Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 191
  • 525
  •   1
Отговори
# 375
Хайде сега пък пиша и глупости,значи добре е,че не съм в групата ,за да не ми четете глупостите  Thinking И какво толкова да чета,че се гласува дали сте"за",а за какво има да сте против?Да не сме в парламента?Айде пишете си със здраве там,пък ние ще си мишкуваме тук  Mr. Green

Joy Joy Joy
Да не сме в парламента хаха!

даа..
За сополите щях да пиша - на Ема страшно й помогна Тобрекс. Това са капки за очи, но ги изписват и за нос, незнайно защо...лекарска им работа.  Антибиотични са и на нея й подействаха мигновено!

Риба не е яла, но мисля да й давам сьомга заради омега 3.

Има 8 резци и си дъвче чудесно на венците - бебето трябва да се научи да дъвче на венците, преди да му поникнат кътници, което имайте в предвид става обикновено чак след 1,5г.Но не винаги, де.

Вече ходи стабилно видена за 1 ръка, но като я пусна около 10 крачки и пада. Тези дни упражнява клякане, също за 1 ръка и хваща разни неща от земята.

За спането - много зел. От както се  е родила няма 1 непробудна нощ, все се събужда, за вода, за биба, напикава се и я преобличам...Ужас!

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 22:19 от GGM

# 376
  • гр.Пловдив
И ние си нямаме зъбки, но... когато дойдат. Simple Smile Сънят последните 3- 4 дни е ужасен, буди е през ноща, но май не сме само ние така като чета.... 

А за храната- всичко й пасирам, то и как да дъвче като няма зъбки. Все се притеснявам, че няма да прояде "твърдо" като всичко й пасирам, но се задавя....
Споделете за менюто ви.

Нашето е следното: 

Като стане между 7- 8:00ч.- 210 мл АМ;
към  11:00ч.- попара (4 сухара й слагам, сиренце, масло); 
13- 13:30ч.- зеленчуково пюре ( 2 пъти в седмица 1/2 жълтък към него, както и 1 кубче телешки бульон), редувам през ден месно пюре (пуешко, заешко или пилешко). Вие риба давахте ли вече, каква? 
16-17ч.- каша; плодово пюре, десерт с бисквити и т.н....
20:30ч.- 210 мл АМ 

Ми браво бе,папка здраво!Ние сме много зле с яденето.Правя се на клоун и аз и баткото,пускам тв.,слагам играчки,та така успява да изяде половин пюре,или каквото е на ред да се яде.Сутрин е или на грис или бисквити с мляко,друго не вкусва.Общо взето си е злоядо,а така лапаше отначалото ,че не можех да му се нарадвам.Риба не съм давала още,стои си пюрето от седмица и чака,искам да свършим с лекарствата и тогава да дам.Мамите които дават кухня -Дадохте ли мляко преди да се запишете,или сте на безмлечна?Изтръпвам вече с тези алергии покрай баткото,та май ще се позабави кухнята Simple SmileЛека вечер от мен!

# 377
  • гр.Пловдив
Опааа,не бях изчела GGM  Grinning И аз съм доволна от Тобрекс и Тобрадекс по принцип.Но сега са страшно упорити тези сополи.Учудиха всички медицински лица дет обиколихме  Simple SmileКаквито капки се сетиш такива съм капвала,та даже и Коларгол - нищо.Лайка със сода и сол също се престраши да дам - нищо.Вече спрях всичко и няма да давам нищо,пък да видим  Peace

Последна редакция: чт, 12 ное 2015, 07:33 от desita6063

# 378
Здравейте мами! Ние още чакаме 7 и 8 зъб, но едното ръбче на кътника изби... Спането нощем  все още е мираж, буди се на всеки 30 минути. Аз си му правих супи и ги пасирах, но добавях сухар за да свикне с по - големи парчета. От няколко дни сме на кухня - някои неща изяжда, но на някои се инати. Улеснение ми е, и разнообразието си го има. Вкъщи му правя събота и неделя, плодовите пюрета също. Хубав и слънчев ден от нас! Hug

# 379
Радвам се, че темата живна. Моля Ви, запазете добрия тон тепърва - тук сме да си помагаме.
 Ще се радвам,ако някоя от вас сподели рецепта за кисел(с прясно мляко,защото ни предстои да започваме детска кухня,а трябва да съм захранила с прясно мляко). Споделете и под каква форма въведохте яйчния белтък,защото и с белтък трябва да съм захранила. Благодаря предварително!

# 380
  • София
Прясно мляко преди навършена 1 годинка не се препоръчва от педиатрите.За детската кухня, няма нужда да се захранва с прясно мляко . Тази , с която се започва е безмлечна. Дори след годинката може да продължавате да си вземате безмлечна, въпрос на ваше желание (говоря за София, по другите градове не знам как е) Simple Smile

Днес за закуска , вместо попара или кус кус , предложих фини овесени ядки със сирене и масло.Много ни харесаха. До сега не съм пасира , нито едно от трите горепосочени.Пюре с по едри парчета не съм пробвала да дам, но наблюдавам, че си дъвче. Simple Smile. Въведох тази седмица телешкото, без никакъв проблем си го яде. Педиатъра и риба ми каза да въведа, но май ще оставя за следващия месец, че май много ще ни стане.

Вечер преди лягане изпива по 160мл мляко, та се чудя дали да не предложа супа за вечеря? Вие въведохте ли ?

# 381
  • гр.Пловдив
Мамите от Пловдив ако се включат,нека кажат къде има безмлечна кухня.Знам за една в Тракия ,която ми е доооста далечко.Сами пие по 210 мляко (щото плачеше,ако му дам по-малко) с една бисквитка.Вечеря съм му давала,когато съм готвела на баткото отделна супичка и нямам впечатление да е заситен повече.Пак си се будеше в 5 часа за млекце.То си му е навик вече и ако не му дам,големи нерви падат.  Grinning Днес отново пробвахме да закусим с кус-кус,със сиренце,без сиренце - не иска и това е,пак яде бисквити с мляко. ooooh! 
Polist някакви по-специални ли са ядките,в смисъл бебешки,или просто по-дребни?Коя марка са?Да взема да пробвам и тях пък дано прояде  Praynig

# 382
  • София
desita6063 , най-обикновени фини овесени ядки от магазина, не са дори БИО , просто ги купих от близкия магазин. Simple Smile Скоро ще пробвам и с ръжени, ако намеря.

# 383
  • Инсбрук
Здравейте момичета,

Аз съм от февруарските мами, но следя и вашата тема, че уж беше по- оживена, против Фейс групите съм  Laughing Та Борис ще стане на 9 месеца понеделник, давам му млечна каша още от 6 месеца, АМ пие по 170 мл, защото така прецених аз, той може и една кофа да изпие  Laughing но после повръща, та му е много.

Какво давате следобяд за закуска? Аз давам готови бурканчета със закуски разни и кисело мляко с бисквити. Вечер си пие млякото още не мисля сутрин и вечер да му го спирам. Има и 5 зъбчета и дъвче вече, но ме е страх да му дам нещо да захапе още - банан например  Thinking

# 384
  • Ямбол
Аз овесени ядки,ръжени,ечемичени и вс.други смесвам,варя във вода,после добавям плод от компот вече (праскова/кайсия).Купешки суха смес зърнена каша,също с плод и кърма смесвам и давам. Попара не съм давала,не съм въвела млечните,а някак ми е странна логиката,че уж млечни късно се въвеждат,а сирене може по-рано,нали е негов продукт .
И ние сме с 5 зъба,банан си хапва по цял ,преди да дам,леко стискам с лъжичка, не мачкам.

# 385
Desita, ние сме на кухня,държавна е и е безмлечна за малките бебоци,трябва само изрично да казваш всеки път, че бебето е малко.Кихнята се намира в кършияка.

# 386
  • Пловдив
desita6063 ние сме на частна кухня,за сега- "Пълно коремче".Казваш безмлечно и ти доставят безмлечно.Доставките са обаче на две места в Тракия,а ти си писала,че ти е далече.Имат и доставки по домовете.Ако искаш цъкни в Нета "Пълно коремче" и разгледай.Аз съм доволна за сега,но от другия месец вече ще минаваме в държавната кухня,че е доста по евтино.

# 387
  • гр.Пловдив
Благодаря момичета!Кали,с доставка не излиза ли скъпичко?Ще погледна и в нета.Бебешки,къде в Кършияка се намира,в смисъл в някоя ясла трябва да е нали?Предстои ни преместване там и ще ми бъде удобна  Peace

# 388
  • София
Здравейте мами,

Аз искам да си изкажа огромната си благодарност на никид, че имаше желанието да ме добави във ФБ  bouquet
Това което мога да кажа за това, че се отказва да се приемат нови членове и тъпото гласуване показва колко ограничени и малоумни хора има !  Shocked Rolling Eyes Thinking
Кой е тъпия администратор на ФБ групата ? Искам да му кажа: майната ти !!!

Ако някоя мама има проблем с подсичане имам строхотно кремче, което се прави в аптека, да ми пише ще й пратя рецептата  Grinning
Хубава и слънчева седмица  Grinning

# 389
Здравей те. Млечната кухня майка е на Адрес: Пловдив, бул. Марица 51
Телефон:032 954 573, но има клонове и навътре в квартала. Въпреки,че е млечна, десерта за бебета е безмлечен,но трябва изрично да казваш всеки път Simple Smile Ако искаш обади им се по тел и ги поразпитай

Общи условия

Активация на акаунт