Отговори
# 165
  • София
Кой, ти ли? Аз нищо не знам и от нищо не разбирам.

# 166
  • Ямбол
Темата изобщо не е трябва ли или не трябва голям човек да се храни с месо. Въпросът е, че един родител поставя детето си на режим, който очевидно е създавал неприятности на детето. И да не е веганство и друго да е, това си е вид насилие, ако детето иска да се храни разнообразно и явно му харесва да яде и друга храна.

# 167
Темата изобщо не е трябва ли или не трябва голям човек да се храни с месо. Въпросът е, че един родител поставя детето си на режим, който очевидно е създавал неприятности на детето. И да не е веганство и друго да е, това си е вид насилие, ако детето иска да се храни разнообразно и явно му харесва да яде и друга храна.

Точно за това ставаше въпрос.
Но, някакси беше очаквано да възникне и подобен спор.

# 168
Аз много опит с веганството нямам. Всичко, на всичко - 1 месец.
Първите дни чувствах страшен прилив на енергия. После обаче, започнах да се чувствам доста отпаднала. Тренировките също не ги усещах пълноценно.
Определено не е за мен и моя начин на живот, и трениране.
Всеки избира сам за себе си - в крайна сметка, затова сме различни...главите и мисленето ни също. Не бих тръгнала да убеждавам веган да яде пържоли, избор -негов.

Не знам официално какво е становището за веганството? В случая за това говорим. Световната здравна организация казва ли нещо? Знае ли някой?

Вероятно си правила някаква грешка.  Вегетарианството е пълноценно без особени усилия, но за  веганизъм трябва да знаят доста неща относно състава и комбинирането на храните.

За СЗО не успях да намеря конкретно становище, само общи препоръки от типа "повече растителна храна" и т.н., но ако те бяха против, не би било възможно  другите официални становища да са такива.

Ето нещо друго, където се изяснява и за какво трябва да се внимава при този начин на хранене.

Приятна вечер на всички!   bouquet

А,не, не бях поела пътя към това да стана веган. Беше просто експеримент.
Далече съм от веганството. При положение, че редовно тренировките ми са по 2 часа и включват силова, кардио и кикбокс...няма да ме бъде само на зеленчуци,плодове, варива.
Обичам плодовете и зеленчуците. Не мога без тях,но си имам нужда и от храна, която да ме зареди. За мен това са основно яйцата,месото, изварата...Казвам... за мен. Държа да го уточня, за да няма излишни спорове, че и без това се позмести акцентът на темата  bouquet

# 169
  • София
на мен най-субективно ми прави впечатление, че местата, където традиционно има веганство, и самите практикуващи не са по силовите дейности, искащи сериозни физически усилия, а все гледат да седнат, да клекнат.

# 170
Дали съда ще реагира адекватно при идентичен случай в България? Не вярвам.

# 171
Добре, съдът е постановил детето три пъти или колкото пъти беше там в седмицата да нагъва мръвки. И какво следва? Ще изпращат инспектор да проверява седмичното меню или вечерята, която сервира мамата на детето? Как, всъщност, ще се реализира грижата за детето, последваща съдебното решение?

# 172
  • София
Не знам, и аз не мога да си го представя, но предполагам, че тук агентътт е бащата - той ще следи, и ако не стане, ще докладва. На мен цялата тази история ми се вижда пълна щуротия, твърде далеч стигат властите, особено по отношение на храненето, което е силно културно повлияно. Мен не ме кефи дете да е на вегански режим, но първо трябва да се докаже недохранване и общо изоставване в растежа и развитието на детето, и после да се прави нещо. така утре могат всичко да решат, например, че трябва да храним задължително децата с по десет яйца на ден.

# 173
И аз съм на мнение, че точно месото не е необходимо на децата в рана възраст, както писах и назад, повечето не го и обичат, не могат да го сдъвчат, а в чинията го заобикалят отдачече. Обаче това е ако в менюто присъстват достатъчно количство млечни продукти и яйца. Само на бобче и смути от авокадо, ще придобият точно характерния птичеподобен вид. Няма такова нещо като вегетарианец по рождение! Има човек, на който са му отнели правото да опита някои храни. Ами и аз ненавиждам риба, обаче на децата предлагам, големият е като мен и се гнуси, но малкият много обича.
Ако някой се чуди какъв е тоя птичи вид, да отвори сайта на Ванила Китчън и да види на какво прилича авторката му. Тя всъщност вече не е веган, де, защото се разболя от полезните си сладкиши и прояде и масло, и цикъла на кокошката, както сама наричаше яйцата във веганския си период.

# 174
  • София
Точно! Мен ме притеснява не самото неядене на това или онова, а идеологическата част, окултизъм, мистика, съмнителни извадки от източни религии и философски учения, та направо на зависимост, да не казва нещо по-сериозно ми намирисва. Сякаш много хора търсят гуру, търсят религия. С един и същ плам днес са вегани, а утре минават на извънземни или на алкохол и хазарт. Според мен това е вътрешна нагласа, предразположеност, просто по различен начин в различните периоди на животта  се реализира.

# 175
Скрит текст:
Точно! Мен ме притеснява не самото неядене на това или онова, а идеологическата част, окултизъм, мистика, съмнителни извадки от източни религии и философски учения, та направо на зависимост, да не казва нещо по-сериозно ми намирисва.
Сякаш много хора търсят гуру, търсят религия.
Скрит текст:
С един и същ плам днес са вегани, а утре минават на извънземни или на алкохол и хазарт. Според мен това е вътрешна нагласа, предразположеност, просто по различен начин в различните периоди на животта  се реализира.

Така е. Затова има предлагане.

# 176
Според информацията, която намерих, съдът е издал заповед, според която майката трябва да храни сина си поне веднъж седмично с месо. Не три пъти.

В Италия това не е прецедент. В Бергамо двойка разведени родители са осъдени на затвор заради макробиотичната диета, на която са подлагали детето си. За същото, на девет месеца затвор е осъден мъж, подлагал дъщеря си на същата диета.
http://www.elephantjournal.com/2015/06/italian-courts-clash-over-vegan-diet/

# 177

Човекът е оцелял както всякакво животно, Гери. И месоядно, и растителноядно и всеядно. Зависи от времената, географските ширини, религията и пр.
Иначе, 'идиоти' има всякави. Съгласна съм. Grinning
Не става въпрос "за оцелял", а за "еволюирал".
Това са две различни неща. Ако човекът през еволюцията си не беше консумирал месо, а само растителна храна, то нямаше да изглежда като сегашният човек.
А като крава....примерно... Wink

# 178
Гери, то и сега има крави.  Mr. Green  Огледай се по улиците.

# 179
И аз съм на мнение, че точно месото не е необходимо на децата в рана възраст, както писах и назад, повечето не го и обичат, не могат да го сдъвчат, а в чинията го заобикалят отдачече. Обаче това е ако в менюто присъстват достатъчно количство млечни продукти и яйца. Само на бобче и смути от авокадо, ще придобият точно характерния птичеподобен вид. Няма такова нещо като вегетарианец по рождение! Има човек, на който са му отнели правото да опита някои храни. Ами и аз ненавиждам риба, обаче на децата предлагам, големият е като мен и се гнуси, но малкият много обича.
Ако някой се чуди какъв е тоя птичи вид, да отвори сайта на Ванила Китчън и да види на какво прилича авторката му. Тя всъщност вече не е веган, де, защото се разболя от полезните си сладкиши и прояде и масло, и цикъла на кокошката, както сама наричаше яйцата във веганския си период.

Не е ли веган вече "Ванилката"? Хубави рецепти съм намирала на сайта й. Защото ми е интересна и веганската кухня, но не само тя. Иначе визията...определено, поне по моите разбирания, не е ок. Нещо съм пропуснала инфото, че се е разболяла и прочие.

Чувала съм, че жени вегани имат проблеми със зачеването и износването на плода.
Подчертавам, че съм ЧУВАЛА..не го твърдя.

Общи условия

Активация на акаунт