Математически турнири - 33

• 106 238
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Какво е московско математическо сътезание ( името може да не така, с руски квестори е ) и някой има ли информация за 10 клас?  В идния четвъртък е.

На страницата на РИО София-град има информация.

newsm78
Моле ли линк? Моля?

# 631
  • В сънния Люлин, прибулен...
Записвам се да ви следя
С първокласник съм и ни предстои СМТ скоро

Впрочем, нясой има ли липсващата 32-ра страница от книжката на г-жа Рухова "Малки стъпки в голямата математика"?

Поздрави!

# 632
  • София
Здравейте,

За Софийски математически турнир има ли списък, къде ще се проведе турнира на 07.11? Става въпрос за първи клас, а синът ми учи в 45 ОУ , Св. Троица.

Има ли някакъв сборник със задачи за първи клас?

Благодаря на всички предварително!

В 45-то си се провежда!

# 633
  • София
И за ПЧМГ има вече официално, че няма да могат да го проведат: Съобщение от сайта им

"Участниците, които са се записали в ПЧМГ за явяване в ПЧМГ следва да бъдат в 9:30 часа на 31.10.2015 г. в сградата на ВУЗФ /Висше училище по застраховане и финанси/, жк Овча купел, ул. Гусла №1"

Много тъпо, че и часът е сменен с по-ранен!
Това дали означава, че състезанието ще започне по-рано от 10.30?

# 634
И за ПЧМГ има вече официално, че няма да могат да го проведат: Съобщение от сайта им

"Участниците, които са се записали в ПЧМГ за явяване в ПЧМГ следва да бъдат в 9:30 часа на 31.10.2015 г. в сградата на ВУЗФ /Висше училище по застраховане и финанси/, жк Овча купел, ул. Гусла №1"

Това дали означава, че състезанието ще започне по-рано от 10.30?
Официалният час за провеждане на състезанието е 10. Вероятно  и на двете места в София искат децата да се явяват по-рано, за да не настане хаос при настаняването им по стаи.

Официална страница на турнира

# 635
  • София, ж.к. Стрелбище
Дами, имам следното питане. Баща ми е записал детето в ПЧМГ за ЧХ. Не са го питали и не са му казвали, че няма да е в сградата на ПЧМГ. На бележката, която са му дали, пише час, дата и платена сума. Това означава ли автоматично, че на 31,10 трябва да се ходи в Овча купел или трябва да се обадя, за да питам допълнително?
Притеснявам се, защото записване е станало един ден преди крайния срок, а някои майки споменаха, че тогава са има казали, че няма места в ПЧМГ и трябва да ходят във ФМИ. Благодаря ви предварително  Hug

# 636
  • София

Аа, часът си е ОК. Състезанието е от 10:00. Нормално е да ги викат в 9:30. Според мен на бележките часът е грешен. Понеже не съм плащала аз се озадачихме с моята приятелка, която ходи, защо часът е 10:30

Но искам да кажа, че цялата ситуация е много тъпа. Тия хора изместиха датата от 1 ноември заради възможни балотажи. Възможно най-логично е да допуснат, че училищата ще са запечатани на 31-ви. Това са изборите, не е някаква селска седянка, че да може по изключение да влезе някой в училището или да изчакат изборните книжа, които още в събота сутрин се разнасят по училищата.

В нашето училище, в което по принцип се прави ЧХ още от самото начало се знае, че ще явяват в Химическия факултет децата. И аз не го избрах, заради местоположението. Слава богу, че поне сега Овча купел пак ми е удобна

# 637
Дами, имам следното питане. Баща ми е записал детето в ПЧМГ за ЧХ. Не са го питали и не са му казвали, че няма да е в сградата на ПЧМГ. На бележката, която са му дали, пише час, дата и платена сума. Това означава ли автоматично, че на 31,10 трябва да се ходи в Овча купел или трябва да се обадя, за да питам допълнително?
Притеснявам се, защото записване е станало един ден преди крайния срок, а някои майки споменаха, че тогава са има казали, че няма места в ПЧМГ и трябва да ходят във ФМИ. Благодаря ви предварително  Hug
И ние сме в аналогична ситуация. Преди малко говорих с човек от администрацията в ПЧМГ (тел. 02/971 33 00) и тя ми обясни, че ако детето не е било записано през последния ден и ако изрично не сме били предупредени, че ще се явява във ФМИ, значи детето е разпределено във ВУЗФ. Не направиха нарочна справка по името на детето.
Успех с явяването!  Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 11:01 от Кевана

# 638
Мерси за линка за 125то!
Btw викат ги в 9 ?!?!?!? Мнооого ранооо

# 639
  • София
Здравейте!
Разгледах задачите, които се дават от последните две години на СМТ. Бихте ли ми казали дали има някакъв сборник по който да се подготвят децата, тъй като ми направи впечатление, че са различни от тези, които решеват в училище. Става въпрос за 1-ви клас.
От къде мого да се осведомя за евентуалните състезания, които ще се проведат на територията на гр. София, както и къде и до кога става записването?
Моля, да ме извините, ако сте го разисквали, но съм нова в темата и не успях да намеря информация на 1 -ва страница. Embarassed

# 640
Разгледах задачите, които се дават от последните две години на СМТ. Бихте ли ми казали дали има някакъв сборник по който да се подготвят децата, тъй като ми направи впечатление, че са различни от тези, които решеват в училище. Става въпрос за 1-ви клас.
От къде мого да се осведомя за евентуалните състезания, които ще се проведат на територията на гр. София, както и къде и до кога става записването?
Моля, да ме извините, ако сте го разисквали, но съм нова в темата и не успях да намеря информация на 1 -ва страница. Embarassed
За календара на математическите състезания:
Здравейте. Има ли някъде календар за състезанията за тази учебна година? В смисъл на всички състезания на едно място.
За пръв път от много време насам все още няма официален календарен план, а наближава краят на октомври.
Аз бих препоръчала този календар. Намирам го за доста подробен и добре подреден. Даже вече го видях безсрамно копиран на поне две други места.  Grinning
За СМТ има сборник тук.  , но темите в него са до 2009 година. По-новите: от интернет тук..

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 11:58 от Кевана

# 641
  • София
Мерси за линка за 125то!

И аз се чудя... Хем мястото е далеч - логично е да се предположи, че повечето деца са от Младост (30 минути до час и 15 минути придвижване) и ги викат час по-рано...

# 642
  • София
Мерси за линка за 125то!

И аз се чудя... Хем мястото е далеч - логично е да се предположи, че повечето деца са от Младост (30 минути до час и 15 минути придвижване) и ги викат час по-рано...
Това болднатото пък защо?
При положение, че състезанието се провежда едва на 3-4 места в София, далеч не мисля, че се записват деца само от прилежащия квартал към съответното училище.

# 643
не виждам кой знае каква драма с преместванията, вярно, неудобство е, ама все пак... пък и организаторите нямат много опции, изместването за предна седмица не става пак заради изборите, за следващата също защото тогава е СМТ...

# 644
  • София, ж.к. Стрелбище
Притеснявам се, защото записване е станало един ден преди крайния срок, а някои майки споменаха, че тогава са има казали, че няма места в ПЧМГ и трябва да ходят във ФМИ. Благодаря ви предварително  Hug
И ние сме в аналогична ситуация. Преди малко говорих с човек от администрацията в ПЧМГ (тел. 02/971 33 00) и тя ми обясни, че ако детето не е било записано през последния ден и ако изрично не сме били предупредени, че ще се явява във ФМИ, значи детето е разпределено във ВУЗФ. Не направиха нарочна справка по името на детето.
Успех с явяването!  Simple Smile

Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт