Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 671
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Belgium
ДУ, момичета-кокичета  Hug

Слив, няма да се измъкнеш така с две думи  Wink Кажи хареса ли ти "Миниатюристът", какво мислиш за него, абе пълен литературен разбор  Hug Не я бързам в никакъв случай, може и на среща да ми я върнеш.

Леле като четох назад за случая със сина на Мариетка и бях ей така  Shocked Направо не знам как да го коментирам за това ще си замълча. Тази система става все по-извратена с всеки изминал ден.

За егоизма - за мен това е здравословна черта, разбира се в умерени количества. Аз съм си дете-егоистче и хич не ме е срам от този факт. Ако човек сам не се бори за своите права и интереси, няма кой да го направи вместо него.

Пишмание никак не обичам, както и целия Turkish delight между другото. Толкова сладки ми идват, че направо отлепят пломби. Но пишмание си има и тук за любителите, внос от Турция.

Маришка, май ти ме беше питала назад дали правя нещо ръчно. Не, аз съм леко вързана в ръцете, просто имам изключително много дрехи, обувки, аксесоари, някои останали и от фото сесии и е ясно, че в тоя живот няма да мога да ги облека всичките. Та ще продавам наличностите на едно събитие.

Зори, как си, пиле, поосвести ли се?  Hug

Вив
, какво стана с терапията на МШ? Споделяй, знаеш, че сме на един акъл  Hug

Гиговче, радвам се, че все пак реши да довършиш "Мрак". Джилианката е желязна - всички са извратени, но пък тя ги описва изключително добре. Оставам ѝ верен фен  Heart Eyes

Аз наскоро открих радостите на пазаруването директно от български биоферми и съм много доволна. Доставят директно вкъщи, всичко е надлежно сертифицирано и разбира се с чудесен вкус, нямащ нищо общо с ужасните безвкусни зеленчуци по супермаркетите. Разбира се предлагат и разни нафръцкани неща като чипс от райска ябълка или конфитюр от мимоза  Crazy

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 09:59 от Лу

# 181
Добро утро!

Маришка, дано днес вече Гушко да е добре Hug

Сливче, виждала съм пишмание в Била.

Хубав ден на всички:hug: Hug Hug

# 182
  • София
Лу, хич ме няма в литературните разбори,но ще се опитам.Странна книга.Не е четивна,но аз се напънах и си я прочетох чинно докрая,защото ми беше интересен завършека.Без да е изненадващ разбира се.
Епохата е ясна,начина на живот ми беше интересен,както и нравите по това време.
Другото,което не ми стана ясно е,защо книгата е толкова дебела?Целият сюжет можеше спокойно да се побере в 200 странички,а не да се хабят 400.

# 183
  • Belgium
Другото,което не ми стана ясно е,защо книгата е толкова дебела?Целият сюжет можеше спокойно да се побере в 200 странички,а не да се хабят 400.

Нали, нали?

И аз точно това се питах докато я четях. А беше такава истерия покрай нея едно време.  Laughing
Следващия път обещавам да ти донеса нещо по-четивно  hahaha

На мен лично щеше да ми е по-интересно, ако действието беше описано през очите на мъжа на Нела. Търговският свят от онази епоха щеше да ми е далеч по-любопитен. Макар че разбира се това щеше да е съвсем друга книга.

# 184
  • София
И не само за търговския свят.Неговият личен също ми беше интересен  Wink
Имаше някои недомлъвки и недоизяснени неща в сюжетната линия,недовършена мисъл,загадка,все нещо ми липсваше.
Определено не бих я квалифицирала като шедьовър.

# 185
Лу, то може да пише Turkish Delight върху опаковките, но изобщо да не са внос от Турция и нямат нищо общо ни с вкус, ни със сладост, ни с нищо Simple Smile Но не знам и за кой магазин говориш де, може пък и да има нейде в София.

Благодаря ви, момичета, бебето ще бъде намачкано подобаващо  Mr. Green Heart Eyes

# 186
  • Belgium
Не, Мери, аз имах предвид, че не обичам всички турски десерти, обединени под името Turkish Delight като толумби, саралии, кадаиф и т.н.

Иначе на кутиите си пише Пишмание и е точно като турското, което съм опитвала в Истанбул, Измир и по разните курорти. Което ме навежда на мисълта, че е внос.  Laughing

# 187
  • На планетата Земя
Здравейте, литераторки!  Mr. Green
(как звучи само  Mr. Green )

Мариш, дано само това да е било!

Лу, от кой сайт пазаруваш зарзаватите?

Слив, мъжът ти може да целува само твоята нежна ръчица.  Mr. Green Радвам се, че му харесват книжките. Явно ще трябва да направим скоро среща, за да стигнат до вас и останалите части.

Пишманье има постоянно в Билла, на рафтовете при локумите. Цената е около 4-5 лв.

Мери, честито ви бебче в родата!

Прегръдки за всички и хубав ден!  Hug

# 188
Добрютрууу.

Аз пък си мислех, че turkish delight е само локум  Crazy

Мариш, или е зъбче и имунитетът му е спаднал или нещо се опита да го събори. Дано не е успяло и това да е било.

# 189
  • София
А аз си го преведох  Mr. Green като общо название за турски сладкиши независимо от кой вид.

# 190
И аз го знам TD само като локум Grinning нищо де, разбрахме се Simple Smile
Лу, аз съм яла и такова, на което пише Turkish Delight, но няма нищо общо. По сборовете продават и локуми, които също нямат общо с турския Simple Smile затова от българския пазар не купувам такива сладки неща.
А мама каква баклава прави!  Laughing аз дето ям много сладко - 2-3 парчета ми стигат и не искам да виждам няколко месеца такова чудо  hahaha

# 191
  • София
Локум се превежда действително  Laughing , но има игра на думи в написаното от Лу.  Mr. Green Жалко само, че за нея не са никакви удоволствия турските сладкиши.

# 192
Слив, накара ме и мен да проверя,  Mr. Green Аз пък намирам, че си е точно локум, луда работа.

Аз съм яла арабски балкави и сладки само и те изобщо не са толкова сладки, колкото очаквах, но имат доста масло.
Не знам турските как са. 

# 193
Лофи,дано настроението ти се подобри  Hug
Лу,как искам и аз да дойда на твоята разпродажба  Crazy
Сливче, още сме вързани  Grinning
Брутално почва Сексът и комунизма, ще видим...
А Дж.Флин наистина си я бива,умее да внушава жената Wink Трябва да видя и другите й книги и те ли са уау?
Мери,честито ви бебче!

# 194
  • Belgium
Дам, арабските сладки хич не са толкова сладки  Mr. Green

Вярно си е, че турските локуми нямат общо с българските  Laughing Обаче пишманието си беше 1 към 1, жалко че не го обичам.

Миле, слагам в скрит текст сайта за зарзаватите. Скъпичко е, но за мен си струва:

Гигич, wow са и другите и книги  Laughing Имам електронно Shrap Objects (която не е издавана на български), качвала съм я на другото място, но ако искаш ще ти я метна. За мен тя е най-бруталната ѝ  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт