр. Надали ще се разболее от тях. От смяната на пълен пост - тъпчене с калорична храна и товсяка седмица - със сигурност....

# 118
  • София
... постановили, че да храниш дете в Макдоналдс е най-правилното за него.

Кой е постановил такова нещо?

# 119
  Злите корпорации, които налагат джънк фуудс.

Общи условия

Активация на акаунт