Лидл ::66::

• 106 408
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Колко големи са децата ви ползващи тези четки?

Моето на 4 г. ползва от скоро електр. четка. Не от Лидл-ските, но ползва. Не се затруднява изобщо и с удоволствие я ползва. Искам, обаче да ви обърна внимание, че се препоръчва до 1 клас първо родител да мие зъбите, а после детето. Може да ви звучи преувеличена тази възраст от 6-7 г., но реално децата не мият качествено зъбите си, просто са мънички и не могат добре. Аз така практикувах с голямата, сега и с малката  Wink Вечер мия аз основно, после й давам на нея. Сутрин сама ги измива под мой надзор.

# 496
Сметаната в Лидъл (също и аналогичната в К.) имат в състава си карагенан, за който в нета има много негативни статии, които в същност ме отказаха от идеята за дом.сладолед. Моля някой, ако е попадал на вкусна рецепта без сметана да я сподели. Може и на лични, че вече сигурно досаждам на останалите в темата, за което се извинявам.
Има течна сладкарска сметана в Била, която е без карагенан. За съжаление не помня марката, но беше някаква немска в кутийки.

Аз влизам да питам дали машината за сладолед си струва и дали замразява сама?

И втори въпрос. Сладоледът наистина ли става като консистенция като купения? Има много рецепти за здравословен сладолед със замразени банани, но честно казано изобщо не го докарва като истински. Та, се чудя дали с машината и с млечни в рецептата ще е по-добре?

Последна редакция: ср, 24 юни 2015, 15:48 от Пролетен дъждец

# 497
  • София
И втори въпрос. Сладоледът наистина ли става като консистенция като купения? Има много рецепти за здравословен сладолед със замразени банани, но честно казано изобщо не го докарва като истински. Та, се чудя дали с машината и с млечни в рецептата ще е по-добре?

Единственото, което прави машината е да замразява без големи кристали лед. Какъв ще бъде сладоледът зависи от сместа, която ще сложите. Ако човек няма машина трябва да бърка сместа на всеки половин час, за да избегне заледяване с големи кристали. Тук това го прави машината. По никакъв друг начин не допринася към вкуса на сладоледа.  Hug

# 498
  • При децата ми
Аз взех розова за дъщерята и синя за подарък. И двата цвята са много хубави, синята бих я взела и за момиче, ако няма налична розова. Grinning Трябва да погледна упътването по-добре, да видя мога ли да поръчам резервни накрайници допълнително. Откакто сме я взели не се налага да уговарям дъщерята за нито едно миене на зъби- сама иска. А преди като исках да и купя на Орал Б ел. четка ревеше в аптеката.... Laughing В тази се влюби веднага Laughing
За сешоарите имаше хубави отзиви преди време, ако тези са същите, но в друг цвят би трябвало и те да са хубави... newsm78 на мен ми се виждат много подобно с тези които бяха "Бритни Спиърс"...
Hrispa76, пробвай да звъннеш на клиентския телефон. Wink

Благодаря още веднъж! Hug И на мен сешоарите много ми приличат на тези от серията "Бритни Спиърс", но тогава и тях изтървах. Simple Smile А иначе моите деца са на 11 г. и почти на 6 г.

# 499
Точно днес питах зъболекаря на сина ми за електрическа четка за зъби и категорично каза не. Каза че още е рано и венците на децата да много нежни. Сина ми е на 5г.  Знам, че косъма на накрайника е мек, но предпочитам да послушам зъболекаря. Определено ще купя, но когато имам картбланш.

# 500
  • Stuck in a moment
Някой видя ли банските или след затваряне вече ги зареждат?

# 501
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета може ли мнение за пасатора.
Много ми трябва и се чудя дали ще.свършат бързо.
Моята дъщеря е на 4 и се мие с ел.четка с друга не мога да я накарам

# 502
  • София
Този пасатор пускали ли са го преди? Аз имам един от лидл на същата марка, ама е в други цветове и нз дали е същия.

# 503
  • Пловдив
Този пасатор пускали ли са го преди? Аз имам един от лидл на същата марка, ама е в други цветове и нз дали е същия.
Ако става  въпрос за пасатора в продажба на 27 ,да имаме го  отдавна.Ползвам го за крем супи,айрян  .На мен ми върши работа,лесно се мие .

# 504
  • София
Точно днес питах зъболекаря на сина ми за електрическа четка за зъби и категорично каза не. Каза че още е рано и венците на децата да много нежни. Сина ми е на 5г.  Знам, че косъма на накрайника е мек, но предпочитам да послушам зъболекаря. Определено ще купя, но когато имам картбланш.

Косъмът на електрическата четка по какво се различава от другите  Rolling Eyes Аз купувам четка на лакалуд с изтънен косъм, но тя е изключение в гамата от четки за деца. Повечето са с по-груби косми от тези на електрическите.
Моята зъболекарка по принцип е против електрическите четки, защото човек губи навика да мие съзнателно зъбите си. Т.е. съзнателните движения по всички повърхности се загубват в движението на четката. Това е нейната теза  Wink

# 505
  • Пловдив
Точно днес питах зъболекаря на сина ми за електрическа четка за зъби и категорично каза не. Каза че още е рано и венците на децата да много нежни. Сина ми е на 5г.  Знам, че косъма на накрайника е мек, но предпочитам да послушам зъболекаря. Определено ще купя, но когато имам картбланш.

Косъмът на електрическата четка по какво се различава от другите  Rolling Eyes Аз купувам четка на лакалуд с изтънен косъм, но тя е изключение в гамата от четки за деца. Повечето са с по-груби косми от тези на електрическите.
Моята зъболекарка по принцип е против електрическите четки, защото човек губи навика да мие съзнателно зъбите си. Т.е. съзнателните движения по всички повърхности се загубват в движението на четката. Това е нейната теза  Wink
Твърдението е абсурдно и нелогично.Човек е съзнателно животно и няма как да се загуби в елементарни движения.Аз определено не бих препоръчала четката от Лидл,но има марки ,които са повече от добри./не само за възрастни ,но и за деца на тази възраст/.А по мое мнение дете на 5години само никога няма да измие зъбите си перфектно -без значение каква е четката.То трябва да мие само за да придобие умения ,а след него родител.Друг е въпроса ,че доста хора не мият добре и правилно зъбите си.

# 506
  • София
А по мое мнение дете на 5години само никога няма да измие зъбите си перфектно -без значение каква е четката.То трябва да мие само за да придобие умения ,а след него родител.Друг е въпроса ,че доста хора не мият добре и правилно зъбите си.

Абсолютно подкрепям  Wink
Тя в общи линии имаше предвид това, че когато четката е електрическа човек е склонен да претупа работата, а не да застане пред огледалото и да мие по всяка повърхност  Wink Чисто психологически.

# 507
Вкъщи ползваме ел. четка на Браун. Няма как с нея да се претупа миенето. Към нея има и часовник, който отброява по 30сек на страна. Хлапето (8г)също ползва детска такава и с нея зъбите й са измити много по-добре.
Обаче съм й дала и обикновена четка, именно заради по-тънкия емайл при децата. Така половината пъти ползва едната, другата половина другата. Аз също не мога да се мия постоянно с електрическата.

Ваче, благодаря! Имах предвид дали с млечни става наистина хубав сладолед. Досега не съм пробвала и още обмисля машината.

# 508
Момичета, не споря. Просто си разсъждавам.  Моята теза е, че се доверявам на зъболекаря,  чиито думи бяха, че венеца е нежен. Другото си е моя интерпретация. Факт е че децата претупват миенето,  но имат достатъчно време докато избият постоянните зъби за се научат.  А за възрастните. .. аз съм една от тях. Поради незнание как да си ми я зъбите в ученическите години и прекомерно търкане "да станат по бели" си до карах шиечни кариеси мисля се водеха. Добре че навреме се "откри" грешката ми и сега пазя местата. В моят случай такава четка мисля няма да ми е от полза, а точно обратното. Все в един момент ще стигна и до пломба, но докато мога ще пазя наранените участъци.

# 509
Дъщеря ми е на 3,7 години. Досега не беше използвала ел. четка. Ами, тя старата и обикновена четка (а и някои други преди нея) са с доооста по-твърд и груб косъм..... ooooh! И дъщеря ми като ги нагризеше ставаше "чудно"- интересно, че тази електрическата четка не се опитва дори да я гризе, а обикновените четки след няколко използвания ставаха с крив косъм. Зъболекарят ни ни каза, че това, че дъвчела четките не било проблем, то и така можело да си измие добре зъбите... newsm78  Да, ама с обикновените четки понякога отказваше изобщо да ги мие, а с тази новата сама настоява.  Laughing За мен е добра покупка.  Peace Иначе също мия зъбките и аз (преди или след нея- зависи в какво настроение е Mr. Green ), понякога я оставям да ги мие под мой надзор. Но на тази възраст, колкото и добре да и обяснявам как да мие зъбките си, колкото и добре да го прави просто няма как да я оставя да го прави без надзор и контрол.... Laughing
Банановият сладолед по рецептата от машината за сладолед става много хубав! Heart Eyes Освен да предотвратява замръзването на едри кристалчета лед сладоледената машина помага и ако сметаната не е разбита много добре  Mr. Green - веднъж реших, че е достатъчно да е донякъде разбита, после като изключих машината сладоледът бе с по-голям обем.. Laughing Иначе при добре разбита сметана и при разбъркване през 30-40 минути сладолед се получава и във фризера. Peace
Адреналинка, последно като бяха заредили с пасаторите доста време имаше (поне в близкия ми Лидъл). Пасаторите последно ги видях през декември, тогава имаше син, червен и черен/тъмносив- не съм сигурна какъв е точно цветът. Имам подобен, добре се справя, а на мен ми е много полезно, че се разглобява на 2 части. Grinning
За животинската сметана да кажа- откакто я разбивам с телената бъркалка която е към лидълския пасатор 3 в 1 не е имало случай да не ми се разбие! Peace Просто охлаждам сметаната, не се занимавам да охлаждам и подсушавам купата и бъркалката....Обаче с миксера пробвах един път и ми се пресече- стана на масло. оттогава само с телената бъркалка, първо на ниски обороти и после на високи. Heart Eyes
В Лидъл на Пещерско от няколко дни забелязвам, че има от гриловете със стъкления капак- ако някой се интересува. Има 5-6 бройки със сигурност. Също и ако някой търси от палатките за плаж- има 4-5 броя.
Агнесана, тезата на моя и на зъболекаря на детето ми е, че и венците трябва да се масажират при миенето на зъбите- иначе венецът се изнежвал. Правила съм си опит да си мия зъбите с и без да масажирам венците- ако за известно време не ги масажирам започват да кървят....Разбира се, не става дума за силно или прекомерно търкане....В твоя случай явно този тип четка не е твоята (и след като има наранени участъци) зъболекарят ти е преценил какво е най-добро за теб.

Общи условия

Активация на акаунт