Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 692
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Може ли човек да не влезе за 5 часа и вие да сте изписали света.  #Crazy
И аз  съм на диета като Мариша, ама тогажа точно за сладко си мисля и по точно гледам кулинарни блогове. Иначе сладко не обичам, а готвя по задължение. Имаме приятели араби, като заправи баклава и  викам да слага по-малко захар (един ден се появява в нас с една тава баклава и ми вика, направила съм я както я харесваш). Иначе съм обещала на колегите да правя баница с локум ( че и локум ми прати мам от БГ), която така се сиропира, че прилича на ...баклава. да не си помислите, че съм я правила, не...от време на време ме обземат кулинарни вдъхновения  Twisted Evil
Лу и на мен ми би било интересно да видя остатъка от непродадените неща, особенно часта с аксесоарите. (ако може естественно).
Кой щеше да праща палачинки от Сф за Варна, ако е средата на август мога да помогна в логистиката. Като казах палачинки и се присетих, първо парти (за посрещането ми) в Канада. Поканени около 40 човека и решаваме предястое да  палачинкова бохча...естественно мъжът ми решава, че хората ще изядат по 2 и се хваща да прави палачинки.   chef Като стигна на 80-та го накарах да спре. След партито цялия им офис дояждаше палачинки почти една седмица.
Точи, как  си след 18 август...щото ще съм си във Варна, та ако решиш да правиш пестил с нар, свиркай.
Лу ме заинтересува с този конфитюр от мимоза, ама пусто не обичам сладко. Гледам, че и чипс от земна ябълка предлагат. Явно ще вадя дехидраторът и ще се впускам в дълбоките води на ... готвенето.
Нели и аз съм везна, ама с мисленето и премислянето. Ако стане стане, ако не значи не ми е било на късмет. Откак го усвоих  този житейски принцип си спестявам много тревоги и вълнения.
Нели, имаш и моите стиснати палци.

# 226
Нели, пращам и аз положителна енергия. Всичко ще е наред!

Вив, ела бе, аз ще ти направя от моите палачинки  Mr. Green Намазани с масълце знаеш ли колко са хубави, пък ако си отпуснеш и лъжичка мед.... Хич няма да говоря  Mr. Green

# 227
  • Кърджали
Палачинки Rolling Eyes Огладнях.... Ама сте лоши, нищо сладко нямам в къщи.
Нели, стиснати палчета и от мен.

# 228
  • София
Ули, машала бре девойко, аферим  newsm47 ама да не са онез кокосовите, че са ми писнали  Laughing
Даже щях да ти я искам рецептата и забравих  Mr. Green

# 229
Кокосови са, Вив, ама не с 1 лъжица кокос, а си правя тесто, както си трябва.
Скрит текст:
6-7 яйца, 1-2 чаши смлени кокосови стърготини (количеството зависи от това, дали слагаш и някакви смлени ядки), малко вода и понякога, ако имам слагам някакви дребни плодчета, ягоди, боровинки, малини, къпини. Тестото ми става малко по-рядко от кексово или поне такава гъстота гоня Simple Smile  И детето се радва и баща му, че и аз похапвам. Ама се изкушавам и си слагам малко мед... Embarassed Те стават като американските палачинки, малко по-дебели и по-малки като диаметър. Прдполагам, че ако ти се играе и тънки ще станат, ама на мен така ми е по-лесно да ги правя, затова не съм пробвала.
А, да, и разликата между млени кокосови стърготини и не, е голяма.
Аз на подобен принцип правя и мъфини//сладки за мъжете, ама накрая аз изяждам също доста и гледам вече по-рядко да е  Embarassed

# 230
ДУ Mr. Green

Нелко, стискам палци!!! И се оглеждам на перона, чакам те  Hug

Взех си от "алтернативните" палачинки  Blush И аз най-много ги обичам със сирене и сладко  Flutter
Утре ще взема да си направя, че вечеря вече имам  chef
Ули, твоите палачинки май няма да ми харесат. Особено с орехите  Thinking

Лу, конфитюр от мимоза  Shocked Joy Извратеняци. Какво му има на добрият стар конфитюр от ... праскови например  Thinking Mr. Green

Каза момичето, което пуска снимки на пестил от нар  Joy Hug

smile3534
Ама Лу, задължително трябва да опиташ пестил от нар!!! Уникален е  Crazy Аз няколко съм пробвала, включително от моркови, но нарът е ммммммммм леле!!! Crazy Heart Eyes И аз обожавам нар всякак  Heart Eyes

Бъбълче, какво стана със защитата? Аз съм проспала май Embarassed
Маришче, и пестил, и питка със сол и мед ще приготвя. Само че кажи по-рано. Идея си нямам къде ще го търся пестила обаче Thinking На Египетския пазар в Истанбул има, ама къде другаде  newsm78
Радвам се, че Гушко е добре Heart Eyes
Титина, нямам идея как се прави пестил newsm78 Яла съм купешки от Турция. Даже нямам идея дали бих се справила Tired

# 231
Ули, непременно ще опитам палачинките през почивните дни. Имам едно пакетче кокосово брашно. Вярвам, че и с него ще станат. Твоята доматена супа е на почит у нас Simple Smile

Аз също правя едни алтернативни палачинки. Почти диетични са Laughing

Днес ходих да видя паметника. Мисля, че става, само дето много страшно гледа този Самуил.

Нели, стискам палци да няма проблеми Hug Hug Hug

В неделя на връщане от село си купих три вида пестил от един магазин на Добревски - черница с фъстъци, ябълка с орехи и от синя слива, но от нар не видях. Следващия път ще попитам.

# 232
  • София
О, Ули, знаеш ли, че аз не съм правила със смлени кокосови стърготини  Thinking Ми като нищо още утре ще си спретна с две,  три яйца, аз и без това съм на яйца в последните дни. Ще сложа вътре и ванилия и ще си ги гарнирам отгоре с череши  Mr. Green А вътре ако сложа череши какво ще стане? Нищо нали, даже супер ще си станат, като се запекат черешите.
Супер си, мерси много  Heart Eyes  Hug Hug Hug

# 233
Ох, Еви, дано ви допаднат.  Rolling Eyes Аз ги правя така, защото гледам да ограничавам глутена колкото мога на домашните.

Вив, ще станат ами, как, аз обичам череши в сладкиши, ама просто чистенето е голяма играчка
Тръгнах одеве да поръчвам ванилия одеве от зоята, ама се отказах, за някои нещата цените им не космичеки, ами...

Я да ви пусна една супа от тиквички, която харесвам и правя по това време, че пърженето голяма играчка и то Simple Smile

Точ, друго ще ти направя, ти ела само.

# 234
Пистили, палачинки, супи, майкоууу ooooh! Grinning

Нелко, стискам палци с мама всичко да е наред Praynig Hug Heart Eyes

Бъб и на теб стискам, ама май съм закъсняла, а newsm78

Маришка, да се оправя бързо Гушко, важното е че си го завела и не е нещо сериозно Hug

Аз обръщам гардеробите и съм в дилема какво да облека за утре, че малкият има тържество по случай завършването на курса по английски...Лу, пращай от твоите Laughing

Сега малкият ме дрънка да тегля някой детски или семеен филм по скоро да гледаме заедно и ще ползвам джокера на Точи от другото място.

Лу, не ми пращай книгата, имам я на английски. Трябва само да я започна Rolling Eyes

Ели, да наистина поуспокояват се страстите в книгата и става по-приятна за четене.

Дано наистина при Дев проблема да е само липсата на нет Praynig

Хубава и спокойна вечер ви пожелавам!

# 235
Ули, идвам  Hug
А такива супички си правя постоянно. Обожавам постни зеленчукови супи, никога не застройвам обаче Peace
Слагам каквото имам, няма значение дали е само един зеленчук или от всичко - тиквички, картоф, морков, пащърнак, морков, лук, корен целина, карфиол, броколи, грах .... ММ също обича, но той иска бистра супа с фиде, а аз обикновено си ги пасирам Simple Smile В момента имам крем супа от пресен грах, пресни картофи (основното е грах), лук, морковчета и магданоз  Heart Eyes
 eat
Гиговче, ако имаш нужда от жокер, на кой филм се плачи и кой е комедия викай  Peace

# 236
  • ГОре на черешата...
Мале, каква буря имаше тук - ураганен вятър и градушка. Добре, че Калоян си беше вкъщи, та бързо прибрахме цветята до стената, че иначе не ми се мисли. стаята на свеки протече, нали тези дни ще сменяме прозореца, не изчака. Има начупени клони и дървета, сега пак гърми и вали, пфуууу...

Пистили, палачинки, супи, майкоууу ooooh! Grinning

А де, не ги е срам Crossing Arms!

Нели, мислите ми са с вас Praynig!

# 237
Мариетко, да не ми я изпратиш насам бурята  ooooh!
Дано да е заминала и да няма много поражения!

# 238
  • ГОре на черешата...
Точи, не знам, но в момента се излива порой. Пратих ММ да занесе нещо на колежката ми и тръгна без чадър Crazy...

# 239
Благодаря за палчетата, прекрасници!  Hug

Мина защитата, то си беше като час, само че с обсъждане на грешките ни при изпълнението на задачата, а после обосновка кое, как и защо. Имам добра оценка, доволна съм. Особено за превод и редакция на нехудожествен текст, който е силно филологически и от който аз нищо не разбирам. Даже преподавателката каза, че преводът ми бил по-добър от редакцията ...  Shocked
Не очаквах, но съм щастлива!  Crazy

Изсипа се ужасен дъжд, докато бяхме вътре, а аз цял ден минавам между капките и съм без чадър. Като излязох не валеше и се прибрах суха!  Mr. Green

Лу, объркала съм се! Свикнах вече  Mr. Green Mr. Green

И какво сега ще правя? Супи, палачинки и други прекраснотии .. ужас! А аз искам да отслабвам  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт