Математически турнири - 33

• 106 356
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Все още няма дата за "Димо Малешков". 

# 406
Няма още официално обявен регламент за прием в ОМГ (след 4 клас) за тази учебна година. Предполагам, че отново ще са включени в рейтинга същите състезания, както всяка година - "Димо Малешков", "Иван Салабашев", "Румен Грозданов", "Европейско Кенгуру" и състезанието за Деня на детето, като последното има най-голяма тежест. Но ще разберем като обявят официално балообразуването. Чух, че "Димо Малешков" ще се проведе през ноември тази година - заради "Черноризец Храбър", което вече е фиксирано за 31.10.

# 407
Състезания по математика
I. Национални състезания
1. Математическо състезание „Европейско кенгуру” – обл. кръг,  19 март 2016г.
2. Математически турнир „Иван Салабашев” – 05.12.2015г.
II. Регионални състезания, организирани в ОМГ:     
1. Регионално състезание „Димо Малешков”  -  14.11.2015г.
2. Регионално състезание „Румен Грозданов” -   12.03.2016г.
3. Математическо състезание по случай 1-ви юни – Ден на детето, 01.06.2016г.

# 408
  • Пловдив
 Hug   bouquet Благодаря, момичета!!!

# 409
Някой записвал ли се е вече за Черноризец Храбър в ПЧМГ? Има ли все още места? Никъде не откривам колко е таксата?

# 410
Аз записах моята дъщеря в ПЧМГ още на 5-ти. Тогава, естествено, имаше места Simple Smile. Таксата е 8 лева. Дали има места, най-вероятно биха могли да Ви отговорят по телефона. Колкото пъти съм звъняла там, все са много любезни.

# 411
Мерси, значи 8 Simple Smile че трябва да запиша няколко деца и все пак да знам с колко пари да ида Simple Smile

# 412
  • най-шареното място
.... Затова и няма да се изненадам на максималните резултати, въпреки краткото време и трудните задачи. Защото зад тези резултати ще стои неиммоверен труд. Друг е въпросът на каква цена ще са постигнати тези успехи ...

И най вече дали си струва тази цена на тази възраст.

И на която и да е е проблем. Но на тази е най-опасно.
Често децата са притиснати неимоверно. Не едно дете "с поглед" намразва цялото упражнение от лишаване от игри за да решава с цел явяване, след което ще си получи конското още наизлизане от сградата. Това е и една от причините дацата да намаляват. Другата е написана от Pomakova по-горе и за щастие поне тя е градивна.

# 413
.... Затова и няма да се изненадам на максималните резултати, въпреки краткото време и трудните задачи. Защото зад тези резултати ще стои неиммоверен труд. Друг е въпросът на каква цена ще са постигнати тези успехи ...

И най вече дали си струва тази цена на тази възраст.

И на която и да е е проблем. Но на тази е най-опасно.
Често децата са притиснати неимоверно. Не едно дете "с поглед" намразва цялото упражнение от лишаване от игри за да решава с цел явяване, след което ще си получи конското още наизлизане от сградата. Това е и една от причините дацата да намаляват. Другата е написана от Pomakova по-горе и за щастие поне тя е градивна.

Запитайте се обаче ако има деца, които плащат такава неприемлива цена, то кой е виновен?
Трудни състезания на високо (олимпийско) ниво е имало винаги и не може да ги няма, защото така се подготвят състезателите за големите олимпиади в гимназията. Няма как до 7 клас състезанията да са на ниво учебник по математика, а после изведнъж децата да дръпнат и да станат конкурентни на връстниците си в чужбина. Значи с трудността няма нищо ново и вината не е в организаторите.
Обаче преди се явяваха пъти по-малко деца, отколкото се явяват днес. Е за това вече чия е вината? Ми твърдо и категорично на амбициозните родители Naughty Ако едно състезание е по силите на 100 деца, а се явят 400 това значи, че родителите на 300 деца от неоправдана амбиция са оказвали натиск и принуда на децата си. А онези 100, за които е мислено състезанието, не плащат висока цена, успокойте се. Това за неимоверния труд и за психясалите и скапани от решаване деца е легенда, измислена от останалите за да си оправдаят неуспехите.

# 414
  • най-шареното място
Това е пределно ясно /поне за мен/. Точно това съм и написала /кой друг ще му връчва цели и упреци след излизането от сградата/.
Малко вероятно е някоя външна сила да накара родител да притиска детето си.
Или притискане извън семейството да не може да се парира от него.

Има едно "но" обаче - двупосочно е. С родителската амбиция/таланта на децата /знам, че тук всеки клони към едно от двете/ и по-достъпните математически уроци /плюс многото състезания по математика и липсващи по почти всичко друго/, се получава струпване на резултати при лесни задачи и организаторите покачват трудността им. Натрупването на състезатели няма как да не повиши резултата - има от какво да се подбира, а подпиращите или подпомагащи родители осигуряяват възможности /или необходимости/ за непрекъснато качване на нивото. Не става дума за вина на организаторите. По-скоро за скачени съдове.

# 415
Здравейте!

Някой знае ли кога ще се проведе в Бургас МБГ. Госпожата не знае нито дата на състезанието, нито дата за плащане на таксата, а това е любимото състезание на малкия /дават медали/  Laughing и иска да участва.

# 416
... Това за неимоверния труд и за психясалите и скапани от решаване деца е легенда, измислена от останалите за да си оправдаят неуспехите.
В голяма заблуда си. Личи, че отдавна нямаш поглед върху състезанията в начален етап на образование. И никой не говори за психясали от решаване на задачи деца, а за това, че днешните деца в малките класове отделят много повече време и усилия за подготовка за състезания, отколкото това са правили връстниците им преди години. Спорът е излишен.

# 417
Всичко е машина за пари, ако се явяваха само "математиците", нямаше да им излиза сметката.

# 418
  • най-шареното място
Ха, а аз това не съм го дочела като писах преди малко!
Конкуренцията и стремежите към успех растат всяка година. Вс епо-рано, по-амбициозно и по-натсоичиво се насочват децата към състезания по математика.

Черна станция, това, че така се опрадват провалите на неталантливите е по-голяма легенда. Легендата дето ти си писала - че няма психисяли деца - спира да е легенда когато можеш да кажеш някое и друго име на дете с успехи и досада от математиката и пак някое и друго на деца без толкова усилия със същите резултати. Точно в малките класове когато децата си казват и без питаш лесно се научава.

# 419
Черна станция, това, че така се опрадват провалите на неталантливите е по-голяма легенда. Легендата дето ти си писала - че няма психисяли деца - спира да е легенда когато можеш да кажеш някое и друго име на дете с успехи и досада от математиката и пак някое и друго на деца без толкова усилия със същите резултати. Точно в малките класове когато децата си казват и без питаш лесно се научава.

Нямах предвид, че няма психясали деца деца по принцип. Има разбира се, точно тези, чиито амбициозни родители ги заставят да се състезават без да имат талант. Но аз имах предвид децата по първите места. Те нито решават по цял ден, нито психясват от колкото там решават, защото им иде отвътре, интересно им е и го правят без насилие и напрежение. Иначе бих могла да кажа имена, ама от преди години. Сегашните деца не ги познавам.

Цитат
И никой не говори за психясали от решаване на задачи деца, а за това, че днешните деца в малките класове отделят много повече време и усилия за подготовка за състезания, отколкото това са правили връстниците им преди години. Спорът е излишен.

Аз всъщност казвам, че талантливите деца и сега не се скапват от задачи. Скапват се другите, дето родителите ги натискат да ходят по състезания и да имат успехи. А по мое време победителите в състезанията ходеха на школа в СМГ и отделяха по някой и друг час да си напишат домашното от школата и да решат по някоя задача от сборник.

Общи условия

Активация на акаунт