Берен Саат преди и след Intikam, в очакване на новите проекти на екипа! Тема 12

• 114 222
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!

Аз за момента съм пас за ЧХ, знам, че сериалът е хубав и си заслужава, но в момента май нищо не ми се гледа.

Излезе дългоочакваният фрагман на Кьосем, както и предполагахме в него липсва Берен, но пък изглежда изнтересно. Изпълнен е с безброй сцени, познати и непознати лица... Хареса ми декора, личи си, че е мислено изключително много за всеки детайл. Не съм обаче във възторг от младата актриса, която ще изпълни ролята на Кьосем. Смятам, че няма нищо общо с Берен, но това е първото ми впечатление, надявам се с времето да я харесам, пък ако ли не, нали няма тя да играе цял сериал, все някога ще дойде нашето момиче.

Ето го и него, усмихнато както винаги.

# 91
 wavey wavey wavey
Бамби   Hug   благодаря за новата снимка с Берен   bouquet
Rolling Eyes  По-спокойно ми е вече като я виждам усмихната и с приятели до нея   coolcool

Wink Един колаж от арабските фенове на Берен като Кьосем султан, в който би трябвало да открием прилика с гръцката девойка Анастасия Тсилимпоу в ролята на младата ... Анастасия/Кьосем  newsm78   Stop

Приятна вечер   Hug Hug Hug

# 92
 Rolling Eyes  Не знам дали вие виждате "прилика" на младата Анастасия Тсилимпоу с Берен   #Crazy но при  мен е чооок зорлем ... ooooh!  
 newsm78  Кое ли е наложило ТС да подмени не само по-младичката Güneş Nezihe Şensoy /р.2001г./  Heart Eyes  но къде-къде досущ Берен   Peace  Може би не е успяла да усвой турски ... с гръцки диалект   33uu  или пък си е поискала голям хонорар ...  hahaha hahaha hahaha

Rolling Eyes  Един много хубав клип за смяната на епохите във ВВ - ВВ.Кьосем Султан  thumbsup  
КЁСЕМ СУЛТАН
September 1, 2015 at 4:07 pm
Великолепный век~Кёсем Султан ● {смена эпохи}

Peace  Слагам и един от новите филми на Енгин Х. (любимия ни Хаки  Heart Eyes) с руски превод от екип на vk.com/turk_dizileri    bouquet
►►Türk Dizileri- Турецкие Сериалы (БК) ✔
Today at 6:52 am
Цитат
В группу добавлен фильм:
Bana Adini Sor / Спроси мое имя (рус.субтитры) - 2015 год
Приятного просмотра!

За перевод и субтитры благодарим Эльвина Аскерова и Лилит Празян!

https://vk.com/video131686034_171274861?list=90ad66315dc958f408

Приятна вечер   Hug Hug Hug

# 93
Здравейте!
Наистина е много хубав трейлъра на "Кьосем",някак разтърсващ и показващ султаната по един по-европейски начин. Защото наистина костюмите отиват леко към френският двор с тяхната пищност(най-вече при жените). Тъмните щрихи повече ми навяват драматизма на епихата и борбите за власт и територии. Дано в тунела има и малко светлина. Определено ще бият рекордите по гледаемост спрямо другите сериали.
Клипът със смяната на епохите е много хубав,а момичето наистина много прилича на Берен. Може би смяната на младата Кьосем се е наложило заради цветът на косата,за да бъде по-достоверно. Така мисля...но пък може и "хонорара" да е изиграл роля...  Joy
Колкото до отказа на Берен да играе в предният сезон аз обуславям с това,че тя през цялото време е знаела за бъдещото си участие в "Кьосем"  и предвид на дългото време,което ще изискват снимките,е решила да си даде почивка,за да се отдаде по-изцяло на сериала.
Оставям ви,мили мои,че малката е станала голяма хуна и не се спира за повече от 5 минути!  Peace Twisted Evil

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 09:59 от __Malcho__

# 94
 wavey wavey wavey

Тони   Peace  

Колкото до отказа на Берен да играе в предният сезон аз обуславям с това,че тя през цялото време е знаела за бъдещото си участие в "Кьосем" и предвид на дългото време,което ще изискват снимките,е решила да си даде почивка,за да се отдаде по-изцяло на сериала.
+1   thumbsup  

newsm78  За рейтинга ... не съм много сигурна   Thinking   защо е това бързане на ТС да го продаде "на зелено"...  Crossing Arms
 Wink Ще видим дали тези сцени няма да бъдат сведени до ... Stop  

Sunglasses  Много добре си спомням за първия ВВ в един момент харемските жени като си покриха косите и големите деколтета с ... разноцветни "кърпички"   hahaha hahaha hahaha
Скрит текст:
Rolling Eyes  Яко "напомняне" имаше  Naughty  че първата грижа на СС са били военните походи  Thinking  а не ... халветите му  Crossing Arms  

newsm78  А ако наистина това е вярно за сценариста  #Crazy   Crossing Arms
Цитат
Кёсем Султан
ОПОВЕЩЕНИЕ: Шахин Йылмаз удалил все фотографии со своего аккаунта, которые были связаны с сериалом "Кёсем".

Интересно, почему он это сделал?

Информация: Инесса Маликова
Специально для: https://vk.com/kosem_sultan

Оставям ви,мили мои,че малката е станала голяма хуна и не се спира за повече от 5 минути!  Peace Twisted Evil
babydust7  Чудесни спомени ти пожелавам да имаш с малката си палавница    

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 22:19 от dai4e

# 95
Попитай ме за името си
http://data-bg.net/details.php?id=21047
http://vbox7.com/play:2aa336be21
Има го и в замунда.
Приятно гледане!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 09:09 от BaMbIto

# 96
Бамби    bouquet  Дъгичка    bouquet  за превода и на филма "Попитай ме за името си"  
Попитай ме за името си
http://data-bg.net/details.php?id=21047
http://vbox7.com/play:2aa336be21
Има го и в замунда.
Приятно гледане!
newsm09  Невероятен филм   smile3518  започнах го от интерес към играта на Енгин  newsm10  и просто беше невъзможно да не го изгледам до края   Weary

Приятна вечер   Hug Hug Hug

# 97
  • AMS
Привет и благодаря за споделеното!!!

Берен е писала в инстаграма си  -

Защо мълчах? ...

https://instagram.com/berenn_saat/

Превод на en. >>>

Скрит текст:
“Why did you keep silent? Why didn’t you show grief?” They love judging, questioning, and social media is the new place for exercising pressure. That’s exactly why I stopped using social media.There are people who can’t stand without misleading others, bringing people to burn each other, without caring about anything or anyone. “Are these chaotic elections more important than people’s lives? Please don’t target anyone anymore” …That night, I was begging. Because I felt that the political leaders were increasingly hardening their speech, which was having a destructive effect on people.
That night, on TV, I saw a father of 5 children being wrapped like a mummy. I couldn’t sleep all night… Could you?... That’s when I wrote
that message; I was feeling a lot of pain. Below my message a fight
started and in order to stop the fight I removed the message. I don’t care if some people say I removed it because I got scared.
That’s where the issue of me being a terrorist started. Since the Gezi events, every person using a political language during a civil protest
is being designated as a terrorist, that’s why I didn’t take it too seriously.
The only reason why a political party’s name appeared in one of my messages is because that innocent man who was burned alive while exercising his job was a HDP minibus driver. I never revealed to whom I voted, never made any propaganda for any political party, politics are not my job anyway. But I certainly have my personal opinions, and I have the right to criticize the politicians that are representing us and taking decisions in our name whenever it is necessary.
Today you’re telling me “Stop doing your job you traitor”. Me being –according to the news- the highest female taxpayer of the country,
you’re certainly not giving me the medal of patriotism, but it is my most basic right to check whether these taxes are being spent on
making a school desk for a child, or whether they are being spent on personal pleasures. For this reason I used my voting right. And in the name of democracy I was glad we got out of the elections with more
parties represented in the parliament, and non-monopolized politics

I was in Copenhagen; I took a picture of a mother swan carrying her 2 babies on her back. They started insulting me saying that I was making allusions to the political coalition, I made fun of them for a while but then I realized that everything that happened during and after the
elections has taken the social media taste away from me.
So I decided to stop using Instagram until it goes back to being what it was made for: Sharing nice pictures. I never thought it was necessary to organize a press conference for this issue. During that period of time I never used Twitter neither, multiple fake accounts were spreading anger and fury. We are legally pursuing some of them, we reported some of them, but it is impossible to stop this.

It is each one’s responsibility to check whether an info is true of false before executing someone. Personally I only use this Instagram account; then my messages are copied to my verified (blue tick) Facebook and Twitter accounts. Before stigmatizing or believing anything, isn’t it very easy to check whether an account has a blue tick or not?
Since that day, I realized how important it is to teach children how to reach to the true information. If people have become more divided after using a system (social media) in a wrong way for a few years, what would happen to us when technology evolves even more? I perfectly understand that people have become attached to social media in order to get live news, because the press never had any freedom in Turkey, but now they have fallen in the trap. Fake accounts and trolls are constantly spreading lies and increasing anger.

On top of what was happening on social media, lots of rumors were written about me in magazines this summer. Did we really become like this now? Are people only living on being liked or exposing themselves to their surroundings? Human relations have been reduced to this, and now are we bound to live under the pressure of the millions who are
living on social media?

People have become so fanatic, that even over one of democracy’s basic elements –the elections- they got angry, hated on each other so much; and to demonstrate that they are against terrorism, they started creating their own terror. Whenever there is something happening, if
you don’t talk about it, the psychological terror starts on social media. That’s exactly where I got designated as a terrorist. So what did I do? I stopped following social media as it was getting nasty.
However, the anger should be directed towards the real source: The traitors who planted mines below the asphalt! How did we wake up one morning to find that the terror of our childhood was back? Why did it follow the results of the elections? Nobody is asking these questions. If you hate on an actor, or if you stop a newspaper from being published, what would it change?!!?
This chaos and its aftermath were tightly knotted and its timing is very significant. And this situation is obviously going to last for a while.
I am deeply feeling my country’s tragedy without having to darken my social media page, don’t you worry. I felt it, smelled it and wrote about it here many months ago, long before you start with your massive oppression towards me. From now on, I will only share my thoughts and my feelings with the people who are close to me. I don’t care anymore about the “likes”. I experienced the beauty of being
loved for years by lots of people whom I never met… And I noticed yesterday how, for the sake of this love, you struggled for me on all

social media during the period where I wasn’t following. I am aware of the people who use their minds and their conscience, I want to really really thank of all you for everything... And there are those who went to protest against Bihter in a surrealistic scene, I am sure they will laugh about themselves later.
We are sentimental people with exuberance in our genetics, and we took all the sh*t out on social media. We fall while throwing a laughter;
We throw ourselves while crying; We can handle the super cold and the super hot; We eat red pepper and sweets; We accommodate total
strangers in our house with only “Allah” as a reference

We dance for hours sweaty shoulders leaning on each other; We turn the Eurovision and our national team games into a life or death struggle; 7 people can sleep tightly in the same bed where necessary; We hug and kiss each other twice on the cheeks at the beginning and at the end; We entrust our house, kids, flowers to our neighbors; We pray and throw water behind every person taking the road.. That’s who we are..
Because I didn’t express my sadness over the martyrs, they wrote under
the photo of my family’s moms “You too have to suffer because of your bastard daughter”. I refuse to consider them as people of my country. I prefer considering them as trolls who are getting paid to write nasty things. One of our culture’s important teachings says: the
curses you say will be returned against you! Let’s not use such words against other people’s children.
During weddings, we sing along with any song coming from any region, our appetizers illustrate our identity map. We make ourselves proud by
saying we are a mosaic of cultures, the cradle of civilization. We live in an unstable zone, the stones will sometimes shake undoubtedly,
but if we act responsibly, this whole mosaic will remain. We know how to love and how to trust. Six months ago, there was not a speck of
this hatred accumulated inside you now. We have to stop and think, take a deep breath. While cursing terror, we must not create our personal acts of terrorism and become terrorists ourselves. Psychological terror is also a way of terrorizing. Everyone should think before speaking or writing, we need to start acting like
responsible people. If we do not calm down, re-establishing peace of mind for individuals and society will take decades. Politicians can
change, but the spirit of our people should not change. Don’t adhere to those who use our innocent martyrs as political material, don’t
fill yourselves with rage. Praying for those martyrs is much more useful than writing curses to me or to a journalist.
Praying, even a little bit, will make you feel at ease.
With all my love…

https://www.facebook.com/berensaattheone/posts/897845250270264:0

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 17:19 от *** Diva ***

# 98
 wavey  Приятни почивни дни  wavey

Дива   wavey  
ooooh!  Опитах се с  google  да си преведа тези 4 части на написаното в днешния ден от Берен в инстаграма й Sad  за съжаление не се получи разбираемо  smihesorry  
 Rolling Eyes  Чудесни са руските фенове на Берен    coolcool  обещават и очаквам с нетърпение техния пълен превод  на коментара в отговора на Берен  Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart Two Hearts
♥ Берен Саат|Beren Saat The Best ♥
today at 11:11 am
Цитат
#BerenAlican #BerenSaat

Сегодня Берен уже не смогла молчать! В своей инсте сделала 4 огромных поста! Правильно, сколько уже можно "лить" на нее... как не зайдешь в твиттер практически один негатив...

Перевод ее Instagram как только так сразу выложим для вас!

Rolling Eyes   Какви "новини" идват и за сериала ВВ-Кьосем   #Crazy   още не започнал излъчването  ...  newsm78  
♥ Берен Саат|Beren Saat The Best ♥
today at 9:55 am
Цитат
#BerenAlicanНовости

Режиссер сериала "Кёсем" Зейнеп Гюнай Тан, работа над которым началась в январе, покидает нас после 2-ой серии из-за семейных проблем. Далее сериал будет сниматься под режиссурой Йагыза Алптекина и Мерта Байкала, режиссеры также сняли серии последнего сезона сериала "Великолепный Век".
ТИМС выражает благодарность Зейнеп Гюнай Тан за труд, который она вложила в "Кёсем" за все это время.
Зейнеп Гюнай Тан через некоторое время продолжит работать с нами в новом проекте.

"Tims Production"

Перевод Asmar Safarova для КЁСЕМ СУЛТАН

Maria Rybak
Wink  И малко преди това е публикувано това "промо" фото за "ВВ.Кьосем"  Rolling Eyes  

#Crazy  ... все още е без Берен   newsm78  дали пък ТС  няма да се върне пак (вече се обърках  smile3538 ) на план ...  "А" ли беше  ... или "Б" ...   bowuu   както се казва : "Страх лозе пази!"  Stop  

Hug Hug Hug

# 99
  • AMS

Споделеното от Берен  

превод на руски:

http://vk.com/berenalican?w=wall-67485558_57448

ПП:

Мнението на Берен, отразено по-нагледано в Хюриет:

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/paparazzi/30116121.asp

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 18:08 от *** Diva ***

# 100
Много съм развълнувана и с възторг препрочитам  за кой ли път отговора на Берен  към осъждащите я сега пък за тероризъм  doh  определили себе си за най-големите антитерористи  hahaha hahaha hahaha  Поредното неподправено смело и откровено  послание на Берен  Kissing Heart  всепризната от знайно в момента точно 6 876 752 фенове по света в ОФБ  Two Hearts Two Hearts Two Hearts
https://www.facebook.com/BerenSaat
 Rolling Eyes  и харесвана на още много други  TV зрители с талант и неоспорим професионализъм турска актриса   newsm26  И някакви си "нейни" фенове, за който ще се въздържа от определение какви са за мен  Naughty  но математическото им "определение" е точно 0,0023% заплашват продуцентите, че нямало да гледат мегасериала им ВВ.Кьосем и ги очаква провал в рейтинга му    

Rolling Eyes  Моите две деца са на годините на Берен и като всяка майка най-много тях си обичам и са ми най-голямата радост в живота  Heart Eyes  Може би заради това най-харесваната от мен турска актриса  Peace  това звездно момиче, познавайки приятелите и като при моите деца, я обожавам и че намира време за майка си и баба си за разходка или простичко като при най-обикновените хора "пазаруване",  а не само по и-нет, което вече за повечето е "губене на време" и много "старомодно"  Stop

smile3555  Аз докато се натуткам с поста си феновете на Берен са вече 6 876 919 на брой  lovekiss   Joy Joy Joy

# 101
  • AMS

Дайченце, благодаря за постовете!!!
Много се надявам, че Дъгичка когато има време,
ще направи добър превод на

споделеното от Берен.

Ето реакциите в турската преса -

http://www.milliyet.com.tr/beren-saat-in-neden-sustun--gundem-2119899/

http://www.milliyet.com.tr/beren-saat-ten-sehitler-suclamasina-magazin-2119852/

http://onedio.com/haber/beren-saat-ten-beklenen-aciklama-neden-s … zuru-icin--590094

http://www.diken.com.tr/sosyal-medyada-lince-ugrayan-oyuncu-bere … galarina-uymayin/

http://www.yeniakit.com.tr/haber/beren-saat-tepkilere-cevap-verdi-94810.html

# 102
Здравейте! wavey wavey wavey

Дива  Hug, Дайче  Hug, сърдечно ви благодаря за споделеното!

Дива,страхотни колажи, липсваха ми.Благодаря ти, че ги сподели.
И Берен ми липсва. Точно днес съм щастлива, че съм точно нейна почитателка.

Ето моя превод на публикуваното изявление от Берен Саат в профила й в инстаграм на 19.09.2015 год
Скрит текст:
Надявам се да няма много неточности в превода, но вариантът, в който беше публикувано при рускините - под формата на снимка, а не като текст малко ме затрудни. Но все пак ще можем да усетим духа на споделеното от нея.

Заради спокойствието на онези, които обичам...

Защо мълчиш? Защо не показа, че си разстроена?
Отново неразбиране, а сега и натиск, упражнен  от улицата и социалните медии. Точно по тази причина спрях да използвам социалните медии. Може това вас да не ви вълнува, да ви е все едно, но аз не мога да издържа да гледам как хората се губят един друг и затова отправих послание/призив/ : „ Може ли случайните избори, които правим в живота си да са по-важни от един човешки живот?“
Моля ви, повече не превръщайте никого в мишена. Начинът по който говорят политическите лидери и методите, които използват, понякога могат да имат разрушителен ефект върху хората. Тази нощ по телевизията видях  шофьорът  - баща на пет деца, увит като мумия и не можах да заспя до сутринта. А вие спахте ли? Затова написах това съобщение, защото изпитвах силна болка. Това, което аз написах в съобщението си наистина стана. Много е тъжно, че аз предвидих това, но аз не можах да спра този процес. Под  моето съобщение  се разрази истински скандал и аз бях принудена да го премахна, защото не исках хората да се карат заради мен. Тогава казаха, че съм се уплашила, но това не е толкова важно. Така се роди историята за моята подкрепа на тероризма.
Всеки, който се възползва от гражданското си право на протест, според политиците може да бъде определен като терорист. Точно затова аз се опитвах да не приемам сериозно това още по време на протестите в парка „Гези“.
Единствената причина името на политическа партия да се появи в едно от моите послания, е фактът, че невинен човек беше изгорен жив, докато упражняваше професията си на шофьор на микробус.
Никога не съм разкривала за кого съм гласувала, никога не съм правила пропаганда в полза на някоя политическа партия. Така или иначе политиката не е моя работа. Но аз определено имам свое лично мнение и имам право да критикувам политиците, които ни представляват и вземат решения, които касаят всички ни винаги, когато това е необходимо.
Аз, на която вие днес лепите етикет “предател“ и „враг на народа“, разбира се не бях удостоена от вас с прозвището „родоблюбец“, когато в медиите беше обявено, че съм най-големият данъкоплатец от женски пол в страната. Това , разбира се е мое задължение, но също е и основателна причина да проверявам дали данъците, които плащам се изразходват, за да се купят например нови бюра за учениците или са изхарчени за лични удоволствия. Точно по тази причина аз използвах правото си на глас. И в името на демокрацията,  аз съм доволна, че след изборите повече партии ще имат представителство в парламента и никой няма да монополизира политиката.
Докато бях в Копенхаген, аз публикувах една снимка с лебед, който носи на гърба си своите две бебета и веднага започнаха да ме обиждат и нарекоха тази снимка „тройна коалиция“. Тогава реших, че докато не отмине тази изборна истерия, няма смисъл да използвам повече социалните медии. Реших повече да не използвам инстаграм, докато той не се върне към своето предназначение – споделяне на прекрасни снимки.
През този период от време, аз не съм използвала нито веднъж туитър, а от множество фалшиви профили се разпространяваха гняв и ярост. Но аз не смятам, че трябва да организирам пресконференция по този повод. С някои от тях ще си срещнем в съда, срещу други съм подала жалби, някои съобщения бяха премахнати, но да се приключи с всичко това е невъзможно. Затова всеки сам за себе си трябва да прецени вярно ли е всичко това или не, преди да осъжда някого. Аз използвам единствено тази страница в инстаграм. Освен нея ползвам по една страница във фейсбук и туитър като навсякъде профилът ми е означен със синя лентичка, че това е официална страница и на тях се копира всичко, което публикувам тук.  Преди да повярваш в нещо лошо, не е ли най-лесно най-малкото да погледнеш дали я има тази синя лента и да се увериш, че информацията е истинска... Толкова е просто. Точно след този ден, аз разбрах колко е важно да учим децата как да получават правилната информация. Ако системата, която ние използваме вече от няколко години може да разделя и настройва хората един срещу друг заради неправилно разбиране, какво би могло да стане с нас с напредването на технологиите...
В Турция никога не е имало възможност  за свободно изразяване в пресата, и хората използват социалните медии, за да получават информация, аз разбирам това. Но този път те попаднаха в клопка.  Фалшиви страници и троловете накараха хората да повярват в куп лъжи и ги ядосаха, накараха ги да се озлобят. Куп „новини“ излязоха това лято по мой адрес само въз основа на това кой ме следва в инстаграм и кой не. Но нима това е истина? Правят се изводи за хората само въз основа на това кой на кого и сложил „харесва ми“ , но кой и на кого трябва да доказва нещо? Взаимоотношенията между хората са сведени до това, което става в социалните медии. Нима така трябва да живеем?
Хората са станали толкова фанатични, че дори и един от основните елементи на демокрацията - правото да избираш свободно, ги накара да се противопоставят един на друг и да се мразят. И за да докажат, че са против тероризма, те създадоха този ужас. Винаги когато се случва нещо, ако не говорим за това, започва психологически натиск в социалните медии. Това е нещо, което аз наричам  тормоз, терор. Какво става около нас - един чупи стъкло, друг устройва скандали, а ако не може да направи нещо подобно, просто създава психологически терор, използвайки социалните медии.
Затова реших повече да не използвам социалните медии, заради тази грубост. Защото истинското място, към което трябва да отправим гнева си, е неговият реален източник – предателите, които залагат мини под асфалта.
 Как стана така, че това насилие, което съм виждала някога в детството си се върна отново... Защо резултатите от изборите са такива? Никой не може да отговори на тези въпроси. Тази жестокост, която се създава в обществото, ще се стовари върху собствените ни глави. Нима може целият си гняв да изсипвате върху един актьор, само заради статия , която е публикувана в един вестник? Този хаос и последиците от него са тясно свързани и по време на избори това е от голяма важност.
Тази ситуация очевидно ще продължи още известно време. Опитът ми досега показва доколко могат социалните медии да влияят на общественото мнение в тази страна.
Отсега нататък аз ще споделям мислите и преживяванията си си само с хората, които са ми близки. Не ме интересува ничие „харесва ми“. Всичко, което се случва в душата ми може би никого не вълнува. Години наред аз  имах удоволствието да живея с любовта на хора, които дори никога не съм срещала.И аз видях вчера как в името на тази любов, те са застанали зад мен в социалните медии в периода, в който аз не ги следях. Знам, че има хора, които използват ума си и съвестта си и искам от сърце да им благодаря за подкрепата. Но има и такива, които отидоха да протестират пред къщата на Бихтер. Но аз съм сигурна, че след време те сами ще се смеят над постъпката си.
Ние сме емоционален и жизнерадостен народ и това е заложено в гените ни. Ние плюем в социалните медии, смеем се бурно или пък плачем. Издържаме и на студ и на жега. Ядем червен пипер, но и сладкиши. Каним в дома си напълно непознат, разчитайки, че Бог ще ни пази. Танцуваме рамо до рамо, облегнати един на друг. Приемаме Евровизия и нашите национални състезания на живот и смърт.  Ако трябва 7 човека ще спят в едно легло. Прегръщаме се и се целуваме, когато се срещаме и когато се разделяме. Поверяваме къщата, цветята и дори децата си на съседите си.  Когато изпращаме някого на път, плисваме е пред него вода и му пожелаваме късмет. Ето такива сме ние, просто хора.
Аз не изразих съболезнованията си след последните събития, и тогава едни хора написаха коментари под семейната снимка, която бях сложила по случай деня на майката: „Ти не знаеш какво е да страдаш от загубата на детето си“. Не ми се иска да вярвам, че такива хора живеят в страната ни.  Едно от най-важните неща в нашата национална  култура е свързано с това, че проклятията се връщат обратно при този, който ги отправил. Нека не използваме такива думи срещу децата на другите хора. 
По време на сватби, пеем песни от различни региони, мезетата които поднасяме са като визитка. Гордеем се с това, че имаме една мозайка от култури, че сме люлка на цивилизацията. Може да стане земетресение, камъните ще се поразместят, но ако всички помогнем те да останат на мястото си, ако действаме заедно, тогава можем да запазим тази пъстра мозайка. Ние знаем как да обичаме и как да си имаме доверие.Преди шест месеца нямаше нито прашинка от тази омраза, която е натрупана у хората сега. Трябва да спрем за малко, да си поемем дълбоко дъх и да помислим. Ако осъждаме тероризма, не трябва да създаваме и нашите малки актове на тероризъм в ежедневието си. Психологическият терор също е вид терор. Всеки един от нас трябва да бъде отговорен в това което мисли, говори и пише.Ако сами не се успокоим, за да възстановим спокойствието и мира в обществото ни ще трябват десетилетия.
Не обръщайте внимание на политиците, които ни превръщат в инструменти и в невинни мъченици и ни изпълват с ярост. По-добре  помолете, отколкото да проклинате някой като мен или журналистите и така може би ще се почувствате поне малко по-спокойни.

С любов!

Източник: https://vk.com/berenalican

# 103
 wavey   Приятен ден на всички   wavey
Дъгичка Peace  много ти благодаря и за този превод на изявлението на Берен  
 Rolling Eyes  Имаше много неразбрани от мен изрази  newsm78  Не знаех за съчинените провокативни коментарии под сложената от нея снимка с лебеда   Naughty  съвсем целенасочено, разбира се  Crossing Arms  не само да се увеличи броя на нехаресващите я, но и да бъде много мразена  Mr. Green
Цитат
Докато бях в Копенхаген, аз публикувах една снимка с лебед, който носи на гърба си своите две бебета и веднага започнаха да ме обиждат и нарекоха тази снимка „тройна коалиция“. Тогава реших, че докато не отмине тази изборна истерия, няма смисъл да използвам повече социалните медии.  
Naughty  Цялата тази излята помия върху Берен за мен вече мнооого организирана и то не съвсем отскоро  Crossing Arms  Спомням си и за едно лепене на стикери върху нея на рекламните постерите за душгел "DURU", защото актрисата Берен с галенето си по голите рамене подстрекавала към разврат "порядъчните" жени  ...  doh  

Added 6 July 2014

Naughty Никак не беше безобидно ...   никак !  И не се спряха с всевъзможния негативизъм към Берен при всяка нейна поява в реала  doh  То не беше постоянното следене дали е бременна, цели предавания и публикации след това, че пък не можела да забраменее  doh  завряха дори камерите си да ни покажат, че бил "отворен" ципа на панталона, набиваха ни в очи неприлично разкопчаната и блуза, или пък "липсата" на бельо ( newsm78  мисля си дали и тези снимки на Берен не са били фотошопирани) doh Вместо да напишат за интереса и към всяка премиера в театъра и киното, че поддържа чудесно си приятелство с актьори, сценаристи си от първия си до последния сериал, че е редом с тях в поддръжката и финансовото подпомагане не една или две благотворителни фондации,  ...  Спирам до тук, че ще пропусна от незнание нещо, защото не само Берен, но и много други представители в артистичните среди го правят от сърце и не намират за необходимо ПР-то за тези техни прояви в реала. Като, например, чак от последното събиране на поддържащите "виолетовата къща" разбрах  Peace  че много активна е и майката на Хазал ... thumbsup  Но за "журналистите" по-интересно беше с кого и как отива и се прибира Берен ...  doh и дано да греша, но за мен беше много оскъдна информацията за всички участници в да речем един богат видеорепортаж ...  Thinking
Скрит текст:

Дъгичка   Hug  чувствам се и аз също като теб  Peace  
Цитат
Точно днес съм щастлива, че съм точно нейна почитателка.
Дива   Hug  благодаря ти много, че след финала на "Интикам" продължаваш не само с интереса си към Берен  Peace  но непрекъснато следиш и слагаш в темата всяка нова информация за Берен и с желание ни даряваш с от хубави по-хубави колажи, гифчета и клипове

Stop  Споделям и че след като разбрах за хакерската злоупотреба с Берен веднага се сетих и изгледах отново американския филм "Мрежата"/1996г./ с харесваната от мен много Сандра Бълок  Peace
http://vbox7.com/play:c432305528

Naughty  И нека се замислят всички за сложения за кой ли път "черен квадрат" и в инстаграмите си, и в ТТ това ли е начина за борба с "тероризма"  Crossing Arms  Много интересни разсъждения прави ...   spam2  
Скрит текст:
 Heart Eyes и героя Зюлфикар в излъчващия се турски сериал ПК  Peace
https://vk.com/video-86691381_171200932   
ПП. Допълних спойлера си и с един клип Wink

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 15:21 от dai4e

# 104
  • AMS

Привет на всички!!!

Дъгичка, сърдечно благодаря за превода!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=850530.msg31628230#msg31628230

Аз чувствам много близка Берен, не само заради ролите ѝ, а и за това, което пише и казва.
Допада ми като талант, като интелект, като маниер на поведение, като изказ, като позиция,  ...
Знам, че Берен е трън в очите на много и нейната честност и откровеност ги озлобява.  
Не я величая, защото харесвам и други таланти.
Но за мен Берен си остава най-яркият пример, как една известна личност,
трябва да се държи и в реала и във виртуала.

Дайченце, сърдечно благодаря за споделеното!!!

Какво излезе сега, че ние сме най-големите поддържнички  на Берен, а!?

Не мога да не споделя учудването си от това, което прочетох във форума, докато излезе превода.
Чудя се, къде отидоха ония, които бяха изгледали всичките ѝ сериали
и знаеха всяка подробност за живота ѝ.
Чудя се и на ония, когато даваха КВФГ, не я харесваха, а сега я заобичаха.
Чудя се, как им дава сърце да я съдят за избора на съпруг.
Чудя се, как не ги беше срам да повтарят жълтите издания, че била пияна, бременна, неморална, ...
Чудя се и на тези, които защитаваха нейната Бихтер, а сега  се покриха.
Едни ги мързяло вече да надничат в темите за Берен, други не обичали исторически сериали.
Чудя се как можаха да съчинят,  че имало подписка, да не ѝ дават ролята на Кьосем.
Чудя се, къде прочетоха, че след последното ѝ мнение, има такива, които го осъждат.
Чудя се, как слагат невярна информация за Берен във форума, без нито буква за това,
дали споделят, или не ... и още много дивотии.

Искам само да напомня на всички тези, че Берен се обръща и към тях:

"Ако осъждаме тероризма, не трябва да създаваме и нашите малки актове на тероризъм в ежедневието си.

Психологическият терор също е вид терор.

Всеки един от нас,
трябва да бъде отговорен в това, което
мисли,
говори
и пише.
"  

Последна редакция: пн, 21 сеп 2015, 21:03 от *** Diva ***

Общи условия

Активация на акаунт