През каква цедка прекарваш картофа? Белиш ли го или го вариш с кората?
Педиатърката каза да започнем с картоф, иначе да съм му дала тиква още днес на обяд.
Вариш за два дни, това значи ли, че половината е в хладилника?
Не трябва ли всичко да е сварено на момента и да се консумира непосредствено?
Извинете, звуча като идиот, но ми е първо дете, на думи изглежда лесно, но ми е адски притеснено!
Другото което, моето бебе не седи още, как позиционирате вашите, за да дадете пюрето?
Ами цедката е най- обикновена за цедене на чай например,но не е от най-гъстите с лъжица разбърквам и така се стича в бурканче. Аз варя за 2 дни не смятам, че му има нещо при положение, че е в бурканче в хладилника.Имаме пресни картофи, но пак ги беля като стар за да не остане ципичка. Според мен е по-добре да започнеш с тиква, тъй като е по- вкусна и постепенно да въвеждаш по малко от друго пюре. Тиквата има разхлабващо действие мисля, че е по -лесно смилаема от бебешкото стомахче, което е свикнало само с мляко.
Аз въведох тиква 2 дни чиста след това 2 дни добавях картоф, после картоф тиква и малко морков и така по 2 дни, като измествам вече въведено с друго до сега съм въвела освен споменатите пащърнак на Овко и тиквичка домашна. Изяжда 125 гр пюре и около 70 мл АМ нямам намерение скоро да му замествам ядене. За сега няма реакции за това ги въвеждам така ще въведа още броколи и карфиол и за този месец приключвам с въвеждането. Ще започна да ги въртя вече въведените, след тях в 6 месец плодови пюрета и каша, следва месо. Смятам да му правя домашни пюрета, тъй като имаме зеленчуци и цял фризер пълен с месо.
Бях му взела тиква с картоф на Хипп като най-хубава марка пюре- е отвратително е, опита го направи физиономия, изплю го- много е гадно наистина изхвърлих го след това му направих тиква на Гербер с домашния картоф яде с апетит. Не се запасявай с много пюрета от една марка може да не му харесат и да си дадеш парите на вятъра.
И на мен ми е първо дете и и те разбирам перфектно, но когато започнете ще видиш, че не е толкова страшно -лека полека ще си хапва от всичко. Аз го слагам на шезлонга и така го храня, не ми се е задавял за сега. А и още нещо най-трудно е докато свикне да яде с лъжица така че въоръжи се с търпение.
, примерно яде картофеното пюре плюс една лъжица от новия зеленчук...