Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 182
  • 525
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.Пловдив
Здравей те. Млечната кухня майка е на Адрес: Пловдив, бул. Марица 51
Телефон:032 954 573, но има клонове и навътре в квартала. Въпреки,че е млечна, десерта за бебета е безмлечен,но трябва изрично да казваш всеки път Simple Smile Ако искаш обади им се по тел и ги поразпитай
Благодаря ти  bouquet

# 391
  • Ямбол
apolonia Няма нужда,не се хаби, настъпи пак олелия след като се отвори пост с молба и гласуване дали да се добавят "НОВИ",от тогава ми паднаха пред очите доста,големи излагации,драснала съм им чертата. От тях има доста четящи тук,по се знаят, та могат да се издадат кои са Мод..ките и налагащите решително мнение за цялата група,но да не настава пак и тук спор.

# 392
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Не се хабете, няма смисъл! Радвайте се на бебоците! Вижте как лети времето. Simple Smile Нищо друго освен техните усмивки няма значение, нали?! Simple Smile
Поздрави от мен и Карина на цялата бебешка група! Отдавна не съм се включвала, но прочитам всеки пост.
Дребосъчка напредна с храненето. Определено предпочита месо. Освен това мама готви най-вкусно.  Mr. Green Хит в менюто е кафяв ориз със зеленчуци и пуешко. Омита цяло бурканче и пита за още. Simple Smile
Коричка хляб върши чудеса, ако искам да си открадна малко време. Като се замисля, почти няма храна, която да не харесва. Не съм давала все още млечни, не бързам.
Продължавам да кърмя, надявам се още дълго. Simple Smile
Карина няма нито един зъб, а вече е на десет месеца и половина. Явно ще излизат по много накуп.  Crazy Изправя се, но не може дълго да стои права, дупето ѝ натежава. Не се притеснявам, има време и ще проходи. А и по-добре за кръста ми... Blush
Щях и още да пиша, но пак ще се включа. Simple Smile

# 393
  • София
Здравейте мами и бебоци ! Simple Smile

Така и не ни се появи белег от БЦЖ и днес ходихме на манту. Искам да изкажа възмущението си...взеха ни 7лв за въпросната услуга и допълнително, ако се наложи да слагаме на ново ваксина, ще платим още толкова.Педиатъра ни каза, че не може той да ни сложи ваксината.Струва ми се доста неоправдано да ми вземат пари за ваксина и проба. Да попитам в другите градове по същият начин ли се процедира. Проблема не е в сумата, а в това, че уж децата ни ползват безплатни медицински услуги !?!? Може и аз да не съм запозната, отдавна не ми се е налагало да минавам през здравна каса, благодарение на допълнителния фонд, който ползваме цялото семейство...

Довечера ще се опитам да предложа зеленчукова супа с тиква, картоф, морков и зел.чушка. Подправих я с стебла от целина и магданоз, за аромат, които после махнах.Сложих накрая малко фиде да добие гъстота супичката. Реших да не я пасирам, а само да я намачкам с преса за картофи, пък да видим дали ще я яде. Почвам да давам супа за вечеря, че  ми изпива по 130мл мляко, като от предишното хранене са минали 4 часа.Не знам дали е уморена като си яде млякото или биберона я изморява. Като беше по-малка, ядеше повече от това сега...Иначе се буди към 5:30-6:00 за да яде и все пак ми се струва малко.

# 394
  • София
Здравейте мами и бебоци ! Simple Smile

Така и не ни се появи белег от БЦЖ и днес ходихме на манту. Искам да изкажа възмущението си...взеха ни 7лв за въпросната услуга и допълнително, ако се наложи да слагаме на ново ваксина, ще платим още толкова.Педиатъра ни каза, че не може той да ни сложи ваксината.Струва ми се доста неоправдано да ми вземат пари за ваксина и проба. Да попитам в другите градове по същият начин ли се процедира. Проблема не е в сумата, а в това, че уж децата ни ползват безплатни медицински услуги !?!? Може и аз да не съм запозната, отдавна не ми се е налагало да минавам през здравна каса, благодарение на допълнителния фонд, който ползваме цялото семейство...

Довечера ще се опитам да предложа зеленчукова супа с тиква, картоф, морков и зел.чушка. Подправих я с стебла от целина и магданоз, за аромат, които после махнах.Сложих накрая малко фиде да добие гъстота супичката. Реших да не я пасирам, а само да я намачкам с преса за картофи, пък да видим дали ще я яде. Почвам да давам супа за вечеря, че  ми изпива по 130мл мляко, като от предишното хранене са минали 4 часа.Не знам дали е уморена като си яде млякото или биберона я изморява. Като беше по-малка, ядеше повече от това сега...Иначе се буди към 5:30-6:00 за да яде и все пак ми се струва малко.

polist,
А как е на килограми ?
Аз не се притеснявам, ако яде по-малко, защото никой не яде равни количества всеки ден Wink
Не е нужно да се тъпче детето.
От началото на декември започвам държавна кухня - много ми я хвалят  Simple Smile

# 395
  • София
Вчера успешно си изядохме супата, а след това си допи и млякото.Количеството беше пак около 130гр. на млякото, но със супичката си догони порциона Simple Smile. Мисля, че проблема беше в това, че се уморява на последното хранене, защото през деня се храни много добре между 180-200гр на ядене.Смених и биберона с по-голям. Никога не я насилвам да се храни, то детето си знае..Като се наяде просто си маха лигавчето. Simple Smile
apolonia На килограми сме в горната граница. Simple Smile  Не  знам колко е станала , но предполагам че е около 73/74см 9200/9400кг.
Аз също от декември почвам ДК, дано да я хареса. В района в който ще се записваме не съм чула до сега добри отзиви, но ще видим.

# 396
И ние сме на ДК от миналата седмица - за сега съм доволна, въпроки, че има неща, които са доста безвкусни, даже гадни, като супа от карфиол например. Ема понякога яде от кухнята, а пък друг път не ще...Не съм сигурна дали ще вземам от другия месец отново...

Иначе новото е , че й пробих ушите и сега е госпожица с обеци! Много е сладка. Но - лекарката ни се скара на консултацията, каза че се пробивали уши на 5г. възраст, за мое учудване.

# 397
  • Пловдив
Но - лекарката ни се скара на консултацията, каза че се пробивали уши на 5г. възраст, за мое учудване.
А някакво обяснение даде ли,защо не трябва да се пробиват по-рано?
Ох,на нас храненето ни е голям проблем.Без значение какво ще яде битка водим направо  ooooh! Правим се и двете с каката на маймуни,та да лапне някоя лъжица.Попара пък отказва категорично.Мерките ни са 8.300 кг./75 см.,утре навършва 10 месеца.

# 398
  • Ямбол
Аз на каката бях пробила още на 3-4 мес. възраст ушите,не сме имали проблеми,колко по-рано по-добре,не разбират толкова,не дърпат. Чувала съм,че не било хубаво,понеже ушната мида още расте .

# 399
  • гр.Пловдив
Ох,на нас храненето ни е голям проблем.Без значение какво ще яде битка водим направо  ooooh! Правим се и двете с каката на маймуни,та да лапне някоя лъжица.Попара пък отказва категорично.Мерките ни са 8.300 кг./75 см.,утре навършва 10 месеца.
[/quote]

Хм,все едно описваш моя "дзвер" Обаче за мое голяяяямо учудване сутринта си изяде порцията кус–кус  Simple Smile Много съм щастлива,че има с какво още да заместим бисквитите.Пробвах и овесени ядки – тц.
Вчера го заведох на преглед,понеже все още не са спрели сополите и пак кашля.Чух най- странната за мен диагноза досега.Вътрешен рефлукс някакъв.По медицински беше гастро....нещо си.Та от това кашлял.Сега смесваме пак млякото с Фризовом  Wink

# 400
Но - лекарката ни се скара на консултацията, каза че се пробивали уши на 5г. възраст, за мое учудване.
А някакво обяснение даде ли,защо не трябва да се пробиват по-рано?
Ох,на нас храненето ни е голям проблем.Без значение какво ще яде битка водим направо  ooooh! Правим се и двете с каката на маймуни,та да лапне някоя лъжица.Попара пък отказва категорично.Мерките ни са 8.300 кг./75 см.,утре навършва 10 месеца.

Първо заради растенето на ухото - .т.е. може да се окаже дупката много надолу или нагоре в последствие, чисто естетически проблем и второ - заради точките по ухото - било опасно. Но златарката, дето й ги проби каза, че ги знае мн добре точките и вс е наред, а и че ухото все пак расте равномерно. Дано няма проблем!
Иначе Ема е 8кг. и 73см. Не виждам какъв е проблема с мерките при вас...Защо всички искат бебето им да е на горната граница на килограмите? Това никак не е здравословно, а и е предпоставка за наднормено тегло в по-зряла възраст...Аз лично се радвам, че Ема не е от пълничките бебета, заради което смятам и че проходи толкова рано. Тя е и доста активна направо не се спира, аз самата се уморявам, а тя не. Непрекъснато е в движение.
Моля никой да не се обижда от коментара ми - това е лично мнение!

# 401
  • София
GGM,
Напълно подкрепям това за кг.и аз държа бебка да върви нормална или по-скоро слаба Wink
Абонирана съм в една група във ФБ и там като почнат с някви умопомрачителни мерки от рода на 4 мес.10 кг. и т.н. Shocked и направо губя ума и дума, а те се радват и хвалят, ужасссс  Rolling Eyes
Относно дупченето на ушите в меката част където се дупчи, доколкото знам няма точки Wink

# 402
Момичета и аз ще се включа с коментар относно кг на бебетата. Не мислета,че майките на по-едричките, не се тревожат, но няма какво да направят. Моят син преди месец беше почти 11 кг, вечер яде към 20 ч и после около 4-5 сутринта. През деня сме на 4 часово хранене и то още преди няколко мес сме така.Когато трябваше да яде на 3 часа ние ядяхме на 4. GP-то каза,че е недопустимо диета за бебе и че всяко дете си е различно....Въпреки кг на моят хубостник,аз винаги с усмивка казвам,че е дебеличък и му се радвам, но това не означава,че умишлено го тъпча....Та така, всяка мама си харесва гарджето Simple Smile

# 403
И ние сме с обеци от 2 месеца и не сме имали никакви проблеми. За килограмите не ме вълнува чак толкова. При нас ги теглят бебетата четири пъти годишно. Преди да си задам въпроса се сещам, че една мама беше споделила, че много трудно се хранят, все трябва театър и забава. И при нас имаше един такъв период, докато започнах да й давам през минимум четири часа и започна да яде нормално.
Исках да ви питам като дойде цикълът, редовен ли си е като преди или е възможно някой месец да пропусне.

# 404
И ние сме с обеци от 2 месеца и не сме имали никакви проблеми. За килограмите не ме вълнува чак толкова. При нас ги теглят бебетата четири пъти годишно. Преди да си задам въпроса се сещам, че една мама беше споделила, че много трудно се хранят, все трябва театър и забава. И при нас имаше един такъв период, докато започнах да й давам през минимум четири часа и започна да яде нормално.
Исках да ви питам като дойде цикълът, редовен ли си е като преди или е възможно някой месец да пропусне.

newsm08 newsm08

Направи си тест...и..кажи какъв е резултата!!! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт