Берен Саат преди и след Intikam, в очакване на новите проекти на екипа! Тема 12

• 114 144
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • AMS

Привет, момичета!!!

Резюме за еп. 23

Надявам се, Дъгичка, ако има време, да го преведе.

Кратък фото анонс >>>

# 676
                   Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Благодаря на всички  за интересните коментари и информации!
Чета ви с голямо удоволствие, но все още така са ме  затиснали задачите, че пак не мога да се включа.

Дива, Hug
Резюмето съм го превела още сутринта, но нямам време да го сложа в темата.

Кратко съдържание на 23 епизод

Тази седмица във „Великолепният век – Кьосем“  тайната на изчезналият шехзаде ще излезе наяве. Кьосем, която разбира, че Ясемин е нейната сестра се опитва да я спаси. Зюлфикяр се опасява, че Сафие ще възкачи на трона Искендер и затова се опитва да го отпрати извън столицата. Но Сафие обърква тези негови планове и Зюлфикяр се изправя лице в лице със смъртта.
Кьосем иска да отмъсти на Сафие и моли Искендер да я убие. Без да знае истината, Искендер възнамерява да убие собствената си майка. Тази нощ ще промени съдбата на всички, които успеят да я преживеят.
Състоянието на Султан Ахмед се влошава. Любовта на Искендер към Кьосем от ден  на ден става все-по-голяма, но някой ще узнае за тази любов  и това допълнително ще нажежи обстановката. Тайната на Искендер ще излезе наяве.
Опасенията на Халиме по отношение на Мустафа се сбъдват. Някой неочаквано научава, че той е с разстроена психика.
Кьосем отива в главните покои, за да разкрие на Султан Ахмед голяма тайна, но там получава новини, които ще разрушат целия й свят. Тя е шокирана от новината, че Ясемин е нейна сестра. След като преди време в битката със Сафие тя  губи баща си, сега с последни сили Кьосем се опитва да спаси сестра си от смърт.
Шехзаде Мехмет и Шехзаде Осман посещават яничарския корпус. Напрежението между двамата братя расте, особено след непочтителното отношение на Мехмет към брат му пред очите на яничарите. Султан Ахмед също става свидетел на ожесточената борба между синовете си.
Здравословното състояние на Султан Ахмед се влошава все повече, а Кьосем е много загрижена за него.

Този път са ни пуснали по-малка порция снимки, но предполагам че ще допълнят колекцията в сайта на Стар Тв, затова слагам линк към него.

http://www.startv.com.tr/foto-galeri-detay/dizi/muhtesem-yuzyil- … olum-fotograflari

Хубав ден и до скоро!Flowers Sunflower

# 677
Дана  Hug
Дива за снимките към 23 епизод bouquet
Дайче за превода на озета  bouquet

https://www.youtube.com/watch?v=J7-l7SMHM34

Колко много звезди има на небето-моя перла единствена...
и те блестят една до друга
и те блестят една до друга.
Толкова пъти очите ми те търсят- моя перла единствена...
Роня сълзи за теб,
роня сълзи за теб...
Хайде  майко ела , и ме обичай също.
Залюлей в люлката детето си.
Аз въздишам ,но ти не ме чуваш ,моя перла единствена...
Хайде майко ела и ме  обичай също.
Ти моята родна майка- моя перла единствена.
Ти  не се страхуваш от Бога.
Хайде ела майко и ме обичай също.

Пръстена на майката на Анастасия-Кьосем беше перла...

Скрит текст:
Филма от френски беше преведен за ВВ беше сложен и в дейлито за тези които са в чужбина

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 17:20 от trendafilka

# 678
Здравейте момичета Hug,

Искам още веднъж да ви кажа, колко ми е приятно във вашата компания! bouquet

Скрит текст:
Нещо ме е налегнала носталгията по България и вашето присъствие, макар и виртуално, много ме топли. bouquet

Тио Hug ще го издиря там Wink. Много ми хареса колажа...тръпки ме побиха! Майката винаги бди над детето си...където и да е! Може би Сафие прави изключение...не знам newsm78 Rolling Eyes.

Замислих се за резюмето Thinking. Направи ми впечатление следната фраза:
Цитат
Любовта на Искендер към Кьосем от ден  на ден става все-по-голяма, но някой ще узнае за тази любов  и това допълнително ще нажежи обстановката. Тайната на Искендер ще излезе наяве.

Чудя се, как така тази несподелена и невъзможна любов би ставала все по-голяма с течение на времето, а не обратното. Може би, защото преди години Искендер беше в еничарския корпус, далече от двореца, ходеше на походи, а сега всеки ден вижда Кьосем и е близо до нея...и всичко пламва с нова сила.
Другият момент с тайните:
Значи двете тайни, свързани с Искендер ще излязат наяве. Надявам се тази, за любовта му към Кьосем да не достигне до Ахмед Praynig. Тогава вече ще стане много опасно. Аз си мисля, че разкрилият тайната ще е или самата Кьосем или Мелике. Но ако е Мелике, тя няма да е способна да нажежи чак толкова обстановката, затова залагам на Кьосем.
А може и Халиме пак да се намеси, възможно е и Сафие да разбере, но тя също няма да има възможност да нажежи ситуацията до такава степен.
Предстои много интересен епизод! bouquet

# 679
  • AMS

Момичета, благодаря ви за споделеното!!!

Ето и разширен фото анонс към еп. 23 >>>

# 680
Цитат
Значи двете тайни, свързани с Искендер ще излязат наяве.
Дана, и аз така си помислих на първо четене, че и двете тайни на Искендер ще излязат наяве, но може би засега ще е само едната - тази за любовта му към Кьосем, която също е достатъчно сериозна, колкото и тази за истинския му произход. Написали са го малко двусмислено, а може би сме се изгубили някъде в превода през два езика, но поне има с какво да си чешем езиците.
А може би на мен самата не ми се иска все още да се разкрива кой е Искендер, защото това е опасно за него, а той ми е любимец.  Laughing
Много ми е мъчно за това достойно момче. Толкова е самотен и някак обречен. Всичко, за което мечтае е само на една ръка разстояние от него, а в същото време е недостижимо. И несподелената му любов и семейството, което цял живот е търсил ще му донесат само болка и разочарование, а може би и смърт.

Струва ми се,  този, който ще научи тайната за любовта на Искендер към Кьосем ще е точно малката Мелике. Може би това е нещото, което ще я настрои против Кьосем. А може би тя ще издаде тайната на някой друг, който ще я използва. Наистина предстои много вълнуващ и напрегнат епизод. Сериалът наистина става все по-интересен.

На мен ми е много любопитно как точно ще реагира Зюлфикяр в сложната ситуация, в която попадна. Изобщо не се съмнявам, че ще остане верен на принципите си, както досега.

Тио, благодаря за превода на песента, както и за поредния великолепен колаж. Наистина си майстор.

Дива, благодаря за снимките.

Едно много хубаво клипче от фенове на двойката Искендер- Кьосем.

https://youtu.be/MNqzFvAVjJo

Момичета, приятна вечер!

# 681
Здравейте, момичета!
Дива, Дъгичка, благодаря, че ни подготвихте за новия епизод.
Чакам го с нетърпение!
Дъгичка, и на мен ми е мъчно за Искендер. С интерес чакам да видя как ще се развият събитията около него, въпреки че по-надолу се шегувам.
Тио,  колажът ти с изчезналото шехзаде е страхотен подарък за Сафие – тя нали обича подаръците.  Няма значение кой ще открие тайната любов на Искендер, само искам да стигне до Сафие. И да не пропуснат да ни я покажат колко се радва.
Благодаря ти за превода на приспивната песен. Харесва ми връзката с пръстена. Но аз и сега не мога да разбера смисъла на песента.
Дива, сетих се, че като не получи фетва на своя ферман за убийството на Мустафа, заради намесата на Сафие, мюфтията каза на Ахмед, че той и без фетва може да изпълни закона.
Дайче, благодаря за документалния филм. Беше ми много интересно и ще изгледам цялата поредица. 
Дана,  не мога да направя друго за твоята носталгия, съчувствам ти. Радвам се, че намираш успокоение тук.
За теб са тези влюбени мъже от Османската династия. Те нямат носталгия, бият се за чужденки.
До утре!

# 682
Здравейте Hug

bouquet bouquet

Ваня Hug Благодаря!
Скрит текст:
Свикнала съм с носталгията, която при мен не намалява, въпреки, че съм в Брюксел от 6 години. Имаме приятели българи, събираме се, често се прибираме...но има моменти, когато сякаш ми липсва мириса на дома, въздуха, езика, най-вече семейството ми, разбира се. Това, че съм тук в тази тема с вас, ми доставя удоволствие и някак си, все едно се разтъжавам и ми олеква. Това го чувствах много осезаемо и когато пишех в темата Пепел от рози (Дъгичка знае Wink).

Момичета, толкова съм се вкарала във филма, че снощи сънувах Искендер...подариха му и на него живота, защото е спасявал Кьосем. Впоследствие разговаряха с Ахмед и той разбра всичко за него, но го прие като изповед на близък човек и приятел. Каза му да бъде дясната ръка на Кьосем и новия Султан, след смъртта му и да наглежда другите шехзадета.
Абе... Crazy което значи за мен, че сериалът си е супер и се надявам слуховете, че няма да има втори сезон, да не са верни. Някой чел ли е нещо по въпроса? Някаква информация? newsm78

До довечера! bouquet

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 14:31 от dana78

# 683
  • AMS

Дъгичка, Дана, Ваня@, Тио, Дайченце, Серената, момичета,
привет и благодаря за написаното и прочетеното!!!

Дана, много логичен сън!
Аз съм си в 3-ти сезон от еп. 21
и  не се вълнувам много по въпроса за сезоните.
Чакам си новата серия, превод, фрагман, снимки ...

# 684
Привет момичета Ванче ,Дъгичка,Дайче,Дана,Дива , Серената  Hug
Приятно гледане на 23 епизод .  Popcorn

Двете лица на Сафие ...

"Междузвездни войни " в отомански вариант...

Относно това дали ще има втори сезон нищо не съм чела,но според мен трябва да има...все пак филма е "Кьосем султан" ,а ние още нищо не сме видяли от управлението на тази могъща жена.

# 685
  • AMS

Слагам и този ангел - Мелексима, която разпали "междузвездните войни".

Rolling Eyes

Скрит текст:
" - Я могу потерять к черту все, кроме тебя, о Господи, кроме тебя! "

# 686
Здравейте, момичета!  Hug
Приятно гледане и от мен!
Дана, Дива, Тио, всеки си гледа негов сериал ли?
Аз се наслаждавам на интересния момент, в който сме.
Очаквам да видя как ще ни покажат смъртта на Ахмед.
И чакам третия монолог на Кьосем.
Иначе, каквото кажат отгоре. Не чак най-отгоре, а от ТИМС.
Дана
, в теб ми е надеждата за още един хубав сън!

# 687
Привет и от мен в четвъртък, мили момичета! wavey wavey wavey

Ванче  HugДива  Hug Тио  Hug

Дана Hug
Така ме усмихна с твоя сън. Laughing Искам и аз такъв приятен и оптимистичен сън, защото Искендер и на мен ми е любимец. Може пък точно така да стане, но преди това искам да видя физиономията на мама Софи като й се провалят всичките пъклени планове.

Аз изобщо не се съмнявам, че сериалът ще продължи и ще се реализира точно както е замислен. Подобни предположения според мен са необосновани, защото всичко върви по план, никъде и никой не коментира нещо подобно. Още повече, че Тимур Савжъ си каза ясно и точно, че рейтинга, който всъщност  е доста приличен изобщо не му е критерий  за преценка,както и  че сериалът ще има нов сезон наесен дори и ако телевизията се откаже от него. Може би наистина всеки гледа различен сериал, важното е че този, който ние гледаме е страхотен и ние го правим с голямо удоволствие и чакаме всеки нов епизод с нетърпение.

Дана Hug
Скрит текст:
Миличка, предполагам че ти е трудно, но мисли за хубавата страна на нещата. Живееш в прекрасен град в сърцето на Европа и детенцето ти расте спокойно и щастливо. А и България не е толкова далече. Тук у нас всеки един ден е като една малка битка, която не винаги печелим. Като ти стане мъчно, планирай как ще си изкараш ваканцията у дома. И се стягай, че лятото чука на вратата. Аз продължавам да ходя на онова наше любимо място на морето и винаги когато съм там си спомням за теб с усмивка. Време е да заведеш и малкия сладур там. Simple Smile

Тук нашата султанка не може да я познае човек. Много ефектна и нестандартна жена е Хюлия и прави страхотна роля. Изобщо не си представям друга актриса в ролята на Сафие.

Скрит текст:

Момичета, аз рядко имам възможност да гледам онлайн, но днес съм се нагласила да го направя. Ще бъде много напрегнат епизод, дано руските дружки да превеждат някой диалог, че иначе няма да схвана много.

Нова снимка от 23 епизод

Искендер се готви да изпълни заръката на Кьосем...

За всеки случай слагам линкове за гледане онлайн:

www.startv.com.tr/canli-yayin

www.hdtvler.net/star-tv-1/

www.etvizle.net/star-tv-canli/

www.canlitv.mobi/star-tv-canli-izle

www.kesintisiz.tv/star-tv

www.ecanlitvizle.com/star-tv-izle-1/2/

www.canlitvlive.org/izle/star-tv-canli-yayin-izle

www.canlitv.com/?id=99

Приятно гледане и от мен!

# 688
# 689