Математически турнири - 33

• 107 114
  • 727
  •   2
Отговори
# 300
  • София
Да, този наизстина е много добър / интересен.

# 301
Да, добър е , но с не по- трудни задачи от състезателните. Тези дни го разглеждах, защото и аз имам второкласник и се чудя какво да давам.

# 302
Ели, мерси, взех я 1 клас, но нищо особено не беше сякаш. Ще я проверя как е 2 клас! Мерси за идеята за Кортезов, ще потърся, не ми трябват по-сложни от състезания, а по-сложни от обикновените, да са като на състезания, за да използвам, след като свършим състезателните.

За чх съм намерила след 2009 вкл., а за смт - от 2006, дали има някъде по-ранни?

# 303
  • София
Да, добър е , но с не по- трудни задачи от състезателните. Тези дни го разглеждах, защото и аз имам второкласник и се чудя какво да давам.

Не знам за по-трудни дали са, но интересни - със сигурност. По-различни от "стандартните" из другите сборници.

# 304
Ели, мерси, взех я 1 клас, но нищо особено не беше сякаш. Ще я проверя как е 2 клас?
И тя не е нищо особено.
За Черноризеца по-ранни няма, тъй като за второкласници се провежда от скоро.
Тази съм виждала да хвалят майки на малки състезатели, но нямам лични впечатления.

Като и тази, която вероятно има предвид  gerka.

Може да използвате и първа математическа читанка, нищо че се води за 3-4 клас. Опитът ми показва, че и второкласници се справят с голяма част от задачите там.

# 305
  • София
...
За Черноризеца по-ранни няма, тъй като за второкласници се провежда от скоро.
...
Като и тази, която вероятно има предвид  gerka.

Тази е с теми за ЧХ за втори клас и май са от 2001 г. (номерирани са ЧХ 1..., но такива са ми спомените)
Сега погледнах темата от нет-а за 2009 - та и съвпада с ЧХ 9 в тази книжка, значи наистина са от 2001 нататък.
Дидева, провеждало се е и по-рано за втори клас, но само в Пловдив. През 2011 за пръв път се проведе и в София и Варна. (може би и в Бургас, не съм сигурна).

# 306
Дидева, провеждало се е и по-рано за втори клас, но само в Пловдив.
Да, знам, но точно по тази причина в нета няма задачи от по-ранни години. Но пък явно книжката на Кортезов решава този проблем.

# 307
Благодаря, момичета, ще видя!!!

# 308
  • София
Благодаря, момичета, ще видя!!!
За нищо.
А СМТ от 2000 вкл. (до 2010) има тук:
http://www.book.store.bg/p119846/sofijski-matematicheski-turniri … enka-ninkova.html

# 309
Здравейте, интересува ме някой знае ли кога точно ще се провежда есенния кръг на" Математика без граници"  в Пловдив и къде ще става записването .Също така някой дали знае нещо повече за Турнира Димо Малешков?

# 310
"Математика без граници" в Пловдив ще се проведе в НТГ на 17.10., също и в ОМГ, но не зная точната дата за там. Миналата година се проведе и в Дома на техниката от Детска Академия, така че предполагам, че и тази година ще бъде така, но отново не зная дата. Записването става в НТГ на място предварително, преди деня на състезанието, за останалите не мога да кажа.

# 311
"Математика без граници" в Пловдив ще се проведе в НТГ на 17.10., също и в ОМГ, но не зная точната дата за там. Миналата година се проведе и в Дома на техниката от Детска Академия, така че предполагам, че и тази година ще бъде така, но отново не зная дата. Записването става в НТГ на място предварително, преди деня на състезанието, за останалите не мога да кажа.

Благодаря много

# 312
обмислях да купя за смт книгата, като открих, че тук има от 2000 до 2003  Peace  значи в нета липсват само 2004 и 2005... http://klasirane.com/KPOP.asp

# 313
  • Варна
обмислях да купя за смт книгата, като открих, че тук има от 2000 до 2003  Peace  значи в нета липсват само 2004 и 2005... http://klasirane.com/KPOP.asp
Коя е книгата за смт?
Благодаря!

ПП. Аз се чудех дали не става въпрос за този сборник .

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 14:40 от Solar Wind

# 314
ирина я е дала, 5 поста нагоре  Peace

редактирам се: тези старите смт не са активни в math-bg. явно ще се купува книга.

Последна редакция: вт, 06 окт 2015, 15:42 от arino

Общи условия

Активация на акаунт