Отговори
# 840
  Касиди, но защо издигаш своята лична хранителна непоносимост във някакъв биологичен факт?

Още от самото начало чрез биологични факти защитавам веганските възгледи. Не съм искала изобщо да давам информация за себе си, нито за начина си на хранене, именно защото някои го смятат за изтъкване. Никога не съм се изтъквала с хранителната си непоносимост, именно защото за мен това е сякаш някой да се гордее, че е с диабет. Неминуемо някои обаче ще счетат, че тъкмо това правя, въпреки че чисто и просто още от началото говоря за веганите не като част от тях.

# 841
Разбирам да подхождате с недоверие към новоизлюпените, но не и да слагате всички под общ знаменател и да сте предубедени, че всички са сектанти, фанатици, проповедници и т.н. Пределно ясно ми е, че и аз съм заклеймена като такава, дори и да не съм веган, именно защото съм дръзнала да аргументирам възгледите им.

За сведение - не съм консумирала месо и яйца, откакто се помня, тъй като съм алергична. Млякото го замених през 2010 с растително и нищо не ми е станало оттогава. Отговарям във връзка с коментара на Sahasrara, но ми е пределно ясно, че ще го заклеймите като изтъкване и проповядване, защото само това правят злите вегани и възгледите им са като на деца от детската градина. Peace Интересното е обаче, че напоследък все повече срещам деца на познати, които не харесват месото. Моята дъщеря няма моята алергия, но тя също не го долюбва много-много. Това, че повечето деца не обичат месо, не говори ли нещо?
Като бях малка ме караха едва ли не насила да ям месо, просто не ми харесваше, а сега не съм го спряла на 100%, само като отида на гости при родителите ми и започнат да вкарват теории, че ще се разболея, ще умра  и други такива. Не съм яла месо от няколко месеца, не помня точно колко. Преди няколко години не бях яла никакво месо+риба за 2 години. Тогава не знаех как да си набавя протеини от алтернативни източници и ми повлия негативно на здравето. Сега съм доста информирана и смятам, че нито някой ще оглупее, нито ще умре, защото не яде месо. Най-много да изглежда по-добре, по-хубаво тяло, по-стегната кожа и да му изчезне целулита!

# 842
Това, че повечето деца не обичат месо, не говори ли нещо?

Говори, разбира се  Hug Че децата са кристални, с диамантена аура и ДНК от бъдещето  Hug

Къде видя да съм писала за аури и цялата възвишеност, която според вас всеки веган задължително притежава? Говорила съм единствено за това как сме устроени от природата като вид. Peace

# 843
Като бях малка ме караха едва ли не насила да ям месо, просто не ми харесваше, а сега не съм го спряла на 100%, само като отида на гости при родителите ми и започнат да вкарват теории, че ще се разболея, ще умра  и други такива. Не съм яла месо от няколко месеца, не помня точно колко. Преди няколко години не бях яла никакво месо+риба за 2 години. Тогава не знаех как да си набавя протеини от алтернативни източници и ми повлия негативно на здравето. Сега съм доста информирана и смятам, че нито някой ще оглупее, нито ще умре, защото не яде месо. Най-много да изглежда по-добре, по-хубаво тяло, по-стегната кожа и да му изчезне целулита!
Ако ставаше така... Да не започваме да коментираме и какво е целулит, че съвсем ще се отплеснем.  Mr. Green

# 844
Още от самото начало чрез биологични факти защитавам веганските възгледи.

Как веганството обяснява наличието на кучешки зъби у хората? Биологичен факт е наличието им. Тревопасните нямат такива.

Как обяснява факта, че имаме един стомах, не преживяме храната и не извличаме хранителни вещества от целулоза, както тревопасните?

# 845
Говорила съм единствено за това как сме устроени от природата като вид. Peace

Което тотално не ти е ясно, и след като не преставаш да се излагаш, няма защо да се чудиш, че все повече ще те взимат на подбив  Peace

На защитници като теб, на веганството не му трябват врагове  Twisted Evil

# 846
Хранете си децата с мазничко и после се чудете защо момиченцата имат цикъл и приличат на баба  Цуцолана още на 7-8 г, а момченцата имат целулит и мазен корем!
Писна ми да гледам затлъстели деца навсякъде, грозно е! Когато бях малка, шишковците бяха 1 на 10, а сега е обратната тенденция!
Здравословно е да се хапва пържолка с антибиотик, пиле с инжектирани хормони и т.н, а най-добре е в McD.
Ама не.... веганите са оглупели, защото не хапват месце, а децата им измират, защото пият соево мляко!!!!

Joy Joy Joy Joy Joy

# 847

Мой роднина, професор по диететика и каква там още специалност беше, казва, че едно от големите открития на човечеството е готвенето - когато на първобитния човек му е хрумнало да метне кокали с месо в огъня. А за супите - само суперлативи.
Но сега вече има най-различни течения и виждания и това му мнение вероятно ще бъде отхвърлено като остаряло...

Течения всякакви, но то е съвсем лесно да се проследи историята на храненето на хората, има исторически сведения, ахреологически находки от най-древни времена съдържаши семената, които хората са сеели и костите на животните които са яли. Така се установява времето на първоначалното земеделие и отглеждане на животни и то датира в дълбока древност. С по-доброто  в смисъл на  по-разнообразно и по-обилно хранене се увеличава продължителността на живота и здравния статус на хората, а също и теглото и ръста им. Смешно е в днешно време културни жени да твърдят, че човешкия организъм не може да преработва яйца или месо.

Но всъщност  винаги са съществували религиозни причини за отказ от една или друга храна, така че веганството просто е нещо като модерна религия в това отношение. На практика има същия характер на ирационални и оборими, но пък за сметка на това дълбоко вкоренени възгледи.

Говорила съм единствено за това как сме устроени от природата като вид. Peace

да, как сме устроени според теб като вид? Тревопасни ли сме? Не знаеш ли, че устройството на храносмилателната ни система доста се различава от това на тревопасните.

# 848
  • София
  Касиди, но защо издигаш своята лична хранителна непоносимост във някакъв биологичен факт?

Още от самото начало чрез биологични факти защитавам веганските възгледи. Не съм искала изобщо да давам информация за себе си, нито за начина си на хранене, именно защото някои го смятат за изтъкване. Никога не съм се изтъквала с хранителната си непоносимост, именно защото за мен това е сякаш някой да се гордее, че е с диабет. Неминуемо някои обаче ще счетат, че тъкмо това правя, въпреки че чисто и просто още от началото говоря за веганите не като част от тях.

Това не са биологични факти, а спекулации. фактите са, че сме като прасетата - всеядни. И тъй като свинската анатомия е много близка до човешката, много често се използват прасета за експерименти и пр. Сърцето на прасето е почти колкото човешкото като обем и структура, също и кожата е много близка до човешката кожа.

# 849

Това не са биологични факти, а спекулации. фактите са, че сме като прасетата - всеядни. И тъй като свинската анатомия е много близка до човешката, много често се използват прасета за експерименти и пр. Сърцето на прасето е почти колкото човешкото като обем и структура, също и кожата е много близка до човешката кожа.

Доста хора се опитват да се доближат до близката-свинска анатомия и хранителни навици Simple Smile

# 850
Хранете си децата с мазничко и после се чудете защо момиченцата имат цикъл и приличат на баба  Цуцолана още на 7-8 г, а момченцата имат целулит и мазен корем!
Писна ми да гледам затлъстели деца навсякъде, грозно е! Когато бях малка, шишковците бяха 1 на 10, а сега е обратната тенденция!
Здравословно е да се хапва пържолка с антибиотик, пиле с инжектирани хормони и т.н, а най-добре е в McD.
Ама не.... веганите са оглупели, защото не хапват месце, а децата им измират, защото пият соево мляко!!!!

Joy Joy Joy Joy Joy

Много смешно!!! Хрумвало ли ти е, че някои хора си имат домашни продукти, включително и месо? А хрумвало ли ти е, че някои са затлъстели от прекомерната консумация на пшеница, а не на месо? Има сравнително нови изследвания, които доказват именно такива неща. Не е лошо да се "ъпдейтваме", а не да лежим на стари лаври.
Не е зле също да прочетеш малко повече за целулита. За баба Цоцолана също.  Mr. Green
И все пак имаше нещо положително в този пост - подсети ме да препоръчам една книга на всички ви - "Пшеницата - маскираният убиец" на Уилям Дейвис.

# 851
  • София
ооо, аз съм си отвсякъде в свинската! Обаче ме гризе съвестта, че преди малко излапах едно огромно парче бюрек със спанак. БлазЕ им на прасетата - не познават календара и кантара!

# 852
Още от самото начало чрез биологични факти защитавам веганските възгледи.

Как веганството обяснява наличието на кучешки зъби у хората? Биологичен факт е наличието им. Тревопасните нямат такива.

Кучешките ти зъби на тези ли приличат http://file.mobilmusic.ru/09/c6/b1/529541.jpg? Ако е така, спокойно си ръфай каквото си искаш.  Wink

# 853
Ама не.... веганите са оглупели,  ...
    Очевидно поне една е. Щом е застрашила детето си до степен съдът да определя хранителния му режим.

# 854

Joy Joy Joy Joy Joy
Прекаляваш, а истеричните човечета не подобряват впечатлението.
Всяко дете се нуждае от пиле, риба, яйца и мляко. Това не е "мазничко". Децата не затлъстяват заради консумацията на тези храни, а по други причини.
Завоят ти към Макдоналдс е твърде елементарен, за да заслужава коментар.

Скрит текст:

Доста хора се опитват да се доближат до близката-свинска анатомия и хранителни навици Simple Smile
Ето, за пореден път - утвърждаваме "извисеността" си чрез разграничаване от хранителните навици на прасето. Много възвишено, няма що. За смях ставате.

Общи условия

Активация на акаунт