Математически турнири - 33

• 106 307
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
Това за всички класове ли, или само за там където завишиха неимоверно трудността..  Mr. Green
За всички. Идеята е да няма отрицателни резултати.

Т.е. това "отместване" се прави след проверка и сверка с най-ниския резултат, така ли?
Най-лошият вариант е 15 грешни, което е -15. С добавяне на 15 точки най-лошият резултат става 0.

# 481
  • Варна
На 25.11 едва ли. По-вероятно е да е на 25.10
Ох, моя грешка, извинявам се! за 25. Октомври ми беше питането Embarassed

# 482
  • Резерват "Северозапад"
Благодаря, Дидева bouquet!
Приятно бях изненадана от резултата на щерката, после видях за 15-те бонус точки Mr. Green...нищо, пак много добре се е справила.

# 483
Това за всички класове ли, или само за там където завишиха неимоверно трудността..  Mr. Green
За всички. Идеята е да няма отрицателни резултати.

Обяснението звучи логично (след прибавянето на "бонуса" има деца с точки от 0 до 15: значи иначе биха били с негативни резултати). Но не разбирам защо не направят регламента като на ЧХ например (т.е. за грешен отговор 0, за непопълнен n, за верен m; 0<n<m), да е ясно предварително, вместо след това допълнително да правят разни преизчисления (и да "тревожат" някои по-мнителни личности)?!  newsm78 

# 484
Цитат
Обяснението звучи логично (след прибавянето на "бонуса" има деца с точки от 0 до 15: значи иначе биха били с негативни резултати). Но не разбирам защо не направят регламента като на ЧХ например (т.е. за грешен отговор 0, за непопълнен n, за верен m; 0<n<m), да е ясно предварително, вместо след това допълнително да правят разни преизчисления (и да "тревожат" някои по-мнителни личности)?!

Аз си мисля, че просто тази година на това състезание прекалиха със сложността на задачите. Сравнявам ги с предходни години и имам такова впечатление. Така се получиха много отрицателни резултати. Предполагам, че толкова много не е имало предходни години. Не са предполагали, че ще стане така и са решили да раздадат на калпак. 
Напоследък се прекалява с доста неща, свързани с математиката. Жалко.

# 485
Аз си мисля, че просто тази година на това състезание прекалиха със сложността на задачите. Сравнявам ги с предходни години и имам такова впечатление. Така се получиха много отрицателни резултати. Предполагам, че толкова много не е имало предходни години.
Няма как да е имало толкова много отрицателни резултати, тъй като до преди две години състезанието се провеждаше само в Габрово. Не съм смятала колко са участниците тази година, но мисля че броят им значително е нараснал.
От друга страна, имало е години, когато не отразяваха отрицателните резултати, а в протокола пишеше 0 точки.
Махнах 15 точки от резултата на първенеца в трети клас. Е, имало е години и с по-нисък първи резултат в тази категория.

# 486
Те обичайните "заподозрени" пак са първи, поне децата от Вн, които следя. Но това е първо явяване на това състезание за третокласниците, дали догодина ще имат желание да участват?!?

На моята й се губят 4 точки, най-вероятно е пренесла грешно отговорите си, не че има голямо значение.

# 487
Да, определено за трети клас варненчетата яко "мачкат" в първите 10 има 9 деца, в първите 20 - 20. Браво на децата (и на родителите им и учителите им, разбира се)!

# 488
във Варна май родителите са най-нахъсани и при 3/4 клас добре... ама после 5/6 клас явно окапват, или пък МГ Варна не се справя много добре...

# 489
По-скоро като постигнат заветната цел (влизане в МГ), оттам нататък ентусиазмът угасва. А и някои преподаватели в МГ действат активно в посока учениците да намразят математиката.

# 490
Има ли някакъв вариант да не се връщаме пак на приема и обучението в МГ? Вчера и миналия ден им отделихме достатъчно внимание.

# 491
В трети клас само 5% от явилите се (общо 18 деца) имат над 50% от максималния брой точки. Толкава да са ни слаби децата по математика не ми се вярва. Другият път може да ги пробват как са с лимесите  Mr. Green...

# 492
  • София
В трети клас само 5% от явилите се (общо 18 деца) имат над 50% от максималния брой точки. Толкава да са ни слаби децата по математика не ми се вярва. Другият път може да ги пробват как са с лимесите  Mr. Green...
Това е чудесно!
Най-много обичам състезание, на което детето ми се сблъсква със задачи, които не може да реши, защото така научава нещо ново в последствие. Когато задачите са сравнително леки, всяка грешка по невнимание те изпраща доста назад в класирането. Така че трудните задачи са за предпочитане от всякаква гледна точка. (разбира се това е моята гледна точка)

# 493
Ще се провежда ли ЧХ в СМГ тази година? Нещо се бавят с обявата. А и на курса нищо не се споменава.

# 494
  • София
Ще се провежда ли ЧХ в СМГ тази година? Нещо се бавят с обявата. А и на курса нищо не се споменава.
доколкото разбрах не, нали има ремонт...

Общи условия

Активация на акаунт