Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 747
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Май само на мен ми хареса края, при това доста  Laughing
Втората част на "Мистър Мерцедес" ми харесва повече от първата, която и за мен беше разочарование. Ох, днес не млъкнах, личи си, че съм самичка  Blush

# 91
Личи си, че ще ме правите и мен фенка на Кинг, записвам си последните книги, които обсъждате. Спойлерите моля в скрит текст  Grinning ако си мислите да са на показ...  Joy  шегувам се, разбира се. Знам, че не сте големи бели птици Grinning

# 92
  • София
Айдееее, Мери Фен, Фен!!!  newsm44

Аз задължително ще си прочета Възкресяване-то до края, няма начин да зарежа Кинг, ако ще и да е под дъното на всички дъна  Mr. Green

# 93
  • София
Ох, не знам...  Rolling Eyes Не искам все да хейтя... ама ...
Скрит текст:
мноУ гадно ми стана на края в това "Възкресяване"  Rolling Eyes Бях се настроила за по-лиричен край... Blush

# 94
  • ГОре на черешата...
Тююююю, писах един час и се затри, почвам пак ooooh!.
Слив, ще дочета книгата, днес дори на съвета я извадих най-невъзмутимо да си чета, защото последните дни ми писна...
Скрит текст:
Положението в нашето училище никак не е розово - 60% цигани, децата намаляват, пари няма и сме като настръхнал кошер. Особено последните дни - 7 клас на НВО математика имат успех 2,00 - директорката е бясна, очакваше се, но чак толкова...но това е резултатът от безхаберието на част от учителите. Най-лесно е да се опрвдаваш с "Те са малоумни цигани, нищо не мога да направя, не мога да ги накарам да пишат, да учат и т.н".Да, да, ама не. До 4 клас тези деца овладяваха минимума от знания, с много труд колегите ги ограмотяваха, за проблеми с дисциплината и дума не може да става - ние си знаем на каква цена, но при нас всички пишат, работят, в час са. Да, вярно е, че са по-малки, но от 5 клас нагоре - леле! Масово не са в час, обикалят из селото, пушат до училището по цели часове. Колегите нямат авторитет пред тях, но май просто не им се занимава. Е да де, ама какво се случва в последните години - много от българите от селото си махат децата след 4 клас не толкова, за да не учат с цигани - та нали те и без това 4 години са учили така, а защото виждат как резултати в горен курс няма...е как не се мъчим да намекнем, че не можеш да влезеш в час и да има 2 деца и ти да си караш урока, че не можеш да преподаваш математика на деца без тетрадки, половината спящи и да казваш - ами те цигани, нямат мозък...и сега - началните сме им виновни, не сме ги били научили, в 7 клас забравили таблицата. Ми ще я забравят, като 3 години никой не я упражнявал...днес се стигна до там колежката по БЕЛ да ме обвинява, че моите бивши ученици, сега в 6 клас, я правели луда в часовете и видите ли, на всичкото отгоре ме търсели и си говорели с мен - луда работа - та за да не си отворя устата си извадих книгата и си четох. Но жалкото е, че това е картината в голяма част от българските училища - оправдаваме се с ниски заплати, с делегирани бюджети, с циганите, а истината е една - просто на някои не им се работи. А децата - пък били те цигани, българи или нам какви си - нямат никаква вина...изобщо в тази обстановка не ми се ходи на работа, ще стискам зъби още 2 седмици до отпуската

Та така, оплаках се, сега да се похваля - Калоян завършва с пълно 6, единствен в класа. Сега ще стискаме палци за класирането и за желанието, което за няколко часа се промени...

Нели, а вие защо сте на смени? Ние дори и без ученици ходим до обяд на работа. Днес писах главната книга, доокомплектовах нужните декларации, характеристики и бла-бла хартия/отиде още една гора ooooh!/.

Гигич, видях я, писах в седмокласната - както и казваха - нищо не можеш да разбереше, камо ли да промениш - ни точки има написани, ни рецензия, ни нищо. Тезата му, за мен перфектна, е оценена с 4 вм. 6 точки - на какво основание - кой да ти каже+ В преразказът има една изпусната буква и две подчертани думи - за едната попитах защо - "птицата сграбчила нещо в ноктите си" - та ако не знаете думата сграбчила е неуместно употребена - и хоп - орязани още 2 точки Twisted Evil. Та мами на бъдещи седмокласници - пазете си нервите за тези велики дни Sunglasses

Точи, в релсите ли си вече? Мааааарш веднага Naughty!

Лоф, що така? Ама нали ще ти го платят тоз месец, ей? ММ има да взема освен една заплата и обезщетение за неползван отпуск и му заявих, че ако на 25 не ги получи на секундата звъня в Инспекцията по труда, че той нали е Мека Мария ще се остави Twisted Evil.

А, Ули, Лу, хич не се бутайте в края на редицата, аз съм там
Скрит текст:
Днес въпросната колежка освен всичко друго по май адрес каза, че съм ѝ отговаряла като тийнеджърка - пък аз контрирах, че съм такава по душа, на 22, пък който е пенсионер на 40 си е за негова сметка Twisted Evil

Лотхен, за прошката и аз съм като теб - нося си обидата в сърцето, пък не трябва...ама не мога по друг начин, такава съм си, боли ме и си страдам тихичко...

Миле, амчи хайде де, намери се Hug

Зори, ти брои овце, пък аз - балове смятах, че и едни двойки в Калояновия дневник видях, леле-леле hahaha! Миж, ти пък може да откажеш СМС-ите, ама май искане в банката се пише. Аз получавам уведомления само по мейл от тях.

Вив, сигурно ти е късно, ама - основно на Лидл ползвам почистващите - за миялната таблетките, почистващи за миялна и пералня/е вече не, щото новата пералня си има цикъл самопочистване без препарат/, за прозорци, пяната за котлони и фурни.

Мери, споко бе, всичко ще е наред и скоро ще се хвалиш Peace!

Мария, В. Търново ли каза? А кафе с непознато другарче ще се вмести ли в графика ти Flutter? А, Гиг, значи и ти ще свиркаш?

Вени, ай стига те е лазила, де!

Деси, пропуснала съм - за какъв спорт иде реч? Аз не съм вещоман, напомнихте ме скоро пак да се развихря Laughing

Рейн, и за теб мляс Heart Eyes!

Петя, Мария, Миж, Вив, Кости, Титина, Камиче -  Hug Hug Hug!

Ох, и аз изпрасках един ферман, ама то щото рядко имам време за толкова...В тази връзка, Бъб, много обичам да те чета, пиши, момиче Hug!

П.П. Девче, мила, драсни два реда, че си добре Praynig!

П.П.П.Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.  Shocked

# 95
  • София
Мариетка, е къв' е сЯ тоз ферман, дето го изтипоса, а?   Shocked Ами подразних се! Naughty
 Joy Joy Joy
Шегувам се, да не помисли, че е насериозно?  Wink  Hug  Heart Eyes
А на теб специално за прошката много ще трябва да ти говоря! Тук вече не се шегувам...

# 96
  • ГОре на черешата...
Миж, знам, ама...за бой съм Outta Joint...

# 97
Мариета, зарадвах се за детето, браво, пълен отличник!!!
А другото не ми се коментира...
А тези работи кой ги оценява и защо толкова некадърно, какви са критериите??? и защо сграбчила да е неумесно употребена, не разбирам newsm78
Явно трябва човек да има железни нерви покрай българското образование Rolling Eyes

Ся не разбрах, да я чета ли Възкресяване, да не я ли чета или пък само до половината Mr. Green Laughing

# 98
  • София
Ся не разбрах, да я чета ли Възкресяване, да не я ли чета или пък само до половината Mr. Green Laughing

Чети я до към 80-85 %  Naughty  Laughing

# 99

Чети я до към 80-85 %  Naughty  Laughing
Жива да не бях hahaha

# 100
Ох, Мариетка, картинката е много тъжна наистина.

Направо ме замисли за "сграбчила", какво да не искат "хванала" да се използва за птица  ooooh! Много мразя като измислят грешки, само за да има нещо.

Ама защо се притеснявате, честно ако при тези резултати не го приемат по първо желание, не знам какво ще се е объркало. Отдъхнете, трудното мина.

# 101
  • ГОре на черешата...
Ули, притесняваме се, защото ще кандидатства в единствената подобна паралелка, която е страшно силна и се влиза с много висок бал - за сравнение миналата година минималният е бил малко по-висок от неговия. По принцип тази година паднаха баловете, но знае ли се...

Точно два часа правих миниатюрното лице на Елза Rolling Eyes. Ама съм доволна. Оставям го да съхне и отивам да се къпя...

# 102
  • Пловдив
Мариетка, браво на детето, стискам палци да влезе в желаната паралелка...
добре де, а защо след като "сграбчила" е неуместно използвана не дадат пример с правилно използвана дума  ooooh!
На Ачо сина му играе баскетбол и идеше реч сега за републиканското до 16 годишните /с един отбор/...сега ще ходи на лагер с национала и след това какви мачове следват не съм много запозната, че аз имам чувство, че нон-стоп има републикански и европейски  Embarassed
Относно ситуацията в училището, съм на твоето мнение и затова не е нужно да има процент цигани  Peace в гимназията имаше една, дето ни обясняваше как детето й в първи клас можело само да си пърже яйца и да говори английски, а ние големи магарици думичка не сме знаели  Tired обясняваше ни се за диета само на чай и кафе и всякакви подобни глупости, включително и това, че ще ни се пише 3 със сигурност, защото нямала намерение да си разваляла отпуската и морето заради нас...

# 103
  • Ямбол
Привет, момичета  Hug
Точи, аз не мога да си представя да съжителствам с котка, ама щерката .. ooooh! ooooh! ooooh!

Вени, много ще се радвам да се видим.. Не съм сигурна кога ще е удобно за вас - в почивните дни или в понеделник? Аз ще се наглася според вашите възможности  Hug

Лоти, и аз съм в същата фаза за отношенията с близките хора... в последно време нещо ми е трудно. Дали и аз не съм в моментна криза  newsm78
А колкото до прошката - зависи, ама много зависи.. Аз май трудно прощавам и има един случай, в който вече няколко години не мога да простя  Sad

Нези, много, много силни прегръдки  Hug Hug Hug Много искам да те видя лично  Heart Eyes

ЛоФче, що така бе? Попитай за договор  Rolling Eyes

Мариетка, браво на детето за успеха  Peace Ще стискам палци за класирането  fingerscrossed

За всички  Hug Hug Hug

# 104
Мария, няма нищо лошо в живота с котка. Само трябва да се чисти екстра, но удоволствието да гушнеш котката е неописуема.
Мари, успех на кандидатстването...дано му стигне бала за желаната паралелка. Минахме през кандидатстване когато детето беше на 3, добре, че той не разбра нищо...майка му само дето не умря от притеснения. Приеха го, и решихме, че ще ходи в държавно школо. Имам предвид, че понякога и ние като родители много натискаме децата. А за бг уяилище, имам мнение, но не е ласкаво. Лошото е, че рефлектира върху децата.

Общи условия

Активация на акаунт