Математически турнири - 33

• 107 164
  • 727
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Моят четвъртокласникът беше много доволен, навън му е стигнало времето... само дето има 2 грешки Wink

# 361
.

Аз 15 ги преброявам триъгълниците. Може ли да подскажате как ги изкарване 16?
Не зная каква подсказка, тези условия са в графата " много са" като отговор и затова питам за сверка:)

# 362
Не зная каква подсказка, тези условия са в графата " много са" като отговор и затова питам за сверка:)
Например колко са единични ( от една част/парче), колко двойни (от две части/парчета), колко тройни...

# 363
И моят младеж 15 ги изкара:
4 единични
8 двойни
2 тройни
целия

# 364
Например колко са единични ( от една част/парче), колко двойни (от две части/парчета), колко тройни...
О, ясно, но вече няма кой да се занимава с това, просто попитах и благодаря за отговорите!

# 365
  • София
Само третокласници ли има недоволни от себе си?
У дома е шестокласник.

Ох.. за шести клас задачите са ... бляк!  Rolling Eyes
Моята е решила смешен брой... не й е стигнало времето за задачата на Хитър Петър. Отгоре на всичко аз като се ядосах и реших да видя какво не е решила установих, че и аз не мога повечето Rolling Eyes

# 366
  • Резерват "Северозапад"
От петокласничка - не и е стигнало времето за задачата на ХП Wink, отделно - три грешки. Добре, че мина рейтигообразуването, ще ходи на състезания само за поддържане на форма.

# 367
Само третокласници ли има недоволни от себе си?
У дома е шестокласник.

Иринка,как ти се струват задачите за 6 клас?Тази година мога да кажа,че задачите за 3,6 и 8 клас
бяха като цяло по-трудни,което е добре.Но пък времето е малко,за да се осмислят.Вкъщи осмокласника споделя,че е имал няколко задачи с обемисти "бакалски" сметки,както той ги нарича,които "изяждат" от времето.Отделно и задачата на Хитър Петър,която изисква задълбочено изследване (теория на числата).

# 368
Смятам, че миналогодишните задачи са доста по-леки от днешните и напълно решими в рамките на час. Тези обаче изискват повече време. Както и да е -  по-важно е наистина представянето спрямо останалите, защото задачите са еднакви за всички.

Не само спрямо миналогодишните, но днешната тема е в пъти по-трудна от всички, давани досега на ХП.

# 369
Задача 12 - 5 клас - мисля че нито един от дадените варианти за отговор не е верен.

Също, ако някой знае как се достига до отговора на 2 задача да пише.

# 370
По-лошо представяне не е имал, сгреших,  че го пуснах.. Шашнал се е и е направил на две от задачите аритметични грешки.
Определено задачите са били по-сложни от очакваното за третокласниците.  Отделно на 5 задачи се е обатачил и ги е зарязак

# 371
2 зад.
 5 етажа между 1 и 7 -5 площадки. Междинните са с 1 повече-6. Стъпалата-6×2×7.

# 372
2 зад.
 5 етажа между 1 и 7 -5 площадки. Междинните са с 1 повече-6. Стъпалата-6×2×7.
Благодаря, явно това е решението, все пак не е категорично ясно от условието, че не престоява на площадката на 1 етаж.

А за 12 - мисля, че верният отговор е 95, някой с мнение?

# 373
  • Разпиляна във въображението
Записвам се да следя за състезанията.

# 374
А моят хубавец удари дъното.  ooooh! Гледах и не вярвах на очите си. Как за едно лято от прилични резултати по математическите състезания се сгромоляса така, умът ми не го побира. И малкото точки от верни задачи са "изядени" от грешните отговори. Потрес. Ако така продължава и на останалите, ще яхна метлата така, че ще му отидат всичките любими извънкласни мероприятия. Ваканцията свърши още преди месец.  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт