Отговори
# 150
  • София
По-надолу не съм чела.  

Да го беше прочела. Съдържа доста по-ценна и достоверна информация от тая в уикито.
Растителния протеин изобщо не може да замести животински и да компенсира липсата му, защото 1) не е пълноценен, 2) не се усвоява в адекватна степен от организма. Да не говорим, че освен протеина има доста други вещества, които напълно липсват в растителната храна.

# 151
Абсолютно подкрепям Justem.7. Тя е цитирала становището на здравните служби във Великобритания, ще добавя това на Американската асоциация по хранене: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19562864. В редица нови ръководства за гледане на деца, вкл. последните издания на д-р Спок, също се защитава вегетарианският и веганският режим за хранене на бебета и деца.
Защитава го в новото издание-с единствена цел да си пробутват соевото мляко, което освен че е непълноценна храна е и изключително вредна!
Соята приемана в големи количества уврежда жлезите.

Човеекът е еволюирал като всеядно животно-сега някои идиоти се опитват да го направят тревопасно... Mr. Green

# 152
А в една пържола има толкова неща, необходими за мозъка, колкото един веган не може да си набави за две години рупане на соя и боб.

Дай данни и докажи.

# 153
А в една пържола има толкова неща, необходими за мозъка, колкото един веган не може да си набави за две години рупане на соя и боб.

Дай данни и докажи.
Кво да ти доказвам че бялото е бяло.
Рупай си там соята като искаш. Но не го натрапвай на другите.

# 154
  • Ямбол
... Но не го натрапвай на другите.
Или на детето си.

# 155
Растителния протеин изобщо не може да замести животински и да компенсира липсата му, защото 1) не е пълноценен, 2) не се усвоява в адекватна степен от организма. Да не говорим, че освен протеина има доста други вещества, които напълно липсват в растителната храна.

Затова и не четох, защото видях, че госпожата не е наясно.  Нямам толкова време да оборвам всеки ентусиаст, който не е чел достатъчно.  Laughing

Това, което казваш, е невярно и отдавна се знае като невярно в науката за храненето.

Последна редакция: нд, 07 юни 2015, 02:52 от Justem.7

# 156

Дай данни и докажи.

Радвам се, че на теб пържолите ти помагат за мозъка.

Какво ли би било без тях.  Hug

# 157
Аз много опит с веганството нямам. Всичко, на всичко - 1 месец.
Първите дни чувствах страшен прилив на енергия. После обаче, започнах да се чувствам доста отпаднала. Тренировките също не ги усещах пълноценно.
Определено не е за мен и моя начин на живот, и трениране.
Всеки избира сам за себе си - в крайна сметка, затова сме различни...главите и мисленето ни също. Не бих тръгнала да убеждавам веган да яде пържоли, избор -негов.

Не знам официално какво е становището за веганството? В случая за това говорим. Световната здравна организация казва ли нещо? Знае ли някой?

# 158

Дай данни и докажи.

Радвам се, че на теб пържолите ти помагат за мозъка.

Какво ли би било без тях.  Hug

bouquet Вегани и мръвкоядни Simple Smile))) моля не се изяждайте едни други:)  bouquet

# 159
... Но не го натрапвай на другите.
Или на детето си.
същото споделям като личен опит в живота си. Като дете. Натрапваше ми се.

Погледнах линковете, посочени малко по- напред. Манипулативна необективност. Има истини, преплетени с абсолютно неверни неща.
Слагат се в кюпа различни видове хранения, силно отличаващи се едни от други, като единствената им допирателна е неяденето на месо ooooh! Whistling
Години наред наблюдавам една и съща тенденция- натъкмяване на данни и статистики в зависмост от казуса.

Човекът е оцелял както всякакво животно, Гери. И месоядно, и растителноядно и всеядно. Зависи от времената, географските ширини, религията и пр.
Иначе, 'идиоти' има всякави. Съгласна съм. Grinning

# 160
Аз много опит с веганството нямам. Всичко, на всичко - 1 месец.
Първите дни чувствах страшен прилив на енергия. После обаче, започнах да се чувствам доста отпаднала. Тренировките също не ги усещах пълноценно.
Определено не е за мен и моя начин на живот, и трениране.
Всеки избира сам за себе си - в крайна сметка, затова сме различни...главите и мисленето ни също. Не бих тръгнала да убеждавам веган да яде пържоли, избор -негов.

Не знам официално какво е становището за веганството? В случая за това говорим. Световната здравна организация казва ли нещо? Знае ли някой?

Вероятно си правила някаква грешка.  Вегетарианството е пълноценно без особени усилия, но за  веганизъм трябва да знаят доста неща относно състава и комбинирането на храните.

За СЗО не успях да намеря конкретно становище, само общи препоръки от типа "повече растителна храна" и т.н., но ако те бяха против, не би било възможно  другите официални становища да са такива.

Ето нещо друго, където се изяснява и за какво трябва да се внимава при този начин на хранене.

Приятна вечер на всички!   bouquet

# 161
  • София
За СЗО не успях да намеря конкретно становище, само общи препоръки от типа "повече растителна храна" и т.н., но ако те бяха против, не би било възможно  другите официални становища да са такива.

Възможно е, разбира се. Зависи от източниците им на финансиране.
Ако СЗО излезе със становище, че веганството е полезно за здравето и няма проблем да се практикува, трява да се саморазпусне.

# 162
Човека е хищник по природа. Просто е такъв.  Peace Месото му дава сила. В месото се съдържат витамини и вещества които човек няма откъде да си набави, даже и скъсвайки си задника от обяснения, учения и теории.

# 163
  • София
сега трябва да обвиним лобито на месоразвъждащите.  Wink

# 164
сега трябва да обвиним лобито на месоразвъждащите.  Wink

Столкър, или възгордяване. Laughing Wink

Общи условия

Активация на акаунт