Математически турнири - 33

• 107 123
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
  • най-шареното място
..След целия хаос на входа на училището, дете е влязло (преди началото на състезанието) в стаята, където е била дъщеря ми и помолило квесторката да провери дали правилно е видяло, че е в тази стая. Тя го е изгонила и след това им казала: "Явно тук СТЕ се събрали най-загубените същества, но по-лошото е, че и родителите ви са загубени!".....

Aко помните стаята, информирайте за да не бъде повече квестор. Повече полза и успокоение носи.

# 346
И аз се присъединявам към мнението за организацията на състезанието в 125-то СОУ. Всъщност, организация нямаше или имаше дотолкова, че хаосът да бъде добре организиран.  Mr. Green Толкова ли не можаха да пуснат списъците в сайта на у-щето предходния ден, та трябваше децата и родителите да се блъскат в дъжда с чадърите и взаимно да си пречат. Всъщност с още една майка преценихме, че ще пратим децата сами да се търсят, защото и без това само щяхме да увеличим хората в тълпата. С възмущение изгледахме блъскащите се да влязат деца. Повече на състезания в 125-то категорично няма да запиша детето си, освен ако по някакви уважителни причини не се налага това.  #Cussing out
НПМГ нямат равни по организацията на състезания. Жалко, че ЧХ тази година няма да е там.  Tired

# 347
  • София

НПМГ нямат равни по организацията на състезания. Жалко, че ЧХ тази година няма да е там.  Tired
Няма ли да се провежда там? Това сигурно ли е?
Аз разчитах точно там да запиша синът ми.

# 348

Няма ли да се провежда там? Това сигурно ли е?

Нека да изчакаме още малко. Списъкът с организаторите на страницата на турнира ще бъде допълван, а до 31 октомври има още време.

# 349
Някой има ли ключ с верните отговори?

# 350
# 351
При 13 зад. на 4 клас едни триъгълници броим, броим и все 16 ги броим, отговорът е 15. Кажете моля колко са триъгълниците?Simple Smile))

# 352
При 13 зад. на 4 клас едни триъгълници броим, броим и все 16 ги броим, отговорът е 15. Кажете моля колко са триъгълниците?Simple Smile))

И ние 16 ги преброихме Simple Smile

# 353
Относно третокласниците - стигна ли им времето на вашите деца? Моето не е успяло да стигне до последните 3-4 задачи, а в къщи си ги реши без проблем. Може би час и половина щеше да е оптимално време за всичките тези задачи или пък задачите да са 10-12.

# 354
  • София
То за това е състезание. Не за да се справят всички, а за да се отсеят най- добрите, било то И според бързината за достигане до отговора.

Аз 15 ги преброявам триъгълниците. Може ли да подскажате как ги изкарване 16?

# 355
Относно третокласниците - стигна ли им времето на вашите деца? Моето не е успяло да стигне до последните 3-4 задачи, а в къщи си ги реши без проблем. Може би час и половина щеше да е оптимално време за всичките тези задачи или пък задачите да са 10-12.
На моето категорично не му е стигнало времето. Много се е забавила още на зад.4, когато е трябвало да раздели 176:4. След това се е паникьосала, че й остава много малко време.
Според мен са много трудни задачи за толкова малко време. Интересно ми е да видя успеваемостта.

# 356
Относно третокласниците - стигна ли им времето на вашите деца?
........................
Може би час и половина щеше да е оптимално време за всичките тези задачи или пък задачите да са 10-12.
Състезанието се провежда в този формат и за това време от 2008 година насам.
За сравнение пак за трети клас- на " Черноризец Храбър" задачите са 20 за 90 минути, но са в група с четвърти клас.
На " Европейско кенгуру" задачите са 24 за 75 минути, отново в група с четвърти клас.
Това е състезание. Идеята не е всички деца да решат всички задачи. Броят на задачите, трудността им и времето за работа са еднакви за всички третокласници. Не е важно дали си постигнал максимален резултат, а къде се намираш спрямо всички останали.

# 357
Смятам, че миналогодишните задачи са доста по-леки от днешните и напълно решими в рамките на час. Тези обаче изискват повече време. Както и да е -  по-важно е наистина представянето спрямо останалите, защото задачите са еднакви за всички.

# 358
И на моя третокласник не е стигнало времето,отделно е объркал и някои от решените задачи,притиснат от липсата на време.Такова представяне не сме имали досега Shocked

# 359
  • София
Само третокласници ли има недоволни от себе си?
У дома е шестокласник.

Общи условия

Активация на акаунт