Януарско бебче,слънце го напече ,зъбче има вече .

• 64 185
  • 525
  •   1
Отговори
# 405
ftp://
И ние сме с обеци от 2 месеца и не сме имали никакви проблеми. За килограмите не ме вълнува чак толкова. При нас ги теглят бебетата четири пъти годишно. Преди да си задам въпроса се сещам, че една мама беше споделила, че много трудно се хранят, все трябва театър и забава. И при нас имаше един такъв период, докато започнах да й давам през минимум четири часа и започна да яде нормално.
Исках да ви питам като дойде цикълът, редовен ли си е като преди или е възможно някой месец да пропусне.

Възможно е, при мен идваше през месец, но вече се нормализира. Simple Smile

# 406
 Simple Smile Благодаря ви момичета! Тя лелката също ми отговори, явно чете форума  Laughing Ние след десетина дни сме на кратка почивка и добре се получи.
Хубави почивни дни на всички  Hug

# 407
  • София
Добро утро ! Simple Smile

Виждам , че сте се задълбочили върху килограмите на бебетата ни. До 2 годишна възраст няма дебели деца, тъй като самите те се развиват различно до тази си възраст. Ако бебето ви щастливо, весело, енергично и подвижно , дали е 7, 8, 9 или 11 килограма няма значение. Моята е хем дебела (според мен), но не се спира и не сяда дори за миг, както се казва ...стопява ми лагерите.  Whistling

Моите уши са пробити на 1 годинка като съм била. Да ви кажа дупките ми са си на нормално място не са се изместили нагоре/надолу.И аз съм чувала, че след 5 годишна възраст се пробиват.Този обичай се практикува от древни времена, ако беше толкова опасен мислите ли , че хората са щели да го правят? Simple Smile Няма нужда от излишни тревоги.

Да споделя за цикъла. В началото ми идваше нормално, но после имах  прекъсване от 2 месеца.От време на време ми се появяваха болки ниско долу, мислех че ще ми дойде, но не. Реших да отида на лекар  и се оказа една киста 6 см на десния яйчник и на левия няколко по-малки. Бях на хормони, а сега съм на противозачатъчни. Така, че не ги подценявайте тези неща. Simple Smile

# 408
Ех, отдавна не съм писала. И моята бебка е от дребните. Наддава всеки месец, но по мъничко, а на ръст ту дърпа малко, ту се застоява. Даже лекарката ме уплаши последния път, че е с хипотермия. На 9м я измерихме 7650гр. и 67см. Но не мисля, че е права. И аз се тревожа, детето не е от ящните, предпочита млякото, но като я мъчат зъби и мляко пие в по-малки количества. За сега е с 5 зъба, шестия е на път и я мъчи доста тези дни. Но и буболечката не се спира. Търчи на 4 крака след бате и кака, бъбри често мама, баба, тата, кака. Изправя се навсякъде, прави крачки с моя помощ като я държа с две ръце, и сама се придвижва, подпирайки се по мебелите. Не виждам как ще наддава като ми е такава подвижна, а не е и ящна.

# 409
  • София
Emel Manolova тази хипотермия как по точно я диагностицираха ? По това което разказваш за детенцето си, ми изглежда здраво дете. Simple Smile

# 410
  • София
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала, не че нямам време, просто във Фейсбук ми е по-удобно и лесно за комуникация.
Моите патета са на 10м и 15 дни. Около 10кг, 74-75см. Според педиатъра се развиват перфектно. Изправят се сами от доста време, вършеят с проходилките, когато сме заедно с мъжа ми в нас, ги разхождаме из апартамента. Гадно ми е, че не мога да се занимавам с тях повече, защото са малки шила и сложа ли ги на пода, започват да обикалят и да се челосват в ръбовете, все пак са момчета. Оставям ги сами да си играят. Пробвах да им чета книжки, те искат да ги гризат. Simple Smile

За храненето: Основно им готвя, рядко хапват купени пюрета. От много време насам имат стриктен режим: Стават към 6-7, в 8 ядат попара/кускус (когато бяха по-малки пиеха мляко за закуска), от 10 до 11 спят, без значение дали в количката или в кошарите, в 11 им давам мляко, малка порция, за да не ги тъпча и същевременно да изкарат до обяда; понякога им правя плодово пюре. Играят си до към 14ч. Тогава обядват. Редувам 2 дни ориз със зеленчуци, 2 дни картофи с други зеленчуци, също 1 ден слагам месо, 1 ден яйце. Изяждат около 200-220гр. Към 14:30-15ч заспиват, до към 16:30-17ч. След това им правя плодово пюре, около 180-190гр или бисквитки с кисело мляко. Отново следва време за игри. След 20ч ги къпя, пият си млякото и в 21:30 най-късно са заспали.
Имах проблем с попарата, не искаха да я ядат със сухари. Правих им я със 7-зърнена каша и малко по малко добавях сухари, докато не заместих кашата напълно. Сега си я хапват с огромен апетит.
Не искат да казват мама, въпреки моето настояване, знаят си баба и рьори и това е Simple Smile Вече сме на тема Рожден ден и се чудя къде да го празнуваме, ще бъде в тесен семеен кръг, че пролетта предстои кръщене като сватба Simple Smile И торта не съм избрала още, дори не знам дали да е 1 или 2. Мамите с опит може да споделят къде правят красиви и вкусни торти в София Simple Smile
Като цяло са много послуши, не мога и да мечтая за по-добри деца Simple Smile
Поздрави на всички наборчета!

# 411
Emel Manolova тази хипотермия как по точно я диагностицираха ? По това което разказваш за детенцето си, ми изглежда здраво дете. Simple Smile

Не я диагностицираха. Просто като й проверяваше мерките й я "лепна", а аз не реагирах по никакъв начин, защото не знаех какво е това. Само запомних термина и после порових в интернет, за да разбера какво значи. Като разбрах, първо се стреснах малко, после проверих в моята книга, по таблиците, до каква степен мерките на детето са в нормите и сама се уверих, че няма нищо вярно в думите на лекарката. Въпреки това не спирам с усилията да предлагам всякаква храна, рядко изяжда количествата, които би трябвало да изяжда според лекарката.

# 412
  • Пловдив
Хипотермия е понижена телесна температура (изстиване, измръзване). Може би искаш да кажеш хипотрофия. newsm78

# 413
  • гр.Пловдив
Здравейте,минавам за един бърз въпрос.Извадих от фризера вместо пилешко месо,пакетче челядинки.Мога ли да направя супичка с тях?Изобщо не помня да съм давала на баткото гъби.

п.п. Прочетох,че са тежка храна и трудносмилаема.Няма да се готвят явно  Wink

# 414
Аз знам, че на малки деца гъби не се дават - 1.поради риск от отравяне и 2.че е тежка храна и 3.риск от алергия. Зарежи гъбите за сега.

А пък на мен не ми идва вече 34-ти ден. Преди да забременея цикълът ми беше 28 дни. Откакто се възстанови ми е доста нередовен - 28-29-32 дни. Но 34 ми се вижда множко, а и като гледах календара, май не сме били особено предпазливи в съответните дни, та си направих 2 теста Шуърчек - отрицателни. Някой да знае най-точния тест за бременност?

# 415
  • София
Гъби и аз знам, че не се дават на деца.Доста трудно смилаема храна са, аз лично още не съм въвела всички бобови култури, мисля да ги въведа с ДК. Гъбките остават за след 3-4 годишна възраст. Simple Smile

Напоследък ми се иска да направя някакъв вид кекс/сладкиш подходящ за бебета. Ако някой има идеи или рецепти, моля да сподели.Би било идеална закуска с кисело мляко, вместо следобедната каша. Предпочитам нещо домашно приготвено от мен, вместо бисквитите, които продават за деца, доста захар има в тях.

# 416
Аз знам, че на малки деца гъби не се дават - 1.поради риск от отравяне и 2.че е тежка храна и 3.риск от алергия. Зарежи гъбите за сега.

А пък на мен не ми идва вече 34-ти ден. Преди да забременея цикълът ми беше 28 дни. Откакто се възстанови ми е доста нередовен - 28-29-32 дни. Но 34 ми се вижда множко, а и като гледах календара, май не сме били особено предпазливи в съответните дни, та си направих 2 теста Шуърчек - отрицателни. Някой да знае най-точния тест за бременност?

Да, кръвен  Peace

# 417
 Rolling Eyes Хора...имам бледа черта!

#Crazy #Crazy #CrazyОще не знам дали  newsm44  или newsm45

...
Не мога да си представя как ще се справям ...количка, тежко е, прохождащо дете...
А и догодина...две бебета...
ОХ
Утре ще ходя на лекар.

# 418
  • София
Споко, до тогава ще е проходило вече! Simple Smile

# 419
GGM, тихичко честитоооо  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт