Отговори
# 360
  • по пътя
Добре де, на мен ми е интересно такива еко-био екстремисти за същите по вид мъже/жени ли се женят. Малък ми се струва шансът да се съберат двама такива, но ако това се случи наистина жалко за децата.
Това, че не ям и не обичам месо или че не ям животински продукти изобщо не означава, че някой трябва да ме нарича глупава или да се подиграва по начин, по който буди съмнение в собствената му интелигентност. На детето си сутринта направих попара със сирене, на другото ще сготвя мусака, за мъжа ми има пържоли. Аз може да ям само череши цял ден, защото съм решила че така е добре за мен или защото ми е омръзнало да бъда умна и искам малко да взема да оглупея.
Добре де, и като си агресивен към някого , бил той веган, вегатарианец или месояден, то какво постигаш.Не разбирам наистина?

# 361
  • Куциндрел
Добре де, на мен ми е интересно такива еко-био екстремисти за същите по вид мъже/жени ли се женят. Малък ми се струва шансът да се съберат двама такива, но ако това се случи наистина жалко за децата.
Повечето пъти се събират такива еднакви. Или единият повлиява на другия. Щом успяват да родят у дома и бащата да помага....
Не знам в БГ как стоят нещата, ако случайно не се напаснат.
Ей на в Италия вече има резултат от ненапаснали се.

# 362
  • Куциндрел
Това, че не ям и не обичам месо или че не ям животински продукти изобщо не означава, че някой трябва да ме нарича глупава или да се подиграва по начин, по който буди съмнение в собствената му интелигентност.
Хората не ти се подиграват защото не ядеш месо... Специално ти с друго предизвика смЕх.

# 363
Лунно момиче, не те разбрах. Нито съм те чела, нито съм говорила за теб. Защо ме цитираш и ми задаваш въпроси?

# 364
Lunno momi4e, проблемът е, че не всички са като теб. И не е съвсем коректно месоядните да се наричат нетолерантни a priori. Така като гледам много от хората проявяват нетърпимост не към веганите и вегетарианците по принцип, а към желанието им да пренесат този начин на живот върху децата си. И не виждам защо трябва да има засегнати - когато някой съвсем съзнателно храни детето си така, че от менюто му да отсъстват важни храни за неговия растеж, и когато в някакъв момент види с очите си, че детето не е ОК от това, и когато след всичкото това този човек не вземе мерки, то какъв е той тогава - гений ли?  newsm78 Да, това важи и за хората, които тъпчат децата си с кренвирши и маргарин, просто в случая темата е друга.  Peace

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 10:34 от Sahasrara

# 365
  • по пътя
Check Please, на теб пък кога съм задвала въпроси?
Възмущението ми дойде от това, че в темата се говори за неяденето на животински продукти като за някакво едва ли не престъпление и липса на всякакъв здрав разум и за това цитирах постите и християните, които не ядат животински продукти в една част от времето. Стори ми се доста неетично спрямо много хора, които правят такъв избор и особено сега, когато сме по време на пост да се нарича някой глупав или направо луд, защото не яде определени неща.

# 366
Check Please, на теб пък кога съм задвала въпроси?
Възмущението ми дойде от това, че

Не ме интересува възмущението ти от какво идва, по-горе си цитирала мен.
Ти ако искаш със шума и съчки се изхранвай, но аз и останалите в темата говорим за децата, на които се налага подобен режим.

# 367
  • по пътя
Лунно момиче, не те разбрах. Нито съм те чела, нито съм говорила за теб. Защо ме цитираш и ми задаваш въпроси?
Скрит текст:
Milenaka имах предвид, ама нали все си ги превеждам на бг, поправих се.
Check Please, не говорите от няколко страници за децата. Peace

# 368
Check Please, не говорите от няколко страници за децата. Peace

Е това пък изобщо не е вярно.  Peace

# 369

Моите наблюдения са  - първо мама започва да кърми фанатично без дава вода на бебе и държи всички да разберат, колко са грешни. След това идва ранно слагане на гърне (6 мес), последвано от отказ от играчки. Идва време за градината и съответно мама решава, че не е cool само тя е да е вегетарианка. Съответно започва от детето, което е на градина цял ден основно на филии с чубрица. След това мама решава да го раздава психолог (има мечта да стане училищен такъв и има шанс да стане, ужас). Забранява на детето да бъде костюмирано на което и да било тържество, трябва да бъде себе си. Успоредно с това татко също става вегетарианец. До колко той е такъв не знам, но държи много околните да разберат колко е еко-био -вега-нано е съпругата му. Детето на моменти е много агресивно, гладно е. Пред майка си може да каже на друго дете - знаеш ли колко животни са убити, за да бъде направено това кюфте. И изпада в истерия, ако някое дете каже, че е яло торта на РД. Но също така знам, че лелички в градината и бабата в къщи тайно го подхранват. В момента мама изведнъж стана много религиозна. Та така.

# 370
  • Куциндрел
После обяснявайте колко е полезен веганския режим за деца... Crazy
Не-даването на нормални храни на детето водят до гореописаното.

# 371
  • София
Може би просто решения, които човек трябва да вземе сам за себе си и предполагат да е налице пълнолетие и някаква степен на самоосъзнатост, не могат да бъдат налагани дори от родителите и се третират като нарушение на правата.
Но съм забелязала, че често вътрешната празнота се запълва с някакъв култ - религиозен, сексуален... хранителен Grinning
Крайностите никога да нищо добро не са довели....Разбираеми са за мен само при наличието на болест, борбата с която ги изисква...

# 372
# 373

Възмущението ми дойде от това, че в темата се говори за неяденето на животински продукти като за някакво едва ли не престъпление и липса на всякакъв здрав разум и за това цитирах постите и християните, които не ядат животински продукти в една част от времето.
Вероятно правиш разлика между неядене на животински продукти по принцип и неяденето им само в една част от времето, както е в християнския пост. Освен това, като християнка би следвало да си наясно в предписанията на православната църква, а именно:"Болните задължително трябва да се посъветват с лекар. Бременните жени трябва да се отнасят много внимателно към постенето. На малолетните деца и пътешествениците се разрешава облекчен режим." (http://www.pravoslavieto.com/docs/post/postite_v_BPC.htm)

# 374

Не знам в БГ как стоят нещата, ако случайно не се напаснат.

Ще ти кажа как. Мой съученик и колега се ожени за една красавица с вегански залитания.
Стигна се до там (по негови твърдения) той тайно нощно време да става, да вади салама скрит някъде из къщи и да си дояжда. Отделно като е на работа изхвърля приготвеният от жена му вегански обяд и  ходи да се тъпче с мазни  дюнери.

Дете още нямат та не знам.
Но дъщеря ми има един съученик, който я попитал онзи ден какъв вкус има пържолата... Sad

Общи условия

Активация на акаунт