Отговори
# 525
Янечек селото отдавна не е това ,което е било преди  .
Малкия е от два дни и не иска да се прибира  Grinning

# 526
Месото, което продават в магазина не е месо, а тъкан с химия и е дори вредно или в най-добрият случай не носи никаква полза на организма.
И все пак, който е решил да консумира месо е добре да се ограничи до веднъж седмично като наблегне на риба.
Начинът на хранене е личен избор, но все пак не трябва да забравяме, че "ние сме това, което ядем".
За съжаление все по-малко се замисляме какво ядем и какво всъщност съдържа храната ни.

Трябва да вкарат обучение по здравословно хранене още в детската градина и да насърчават децата д консумират повече плодове и зеленчуци. Става ми лошо като видя едва проходило детенце и майка, която му дава чипс или пуканки!

# 527
 Няма село без тор и животни. Животните пасат на стада и после вечер се прибират у дома. По пътят акат.
  Я не се превземайте.
Различно е, Ирис
Аз споделеното не съм го видяла
Имаше си огромен двор за животните, те си ходеха там на воля
Къщата си имаше собствен двор, много красив и поддържан
Нужникът си беше там, а не до кочината
Вярно, неприятно за ползване и това беше единственото неприятно нещо всъщност (тук съм била в тоалетни насред гората, направени по много интересен начин, значи има как, не знам защо у нас не се прави така)

...
Месото, което продават в магазина не е месо, а тъкан с химия и е дори вредно или в най-добрият случай не носи никаква полза на организма.
И все пак, който е решил да консумира месо е добре да се ограничи до веднъж седмично като наблегне на риба....
Коя риба, като и там нещата не са ясни вече, особено пък присъствието на тежки метали

Има добри магазини, предлагащи качествени меса, няма смисъл от такива лъжливи пропаганди

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 11:24 от Анонимен

# 528
  • София
Е, препоръките за повече плодове и зеленчуци са още от соц. време. Мисля, че рибата беше поне веднъж седмично, месото - май 2 или 3 пъти, и плодове и зеленчуци според сезона.

# 529

Няма село без тор и животни. Животните пасат на стада и после вечер се прибират у дома. По пътят акат.
  Я не се превземайте.
Различно е, Ирис
Аз споделеното не съм го видяла
Имаше си огромен двор за животните, те си ходеха там на воля
Къщата си имаше собствен двор, много красив и поддържан
Нужникът си беше там, а не до кочината
Вярно, неприятно за ползване и това беше единственото неориятно нещо всъщност (тук съм била в тоалетни насред гората, направени по много интересен начин, значи има как, не знам защо у нас не се прави така)

И къде акаха в този огромен двор?

# 530
Сигурно на двора, но той не беше двора на къщата, а съвсем отделно
Явно и затова не съм се стреснала чак толкова

Иначе мои настоящи роднини живеят в центъра на малко градче
Малко дворче имат към къщата, имат канализация
Но въпреки това тоалетната и банята са отвън, с много зор направиха и вътре, само да се каже, че има, а си ползват външните
В тази теснотия гледаха и прасе и козлета, съседите до тях пък крава, на още по-тясно
Та ей това прилича на описаното от Янечек и си беше гнусно, да
Целия двор пълен с гнусни мухи от тоалетна и животни, там ядеш, там ти е прането ...  яка гнус наистина
Смрадта влиза и в стаите

Та от селяни до селяни има голяма разлика
Едните умеят да поддържат ред,  другите поддържат мизерия

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 11:30 от Анонимен

# 531
Кое точно те потресе така?

Предполагам, че най-вече нещата, с които никога не съм се сблъсквала преди - миризмата на животински тор и на животни, която е навсякъде във въздуха. Това, че по улиците има дърдонки и не е рядкост да се натъкнеш на кози и говеда, които се прибират или на злобни гъски.................  Гадната им мазна и солена храна, отвратителния мирис на топло издоено мляко, мухите и високата трева, абе всичко ми се видя толкова гадно, че го помня и до днес.
Обаче нямаш против всичкото това да е сервирано в чинията ти, солидно ароматизирано, консервирано и оцветено с всевъзможна химия?

Определено, масово хората нямат ни най-малка представа какво ядат.

# 532
  Общо взето е така, по селския двор винаги можеш да познаеш къде са мърлячи. Има къщи от които никога не бих взела мляко или яйца Laughing

# 533
  • София
Отглеждането на животни може да се организира така, че да не ти смърди и да газиш в, хм, екскременти. В "моето" село е така - отделен двор за животните зад къщата и отделен с лехи и цветя - отпред.
Но дивашкото отношение към животните ме потриса и мен и е нещото, което към момента би ме спряло да живея на село, даже и да няма други пречки.

# 534
  Общо взето е така, по селския двор винаги можеш да познаеш къде са мърлячи. Има къщи от които никога не бих взела мляко или яйца Laughing

За да си позволиш да живееш на село ти трябват стабилен резидентен доход....да не ти се налага да работиш и да се посветиш на хоби като градинарство, цветарство и др.
За пример давам своите родители, имат огромни финансови възможности, избраха да се пенсионират на 50г и да се отдадат на фермерство. Мога да кажа, че това са едни от най-щастливите и жизнени хора, които познавам. Със съпруга ми също сме се насочили към селска къща, просто чакаме да ни омръзне още малко града Simple Smile

# 535
  Говорим за селяни, които си живеят на село и се издържат от селския труд - земеделие, гледане на животни, не за рентиери.
  На село хората гледат крава, няколко овци, прасе, кокошки.  Градина със зеленчуци, овощна с плодове. Всичко това е свързано с труд и цапане на ръцете.

И аз като отида, садя цветя с ръкавички, бера ягоди в кошничка и гледам котки, но не е същото, като това - свързано с тор, мухи, мазане на кокошинките с мас а на овците с мехлем, на кравата вимето с не знам какво и чистене на прасето. На хората това им е живота, а не почивката.

Е сега в събота гледах в съседния двор един фантастичен кон пуснат да си пасе свободно, всичко е осрал.

# 536
На мястото на бащата и аз щях да искам съдействие от съда, само не знам защо са отсъдили 3 пъти седмично месо, а не са обърнали внимание на продуктите от животински произход като цяло. Обикновено децата не обичат месо, нито могат да го дъвчат, нито пък им харесва на вкус, прояждат в пубертета, когато гладът за протеин си казва думата. По-важно е било да се обърне внимание на маслото, млечните продукти и яйцата, без които нито едно дете не може да порасне, както трябва. А сега спокойно може да яде зелени смутита и солети от елда + 3 пъти седмично месо и храненето отново ще е лошо.

Напълно съм съгласна.

Въпреки, че моите си ядат месо и го харесват, има деца на които никакво месо не им е по вкуса. Имам приятелка чиито син отказва месо, никой не й е правил проблем до сега, детето си яде яйца и млечни. Във Великобритания даже вегетарианското меню присъства в детски градини и училища. Веганството е друго нещо, там риска от липса на витамин Б12 е голям, ако не се приемат добавки.

# 537
Поне един път седмично месо е разпоредил съдът, не три.

# 538

Предполагам, че най-вече нещата, с които никога не съм се сблъсквала преди - миризмата на животински тор и на животни, която е навсякъде във въздуха. Това, че по улиците има дърдонки и не е рядкост да се натъкнеш на кози и говеда, които се прибират или на злобни гъски и още по-злобни кучета. Това, че нужникът е навън и има обща стена със свинската кочина, така че миризмата да е наистина потресаваща. Това, че селските деца са жестоки и първобитни (да не говорим колко мърляви и със замазан сопол на лицата) и с удоволствие мъчат котета и кучета, а на никой възрастен това не прави впечатление. Гадната им мазна и солена храна, отвратителния мирис на топло издоено мляко, мухите и високата трева, абе всичко ми се видя толкова гадно, че го помня и до днес. Повече не съм ходила на село и нямам намерение да отида някога.
Успя да ме разсмееш.
Но все пак не е добре да си толкова закоравял градски жител. Направо имаш вече бензин в кръвта...
Аз лично предпочитам миризмата на тор, злобни гъски, рев на магаре, самото магаре, мирис на зеленчукова градина пред спеча, който е през Август примерно в парка Заимов.
А в парка Заимов може и по-злобни кучета да срещнеш и по-мърляви деца с още по-дълги сополи..

# 539

Предполагам, че най-вече нещата, с които никога не съм се сблъсквала преди - миризмата на животински тор и на животни, която е навсякъде във въздуха. Това, че по улиците има дърдонки и не е рядкост да се натъкнеш на кози и говеда, които се прибират или на злобни гъски.................  Гадната им мазна и солена храна, отвратителния мирис на топло издоено мляко, мухите и високата трева, абе всичко ми се видя толкова гадно, че го помня и до днес.
Обаче нямаш против всичкото това да е сервирано в чинията ти, солидно ароматизирано, консервирано и оцветено с всевъзможна химия?

Определено, масово хората нямат ни най-малка представа какво ядат.

И безмесната  храна храна се тори със същата смрадлива животинска тор
Много си права, "не знаеш какво ядеш" и колко трупове има зад красивата ти салата

Общи условия

Активация на акаунт