Математически турнири - 33

• 106 152
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Резерват "Северозапад"
Наистина е така, шумът много пречи и разсейва.

# 676
  • ride my bike...
Mиналата година резултатите на децата, явили се в Материка излязоха направо на сайта на организаторите, но без точките. Само дали детето е медалист или не.

# 677
100 деца в залата на моето дете. Няма да е само въпрос на знания, а и на съсредоточеност. Децата не са свикнали да работят в такива условия.
В зала 101 на ВУЗФ, където е и моето дете, децата ще са 283 (ако правилно съм ги преброила)... На възраст между 2ри клас и 11ти клас
Какво става, когато второкласниците (38 на брой) започнат да излизат половин час преди края за всички останали?!?
Малко неравнстойни са условията на провеждане, но както и да е.

# 678
  • София
Не съм броила всички стаи, но точно това е проблема. от 100 деца, (за 300 направо не ми се мисли) означава, че след първите 30 мин. ще има постоянно някой да излиза. Отгоре на всичко времето за работа на различните класове е различно.

# 679
  • Варна
Не съм броила всички стаи, но точно това е проблема. от 100 деца, (за 300 направо не ми се мисли) означава, че след първите 30 мин. ще има постоянно някой да излиза. Отгоре на всичко времето за работа на различните класове е различно.

Каквото е за вашите ,това и за всички.  Peace Другия вариант е у дома,на тишина !

# 680
Какво става, когато второкласниците (38 на брой) започнат да излизат половин час преди края за всички останали?!?
Малко неравнстойни са условията на провеждане, но както и да е.
Същото, каквото става на АМС, където времетраенето е различно за различните възрастови групи.

# 681
Ако правилно съм се ориентирала във виртуалната разходка на ВУЗФ, зала 101 е церемониалната им зала. Масички не виждам, но сигурно има нещо сгъваемо на облегалките. Ще се почне едно тракане на паянови масички. Дете на средата на реда, за да излезе, трябва да раздигне половината ред. Дано поне се погрижат да няма деца от един клас един до друг.

Каквото е за вашите ,това и за всички.  Peace Другия вариант е у дома,на тишина !

Ми не, не е така. Има деца по 20-30 в стая. Различно е.

# 682
  • Варна
Каквото е за вашите ,това и за всички.  Peace Другия вариант е у дома,на тишина !
Ми не, не е така. Има деца по 20-30 в стая. Различно е.

Ами приеми го ,че твоето хлапе ще придобие по-ценен опит от това състезание ,а той е ,да работи в шумна среда. Ако разбира се ходите и за опит по тези състезания ,а не непременно 1ви места.  Wink

# 683
идеални условия и пълна равнопоставеност никога не е имало; само като се разрови темата и се вижда, че почти винаги има нещо - я някой квестор пообъркал децата, я почнали по-късно, я свършили по-рано и какво ли още не... пълна угодия няма... донякъде жалко за част от децата - вместо да отидат на състезание като на забавление, явно част от родителите са свръхамбициозни и вкарват излишна нервност... и май колкото са по-малки децата, толкова повече врява от родителите... а реално децата на които се отдава математиката се очертават по-ясно чак 6-7 клас... големи драми отсега, все едно от това конкретно състезание кой знае колко зависи...

# 684
В зала 101 на ВУЗФ, където е и моето дете, децата ще са 283 (ако правилно съм ги преброила)... На възраст между 2ри клас и 11ти клас

300 деца в 1 зала??? Това е пълен абсурд.

# 685
  • София

че те залите са дори с по-голям капацитет, не е драма...

Поне докато не му се доходи на някой до тоалетната, де.  Mr. Green

# 686
  • София
А може би причината за това, че родителите на по-малки деца се сблъскват за първи пъ с такива абсурди, другите са претръпнали. И не е задължително, когато нещо се коментира във форума, това да стига до децата. Та нали, ако не почерпим опит от вас, няма от кого. Аз не карам детето да пита по-големите как протича състезание. След миналата година чинно си чакам да излязат и резултати и класирания, защото разбрах, че моята я хваща амнезия и нищо не помни след състезание. Човек се учи от опита си все пак. Сега ще науча, че не е нередно 300 деца са в една стая. Сигурна съм, че ако не спомена нищо, на моята няма да и направи впечатление точно по този начин по който на мен ми прави.

# 687
А какви са мерките за безопасност в зала с 300 деца, когато възрастовите разлики са толкова големи? Аз не знам как моят второкласник ще се оправи в тази ситуация, без да го смачкат големите. Ще си помисля дали да го водя утре.

# 688
  • най-шареното място

Не е така. В градовете без балотажи, ще са по 30тина.
За излизането обачае е така. Макар, че на много от по-дългите състезания след един момент все има излизащи и съответно - още решаващи, на които това би могло да пречи.

И аз като 450 не бих коментирала, ни навалица, ни несправедливост. Няма нужда да се настройват, Така или иначе на много места винаги минават през мелница на входа, а после и изхода - винаги има родители скупчени на тесните места да осигурят максимален контакт със своето дете и блъсканица за всички деца. Явявала съм се в пълна университетска зала като малка. Изобщо не ни впечатли. Там са ни пратили - там сме. Друго нещо е да се регистрира проблема, ако може с входящ номер.

LUCY, аз лично не съм виждала блъсканица между деца. Виждала съм деца едно до друго да се провират между родители, но това е изцяло в контрола на организаторите. Ако те не са на място можеш да подсилиш риска в ситуацията, но да си спокойна и преведеш за ръка през теснината. Само там е опасно. Все пак това не е състезание на борци, а на математици. Нищо лично за борците - математиците са по-впечатлителни от контакт.

# 689
  • София

300 деца в 1 зала??? Това е пълен абсурд.

#Crazy
По случай Хелоуин ли е този абсурд?
Има най-различни начини едно дете да трупа опит, не е задължително от малко да се сблъсква с такива безумия! И не, не ми е малко детето и съм се нагледала на доста глупости. Това не значи, че човек трябва да махне с ръка и да отмине нататък всеки път.
Успех на децата утре! Най вече на тези в зала 101  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт