Махане на памперс и биберон

• 124 285
  • 1 640
  •   1
Отговори
# 45
Скарлет, и аз му давах бибата, защото много често се будеше. Но честно казано той така и не започна да спи спокойно. Но определено, когато си изнервен от безсъние, по-добре да прибегнеш до биберон.

# 46
Напротив , имала съм, 2 броя. Особено големия, по цяла нощ ревеше, будеше се през 30 мин, по 30-40 мин го люшках на ръце да заспи, пак спеше по 30-40 мин и пак се будеше..... и така до 2 год и 4 мес.
С биба и без биба все си ревеше и не спеше, люшках го на ръце по 1 час вместо половин и така... за няколко нощи свикна.

# 47
Имахме си само 1 биба,на 7 месеца настина и тъйкато неможеше хубаво да диша през носа,хич и не я искаше.И така 1 седмица.После не му я дадох.Сега сме на 10 месеца.Но си се приспиваме с шише вода/чай. Simple Smile

# 48
Напротив , имала съм, 2 броя. Особено големия, по цяла нощ ревеше, будеше се през 30 мин, по 30-40 мин го люшках на ръце да заспи, пак спеше по 30-40 мин и пак се будеше..... и така до 2 год и 4 мес.
С биба и без биба все си ревеше и не спеше, люшках го на ръце по 1 час вместо половин и така... за няколко нощи свикна.
Не бих си го причинила, но ти си знаеш. Давам биберона излизам от стаята и тя си се успива, после като се събуди пак давам, и тя пак си заспива. Но ако не намери биберона се разсънва, защото и такива случаи имахме преди да купя резервната, буди се и почва една луда игра през нощта. А и да си кажа честно, не виждам какъв е проблемът, че спи с биберон. Питала съм стоматолог, няма да й се изкриви захапката от това. Има време ще я махна по-нататък, както казах, като приключи със зъбите, че при нея тръгнаха късно, и още чакаме кучешките.

# 49
Братовчедка ми до 13 г. не можаха да я отучат от смукане на палец (който си остана деформиран от дългото дъвкане), затова като видях, че моето си го яде веднага заврях биберон. Както казвате - това го махаш, когато прецениш и готово, а пръстите са си там, няма как да ги отрежеш. 
Иначе ако детето не проявява желание не бих дала.
Но при нас и много успокояваше. Нощем просто си я слагаше пак в устата и заспиваше.

# 50
Лично аз съм все още непълнолетна (на 16 год.) и нямам деца. Но за сметка на това по-малката ми сестра (която сега е на 13 год.) махна биберона на около 1 година и 2 месеца (мисля). Трудно го преодоля,но веднъж майка ми направи трик. Взе биберона и го скри в един шкав, в кухнята. Сестра ми беше още бебе и не можеше да достигне до там, естествено, и започна да реве, реве цялата махала събра. Затова ви препоръчвам да скриете и вие беберона на пеленачетата си и да ги изпитате, за колко време могат да издържат без биберончето си!  pacifier pacifier pacifier pacifier
Относно памперса - незнам. Сестра ми го махна на 2 години и половина или май беше повече....  newsm78 Обикновено мисля до 5 годишна възраст се маха памперса, но ако детето има някакви проблеми с пукочният мехур може и до повече години.  baby

# 51
Обикновено мисля до 5 годишна възраст се маха памперса, но ако детето има някакви проблеми с пукочният мехур може и до повече години.  baby
Да бе, до 15 години, къде 5, то още не може да чете и пише, памперс ще маха...

# 52
  • in Wonderland
Обикновено мисля до 5 годишна възраст се маха памперса, но ако детето има някакви проблеми с пукочният мехур може и до повече години.  baby
Да бе, до 15 години, къде 5, то още не може да чете и пише, памперс ще маха...

Joy Joy Joy

ох, аватара ти е изцяло показен за цитирания от теб пост!

# 53
Някак си от дете с 7-8 год по- голямо от сина ми, не ми се разправя за памперси и биби.
Гледай си уроците, миличка, и хич не ти трябват подобни неща в близките 10 години.

# 54
Моя син на година и 2 месеца си проби биберона,купих му друг,но формата не беше същата и не му допадна.Сам се отказа и не го потърси повторно.С памперсите е друго положението,много добре знае за какво служи гърнето,тоалетната също,но не иска.При свършен факт ми носи памперса.Ако го събуя и го оставя на гърнето пищи като заклан,ако е обут може и 2часа да стои седнал на него.Така че ще изчакам още ...на 2години и 4 месеца е

# 55
Не се връзвайте на преувеличени неща. Децата си ги махат сами в съвсем нормална възраст, това е естествен процес. Изключвам случаите при деца с някакъв здравословен проблем. Често хората виждат тях и се започва едно охкане и ахкане как по света са светлинни години назад, а българите, видите ли, са строги, но справедливи родители  Mr. Green

# 56
Полезна  тема , ще я следя с интерес

# 57
Запис и от мен! Ще се включа с моя опит, когато не ми се спи толкова... Grinning

# 58
Работя много и основно ММ се занимава с малката, но той все прави, каквото му е лесно - т.е. нищо.
Първо се заех с памперса - беше на 2г. и малко, когато отидохме на море без него. Взех точно 5 памперса за 5-те нощувки. По цял ден тичах като луда -имам чиш, нямам чиш.... Когато се прибрахме и аз тръгнах на работа, той ѝ сложи памперс - ядосах се и изхвърлих всички в контейнера, казах му, че ако купи други, пак ще направя същото. Около седмица, две беше с памперс само нощно време и той беше сух. Та общо взето бързо приключихме тази драма ...

За бибата. Тя без биберон не заспиваше. Общо взето заспиваше сучейки мляко от шишето.. .Отрязах всички биберони и залъгалки и казах че мишката ги е изяла и няма други. За 3 дни свикна, но и до ден днешен се сеща, че мишката е изяла бибите.
Исках тръгвайки на ясла да не ходи там с шише и памперс.
Смятам че в подходяща възраст се случиха нещата, защото стана бързо.
Децата са умни, любопитни и любознателни. Обичат да им обяснваш всичко. Те РАЗБИРАТ!

Успех на всички!

# 59
дневният памперс махнахме на 2 години, вкл. и за обедния сън. в началото ѝ напомнях, но се е случвало да се улиса в игра и да се изпусне. много плачеше и се разстройваше, но след близо месец нямахме повече проблеми.
с нощния нещата продължиха дълго. пишкаше на 2 часа, като по часовник, независимо от количеството приети течности. изобщо не се усещаше, спеше си в мокрите чаршафи. реших, че здравият сън е по-важен от липсата на нощен памперс и се отказах от метода с буденето. малко преди да навърши 4 г. забелязах, че започна да пишка два пъти на нощ - в 12 и в 3 часа, реших да пробваме отново. този път и тя се усещаше, след 5 мокри нощи започна да усеща кога ѝ се ходи и да става сама. 2 месеца по-късно вече издържа по цяла нощ и не става.
направи ми впечатление, че в аптеките продават еднократни пелени за деца до 35 кг., наред с останалите размери, изглежда има търсене.
биберон отказа да ползва от самото начало у дома и аз не настоявах, за него не мога нищо да споделя.

Общи условия

Активация на акаунт