Котки vs деца

• 5 892
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
Да, топката е в твоите ръце, Таис.
Ако не сваляш котката от шкафа, където и е скривалището, няма да и се случи нищо.

Аз не свалям котката от високата хралупа по никакъв повод. Абсолютно табу. Това е мястото, където тя се усеща сигурна, не искам да и го отнемам. Децата ми го знаят. Гостенчетата го разбират и те. Заявявам напълно в прав текст - котката ще слезе от там, когато сама поиска. Няма друга опция. Точка.

# 61
Аз никога няма да си простя, че като малка си подхвърлях една наша котка, и тя не можа да се хване за лозата и падна и й се разкървави нослето. Също няма да си простя как плясках по пръстите хамстера ми, който се опитваше да излезе от аквариума, за да го отуча уж. Дори като връщам лентата назад ми иде да си оскубя косите и да се самозапаля, всъщност вътрешният пожар е най-пагубен, и нека ми. Детската жестокост е необяснима за мен, за съжаление не мога да върна времето, за да установя мотивите за това безумие, което извърших. Щеше да е хубаво някой да ми беше обяснил, че живтоните също страдат, когато ги нараняваш.

# 62
Аз никога няма да си простя, че като малка си подхвърлях една наша котка, и тя не можа да се хване за лозата и падна и й се разкървави нослето. Също няма да си простя как плясках по пръстите хамстера ми, който се опитваше да излезе от аквариума, за да го отуча уж. Дори като връщам лентата назад ми иде да си оскубя косите и да се самозапаля, всъщност вътрешният пожар е най-пагубен, и нека ми. Детската жестокост е необяснима за мен, за съжаление не мога да върна времето, за да установя мотивите за това безумие, което извърших. Щеше да е хубаво някой да ми беше обяснил, че живтоните също страдат, когато ги нараняваш.

Ами просто децата не разбират може би. Аз от малка съм била заобиколена с кучета и котки. И тогава и аз не разбирах, че грубоста ми ги кара да страдат. Не че съм ги измъчвала. Просто обичта ми беше такава. Като ги гушках ги стисках силно, мачках ги. Близките ми успяха да ме научат да не ги мачкам така и да съм по-нежна.

Имала съм моменти ми е кипвало от щуротиите на животните и съм ги удряла. Не съм ги пребивала, не съм им чупила крайник, но това, че ми се е налагало чат пат да ги удрям досега ми е мъчно.
За съжаление последнта ми булонка стръвница беше ужасен инат и често се налагаше с вестника или с ръка да го плесвам. Особено в периода на възпитание - къде да пика и ака, но и след това инатът му беше пословичен. Виновен си беше, но дори и от лекото плясване после ми беше много мъчно.

# 63
Ето една много интересна статия за отглеждането на деца с домашни животни: http://spasime.org/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0 … %B0-%D0%B4%D0%B5/

# 64
  • на Мелмак
Моята котка беше лоша и беше одрала децата , на които им се обясняваше , че трябва само да я галят  Confused
След като се скарах и на децата и на котката - имаше дистанция .
Не прочетох всичко , но като е приятелка - трябва да те разбере - нормален човек разбира все пак че котката е живо същество и има характер и душа .
Кажи на мъжа ти да поговори с нея .
кажи й , че котката киха и да не се доближава детето й до нея - все пак митът за котешките болести е всеизвестен.

# 65
Tаис, много ми е любопитно как щеше да реагираш, ако детето на приятелката ви не тормозеше само котките, но и твоето дете – под благосклонния поглед на майка си.
На мен ми се е случвало, затова питам.
Тогава щеше ли да рискуваш да нарушиш свещения статут на тази жена във вашето семейство, или майчинският ти инстинкт щеше да надделее?

# 66
  • София
Котьо Тръмп, ако не бях такава дива фенка на котките, щях да си взема някакво влечуго Blush

Таис, никакво сваляне на котетата. Като искат да ги свалят - не може. Точка. Няма "ама", няма "защо", няма обясняване. Просто не може. Моя идиотчо до сега да са му разказали играта до сега иначе.

Аз обожавам влечуги всякакви и с кеф бих си взела. В детството ми малки и големи гекони се разхождаха свободно по стените на къщата, вътре също  Heart Eyes

Няма да свалям  Peace
Другата седмица трябваше да се видим, но ние пътуваме до Бургас за един концерт и го отложихме за по-другата. Ще сме навън обаче, в парка.

# 67
О, Таис, то да беше проблемът само в децата...
Аз например братовчед си и семейството му спрях да ги каня у нас, заради жена му - бивш ветеринар, който се гнуси от животни и ги мрази в червата. След като насърчи дъщеричката им да тормози любимеца ми с думите : "Дръпни го, мама, за опашката!", не е особено добре дошла у нас.
Тя сигурно също не е приритала да идва , след като видя как котарака ми се разхожда по мебелите необезпокояван.
Сега пък, откакто имам куче, дори и на разходка в парка не ще да ме види.

Аз на твое място бих се опитала да обясня ситуацията с това, че котетата не обичат да ги пипат чужди хора. Та ако се стигне до повторно одиране, родителите да си знаят, че са били предупредени.
И бих се опитала по време на престоя им, да държа животинчетата далеч от немирните детски ръце. Понякога децата наистина не разбират, че причиняват болка. А понякога го осъзнават, но им харесва да упражняват насилие. Веднъж в парка се запознах с една жена, която беше там с детето си и с кучето си. Пуснахме ги да играят с моето и видях на няколко пъти как детето й удря с голяма наслада кучето ми с една пръчка. Само моето куче, което пък е адски мила и дружелюбна твар. Тъй като майката се направи, че не вижда, се наложи да обясня на малкия келеш, че това, което прави е лошо и болезнено. Като видях, че ефектът беше точно за 1 минута и после пак продължи да го прави, просто си прибрах кученцето и беж да ни няма.

# 68
  • на брега на морето
Тя сигурно също не е приритала да идва , след като видя как котарака ми се разхожда по мебелите необезпокояван.
newsm62 Това е най-естественото за един котарак. Нашия го оставяхме да си краде от чиниите. Имаме декоративно плъхче, пускаме го на масата, докато се храним; то обикаля, души, краде храна, крие се между чашите да я хапне, пие вода от моята чаша, гризе хляба, близка таратор или супа от лъжица, катери се по нас, крие се в ръкавите на дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт